Det är dags att tänka efter



Det finns saker som jag verkligen gillar att göra. Dels är det träningen som får ta plats, och sen tycker jag om att skriva. Laga mat ligger också högt på listan. Vänner är en pelare i mitt liv som gör att jag inte rubbas. Kyrkan har också en central plats. Och mitt arbete med gatuprostitution, där jag finns som stöd för tjejerna, tillsammans med de andra som volontärarbetar.

Listan är lång. Och tiden är knapp. Jag har skrivit tidigare om att välja. För att välja måste du veta vad som ligger högst på din lista – just nu. Vet du vad det är? Är det din fritid eller karriär? Är det att träna eller att umgås med vänner?

Vi kan inte göra allt. Trots det är det många som försöker att göra just allt. Problemet, som jag ser det, är att det blir svårt att vara närvarande i det vi gör då. För det finns alltid ett nästa steg som väntar.

Om jag istället väljer, då väljer jag också bort något annat. Inte lätt, men å andra sidan så lösgörs möjligheten att vara närvarande.

Mitt råd blir därför: acceptera att det alltid kommer finnas saker att göra. Bli istället grym på att välja. Då får du tänka efter – vad är viktigast just nu, och varför? Och när du väl har valt – vila i ditt beslut, ångra dig inte.

Mitt val idag: företaget i fokus. Jobbar med en väldigt intressant artikelidé – och jag vill smida medan järnet är varmt!

Ta hand om er!

Emilia




Jag har börjat tänka på vad som är viktigt i mitt liv. Det gjorde också att jag fick ett intresse för denna bok. Jag har inte läst klart den än - men när så blir, så kommer en kommentar till detta!





Ni kanske undrar vad jag gjorde förra veckan? Det kommer! Några ord på vägen: Flyg, sol, bad, löpning, mat, Maria, le, bagage, tysk guide, livet
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback