Rapport från Sjukstugan!

Om cirkus tio minuter har kanelbullarna jäst färdigt. Eller ja, degen till dem! Jag kunde inte låta bli, så samtidigt som jag gör ett matbröd, blev det dags att göra något gott också! Längtar till lite Earl Grey-te med mjölk och en bulle från ugnen! Ikväll ska jag på möte med Caritas, vi ska få information om vad vi kan göra ifall flickorna på gatan behöver hjälp. Men efter det tänker jag gå hem och fortsätta att kurera mig. Hemma bäst helt enkelt.

Jag läser ju mycket hälsotidningar, för att få inspiration, och även för att hitta idéer till uppslag. Idag i Blossom Magazine (det senaste numret) läste jag om detta med motivation och träning. Motivation kan ju vara yttre eller inre. Min träning drivs ju av flera saker. I artikeln (som skrevs av Johan Plate) fanns det redskap för hur man ska förstå sin motivation. Så jag tänkte använda mig av dem (du också kanske??)

Dags att fixa bullarna!

-------------

1. Varför tränar du? Det finns flera anledningar - men främst för att knoppen ska må bra - det händer något när jag tränar - huvudet lättar och jag får lättare att tänka och vara kreativ. Sen är det bonus att kroppen också får en genomgång och att jag blir starkare. Men främst - för att må bra psykiskt!

2. Vilket är ditt inre motiv? Att bli stark mentalt vilket ger goda efterverkningar på jobbet, och jag orkar mer! Att orka mer blir alltså en del av motivet!

3. Hur kan du kombinera det med yttre motiv?
Genom att bli stark mentalt kan  jag också fokusera på att få en stark kropp. Så båda delar får sin del.

4. Vilken kostnad har du egentligen? Alltså tiden. Men det ser jag inte som en kostnad utan nödvändig förutsättning. Förstår ni vad jag menar? Sen är det också så att jag måste hitta träningssätt som fungerar - så det blir också lite av en kostnad - eftersom jag behöver kunskap. Men det är ju också roligt!

------------



Kommentarer
Postat av: Camilla, En mammas dagbok

Bra tankeställare du gav mig!



:*¨¨*:♥ FredagsMYS ♥:*¨¨*:



Kram Camilla

2010-09-17 @ 22:07:09
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Dorot

Det är bra med träning. Man slipper tänka på allt annat utan man kan vara här och nu den lilla stunden man tränar.

Hoppas allt väl med dig, det var ett tag sedan vi pratade på skype. Har du tid ikväll? Jag slutar 21.

Kram

2010-09-18 @ 15:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback