Att springa & samtidigt återhämtas

Igår var det vilodag (surprise) och trots sega ben gav jag mig ut på en halvtimmes löpning. Fick känslan av att vara väldigt närvarande, och det gick långsammare än vanligt. Men fick känna på steget och dessutom se om det var någon skillnad med de nya sulorna från Foot balance. Tyckte nog att det kändes bra under hålfoten och ingen skillnad vad gäller bekvämligheten. Men jag har inga direkta problemfötter, så jag kanske inte kan uttala mig. Killen som gjorde dem åt mig på Blogger Boot Camp sa att man kunde få träningsvärk i början, men det har inte hänt än så...

Sen undrar jag - hur funkar det med träningsvärk egentligen? Och hur gör man för att bli bättra rustad mot mjölksyra? Du som vet - släng in en kommentar! Det går bra att maila på [email protected]

Jag får nämligen mjölksyra ganska snabbt!






3 löppass - 1 redan klart!
1-2 yogapass - ska höra med Janne om jag kan komma på torsdagen också - han har dessutom bra priser nu på drop-in! 85 pix! Föranmälan gäller.
Core - jag måste ta mig en funderare hur jag ska göra - tycker aldrig att jag hittar motivationen till den. Något tips på hur det ska bli av? Kanske någon som kan peppa mig lite. Har man lovat någon annan blir det kanske av....
Kommentarer
Postat av: Svenne

Hej

det gick bra att komma på Jannes yogapass på torsdag :) på Salve.

krm Svnn

2011-04-19 @ 14:15:23
Postat av: Johanna

Mjölksyran kommer när det fattas syre i muskeln. Och som jag fattat det finns det två sätt att bli av med den:



1. Äta tillräckligt med kolhydrater (alltså både innan (3-4 timmar, plus en timme innan) och efter (direkt i anslutning till passet) och någon timme efter.



2. Du måste vara noga med nedvarvningen efter. Låt musklerna jobba lite lätt minst fem minuter efter passet. Fortsätt alltså jogga eller promenera lite lätt ett bra tag efteråt.



Dessa är de tips jag fått och det hjälper faktiskt! Jag har sällan mjölksyra nu för tiden (inte tidigt på passet i alla fall). Hoppas det hjälpte!

2011-04-19 @ 16:15:33
URL: http://johanna.livskick.nu
Postat av: malin

Och en sak som är otroligt viktig är att vara noga med uppvärmningen och inte gå ut för hårt i början av passet. Börja i ett mycket lugnt tempo som uppvärmning, stanna sedan och tänj/stretcha och börja därefter ditt löppass. Uppvärmning är till för att mjuka upp kroppen och successivt öka blodtillförseln till musklerna. När vi tränar kondition tränar hjärtat sin förmåga att pumpa runt mer och mer syrerikt blod till kroppens alla celler och muskler. Mjölksyran kommer som sagt var när musklerna har underskott på syrerikt blod. Lycka till med löpningen!

2011-04-20 @ 13:01:42
URL: http://malingerdle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback