We get and we should give

Det har gått några dagar på det nya året. Igår sa jag till Sven att jag har hittat meningen med livet. Saken är den, att meningen med livet kan förändras. Den är inte konstant. Men just nu är lugn och ro min mening med livet. Så jag sitter inte inne med någon lösning på Livsfrågan. Det känns i alla fall bra just nu att nöja med med ro. Och lugn. Sen gäller det att leva upp till det. För ibland springer jag iväg, både fysiskt och mentalt. Och så "slår" jag mig själv på fingrarna och säger : "hur var det nu med den medvetna närvaron?" - och så börjar jag om från början. Flera gånger per dag.


Att vakna till ett städat kök är ju bara för underbart. Det var värt att diska igår. Men! Det finns ytterligare ett sätt att hantera disken. Se det som en mindfulnessövning - sätt igång sinnena - använd vattnet och känseln i händerna för att känna hur det känns att verkligen diska. Lukta på diskmedlet (det gör jag gärna eftersom jag har havsdoft, Grumme) och se med ögonen hur rent det blir. Är vattentemperaturen bra? Känn efter hur det känns, på riktigt, när allt är klart. Ja, det var en mindfulnessövning till er därute!


Sen var det miljön som har trippat runt i mitt huvud. Sven sa något bra igår - han pratade om klimatmöjligheter istället för klimathot. Kan vi inte bara få en checklista av någon smart forskare - det här behöver du som individ göra för att vi ska klara av klimatmöjligheterna. Jag hoppas på en lösning om hur jag ska ta mig till Thailand utan att bidra med 15 ton koldioxid (!). Det känns ju lite konstigt att jag matsorterar för att sedan sätta mig på ett plan och skita ner. Nej, vi måste ta hand om skapelsen, vi har fått jorden, en gåva, men nu håller vi på att förstöra den! Tänk på att spara på el och vatten kära vänner! Kanske att min pappa, som är lite insatt (agronom) skulle kunna skriva ett gästinlägg "hur ska vi ta vara på klimatmöjligheterna?" (pappa, vad säger du? Om du läser detta vill säga!)


Senare idag kommer en utvärdering av den senaste veckan i kategorin Måbra!




Loving earth should be possible as long as it exists
Kommentarer
Postat av: Dorot

Tänk kanske på att du sopsorterar FÖR ATT kunna flyga till Thailand...

Kram

2010-01-04 @ 15:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback