"Din kropp kommer älska dig för det"

 
 
 
 
En helt ny dag. Nya grepp. Om hur vardagen ska se ut. En trevlig insikt är att jag verkligen har massa idéer. Men en följdinsikt är: jag kan inte fullfölja allt. Men vad ska jag i så fall fullfölja?
 
Fullt ut vill jag må bra.
 
Fullt ut vara närvarande, även då det är jobbigt.
 
Må bra för mig är: att få ta saker i min takt. Att kunna bestämma själv. Att träna.
 
Senaste träningen blev en form av löpintervaller. Varför sprang jag allt jag hade i en minut, för att sedan hämta andan igen? Och så åtta gånger om? Jo, för jag vill komma upp i puls. Jag vill känna att det är lite jobbigt. Och det var det jobbigt & härligt på samma gång!
 
Att må bra innebär också uppoffringar för sin egen skull. Ta bort saker som du kanske tycker om, men som det inte finns utrymme för. För att du behöver ditt eget utrymme. Detta ska jag snickra på, i olika former. Ta bort aktiviteter som inte tillåter mig att finna ro. Just nu. Just här.
 
Skriva. Ja. Skriva är mitt andra andetag. Min ventil. Mitt utrymme. Önskar mer utrymme för det.
 
 

 
 
Ni kanske undrar över rubriken? En yogalärare sa till mig under sommaren att även om jag inte kanske yogar varje dag, så kommer min kropp att älska mig för de djupa andetag som jag tar. Det fastnade och jag både tänker på det ofta, och andas mer medvetet.
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback