Kyckling i dijonsenapsmarinad & zucchiniröra

Det här blev gårdagens resultat av lite fipplande i köket



Om du också vill testa så gör du så här:

För två personer
KYCKLINGEN
2-3 kycklingfiléer

marinad
0,5 dl dijonsenap
0,5 dl fryst (eller färsk) hackad persilja
2 msk rapsolja
Salt & Peppar


Blanda ihop marinaden. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg lite av marinaden i en plastpåse (t ex en fryspåse), sedan varvar du med kyckling och marinad. Massera in marinaden i kycklingen. Lägg i kylskåp, gärna en timme eller två (lite beroende på hur mycket tid du har!). Sen lägger du kycklingen i en ugnsform, och in i ugnen på 225 grader ca 35 minuter. Se till att kycklingen är ordentligt gjord.

ZUCCHINIRÖRAN
En halv zucchini
En halv lök
Japansk soja
Olivolja och rapsolja

Skär zucchinin i mindre bitar. Skär lökar i ringar eller halvringar. Stek dem i en blandning av raps - och olivolja, en matsked av varje. Efter en stund - tillsätt den japanska sojan. Rör om och stek en stund till. Klart!

Servera kycklingen och zucchiniröran med exempelvis fullkornsris!

Lycka till!

Emilia
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback