Varför springer jag? Och vilka är mina tips?

För ett år sen var jag promenadtjejen. Som gick och gick. Alltifrån tvärbanelinjer till powerwalks runt kvarteret. Det handlade om att komma ut i ljuset, det handlade om att leva sunt.

Så fick jag upp ögonen för löpningen. Jag fick ett frilansuppdrag för tidningen Hälsa, och på den vägen var det. Intervjuade författaren Moa Herngren om hennes löpning, och sen en löpexpert som heter Ingmarie Nilsson. Den sistnämnda har dessutom skrivit en bok som heter Löpträning. Den recenserade jag när den var aktuell. I mars köpte jag mina träningsskor och började med ett träningsprogram. Det handlade om att stärka kroppen - och först var det kombinerade promenader med lite löpning. Första målet var Vårruset - och jag åkte upp med en förkylning till Umeå och gick tillsammans med Johanna!

Varför löpning? Jo, för att det är det som jag inte förknippar mig själv med. Så var det i alla fall tidigare. Jag har haft negativa associationer till denna träningsform, och tyckt att jag inte är löpartypen. Men nu har det ändrats!

Svaret på frågan är: löpningen innehåller det jag behöver: friheten, enkelheten, utmaningen, svetten och endorfinerna. Jag kan variera mig, jag kan anpassa efter dagsform. Jag kommer ut. Efter att jag har sprungit mår jag oftast väldigt bra, och det är ju verkligen något att eftersträva!



Spring efter ett program!

Ha som första mål att vara ute en halvtimme!

Sätt upp konkreta mål: 5 kilometer - eller som jag: 1 mil!

Satsa på skor!

Peppa dig med att registrera dig på  någon sajt - jag använder runkeeper

Belöna dig med snygga kläder!

Kom ihåg - oftast orkar kroppen - men vad säger knoppen? Var uppmärksam på detta!

Musik är viktigt för mig - kanske kan det hjälpa dig med?

Ät och drick ordentligt! Jag kör med en gainomax direkt efter - enkelt och gott! Sen hade de bra pris idag på Ica Svedmyra idag så jag köpte hem ett gäng. Eller drick ett glas mjölk (protein) och ät en banan (kolhydrater).



Byxorna från Röhnisch var grymt sköna och "höll" allt på plats!


Fick ett par gococo strumpor idag på posten. Vann dem hos Ett dussin pannor!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback