Det blev rödbetssylt ändå!

Där lurade jag er litegrann, jag sa ju att det skulle bli träning. Men jag stannade i köket och antog utmaningen tillsammans med Sammy. Och det var inte lite arbete, men vad gott det ska bli sedan. Det är en lite nyttigare sylt, rödbetor innehåller mycket kalium och det tycker kroppen om! Här kommer receptet:

2 kg rödbetor
3 citroner, finskurna med skal
1 hel ingefära (mellanstorlek)
1300 gr socker
300 gr mandlar, hackade

Koka rödbetorna, men de ska inte vara helt mjuka. Skala dem och skär dem i små fyrkanter. Blanda dem med sockret och citronerna, lägg sedan i ingefäran (som ska vara hackad) och blanda om. Nu ska det koka, men inte på för hög värme, i en timme. När det är tio minuter kvar av tiden: lägg i de hackade mandlarna! Låt sylten svalna och lägg den sedan i glasburkar. Det här tycker jag är jättegott till havregrynsgröt, en absolut favorit!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Sven!

Kram till er denna lördag!
Emilia

Så här sylten ut än så länge - kokar med socker, citron och ingefära!
Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Mumsfilibabba vad gott med rödbetor. Borstj har jag längtat efter i flera år nu. Men sylt går nog lika bra det med bara rödbetor finns med. Och så ingefära som jag gillar så mycket, faktiskt en favoritkrydda och perfekt att göra te av. Man mår så gott.

Tack för lördagskram (bättre än godis ju). Precis vad man behöver en ruggig lördag. Hälsa Svenne.



Nisse Krumelur

2008-10-04 @ 18:29:48
Postat av: Emilia

Hej Nisse Norr! Hörde att du transporterat älgkött ända till Uppsala! När kommer du och hälsar på oss? Vi saknar dig :) Ja, barszcz som det heter är väldigt gott, och nyttigt, det finns mycket kalium i rödbetor. Det har jag nog nämnt förut...Hoppas att du har det bra denna lördagskväll. Jag har hälsat Svenne! Kram

Emilia

2008-10-04 @ 23:57:49
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Tezzan

Jag vet inte hur det går till, vilka som kommer på förstasidan hos blogg.se

Ditt syltrecept ser gott ut, det kommer jag att prova en dag :)

2008-10-05 @ 10:34:38
URL: http://herbatezzan.blogg.se/
Postat av: Tezzan

Oh, ja! Att jobba som Wellness Coach är kanonkul! Du som redan är kostrådgivare kan ju ta dig en titt på www.betterlifeservice.com Kanske är det nå´t för dig?

2008-10-05 @ 10:36:40
URL: http://herbatezzan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback