Sänk ambitionen i JUL!

Jag går omkring och myser. Ostressad. Kan man tänka sig.

Det är förvisso pirogverkstad här hemma, men med ett lugn som jag aldrig mött tidigare. Jag är nämligen snäll mot mig själv. Det är som att jag förstår mig själv bättre. Än förut.

Du som är stressad - fundera över julen. Varför firar vi den? Är det okej att bara ta ledigt? Göra det där som man alltid önskat sig - ligga i säng eller soffa och läsa favoritboken? Jag tror att många skulle må bra av att göra just det. Och framför allt - dela upp ansvaret. Jag är själv en person som ständigt vill ha kontroll (nej, jag är inte helt galen, men nästan!) och har svårt att släppa taget om saker. Ibland är det bra, men ofta sätter jag hinder för mig själv och min hälsa. Jag övar mig på att lita på andra människor, även om det är svårt. Jag har någonstans på vägen lärt mig att det är bättre att göra saker själv. Men så står man där med all stress, och det blir inte trevligt.

I år har jag släppt det där lite grann. Sven får göra rödbetssalladen. Köper färdig barszcz. Gör mina piroger i den takt det passar mig. Jag är ingen superwoman. Och tänker inte bli någon heller. Jag vill leva, inte dö. För stress dödar på ett eller annat sätt. Sen kan jag skriva att planering är a och o. Det betyder inte att man ska planera megamycket. Keep the Christmas opretentiös liksom.

Nu ska jag pressa vitlök och göra mig en drink. Fortfarande svag. Men glad!


Kommentarer
Postat av: Ewa Arvidsson

Hej hop tack för senast.Vad lyxigt att ha en dator och internet Kram och tack för senast Kom hem bra

2010-12-24 @ 21:10:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback