Konsten att hantera meningen med våra Liv

Visst jämför jag mig med andra, jag kan sukta efter vad ni gör. Jag kan längta efter den där arbetsplatsen med en massa fina kolleger. En stadig inkomst. Kunna gå hem och glömma jobbet. Och bara vara.

Men jag tänker att jag ska jämföra mig med mig själv. Det är egentligen det enda rätta. Och jag imponerar på mig själv. Starten på året har varit en start som jag aldrig haft tidigare. Jag har varit målinriktad, fokuserad. Och det har gett resultat. Hur då? Enkelt skrivet: jag har sålt tre artiklar på kort tid, och jag vet nu mer och mer vad exakt jag behöver göra för att kunna jobba med det jag gör. Vad gör jag? Jag är frilansjournalist. Skriver mest om träning och hälsa, även en del psykologi.

Det som gör att jag orkar, för ibland är jag verkligen trött, är att jag landar i vad som verkligen betyder något.

Det bottnar förstås i den stora frågan: vad är meningen med livet?

Jag vet inte, det finns inget universellt svar. Du ska själv formulera vad som är meningen med ditt liv.

Just nu är meningen med mitt liv att skriva det här blogginlägget. Att vara här. Kanske lära mig att andas ännu lite djupare. Ikväll kommer meningen med mitt liv vara att gå på ett yogapass. Och i natt ska meningen få vara enkel: sova.





Mening: fisksoppa med saffran



Mening: en ros



Mening: skymningen när den är som vackrast



Mening: väldoftande tvål



Mening: att vänner skickar fina födelsedagskort! Tack Suzan och M!



Mening: att titta ut genom fönstret





Vet ni. En riktigt viktig mening för mig är att röra på mig. För då mår jag kanon! Idag blev det nästan 9 km powerwalk!




Hjärtat slår

För

Dig
Kommentarer
Postat av: Kia

Kommer du ihåg att jag hade problem att läsa din blogg (tekniska problem!)? Nu kan jag läsa men inte kommentera. Jag ger inte upp!

Grattis i efterskott!

2012-02-01 @ 20:04:52
URL: http://kiabloggar.wordpress.com
Postat av: Maria

"Vi andra" med fast jobb har förvisso stadig inkomst och i bästa fall härliga kollegor, men glöm det där med att kunna gå hem , glömma jobbet och bara vara. Gäller inte i akademikervärlden i alla fall. Där pågår ständigt tankearbete och problemlösning, dygnet runt. Har du tänkt på vad vi kan suktar efter i ditt liv? Möjlighet att helt rå om sin egen tid. Inga puckade chefer eller konkurrenslystna kollegor. Full frihet att själv välja inriktning och ambitionsnivå.... Inte så illa!

2012-02-02 @ 20:01:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback