Inspiration till tusen...

Var bara tvungen att logga in på bloggen igen, läste något väldigt spännande idag på en av bloggarna på www.blogg.se. Det är en ung tjej, säkert i min ålder, som började blogga för några år sedan. Hon visste konkret vad hon ville också, det var att via sin blogg får ett exjobb på IKEA och på den vägen var det. Det som inspirerar mig och ger mig lite funderingar är förstås: ska jag våga ha med bloggen i mitt CV?

Vid en första anblick är det lite läskigt, jag menar jag skriver om höstdepp och sömnproblem på rullande band, vem skulle vilja anställa mig? Då skulle jag helt plötsligt börja skriva för en helt annan publik - arbetsgivarna! Men å andra sidan är min blogg väldigt ärlig och jag censurerar ingenting. Jag har dock en regel och det är att ändå ha en positiv hållning och inte smutskasta, det är inte min grej helt enkelt.

Ja, för er som är intresserade av Fridas blogg, här kommer en länk: www.husmusen.blogg.se och jag kan bara säga att Frida lätt är en förebild för oss som söker arbete. Det är häftigt att bloggar kan få en sådan genomslagskraft. Frida har ju i sin blogg nischat sig och det som jag tycker om mest är dels de kreativa inläggen om pyssel (t ex en sådan enkel sak att fixa till tomma konservburkar och använda dem som kryddkrukor - fantastiskt!) och att hon har så fina bilder. Bloggen känns väldigt seriös och har en klar röd tråd!

Sitter just nu och mumsar på nötter hemma hos Ulliz. Hon är på väg hit, hon var i Liljeholmen och sålde sin bil (tyvärr hade Ulliz en bilolycka för ett tag sedan, så hon valde att sälja det som var kvar av den). Sedan kommer även Emily, det var ett tag sedan jag träffade henne! Det blir alltså lite av en tjejeftermiddag/kväll, mysigt! Efter det ska jag gå och träna...undrar om det finns något pass att gå på - ska titta på Planet Fitness hemsida, man vet aldrig! Annars blir det kondition på löpbandet samt lite styrka. Idag vill jag träna axlar, biceps, triceps och mage. Wish me luck! Aha, det är pass som de kallar för MRL (mage, rumpa, lår) klockan halv sju, inte helt fel! Men det beror på hur länge jag är hos Ulliz förstås!

Om jag hade lite fler besökare skulle jag ha en fråga att ställa, men jag testar i alla fall. Vilken nöt är godast: cashew eller pistache? Jag har ju min egna favorit och så finns det förstås macadamie-nötter - supergoda. Det som är bra med nötter är ju att de innehåller rätt sorts fett och att de är ett bra substitut för godis. Varför inte som ett mellanmål?

Nu kommer Ulliz! vad tycker ni, ska jag länka min blogg till CV:et eller inte? Kramar Emilia



Irland - men jag var aldrig där....klura på den ni!
Kommentarer
Postat av: En vän

Hej Emilia!

Jag har läst din blogg med stort intresse och jag tycker att du närmast använder dig av "ett poetiskt och vackert språk". Till det bör också tillräknas dig att du skriver personligt, men inte privat. Beträffande om du skall länka din blogg till CV:et vill jag bestämt avråda dig från det, av flera skäl. Var lite PR-minded och ge dem din bild av dig själv som du själv önskar. Får du jobbet växer du såsmåningom in i jobbet och den bild av dig själv som du ger omgivningen.



Många kramar från

Din vän!

2008-10-21 @ 18:39:05
Postat av: Nisse Norr

Cashew är godast utan tvekan. De är dyra men köper alltid cashew om och när jag köper nötter men det är sällan och beror på priset för smaken är fenomenal. Nöten till kommentator i föregående inlägg som dessutom kallar sig din vän är dock hårdare att knäcka och frågan är om han är så god som han säger trots vänskapliga kramar. Bakom de inställsamma orden och mellan raderna kan man skönja en osminkad kritik och hur kul är det för en vacker och charmig tös som heter Emilia. De råbarkade IKEA typerna skulle naturligtvis uppskatta de fina bilderna på din blogg samt en och annan Emilia i närbild att vila ögonen på. Ett bevis på att du är en god och smakfull fotograf som mycket väl skulle kunna fota nästa IKEA pjäs som väl kan få heta soffan Emilia. Sen kan de läsa om en tävlingsinriktad tjej som tränar och är kostmedveten och dessutom djurvän och det är ett plus med tanke på alla hundar som besöker IKEA. Tjejen är dessutom en reslysten globetrotter med blick för arkitektur i orginella vinklar och snygga fasader och sådant gillar IKEA. Visserligen kan man även läsa om sömnproblem och höstdepp men vem drabbas inte av sådant när man ständigt är på språng med tusen järn i elden. Rekryteringsavdelningen har gått på kurs i positivt tänkande och sensitive mind och kan konsten att se saken ur ett gynnsamt perspektiv. Dessutom är IKEAs personalfester kända för att kurera höstdepp och sura miner. Uppskattas livligt av personalen som sen ser till att leverera. Det är just in time som gäller. Och den som har tur kan få en kram av självaste Kamprad. Han brukar dyka upp med tomteluva som gubben ur lådan lagom till jul och pussa tjejerna i kassan på kinden och sen står han och slår in paket åt kunderna. Visst skulle han gilla en snygging som Emilia. Förmodligen sitter han på kontoret och lusläser länkade bloggar till alla ansökningar. Han har näsa för nytänk och en Emilia i morgonsolen är i sanning ett riktigt kap. Klart du ska länka bloggen och hålla dig på framkant, här kommer jag. Den som inte syns finns inte, så enkelt är det. Men ett gott råd skulle däremot vara att lägga in mer bilder på IKEAs grejer, möbler, inredning och sånt. Gärna kryddburkar av gamla konservburkar, sånt imponerar på Kamprad, den gamle småländske snåljåpen. Ge gärna oxå namnförslag i stil med kryddburken Kryddo 29:90. Återanvänd gärna gamla trosor och sängkläder och sy om till gardiner, kan bli fina IKEA nyheter. Kreativitet uppskattas av företaget, inte minst av koncernledningen.



Många varma kramar från en mycket god omtänksam beundrare och vän som heter farbror Nisse

2008-10-21 @ 22:55:27
Postat av: Emilia

Hej "en vän" och farbror Nisse! Alltid roligt att läsa de kommentarer som jag får, idag var det spännande med en anonym läsare - som jag tror mig veta vem det kan vara. Nog om det. Cashew är gott, absolut, men jag föredrar pistache, även om skalet ibland kan vara svårt att få av...! Tack för råden ang CV+blogg, jag ska tänka igenom vad ni har skrivit, det känns ändå som att det finns en viss tyngd i min blogg vilket visar på min kreativa förmåga. Sen vet jag inte om IKEA är mitt förstahandsval inom jobbranschen, men vi får se!



Tack än en gång och vi synes på bloggen!



Kram

Emilia

2008-10-22 @ 10:53:15
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback