Må bra medan du lyckas!

Ja, det är en boktitel. Och jag läser den just nu. Eller när jag inte bloggar och gör annat. Kan inte betygsätta den än, men den öppnar upp för tankar och annat. Helt enkelt bra. Här kommer några tankar väl värda att fundera över...Med inspiration från boken.

Är det verkligen så att mål är viktiga? Vi jagar det nya jobbet, vi suktar efter nya kläder och prylar, vi vill resa...Men egentligen är det äl känslorna vi jagar eller hur? Jag vill t ex åka till Thailand i några månader. Känslan jag jagar är nöjdhet, enkelhet, mysfaktor och bara vara. Samma sak med arbete - jag vill känna mig trygg och jag vill känna mig kompetent. Min sammanfattning är: javisst mål är bra, men kom ihåg att det är känslorna vi vill ha!!

Känslor som just nu har tagit min kropp i besittning är: trygghet och tillförsikt. Och de får gärna stanna.





Dagens schema:


Kyrka
Träna
Fika
Volontärarbeta på gatan


Ett år kommer att gå fort. Vi kommer säkert att ses igen. Men då får jag stålsätta mig. Hoppas att du har det bra, så bra som det går.

Kommentarer
Postat av: Dora

Det är inte bara känslor vi vill ha. Jag glömmer aldrig en föreläsning i marketing. Föreläsare menade att när vi köper en borrmaskin, köper vi hål i väggen, när vi köper en kamera, köper vi minnen osv. Visst med det andra kan vara, eller är känslor förknippade med... Jag det finns mycket man kan fundera på.

Ha den bra bra, vännen...

För mig är det första dagen i Halmstad, hela dagen, kan man säga. Jag kom fram efter en timmes körande runt i Halmstad. Till slut kom min snälle hyresvärd och mötte mig. Och jag sam trodde att jag hade lokalsinne...

2009-08-29 @ 08:03:34
Postat av: Emilia

Jo. Men då kan man ta det längre - varför köper vi hål? För att sätta upp en tavla. Varför då? För att få känslan av hemtrevlighet. Så jag tror på förklaringen att känslorna styr i slutändan! :) Tack för din kommentar!



Hoppas att du trivs gumman! Saknar dig!



Kram

Emilia

2009-08-29 @ 20:52:54
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback