Emilia - planerar - ryggont

Den kommer ibland - rastlösheten. Och viljan att göra mer. Och den kombinationen kan vara bra, ifall jag använder den på rätt sätt. Det funkar oftast, jag tycker inte om att isoleras i en kamp av "vad ska jag göra - egentligen"-känslor. Utan jag arbetar utifrån mål. Stora som små. Jag är en person som gör listor, och det finns inget roligare än att kryssa av. Dagens tankar är:

Träning och välmående
Funkar bra:
Att jag springer en halvtimme om dagen. Den bästa stunden är när jag kommer tillbaka och lägger mig en stund på sängen och känner hur hjärtat arbetar och endorfinerna sprudlar. Och en halvtimme senare går jag som i ett rus. Överlag är jag ute mycket och det tror jag starkt på. Har med mig ett yogaprogram, kan gå. På måfå.

Funkar mindre bra:
Sömnen krånglar lite, men det är inte någon fara än. Igår var jag i och för sig uppe sent, för jag har fastnat i en bok (men vilken härlig känsla det är att läsa långt in på natten!) Rastlöshet och semesterångest är inget jag känner att jag kan styra över - den kommer när den kommer. Men det jag kan göra är något åt den. Framför allt i fastna framför nätet! Ont i ryggen de senaste två dagarna - men det är i princip ordnat - ska gå på massage!


Jobbrelaterat
Funkar bra:
Jag har fått ett uppdrag i juli, ska vara klart i slutet av den månaden. Det känns bra och jag är motiverad och har några tankar kring det. Sedan har jag jobb i juli, inte genom mitt egna företag, men så att jag klarar mig. Augusti är hälften av det som jag behöver jobba klart, måste ordna resten. September är inte klar. Däremot har jag mailat och fixat lite, plus att jag har mitt extrajobb som alltid väntar på mig!

Funkar mindre bra:
Jobbmoral har jag. Men måste jobba med "det dåliga samvetet". För det är onödigt. Jag tror lösningen är att planera in den tid som jag bör lägga ner. Punkt. I juni vill jag lägga ner 5 timmar på mitt juli-arbete, uppdelat på detta:

* reserach - läsa på om ämnet --> ca 1,5 timme
* fixa respondenter och intervjutillfälle --> ca 2 timmar (4 personer ska intervjuas)
* struktur och brainstorming --> ca 1,5 timme

Och det ska jag påbörja en dag som denna, när solen gömmer sig!

Sen var det detta med företagsdagbok - jag behöver ta mig en funderare, eftersom jag inte vill hålla allt i huvudet!

Just nu är det svårt att publicera bilder, vet inte varför - men jag återkommer! Ut och springa om en timme. Och sen jobba på researchen!

Kram
Emilia


Kommentarer
Postat av: Dorot

Hej vännen!

Har du köpt personlig almenacka än? Där har du hur många listor som helst :)

Roligt att höra att det går bra för dig och att du planerar saker och ting. Det ger en viss trygghet.

Är det en hemlig vad för slags research det är? Skulle gärna veta lite mer.

Kram

2010-06-26 @ 17:41:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback