Onsdagar när de är som bäst

Ett behov av vila har yttrat sig hos mig. Och som jag sa igår, så är det bäst att lyssna. För jag hoppas att kroppen inte lurar mig, utan säger sanningen. Det var måndag i förrgår, och det var då dags att utvärdera veckan som gått. Det kanske låter oroväckande, men jag minns inte så mycket från den veckan. Men nu när jag tänker på det, så var jag fokuserad på arbete - jag skrev en artikel, och det tog en del av min tid. Det kändes bra! Därför är poängen en 8/9 - det är nog rekord. Yogan fick göra sitt också - gick på kundalini och kände mig trött rakt igenom. På ett behagligt sätt. Ikväll är det dags igen, och det ska bli skönt. Träningen igår var inte riktigt 100 %-ig, nej, jag var inte där. På något vis. För att det ska funka så är medveten närvaro ett måste. Men! Jag tränade mage och axlar (egentligen skulle det vara framsida lår, men jag hade träningsvärk i benen, så det får bli vid ett annat tillfälle).


Jag skrev lite idag, för hand. Med rubriken Empty your brain. För det är så att jag har lite svårt att fokusera just nu. Vimlar av tankar. Allt talar till mig, mycket ska göras, ordnas, städas, skrivas...Det är då jag måste säga till mig själv - en sak i taget. En sak i taget. Så jag tömde hjärnan. Till min förskräckelse verkar det finnas massor däruppe. Men för 17 - nu har jag det på papper och huvudet är lite tommare.


Min mage har fått i sig en massa gott - en tallrik med siciliansk apelsin i bitar, kiwi, blandade nötter, solroskärnor, mild yoghurt, havregryn och kruskakli. Till det polskt bröd med skinka. Jag är nöjd, helt klart.


Däremot, kära vänner, så måste ju Måbrautmaningen, den som ska vara i 20 veckor, fortsätta att finnas här. Förra veckan var det vecka 8 av 20 - och min föresats lyckades jag hålla bra - det skulle vara andlighet i fokus. Det ligger nära till hands att dra en parallell till den medvetna närvaron - de hör ihop. Kort och gott. Nu funderar jag över hur de resterande dagarna i vecka 9 (onsdag till söndag) ska se ut. Föresatsen för den är:


Lyssna på kroppen. På riktigt. Och fortsätta att vara närvarande. Städa - dvs rensa ut lite hemma!
Gå ut. Ja redan idag onsdag, mellan klockan 14.00-15.00.


Det kan gå. På måfå.


Nu: kaffe och chokladbiskvie. Because I´m worth it!



Kommentarer
Postat av: Dorot

Hallo tjejen!

Grattis till din nya rekord!!!

Jag kämpar med att överleva två veckors jobb med endast en ledig dag varje vecka.

Det verkar som om jag inte kommer att kunna fira med dig men jag har ett förslag. Jag kan komma till dig en helg då jag är ledig och då tillbringar vi tid tillsammans. Vad sägs om det??

Kram

2010-01-20 @ 16:30:32
Postat av: Jenna

Blir inspirerad av din må-bra-utmaning. Funderar på att ha en vecka med "andligt" fokus med mig själv med :) I min värld skulle gen innebära extra tid för avkoppling, stretch, meditation, spikmatta..



Jag kämpar med mitt cyklande denna vecka! på söndag ska jag "köra upp" för Sats och håller tummarna för att jag blir godkänd :)

2010-01-21 @ 21:08:54
URL: http://jennas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback