Ett härligt långt inlägg med gott recept och tips till en bra blogg!

Hej igen! Jag vet, jag har inte publicerat på länge, men ni vet ju varför, eller hur? Däremot så får ni mycket läsning nu, i och med att en sammanfattning för de senaste dagarna kommer upp. Alltifrån rörelse till mat och utmaningar till tusen! Just nu är jag hemma hos Svenne och vi har kollar på hans blogg och den kan jag rekommendera varmt, kolla in videoinspelningen från vår promenad, vi går ju enligt KBT-metoden: kul, bra tryggt! http://musakon.webbland.se/blog/ 
Jag skrattade gott åt våra eskapader, vi har verkligen roligt ihop! Så nu har vi gått en bit på vår sträcka Farsta Strand – Hässelby Strand. Senare ikväll ska vi spela spel hemma hos Anna-Maria, ett spel som handlar om relationer, det kan nog bli bra! Kostas kommer med också! Jag har tyvärr blivit lite sjuk, känner mig loj och har ont i magen, men förhoppningsvis går det över – igår var det värre. Ta hand om er så syns vi imorgon! 

Emilia

Onsdag - En dag full av rörelse! 
Vilken dag! För fjärde dagen i rad har jag gått upp tidigt och det har varit full rulle som ni vet. Allt har gått bra och jag gjorde en förträfflig sellerisoppa! Den blev jättegod, och det blev kvar till imorgon. Det får bli min lunch. Pratade just med Emily och vi ska ses på lördag och åka till IKEA. Jag har ett stort behov av en hallampa, för det är alltid mörkt och det är skönt att kunna tända direkt när man kommer in. Så det är nästa steg i inredningen. Annars har jag inte så mycket saker, och det är bara skönt. Träningen gick bra, jag var där drygt en timme. Och nu har jag äntligen sagt upp kortet, och jag ska bara träna där februari ut. Sedan ska jag börja träna med Carlos på Friskis och Svettis. Han är ju jätteduktig när det gäller träning, så det ser jag fram emot! Men jag får också ett högre tempo, undra hur det ska gå? Hoppas jag kommer hänga med! Nu ska jag fortsätta att läsa PS. Jag älskar dig, den är faktiskt bra. Handlar om en kvinna som förlorar sin man, han dör pga en hjärntumör. Hon har vänner och familj, men det är svårt eftersom de var väldigt kära. Men han lämnar spår efter sig, som inte kunde ha anat… 

Ciao Emilia 

Torsdag – Se upp för avståndet mellan vagn och plattform… 
…eller som jag nu har myntat: ”se upp för Svenne och Emilia mellan Farsta Strand och Hässelby Strand”. Vi har roligt på våra promenader och vi dokumenterar det vi gör med Svennes kamera och vi skrattar och hittar på en massa tok! Idag tappade jag bort gårdagen, jag minns inte alls vad jag gjorde igår, men det är ju inga problem eftersom jag skriver ner allt vad jag gör (konstigt då att jag glömmer bort dagarna ibland…). Sträckan som vi gjorde idag var: Farsta Strand till Hökarängen via Farsta. Sammanlagt ca 4000 steg. Inte dåligt alls. Nu sitter jag och väntar på mitt te och ska spela lite pinball. Spindelharpan har jag också spelat några gånger. Jag läste ut boken idag (PS. Jag älskar dig) och mitt sammanlagda betyg är 3 morgonsolar av 5 möjliga. Motivering: bra underhållning men kanske lite väl mycket Marian Keyes över det hela. Fast det behöver ju nödvändigtvis inte vara dåligt. För nöjes skull läser jag gärna sådana här böcker och det kändes som om jag blev vän med karaktärerna i boken. Den var bitvis spännande men det sentimentala bitarna föll inte riktigt på plats. Jag är dock glad att jag läste den! 

Vi synes! 
Emilia 

Fredag – lite varmare klimat! 
Jag gav mig lite frihet i morse och lät mig själv somna om, det var skönt. Den enda biverkningen bli ju att jag dels blir tröttare och dels så hinner jag inte lika mycket som vanligt. Men det var det värt. Har varit och handlar på Ica Kvantum i Svedmyra. Jag litar inte alls på min stegräknare och den lever helt och hållet sitt eget liv. Men det får bli på ett ungefär – huvudsaken är ju att jag rör på mig. Jag glömde skriva igår att jag gjorde en hälsotallrik. Här kommer receptet, med egna modifieringar: 

Hälsotallrik a la Emilia 
2 personer 
Skalade räkor, välj själv mängd (beroende på hur hungrig du är!) 
2 dl kokt bulgur (använd gärna någon buljongtärning så får bulguren smak!) 
1/3 gurka 
1 liten burk majs 
Tomatsallad med persilja, rödlök och olivolja (jag brukar ta 4 tomater och tärna, några kvistar persilja och en halv rödlök) Sallad, exempelvis isbergssallad 
1 avokado 
Smaksatt creme fraiche som sås eller välj en egen favoritsås 


Hälsotallrik, mums! 
Så här ser det ut när vi är ute och går, vi dokumenterar allt!
Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Hej Emilia! Roligt att läsa om ditt nya hälsosamma liv med motion, god och nyttig mat och gott sällskap, samt förstås egen bostad, lyckans lampa lyser. Det gläder mig att ditt nya år börjar så bra.

Hälsar Nisse

2009-01-11 @ 14:23:20
Postat av: Emilia

Hej Nisse Norr! Jo tack, visst är det mycket liv och rörelse, gärna tillsammans med vänner! Just nu har jag varit lite sjuk, men förhoppningsvis går det över (magen).



Hoppas att du har det bra upp i Norr!



Kram

Emilia

2009-01-11 @ 20:10:37
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Svennis

Vi är bästa KBT prommisar

kram Svenne

2009-01-11 @ 23:59:49
URL: http://musakon.webbland.se/blog/
Postat av: Emilia

Jovisst är vi det Svenne!



Kram

Emilia

2009-01-12 @ 12:35:06
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Nisse Norr

Ps. KBT betyder väl Kognitiv Beteende-Terapi!!! Ser ju att Emilia utövar Thai chi vid Farsta Strand!!!

2009-01-12 @ 13:16:10
Postat av: Emilia

Ja, vi vet Nisse, men vi har lite kul med begreppen bara :) Och ja visst, du skulle se vad vi håller på under våra promenader mellan Farsta Strand och Hässelby Strand! Du får komma ner till oss och gå en sträcka!



Kram

Emilia

2009-01-13 @ 16:40:43
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback