Storm. Skriva. Mål. Välja

Det blåser och viner som aldrig förr. Emil är här, och Dagmar gjorde sitt för ett tag sedan. Skapelsen blossar upp, kanske i våndor inför det nya året. Busväder. Och kallt i lägenheten. Skriver jag för länge blir fingrarna iskalla och jag värmer dem med varmt vatten. Man gör vad man kan.

Skriva. Jo. Sitter med en artikel som ska skrivas om litegrann. Gör mitt bästa, men kände att jag nu tappade fokus. Då är det alldeles utmärkt med paus. Och en kopp kaffe.

Jag har lärt mig en ny konst. Att avsluta det jag har påbörjat. Just med artiklar är det bra att ta en paus, och då är det tillåtet att avbryta. Men med mycket annat är det just nu så att jag börjar. Och jag avslutar. Det ger mig kraft och energi. Struktur. Känsla av koll på läget.

Ofta sätter jag upp mål för veckan. Och försöker samtidigt inte göra en alltför lång att-göra-lista. Utan snarare minsta möjliga ansträngning. Lite handlar det om att prioritera. Vad är viktigast just nu? Den frågan ställer jag mig då och då, för att inte tappa fokus.

Vad är då viktigast just nu?
1. Skriva klart artikeln
2. Hitta en resväska


Veckans huvudmål var att sälja en artikelidé. Vilket avklarades igår tisdag. Nöjd var ordet.

Vet ni vad? Det är en konst att vara nöjd. För det finns alltid saker att göra. Kom ihåg det, att du blir aldrig klar. Därför är det nog bra ändå. Att ta den där pausen. Med gott samvete. Och bestämma sig för att välja. För har du valt det du gör, då har du också valt bort något annat. Men det är du som är ansvarig. För vad du väljer. Och var nöjd med det.

Välj noga

Välj med hjärta & hjärna

Välj

----


Jämför

Jag måste träna

Jag väljer att träna









Du får mitt hjärta att rusa. Rusa in i kärlek
Kommentarer
Postat av: Suzan

men vad var det i paketet?

2012-01-04 @ 10:42:35
URL: http://www.ettdussinpannor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback