Yoga and Thoughts About Life

Det kanske är lite kaka på kaka att varje onsdag skriva att jag har varit på yoga. Men det är också sanningen, jag kan inte annat än skriva, att onsdagen förknippas med yoga. Och det är något positivt. Allt annat kommer i andra hand.

Men jag funderar ibland vad det är som händer när jag är där. Har veckan varit bra så brukar övningarna fungera bra. Det har dock funnits gånger då jag känner att de negativa tankarna tagit överhanden. Men det intressanta är vad som händer med kroppen - ofta är det svårare att göra och fullfölja övningarna och det gör ont i mig (inom rimliga gränser) när jag styrs av tankar som är av negativ art. Så jag funderar. Kanske måste jag ha mer tålamod med mitt sinne, och acceptera att kroppen inte kan lika mycket de gångerna. Eller se till att vara på glatt humör när jag är där. Idag var jag noga med medvetenheten och koncentrationen - sinnet måste vara med. Kan också säga att jag har haft en bra dag idag, och det återspeglas i yogan.

Kan avslöja att jag ska börja med en ny träning på torsdagar - återkommer imorgon om det!

Musik just nu: Alison Krauss och Amy MacDonald








Hon sträckte i förskräckelse ut handen till sjuksköterskan som satt bredvid sängen. På andra sidan stod en manlig sjuksköterska och gjorde ordning en provtagning av blod. Han hade olika spännband till förfogande och patienten var i en uppenbar stress. Hon tittade rädd in i kvinnans ögon, vars hand hon höll. Kvinnan, som sett mycket i sina dagar som sjuksköterska kände ett stort medlidande, hon ville hjälpa men visste inte hur. Då kom tårarna, hon kunde inte stå emot. Tillsammans grät de tyst, medan blodprovet togs. Sen var det över.


Små Saker kan vara Avgörande. Tankar om Stora Ting, som Händer Då och Då.
Kommentarer
Postat av: Svenne

Gilla

2010-10-20 @ 23:23:51
Postat av: Sara

Gillar texten, du som skrivit?

Jag jobbar inom äldreomsorgen, har precis bytt från äldreboende till hemtjänst. Trivs grymt bra.



Hoppas du sovit gott!

2010-10-21 @ 06:24:12
URL: http://saaraaaa.blogg.se/
Postat av: Molly

sv: oj, det har jag inte testat :o jag vet att de som är renodlade rawodister brukar grodda kikärtor och därefter göra hummus, men på helt torra vet jag inte. fast iofs. man kan ju käka kikärtsmjöl. står det okokta i recept? tänkte om jag har skrivit fel.



allt bra med dig annars? här är det bra, skiner solen men det är kallt.



ta hand om dig! jag ser fram emot att höra vad du tyckte om hummusen :) kram

2010-10-21 @ 13:22:43
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback