Sommar sol och doft av viol...

Ja, ni märker att jag kanske saknar ljuset? Visst har det varit mysigt med julen och tända ljus, men nu känner jag en längtan efter riktigt ljus! Och hungrig är jag också (parantes..!). Hemkommen från en 5000-stegspromenad med Sven, vi var ute och kollade på hans jobb, hur mysig arbetsplats som helst! Sedan gick vi till Kista Centrum och jag köpte en grå tröja på Indiska, mycket nöjd! Nu ska jag snart bege mig hemåt. Orsak: hungrig som en gnu och tryckt i mig alldeles för många pepparkakor. Verkligen. Innan vi gick ut tittade vi på Kay Pollak, han pratade om våra tankars makt, hur vi själva måste ta ansvar för hur vi tolkar, vi har nästan alltid ett val och sluta göra oss själva till offer. Vår tolkning av verkligheten är inte verkligheten! Så, vi har blivit klokare och smalare!

Sellerisoppa, recept (hämtat från Tasteline):
2 personer
350 gr selleri
1,5 potatisar
2 st schalottenlökar
1 msk smör
4 dl vatten
0,5 dl vin
1 st grönsaksbuljong
1 dl mellangrädde
vitpeppar
persilja
0,5 dl olivolja

Tillagning

1. Skala rotsellerin och skär i bitar. Skala och tärna potatis samt lök. Fräs rotselleri, potatis och schalottenlök i smör i en rymlig kastrull.

2. Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar. Låt soppan koka upp och sedan koka på svag värme ca 10 minuter beroende på hur stora bitar grönsakerna skurits i. Grönsakerna skall vara mjuka.

3. Mixa soppan slät och tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Späd soppan med lite vatten om den är för tjock.

4. Plocka persiljebladen från stjälkarna. Häll olivoljan i en blender och tillsätt persiljebladen. Mixa till en slät, grön olja. Sila genom en finmaskig sil.

_______________________________________

Ja, denna ska jag göra imorgon! Hm...behöver inhandla ingredienser ser jag!

Vi syns igen imorgon, för då kommer jag ha tillgång till nätet!

Kram
Emilia




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback