Söndagslaxen blev en onsdagslax

Hej därute. Läget med hälsan är oförändrat, men jag kämpar på. Aptiten är det tydligen inget fel på då jag precis fått i mig den lax som jag tidigare gav recept på. Jag förändrade receptet lite, använde mig av den broccoli som jag hade hemma samt vanlig gul lök istället för purjolök. I havregrädden blandade jag i riven pepparrot. Resultatet: en ganska mild rätt, jag åt gårdagens pasta till, som jag stekte upp. Det är lite svårt att ge betyg eftersom jag är förkyld och har svårt att känna smaker. Men tre morgonsolar av fem möjliga tror jag ändå är ett rättvist betyg. Jag trodde att pepparroten skulle ge mer sting, men det var lite dåligt med det. Håller på att koka kaffe som jag ska njuta av med ett bit mörk choklad. Jag tog ett fotbad här för ett tag sedan och måste säga att det var väldigt skönt - måste ju ha fina fötter till sommaren!

Kära någon, det finns stunder där jag verkligen tror att jag ska klara den här dagen, men just nu är det jobbigt. Jag är inte van att vara sjuk på detta sätt. Nej, usch och fy. Det positiva är att jag har haft tid att surfa runt lite på nätet och kollar sidor som kan vara till nytta för mig och lilla bloggen och även till mitt egna företagande. Jag planerar att till hösten vara min alldeles egna med kanske något deltidsarbete fast för en lite "säkrare" inkomst. Men det är inte lätt att söka information, eller snarare att sålla bland det som man hittar. Slår du på google finns det miljontals sidor om företagande, det finns tips på böcker, det finns nyföretagarcentrum, vi har skatteverket, vi har bloggar....listan kan göras lång. Jag slog på "hur blir man en bra bloggare" och fann en amerikansk blogg med lite tips. I Internets värld så försvinner man ju lätt och det är en del teknikaliteter som man bör lära sig. Kanske är det så att jag ska börja med att kategorisera. Men jag tycker om bloggen som den är, på så sätt att de som läser den (oftast) är personer som jag känner i det "verkliga" livet. Givetvis är det roligt att andra också stannar till och läser samt lämnar en kommentar eller ett tips, absolut! Jag vill däremot börja länka till andra bloggar som jag gillar. Bland annat så följer jag en egenföretagare som heter Matilda, hon är barnboksillustratör och har en kreativ blogg med jättefina bilder och små historier om hennes liv. Rekommenderas varmt att ni tittar in där: http://matildasalmen.blogg.se/

Sedan blev jag lite nyfiken på en bok i tillämpad psykologi, den heter "The secret" av Rhonda Byrne. Är det någon som har läst den? Kollade på adlibris, och där var den slut - kanske finns det en orsak till det...Om ni vill provläsa i bokenvia internet, gå in på adlibris, skriv in titeln och klicka på "provläs". Äh, här får ni en länk istället: http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=the+secret&title=the+secret&fromproduct=False


Ska koka ännu mera te, jag tror helhjärtat på det här med att dricka mycket.

Jag tänkte att ni som har läst bloggen under det gångna året kunde ge mig lite ris och ros. Ni kan vara anonyma, det viktiga är konstruktiviteten och att ni känner att ni vill bidra till mitt fortsatta bloggande.

Kan hända att det kommer lite fler bilder senare - idag har jag en bra bloggdag!

Försiktiga kramar
Emilia

Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Snygg blogg och bra kvalite på bilderna. En blogg är ju oftast personlig. Bloggaren gör väl sin blogg som vederbörande själv gillar, annat kan man inte begära. Det enkla rådet är ju att man gillar sin egen blogg och skulle läsa den om någon annan skrivit den. Sen är det roligt att du lägger in länkar ibland så det blir intressant att klicka vidare. Är också roligt med små historier som du har ibland som man kan skriva vidare på. Skulle kunna bli en lång historia som man turas om att skriva på.

2009-04-22 @ 20:01:03
Postat av: Emilia

Tack Nisse Norr. De små historierna kanske kan fylla någon form av funktion - jag ska ha det i åtanke!



Kram

Emilia

2009-04-22 @ 20:37:42
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Matilda

nämen ooh! där är ju JAG med på ett hörn! tack söta du! vad roligt! :-)



här kommer lite svar på dina frågor!

1. ja jag har gjort min bloggdesign själv. har aldrig hållt på med kodning och sånt förut, men hittade in på sidan www.designadinblogg.se och den kan jag verkligen VERKLIGEN rekommendera! allt jag gjort på min blogg är tack vare tipsen jag läst där! så, kila in där vetja!

det är inte så svårt som det ser ut, men lite (ok mycket) pilligt och rätt tidskrävande. fast roligt när man ser resultat!



2. texterna till mina bilder fixar jag i photoshop!



kul att du också håller på att starta eget! vad är det för typ av företag? grattis till din första kund! kul!!



krya på dig!

kramkram!

2009-04-22 @ 22:03:57
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: Nisse Norr

Ps. Om detta med att "...jag tror helhjärtat på det här med att dricka mycket.". Ja men tänk på VAD du dricker. Ojästa drycker är generellt bättre än jästa. Bäst är vatten men inte för mycket av det heller.

2009-04-23 @ 10:04:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback