I made it through

Sitter med ansiktsmask, fortfarande inspirerad, men nu mest till att sova. Läste ni kanske inlägget om att begränsa sig och att acceptera? Inte - klicka här. Det jag vill skriva nu är att det är viktigt att lyssna på kroppen och inte hela tiden till hjärnan. Låt mig förklara - i detta lyckorus av inspiration så har det utsöndrats en massa dopamin och då kan förnuftet få sig en törn - för jag skulle gärna surfa runt för att hitta mer material till de artiklar som jag ska skriva. Men nu vädjar jag till mig själv att skriva detta inlägg, uppdatera mig på facebook och sen sova...Jag har varit snäll mot min kropp - som är den enda jag har och duschat, och nu sitter jag i sängen. Tänk att jag var uppe 06.15 i morse för att sedan åka iväg till Allt för hälsan 2009.


Det började med att jag fick mitt pressleg och jag fingrade lite stolt på det och minns hur jag i somras funderade hur det skulle vara att vara frilans och hur allt omkring fungerar - än idag är det svårt att hänga med i alla presstermer, men jag kämpar på. Efteråt gick jag och hängde av mig och klockan 08.40 började Pressfrukosten - det var goda brödsorter, även smörgåstårta (men det kändes lite tidigt för det), juicer och supergott kaffe. Jag satt med två kvinnor, en var renodlad journalist och den andra var frilans som jag - spännande att höra hur de arbetar.

 

På frukosten presenterades de två mässorna som går parallellt nu i helgen - dvs Allt för hälsan och Det goda köket. Det var en del mer eller mindre kända talare, bland andra Amelia Adamo, Lotta Ahlvar (Moderådet) och Fredrik Eriksson (kock med stort K) - och sen var det bara att köra!

 

Klockan elva en föreläsning med Mia Flobecker - fick en intervju efteråt samt bild - det kommer att komma inom kort, och då länkar jag givetvis. Mia föreläste om Glädjeformler och det var riktigt intressant. Men som sagt, jag återkommer! Mia arbetar inom hälsa (hälsocoach) och är utbildad mental tränare. Verksam inom Friskis och även utanför, vad jag förstår!

 

Sedan sprang jag vidare för att lyssna på på en kille vars namn jag inte minns. Det började på K. Skulle kunna vara Klas. Det märks att jag svamlar men hans föreläsning handlade kort och gott - arbeta mindre, få mer gjort - alldeles utmärkt tänkte jag - det kör vi på! Köpte bok och fick signeringen "för skarpt skrivande" (ungefär!) Boken heter YCDBRALAI - you can´t do business running around like an idiot - den titeln borde jag ha haft, för mitt program var mycket "running around" - fast jag är nöjd med det. Men den boken kommer att läsas med stort intresse. Nu vet jag också att det var Klas Hallberg som hade föreläsningen - han har skrivit boken Hångla mera (som jag ännu ej läst...)

 

Nånstans där inser jag att det är dags för paus och då går jag tillbaka till pressrummet, tar en kaffe och vilar benen. Det borde vara en ny sport - att gå på mässa - vem orkar längst??

 

 

Det jag orkar nu är att ge er två bilder - håll till godo!

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Svennis

Bra jobbar Emilia! Kramar Svenne

2009-11-07 @ 11:37:09
Postat av: Kinga

Ooh GENIAL TITEL där på Klas Hallbergs bok!!! Bytte man ut "buisness" mot "life" skulle det kunna vara en bok skriven av mig.



Annars tycker jag det låter som du utnyttjade tiden perfekt, vännen. Nu gläds vi åt alla nya jobb som kommer trilla in :)

2009-11-07 @ 13:25:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback