Att kunna ställa om. Fokus.

Idag var det en lite tröttare Emilia som vaknade. Hon snoozade ett antal gånger innan hon kravlade upp i sängen. Det blev sent igår. Men vi åt jättegod mat på Lo Scudetto, ingång Styrmansgatan. För mig blev det delizie med seafood. Mums! Mätt blev jag och sedan blev det sightseeing med brorsan nere i underjorden där hans jobbs servrar står. Och kallt var det verkligen! Sen var det mys hemma hos miss B, som hade gjort en fantastisk äppelkaka. Min bror och jag är båda såsomaner. Gott var det!

Eftersom min trötthet har legat i, så har jag sänkt takten lite. Och det lustiga är ju att jag ändå får mycket gjort. Om jag istället fokuserar på att göra saker i långsam takt och inte lika fort, då hinner jag vila mentalt. Det är ganska skönt med andra ord. Ofta när jag jobbar kan jag känna att jag ibland inte riktigt fokuserar. Min metod är då att släppa allt för ett tag, för att sedan återgå. Oftast går det bättre! Att gå ut och ta en snabb promenad brukar göra susen! Att arbeta mindre och få mer gjort, är ett tema som är genomgående i boken YCDBRALAI. Jag köpte den på Hälsomässan förra året och den är toppen för mig som är egenföretagare. Och det är nog dags att läsa den igen. En tredje gång. Recension finns här för dem som är intresserade!

Mitt fokus just nu är mitt inre. Jag har haft så mycket i luften, med artiklar och jobb, att jag behöver göra om i min priolista. Det betyder inte att jobbet försvinner, bara att annat får komma upp i prioritet. Så ser mitt nya fokus ut:

- vila & läsa
- andlighet
- träna
- jobb
- regelbundenhet

Anledningen till att göra sådana här listor är enkel - du gör val lättare om du själv vet vad du fokuserar på. Listan kan du revidera, lite beroende på veckoform. Att kunna säga nej blir förhoppningsvis lättare om du till exempel vet att du just nu prioriterar träningen! Om du vill ge en priolista i kommentarerna, så är du välkommen!




Kommentarer
Postat av: Svenne

Gillar

2010-11-25 @ 00:36:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback