Dreamplay - without changing

Solen skiner. På gräsmattan framför mig börjar saker och ting hända. Saker som kanske skulle kunna klassas som galenskap i den vanliga världen. Men det här är Parkteatern, som spelar barnteatern Dreamplay. Och ja, det har med Strindberg att göra. Det händer saker hela tiden, och hela gräsmattan omvandlas till en gigantisk scen. Eller dröm. För det känns som en dröm, där lyckades de verkligen. Med jämna mellanrum kommer en man springandes och ropar efter Viktoria! och en annan cyklar som om det vore ett mästerskap. Och så har vi Balettfröken, hon har en av huvudrollerna, och hennes dramatiska sätt gör att jag funderar på om hon inte är av den oroliga typen. Men roligt är det. Onekligen. Och ibland alldeles för mycket. Då sätter jag mig vid sidan av och trycker på paus. För att i nästa stund få en lapp där det står "Det är synd om människorna". Då börjar jag tänka på hur jag ska tolka denna mening. Det skulle ju kunna vara så att synden existerar (runt)om människorna. Och då blir synden mer extern. Min vän A-M gick och lämnade klagomål (det kunde man också göra nämligen) borta vid en av husvagnarna (jag räknade till tre husvagnar, varav en helt svart) - hon tyckte det var för varmt. Om jag hade lämnat ett klagomål skulle jag ta upp min saknad. Och klaga över Saknaden.

Parkteatern spelade vid Vinterviken och stället var så inspirerande att jag begav mig dit även idag. Köpte lite fika och satte mig på klipporna. Läste en ytterst kort stund. Rastlöshet är en av de sidor jag skulle vilja förändra hos mig. Men jag satt i alla fall en stund, och kikade på människorna som gick förbi. Tog sen min ryggsäck och gör det som jag är alldeles bäst på (för tillfället): gå! Gick en runda och sen till Örnsbergs tunnelbana. Det tog inte alls lång tid, snart var jag tillbaka inne i stan. Tog en liten burgare på Max för att sedan gå på engelska mässan i kyrkan. Det kändes...ja, det kändes!

Nu har jag lovat mig själv att inte lägga mig så sent, trots att det finns tusen saker att göra på nätet. Ska pilla fram kameran och ordna lite kort till er. Och vi syns snart igen.


















Kommentarer
Postat av: Jenna

Vad härligt med utomhusteatern! Har varit dålig på att ta vara på detta den här sommaren, men det håller väl igång även i Augusti? :)



Hoppas du får en riktigt härlig start på Augustiveckan!

Kram

2010-08-02 @ 07:41:23
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Dorot

Det är jätteroligt med utomhusteater och är vädret fint på det så ....



Ha det gott, vännen!

2010-08-02 @ 11:29:20
Postat av: Svenne

Det var en toppenkväll. En dröm att älska!



Kärleken övervinner allt!



Kram Svenne

2010-08-02 @ 15:23:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback