En dag kvar sen är det lugn och ro!

Påsken närmar sig. Har jag fyllt kylen med påskmat? Nej. Jag har några ekologiska ägg som jag nog ska få användning för. Jag har inte något som helst godis hemma. Alls, och grejen är den att jag är så sötsugen. Tog ett tortillabröd med bregott för att stilla detta. Sedan ska jag koka en kopp gott ingefärate - det kanske får bukt med sötsuget. Vore bra i alla fall. Dagen som sådan har varit bra, Frasse blev glad när jag kom hem, han hade också varit duktig och ätit ordentligt.

Ni vet när man kommer hem lite tidigare än vad man hade beräknat? Det händer ibland, inte så ofta. Men! Då har jag en tendens att börja sätta in en massa extra aktiviteter, och då faller ju hela konceptet att ta det lugnt. Så nu har jag satt några gränser och följande ska jag göra innan läggdags:

1. Diska
2. Koka en till linssoppa, nu med röda linser
3. Sortera tvätten
4. Yoga

Ganska mycket ändå, att göra menar jag. Egentligen så finns det en femte aktivitet på listan också: ta ut Frasse en stund på gården. Jo, men det gör jag!

Jag har nästan läst ut boken om Laila och Mariam i Tusen strålande solar. Vill ju inte att den ska ta slut. Men det finns fler böcker att läsa. Just nu känner jag mig lite trött, men efter jobbet imorgon ska jag verkligen bara ta det lugnt. På fredag kommer syrran och på eftermiddagen ska jag till kyrkan. Det är även mässor på lördag, söndag och måndag. Det ska bli skönt med Påsk som inte är planerad med en massa mat och besök. Eventuellt en söndagspromenad med Agnieszka på söndag. That´s it - nothing more nothing less.

Jag hade på mig mina mindfulness-skor idag. Jag säger som så här: jag är mycket medveten om mina fötter - de har gjort ont till och från idag i och med de dåliga sulorna. Det var i princip som att gå barfota - nej, enstaka utflykter med dem är okej, annars måste jag ha bättre dämpade skor. En parantes bara.

Återvänder till boken nu. Och kokar te. Göra göra göra. Jag vill bara vara vara vara.

See you!
Emilia
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback