Mjuk känsla över den gångna tiden

Nu när jag firar jul i Enskede Gård, för första gången, känner jag en trygghet och en glädje. Tacksamheten finns där och det är en känsla av mjukhet och godhet. Tänk, för ett år bodde jag hos fina vännen Ulliz samtidigt som jag letade efter bostad. Jag mötte medgång, men även motgång. Hoppet vacklade, men jag stod ändå stark. Året med lägenheten har varit underbart, i den bemärkelse att jag har känt mig hemma och, ja, trygg.

 

Att ta upp detta i må bra - kategorin är inte helt fel. För måendet beror på yttre saker också. Som var man sover och bor. Jag är inne på andra veckan att försöka må bra i 20 veckor. Första veckan gick bra, minns ni?

 

Så, hur var vecka två?


Betyget är 6/9 - lite över medel, men första veckan kändes bättre. Men! Jag tog mina rekommendationer på allvar - exempelvis var jag megaspontan på lördagen, eftersom jag inte hade planerat in så mycket. Jag drack vatten, ja. Och att vara ute i ljuset är verkligen min grej - snälla, lyssna, för det fungerar - var ute 45 minuter om dagen när det är som ljusast/minst mörkt och tröttheten försvinner/blir mindre!

 

Vidare har jag i vanlig ordning umgåtts med Maria och Klara, förra veckan alltså, och om det ska analyseras så kan jag säga så här - det är kravlöst och jag släpper mina måsten här hemma. Maria och jag har mycket att prata om samtidigt som Klara håller mig på en bra nivå. Jag kan inte låta bli att säga det - men sötare flicka får man leta efter. Men jag försöker ha andra teman på tapeten än "åh så söt du är", och Maria hjälper mig med inspiration till jul eller till företaget. Det andra som är bra med Maria är att hon har samma förhållande till mat som jag - vi blir båda ur funktion om vi inte får mat - så vi ser alltid till att hålla blodsockret på en bra nivå!

 

Bröderna Lejonhjärta var en dos av kultur, men jag var kanske inte överväldigad. Men lagom glad. Och sällskapet var utmärkt!

 

Glöggfikan gjorde nog att vecka 2:s betyg gick upp en hel del - så det tackar vi för! Lördagens konsert lärde mig att vila - att bara lyssna på musik kan vara så befriande. Det testade vi här hemma också - så skönt.

 

Lite bildbevis från den gångna veckan

 

Kommentarer
Postat av: Dorot

O, vad bra att dina MÅBRA-VECKOR börjar så BRA :) Hoppas att det fortsätter så.

Kram och sov gott (det ska jag med göra, hade en trevlig dag på nya jobbet och ett givande möte på Friskis...)

2009-12-07 @ 21:56:43
Postat av: Kinga

Vilket fint inlägg, fina Emilia!

2009-12-07 @ 23:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback