Att semestrera är en konst

Killen i mitt liv är faktiskt en underbar man. Han vet allt om konsten att ha semester. Så jag står bredvid och kikar litegrann. Sådär för säkerhets skull, kanske snappar jag upp något om hur man semestrerar? Idag gick vi upp, efter påtryckningar från köket (läs: när C äntligen fått upp mig från sängen) och åt en lagom stor frukost. Sen var det bestämt att promenad skulle promeneras, och samtidigt slänga massa saker i återvinningen.
 
Det var på bryggan det hände. Vi hade gått runt ena Rudan-sjön, ca 3-4 km, och jag pladdrade på om den ena idén efter den andra, alltifrån artikelidéer till att jag vill gå en kostkurs i höst. Precis i slutet av vår promenad går vi ner till en av bryggorna. Och där satt vi, och plaskade med fötterna i det svala vattnet. Med en smekande sol på vår hud. Och någonstans där landade jag i: det är ju lugnet jag lever för. Jag kunde känna känslan, på riktigt. Inte på grund av att jag vill känna den (för det vill jag) utan för att jag var där och då.
 
Och så har dagen fortsatt. I lugn och ro. Med en mumsig lunch på en perfekt tempererad balkong. Och min kille är fortfarande en fena på att ha semester. Han ligger och sover, medan jag, min rastlösa själ, vill dela med mig av denna vackra dag.
 
 
 
 
 
 
 
Har äntligen läst ut boken Alkemisten (Coelho). Den var bra, men krävde eftertanke. Något som jag inte alls har tålamod till just nu. Så en Denise Rudberg-bok väntar på mig, och jag tror det är den typen av böcker som passar mig just nu. Läser du något?
Kommentarer
Postat av: Svenne

Gillar!

2012-07-28 @ 18:49:01
Postat av: Malin

Samma här... har tagit en hel vecka för mig att komma ner i varv nu... vill lära mig att leva här och nu. Dykningen har hjälpt mig massor där, helt underbart! Man måste fokusera på att vara där och då... :)

2012-07-29 @ 20:39:53
URL: http://kanjagkandu.com
Postat av: Dorota

Härligt inlägg!

Jag läser en spännande tysk bok: Die Aphotekerin. Kan inte sluta :)

2012-08-01 @ 19:21:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback