Oj, vilken härlig dag!

Det är så skönt att sitta här i soffan, med TV:n avstängd, det enda jag hör är datorns surrande. Vi pratade om det idag, jag och Sven. Om inställningar. Till liven som vi besitter. För den senaste tiden tänker jag på saker som jag vill förändra. För att bli lyckligare - trodde jag...Men det är kanske min inställning som är fel och därför brusar det på ett irriterande sätt. Måste tona in rätt. Aha, tänker ni, så hon är missnöjd! Både ja och nej. Ja för att kroppen protesterar och jag bokstavligen känner att den lider. Därför är det skönt att göra saker långsamt. Agnieszka frågade mig idag om jag har blivit klokare med åren, vad det gäller hur mycket jag jobbar. Men så här tänker jag: det är inte bara antalet timmar som räknas och som förklarar hur trött eller hur pigg du är. Det handlar också om hur du arbetar. Inställning igen alltså...Att stanna upp då och då och växla ner. Eller varför inte ta en rast? Ja, så är det där med att jag inte är missnöjd, alltså alternativet nej. Det är för att jag kan vara tacksam för mycket, hälsan är ju ändå förhållandevis bra och jag har tak över huvudet. Mat på tallriken likaså. Jag kan tänka. Allt detta är jag tacksam för och nöjd med. Men nu ska jag fortsätta att jobba med min inställning, skruva lite på knapparna. Och sanningen är den, att efter vårt samtal idag, med Sven, så kändes det lite lättare. Vi var ute och vandrade till en ny kyrka idag - allt om vårt äventyr kan ni läsa på Vandrarnas blogg

Det är söndag idag - vilket innebär vilodag. Men eftersom jag anser att en del saker är mer eller mindre roliga att göra så har jag bestämt mig för att välja två saker som jag får göra. Hade jag inte bestämt mig för det har jag en hel lista med saker som jag skulle ha föresatt mig att göra. Konsten att begränsa sig är viktig. Titel på en bok månne?

Så är det en ny vecka som kommer. Den kommer att skilja sig lite från förra veckan för att....

1. Jag ska minska på mjölkprodukter samt spannmål. Mer protein och frukt och grönt. Dessutom ska intaget av vätska öka. Mindre av det röda köttet.
2. Träning, rörelse i fokus. Kan säga att det ser ut som att jag ska gå på kundalini-yoga med Sven på onsdag kväll!
3. Jag har en uppsats att läsa som en god vän till mig har skrivit - det ska bli spännande!
4. Jag har ändrat inställning!

Middagen idag var lite av en försmak på den kommande veckans matintag: jag gjorde en bönsallad på ekologiska bönor (svarta, vita och röda bönor) och lite rödlök, kryddade med salt och vitpeppar och la på lite vitvinsvinäger samt olja. Till det bakade jag en lax i ugnen med broccoli och röd lök. Måste säga att jag lyckades mycket bra!




Kvällens middag!


På väg mot Brunnsängskyrkan!


Svenne har införskaffat karta!


Fina saker på vägen!


Avslutade vistelsen i solen på en parkbänk i Södertälje!
Kommentarer
Postat av: Sven

Tack för en bra dag! Den var perfekt. Längtar tills nästa vandring. Stor kram Svenne!

2009-05-11 @ 14:05:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback