En måndagsreflektion över kreativitetens krav

Det är som jag skrev igår, i min egen dagbok, att min hjärna, mitt jag, kräver ständig kreativitet. Det är som att den har törstat efter det en längre period och nu kan jaget inte leva utan den. Och det tar på krafterna för jag har inga idéer när det gäller att skapa ett projekt när det gäller exempelvis målandet. Det är tomt.

Därför vill jag göra ett slag i saken: STOPP. För nu måste jag ta en paus och acceptera att jag inte kan vara kreativ hela tiden. Det kommer att bränna ner mig till slut. Samtidigt fick jag lite information om ett fenomen som kallas för smärtmonstret. Den lever i oss alla och älskar att, såsom Ulliz uttryckte det, "frottera" sig i olycka. Det är ju ändå ganska ofta som vi slår på oss själva och säger "varför gjorde du inte som du sa från början?" eller "du kunde ju ha bokat tvättid samtidigt som du var ute och slängde soporna": Så där vill jag varna er, akta er för smärtmonstret, för det hungrar efter nya smärtor. Men det den inte tål är humor, så det är ett bra vapen.


Idag hade jag kurs i kyrkan. Den heter Vägen vidare och utgår från katolska kyrkans katekes. Det var mycket intressanta tankar och funderingar som gicks igenom. Agnieszka var där med mig! Vi träffade även en Viveka och en Dominik som vi sedan gick till Max med tillsammans och vi pratade allihop fram till efter klockan tio. Det var väldigt trevligt! Vi diskuterade bland annat rekrytering och hur vi som aspiranter till olika arbeten faktiskt kan ställa krav på dem som ska intervjua oss samt vilka fällorna kan vara. Det kan verkligen diskuteras: vad kräver man av en arbetsgivare? Jag personligen vill vid nästa arbete som jag får stanna en längre period och då känner jag att en viktig del är utveckling på arbetsplatsen, det vill säga att arbetsuppgifterna med tiden förändras, att jag kanske får prova en annan position. Jag fick i alla fall med kvällens diskussioner lite nyare perspektiv!


Klockan är nu efter tolv och mitt kamomillte väntar på mig. Känner mig trött efter en halvintensiv dag. Jag och Ulliz repade igenom materialet till projektet en gång och fortsätter imorgon!


Kram

Emilia


En pingvin som målades i våras (2008)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback