Ljuset, sömnen och allmänna funderingar...

Hur mycket energi går det åt att tänka? Måste jag äta mer när jag tänker mer? Kanske borde satsa på blogg-mat också, det lär ju ta en del energi. Ska för övrigt iväg och träna medeljympapass på Friskis och Knubbis klockan tre. Om två timmar alltså. Klockan ringde tio i åtta i morse. Bara att jag liksom får totalt knas i hjärnan - den vill inte vakna! Bara tio minuter till....tänker den. Men upp kom jag, tog med mig en macka som jag åt på bussen på väg till bildterapin. Kollade på bilderna som jag har gjort tidigare, två stycken. Det kändes som lite sagotema över det hela: en flicka som stod på en näckros i en flod och sedan en äng med ett träd. Den andra bilden var på en lite äldre flicka som stod och höll i en svan skulle det vara, men det liknade mer en anka...). Det blir nog så att jag publicerar valda bilder här på bloggen när terapin är slut. Tänk, över 50 bilder kommer jag att ha gjort. Det är lättare att måla där än hemma, hemma får jag prestationsångest. Där är jag mer harmonisk. Kanske för att det inte finns en massa annat att göra.

Jag ser verkligen fram emot och komma hem till en ny lägenhet. I den bemärkelsen att jag slipper den megaröda färgen i vardagsrummet samt en massa hål i väggarna överallt! Det som står högst upp på listan är: tre nya bokhyllor (två till vardagsrummet och en till sovrummet) samt en ny säng. Det innebär inte att det kommer införskaffas direkt, men så fort kontot fylls med lite mer pengar ska jag ordna detta. Jag har tänkt att göra mig en myshörna i vardagsrummet med någon skön fåtölj (ahh, ännu en sak på listan) och bakom den i hörnet ska jag ha bokhyllor. Lampans ljus är viktigt så det ska jag också införskaffa (lampa alltså, inte ljus). Sen är det klart att jag ska ha några verk på väggarna - tänkte ta några från terapin som jag är nöjd med. Soffa är ju ett projekt i sig, men eftersom jag har en som funkar nu så väntar jag med det.

Just det, tillbaka till min rubrik: Ljuset. Är det så att jag blir trött av det ljus som befinner sig därute? Kan vara så. Vårtrötthet. Och så blir det ju extra ljust med snön som ligger på marken. Men men, laddad inför träningen är jag i alla fall. Har knappt varit på Friskis. Men det är medvetet val, behövde vila. Ska försöka gå på lördag och träna armar och axlar. Mat ja, åt lunch vid elva så ska nog koka lite gröt innan jag drar. Det värsta som finns är att gå in i jympasalen och känna hunger - det är ingen bra förutsättning inför 55 minuters träning. Ni förstår vad jag menar. Sedan fick jag ett bra tips förra veckan. Jag gick upp nästan ett kilo och var lite sur över detta - hade ju tränat och gått promenader i massor. Men då sa en bekant att jag kanske äter för lite. Kroppen ställer in sig på svält och suger åt sig allt som jag stoppar i mig. Så kan det ha varit. Därför gäller det mer nyttigt fett (t ex avokado och nötter) och bra protein för mig.

Det kommer att startas en ny blogg där Svenne och jag rapporterar från våra eskapader. Det kommer vara en seriös blogg och vi kommer först publicera våra utflykter på Gröna Linjen och sedan är vårt nästa projekt snart igång: den planerade pilgrimsvandringen där vi ska göra en rutt och hälsa på i kyrkorna och träffa präster för en kortare intervju. Vi ska givetvis kontakta dem i god tid innan. Intressant blir det eftersom jag är troende och Svenne är mer av en sökare (rätta mig om jag har fel, Svenne!) Mer info kommer att komma om detta!

Singalong!
Emilia



Ljuset kanske gör en tröttare?
Kommentarer
Postat av: Hanna G

Ljuset GÖR en tröttare. I allafall för min del. Blir alltid hemskt trött och orkeslös i mars, april. För att sedan få tillbaka energin när ljuset inte är så starkt och genomträngande. Pröva att gå i ljusterapi, det tipset fick jag.

2009-03-11 @ 13:34:06
Postat av: Emilia

Aha, där fick jag mig ett svar. ja, jag har ju testat ljusterapi under höstmånaderna, men det var alldeles för ljust i dessa rum...fick ont i ögonen och så. Men jag trivs just nu med att vara lite småtrött, känner mig lite mysig! Och träning hörrni, det gör susen!



Tack Hanna för ditt inlägg!



Kram

Emilia

2009-03-11 @ 17:16:34
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Nisse Norr

Blommor blir man iaf inte tröttare av. Piggnade till när jag såg den stora fina röda blomman som du lagt in i bloggen. Vet inte vad den heter men tror inte (trots all grönska) att den fanns efter gröna linjen. Om jag bodde i Sthlm skulle jag nog förlägga mina vandringar bland träd och grönska som ju finns där. Kanske Djurgården och Hagaparken vore nåt. Kan väl också kallas för Pilgrimsvandring. Och så finns väl trevliga fikahak med både bakelser och goda munkar.

2009-03-12 @ 13:21:14
Postat av: Emilia

Jo men visst, blommor och annat grönt och vackert gör en snarare lite piggare, absolut. Jag har vandrat både i Hagaparken och på Djurgården. Funderar på att fråga en väninna om vi ska ta en prommis på det sistnämnda stället - gärna lite sol och fågelkvitter till detta. Och en kopp kaffe med mjölk. Bakelser och goda munkar passar inte mig för tillfället - men visst kan det funka också!



Kram

Emilia

2009-03-12 @ 20:51:44
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback