Skala Av

Hur ofta frågar vi oss hur läget är? Du kanske scannar dig själv, men påverkar resultatet dig? Drar du ner på hastigheten när du är stressad? Andas du extra långsamt när ångesten klänger sig fast? Eller är det kanske så att vi noterar läget, men struntar i att göra något åt det? Ofta upplever jag att det finns ett motstånd till att ta det lite lugnare, att jag hoppas att det går över av sig själv. Men sanningen, så här några år efter min kris, är att jag måste aktivt arbeta med mitt lugn. Och jag accepterar numera att det krävs handling för att må bra. Allt annat är osant för mig.

Skala av. Det är ett mantra som cirkulerar uppe i huvudet på mig just nu. Jag har ofta möblerat alldeles för tight i livet, och så står jag där, inklämd mellan möblerna och kan inte andas. Hur jag än försöker möblera om, så finns ju antalet möbler kvar - och ekvationen är enkel - jag behöver ta bort, strukturera, ge mig själv andrum. Det är egentligen det bästa rummet, andrummet.

Hur då skrida till verket? Jag brukar ha en priolista, där vissa saker är överordnade andra. Då blir det lättare att säga nej. För att kunna ha 1:an i fokus.

Min etta har sett olika ut, ibland har jag nog inte varit helt på det klara vad den är. Sedan ett tag tillbaka vet jag vad min etta är, men jag håller den lite för mig själv. Min etta ger mig perspektiv, en känsla av trygghet och jag har väldigt roligt!

Min tvåa är av annan karaktär. Men ack så viktig. Det är fysisk aktivitet. Ni vet ju att jag sprang min allra första mil i lördags. Det gav mig blodad tand. För mig är det enkelt: jag mår bra av att röra på mig. Punkt. Inte dutta lite här eller där. Nej, att ta i ganska mycket. Våga.


Jag märker att jag inte riktigt kommer i mål med det här inlägget. Det jag vill skriva är att jag är inne på att skala av. Ganska så mycket. Att göra betydligt mindre av vissa saker. Till förmån för mig själv. Jag orkar helt enkelt inte att vara 100 % extra allt. Det fungerar inte. Hela jag har sagt ifrån. Så det jag ska göra är: ta bort. Ta bort ännu mer. Fokusera på några saker, och istället göra dem riktigt bra. Och sen är det stopp. För jag tycker om mig själv. Och jag vill ge mig själv vad jag behöver.

















Mest av allt vill jag sitta i soffan i ditt kök och bara vara. Med dig
Kommentarer
Postat av: Svenne

Gillar

2011-10-04 @ 21:42:16
Postat av: Peter

Du har så rätt. Bort med alla måsten och prioritera dig själv och kanske någon annan också.

Livets faser har sina olika prioriteringar.



Jag har haft min kris också och efter den mår jag så bra. När jag inte har balans så har någon annan det så jag får perspektiv.



Jag älskar livet just nu. Kan inte vara bättre. Jag ler varje morgon jag går upp.



Ha det gott :)

2011-10-05 @ 13:44:49
URL: http://hgatan33.blogspot.com
Postat av: Petra Liuski

Skala av är bra. TRor på dig :)



SV: givetvis ska jag länka dig :) Har inte hunnit med allt än bara.

2011-10-05 @ 22:03:52
URL: http://www.petraliuski.se
Postat av: anette

Livet är så komplicerat ibland eller är den kanske inte alls är det utan det är jag som gör det komplicerat eller intalar jag mig kanske det?

Talck för din tankeväckande blogg.



enkla nettan

2011-10-08 @ 13:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback