Leva livet – inte alltid det enklaste!

Du ska jobba, ha fritid och framtidsplaner. Du ska vara duktig på att hantera konflikter, både på jobbet och privat. Villa, volvo och vovve är också standard. Du ska vara trimmad, hinna läsa DN eller SvD och vara a jour med vad som händer i världen. Det ska inte finnas några måsten utan dessa aktiviteter ska du utföra utan en enda grimas.


Min fråga är: existerar sådana människor? Hur många av oss som lever idag är egentligen nöjda med sina liv? Är det inte alltid strävan efter något annat? Större lägenhet, bättre arbete, vidareutbildning är inte heller ovanligt. Du ska också ha rest världen runt, glöm inte det!


Jag är en av dem som inte har gjort alla dessa saker, men känner att det gömmer sig ett "borde" bakom dem. Men nu tänker jag börja uppskatta dagarna som de är. Idag var jag på bildterapin, det var ju suveränt bra att jag kom iväg på den! Och hann åka till COOP Forum för att inhandla lite mat, det är inte alla som hade orkat med det! Och hör och häpna: med ren viljekraft reste jag mig upp ur soffan och gick och tränade. Jag tänker vara nöjd med det. Men jag tillåter mig att fundera över varför många inte kan lägga sig i sängen på kvällen och tänka: det här har varit en riktigt bra och rolig dag utan istället tänker på vad som har varit negativt och vad man inte har hunnit med. Och givetvis vad som ska göras dagen efter...Inget bra upplägg för bra sömn (och vi läser med jämna mellanrum om hur mycket sömntabletter som svenskarna trycker i sig).


Min uppmaning till mig själv och till de som störs av måsten: lev livet lite långsammare, annars missar vi guldglimtarna som gör livet värt att leva!


Emilia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback