Hemlösa kan få bostad - först

Låt mig förklara lite närmare. Jag tittade på Stockholmsnyheterna och då fick jag upp ögonen för ett kortare inslag om att hemlösa kan få bostad - först. Och sen behandlas de sociala problemen samt eventuella missbruk. Detta är en modell som New York har använt sig av och det heter "Housing First". Man kan även läsa om hur långt man ha kommit i detta projekt i en artikel på DN



Jag tror att lägenhet/boende är avgörande för hur en människa har det. Ett eget hem kan betyda så oerhört mycket och skapa positiva vibbar - och detta gäller förstås inte bara hemlösa, utan oss alla. Projektet hoppas jag kommer gå bra och att de hittar områden där människor har respekt för varandra och de som flyttar in. Att vara hemlös är ett utanförskap och det känns som att det är viktigt. Tänk er att behöva gå ute under dessa kalla månader och inte veta var man ska sova.



För att göra en koppling till mig själv, trots att jag klassades som bostadslös förra året, så kan jag säga att jag fortfarande, 11 månader sedan jag flyttade in, känner en tacksamhet och glädje över min lägenhet - ett stort leende från mig.



Ja, avslutningsvis så kan jag än en gång hänvisa till Maslows behovshierarki - där fysiologiska behov kommer först och sedan går det vidare med safety, dvs trygghet. Och därför håller jag med om att bostad för hemlösa torde vara viktigt i ett första skede och sedan att med rätt kompetens och stöd hjälpa till med de andra problemen.



Nu ska jag äta frukost.

Kommentarer
Postat av: Kinga

Fantastiskt inlägg!

2009-11-26 @ 22:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback