Lagomlivet & ett nykomponerat recept!

 
 
Helgerna springer iväg. Jag och hjärtat har sovit länge på förmiddagarna, och sen blir det att man ligger uppe och läser böcker till sena natten. Skönt, men jag tror på att lägga sig tidigare. Någon sa att den bästa sömnen är mellan 22.00 och 00.00. Vi får se hur det blir med den saken.
 
Julen var lugn, skön och lagom. Lagom med mat, lagom med stress, lagom av allt.
 
Jag gillar lagom.
 
Fast kärlek får gärna komma i bombastiska mängder!
 

Lite av dagarna som har varit den senaste tiden. Och! Sen bjuder jag på ett recept lite längre ner!
 
Nyår kom, och det firades med finaste vännerna! Tack!
 
 
Att vara tillsammans är det vackraste
 
 
Den 2 januari begav det sig till Maria, Å och lill-Klara. Här leker vi doktor! Hon är så härlig Klara-tjejen!
 
 
Vi hade med oss en saffranskaka - supergod!
 
På kvällen åt vi hälsotallrik med räkor... Åh det är det bästa. Kommer med ett hälsotallriksinlägg inom kort!
 
 
Och nu ni, här kommer ett recept!
 
 
 

 

2 kycklingfiléer

kryddor, förslag: chermoula, curry, paprika, salt, peppar

½ gul paprika

½ gul lök

krossade tomater, 1 frp

1-2 vitlöksklyftor

1 matsked grönsaksbuljong alternativt ½ buljongtärning

1 dl kidneybönor

parmesanost, riven

 

Att servera med: pasta, ris, bulgur eller quinoa

Extra protein: keso (valfritt)

 

Så här gör du!

Välj vad du ska servera kycklingen med: pasta? ris? Något annat som du tycker om – och sätt på det du valt så att det blir klart lagom till kycklingen är det!

 

Skär upp paprikan i mindre bitar, skiva löken. Skär kycklingen i mindre bitar. Smält matfett i en stekpanna med djup. Kokosfett fungerar bra, och tål värme bra. Jag brukar också köra en blandning av smör och rapsolja – valet är ditt! Stek på kycklingen, krydda med chermoula, curry, paprika, salt och peppar. Efter några minuter: tillsätt paprika och lök. Låt allt stekas under omrörning. Häll i krossade tomater, och pressa i vitlöksklyftorna. Ta en matsked grönsakbuljong (eller ½ buljongtärning) och lägg i, rör om. Smaka av och se om ytterligare kryddning behövs. Sist i med kidneybönorna.

 

Servera med din valda kolhydrat, och lägg rikligt med parmesanost på!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback