Hungrig mage och dunkande bröst!

Nej, det är inte jag som har varit och sprungit marathon, nej det här är fysiologisk berg-och-dalbana som jag inte förstår mig på. Äter jag dåligt? Svaret är nja. Jag åt ju en fantastisk lunch, fyra olika sallader från Café Blåbär. Det var ruskigt gott: rödbetssallad, bulgursallad, currypastasallad och potatissallad. Men, då inser jag nu, att klockan är tjugo över elva och min mage vill ha mer, trots att jag för mindre än en timme sedan åt äppelpaj med grädde. Det är ju så, och detta läste jag i metro, att det är tidpunkterna för sina måltider som avgör vikten. Och då lägger jag till: det påverkar även sinnesstämningen. Det är inte alls roligt och känna så här, jag vill känna "åh vad skönt det ska bli att sova!".

Ser nu också att jag skrev "dunkande bröst" och det är en lång historia, men när min kropp känner stress (diffus eller konkret) så sätter det sig ofta i bröstet. Det brukar gå över med meditation, men det är ju inte alltid jag är sugen på att meditera eller djupandas. Det är ganska jobbigt att vara så medveten om sig själv (denna kroppsmedvetenhet lärde jag mig på en kroppskännedomskurs, men visst finns det fördelar med den, annars hade jag inte gått den!) men jag har funderat över hur jag ska komma vidare i livet utan hungrig mage och dunkande bröst. Nummer ett på listan är: äta på regelbundna tider och göra det var tredje timme. Och inte ska det väl vara så svårt? Jag vet ju så väl att man ska vara ödmjuk inför sitt blodsocker och försöka hålla det på stabila, jämna nivåer. Men visst, jag är ju bara människa, det blev ganska mycket sött idag. Men från och med imorgon kära vänner, så ska jag vara uppmärksam och aktivt försöka få i mig frukost, lunch och middag. Ej att förglömma är mellanmålen, det blir frukt. Och jag ska notera vad jag äter och vid vilken tidpunkt. Jag har förberett en liten anteckningsbok!

Läste förresten att fruktos kan vara en anledning till fetma (SvD). Alltid lär man sig något nytt...! Jag och Ulliz funderar över att under namnet Ryck Upp Dig också erbjuda andra tjänster än enbart föreställningen. Berättar mer när konceptet fått mer kött på bena. Det jag vill arbeta med då är kostrådgivning (har gått en utbildning, så jag är Diplomerad Kostrådgivare!) och då är det viktigt att hålla sig à jour med det som sker på kostfronten!

Var idag på mässan klockan sex och sedan var det kurs. Det var kul att träffa lite människor som jag känner. Det blev en del intressanta diskussioner gällande Katolska kyrkan och jag lärde mig en hel del. Kanske är det därför min lilla hjärna känns överkokad. Dricker lite rött kanelte nu och ska snart sova. Jag hoppas att ni har läst lite av vad gästbloggaren har att erbjuda! Om det är någon som har något att fråga mig eller gästbloggaren, just shoot! Kanske att jag skulle ordna en traditionell frågestund, vet att många bloggare använder sig av det!

Kram på er! Saknar mina vänner förstås!
Emilia
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback