Må bra - vecka 7, med föresats för vecka 8

Det var lite av bottennapp denna vecka 7. Samtidigt som jag igår pratade om att jag kände lycka. Så två motsatser under samma vecka ger poängen 6/9. Egentligen är det ju inte poängen som är det viktiga. Det är den medvetna närvaron som spelar roll. Men ändå, vill gärna presentera lite godbitar!

1. Husdjur - underskattat och en grej som verkligen fungerar! Frassevännen (katt) har varit ett utomordentligt sällskap och till och med mina element har känt sig älskade. Så pluspoäng där, helt klart. Ett djur ställer inga krav. Fast just Frasse är ganska kravfull ibland. På facebook har jag presenterat kattskolan i olika delar - här kommer den i sin helhet:

Kattskolan del 1
= betyder Frasses inflyttning till transportlådan att han vill hem nu?

Kattskolan del 2:
man kan bli väldigt populär om man har varit borta några timmar. Men ingen rast ingen ro - det ska städas i kattlådan och serveras gourmetmat. Men som sagt, han stryker sig mot mig och tittar på mig som bara Frasse kan. Konklusion: var borta ibland

Kattskolan del 3:
var försiktig när du öppnar dörren. Trots det faktum att katten verkar vara en cool en, kan det ske missöden = springa ut genom dörren och springa ner två trappor. Fröken Hussa fick panik och sprang efter medan hon konstaterade att porten därnere med all säkerhet var låst, så hon förstod att det gällde att spela cool.

Kattskolan del 4:
katten har nu fått lite personlighetsstörning. Eller så är han listig. Buffar mig med jämna mellanrum och är mysig, men sedan leker han sjörövare och tror att lägeneheten är en hinderbana. Min konklusion - Frasse vill ut. För honom är detta kanske en dokusåpa, Big Frasse istället Big Brother. Men, de 8 dagarna har snart gått, och han kanske vinner?

Kattskolan del 5:
du kanske tror att en katt skitar ner? Hemma hos mig är det tvärtom - Frasse har åsikter på min badrumshygien och visar tydligt att han inte accepterar vad som helst - är det inte rent så sprätter han ut en massa kattsand på badrumsgolvet och jamar att nu får det bli ordning, annars sprätter jag mer!


2. Mat
- Jag är inte ett fan av att omvandla mat till känslor, men det har varit mycket trevligt med rödbetor, chèvre, honung och valnötter. Att laga bra mat är att ta hand om sig = man mår bra!


3. Vänner
- kan inte nog understryka hur mysigt det var att tillsammans med Ulliz hälsa på Emily och Anders! Och dessutom fick jag ett nytt recept som måste testas inom kort - broccolisoppa!


4. Still going strong - mina promenader
är helt enkelt outstanding - tog en precis, en halvtimmes powerwalk!


5. ANDLIGHET -
skulle ha varit veckans föresats. Att satsa på det alltså. Det gick inte så bra. Så jag tar samma föresats denna vecka....



Har du något som du vill göra denna vecka?

Kommentarer
Postat av: Kinga

Eeh ett djur ställer inga krav ?!?! :-O

Oj oj oj vad du är in for a surprise den dagen du skaffar husdjur- såvida djuret ifråga inte är en hamster då! :)



Jag vill nog meditera mer denna vecka.

2010-01-11 @ 12:54:31
Postat av: Dorot

Jag vill vila, sova och ta det lungt. Ta kanske ett pass på Friskis och ta emot ett besök från Anna-Helena och Filippa. Oj, det kanske inte blir så lugnt som jag trodde...

Kram på dig

2010-01-11 @ 19:58:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback