Att vara på gatan - Sommar med Elise Lindqvist

För ungefär tre år sedan var jag första gången med uppe på gatan. Malmskillnadsgatan. En kompis från min församling tyckte jag skulle testa. 3 år senare kan jag konstatera att det skulle kännas tomt att inte vara med. I början skrev jag inget om det, ville inte göra mig märkvärdig. Att jag volontärarbetade med kvinnor som är i prostitution. Det är klart att folk blir nyfikna när de vet att jag är däruppe en gång i månaden. Och jag känner mig stolt. Och, ja. Jag är stolt. Idag blev det extra tydligt hur viktigt det är att ge till andra människor. Elise Lindqvist är kvinnan som är anledningen till att vi i vårt team också står uppe på gatan. Elises team står varje fredag däruppe och delar ut kaffe, choklad och smörgåsar till tjejerna, och finns till förfogande för samtal eller att dela ut varm dryck (vi står varannan lördag, med målet att stå varje).
 
Jag tycker du ska lyssna på Elises sommarprat (som är från den 2 augusti). Det är verkligen en historia som berör, och mina tårar, trots att jag kände till det mesta, rann medan jag manglade tvätten. Och Elises meddelande till mig blev att jag också är värdefull, precis som tjejerna på gatan. Tack Elise.
 
Klicka på bilden, så kommer ni till sveriges radios hemsida
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Malin

Personligen är jag inte så förtjust i Pauluns... var på ett kostkonvent över en helg i våras och visst har de kunskap. Men all kunskap är baserat på "vetenskap" och suspekta studier som är finansierade av läkemedelsföretag.
Jag är inte riktigt inne på den linjen... kör mest Paleo- kost just nu. Känn efter "var" i kostdjungeln du känner dig hemma och studera utefter det... tror du kan bli lite besviken på Paulun tyvärr.

2012-08-09 @ 22:21:08
URL: http://kanjagkandu.com
Postat av: Kinga

Wee hon är Så Bra!

2012-08-11 @ 00:11:55
Postat av: Catharina

Åh, ja, jag lyssnade på det sommarprogrammet och berördes djupt. Faktamässigt visste jag ju, men hennes historia kastade ett särskilt ljus över hur det är. Är det endast genom församlingar man kan hjälpa där?

2012-08-17 @ 15:47:32
URL: http://supertjejklassikern.outsideonline.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback