2008 firas ut och in kommer 2009!

Hej alla! Det har gått ett år sedan 2008 var nytt och fräscht. Och även fast tiden i sig inte ändrar sig utan fortsätter att ticka framåt, sekund för sekund, minut för minut, så är det alltid speciellt med ett nytt år. Men att titta tillbaka på det gamla gör att vi alla får ett perspektiv på tillvaron. Vad har hänt i mitt liv detta år?


I januari åkte jag tillsammans med gott sällskap till Thailand, Koh Lanta, där vi spenderade två härliga veckor med sol och god mat. Lite äventyr med snorkling var också ett inslag i vår resa. Under april var jag och mina favorittjejer på Sardinien där vi upplevde härliga vyer från höga höjder då vi hyrde bil, vi tittade på gamla kyrkor (som tyvärr väldigt ofta var stängda), vi åt mat som dessvärre inte höll måttet, vi skrattade åt var vi hade hamnat (hostel i all ära men men...) och vi träffade på banktjänstemän som inte hade någon aning om god service! Vi ordinerar engelskakunskaper till dem! Under sommaren tog jag det ganska lugnt - Marius hängde med mig i soffan och ut på promenader! Under juli månad startade jag bloggen - och det var ett bra beslut, när jag tittar tillbaka i facit. Och strax innan det var det konfirmationen som var i fokus, där vi var tolv vuxna som konfirmerades i S:a Eugenia församling - det var stort!


I augusti månad var jag tio dagar i Warszawa, jag var mycket med morfar och så köpte jag nya glasögon - det behövdes! Under hösten var det bloggande i fokus och jag sökte även en del arbeten, men tyvärr utan framgång...Under november och december bodde jag hos Ulliz och det var mysigt och jag tyckte det var roligt att ha så schysst sällskap! Sedan fick jag ju min lägenhet, och det var verkligen i rättan tid!


Vad kommer 2009 innehålla? Mina förhoppningar ligger på följande: arbete, gå upp tidigare, hälsa, och träning samt inredning av lägenheten!


Nyårslöften? Jag har ett, men det behåller jag för mig själv!


GOTT NYTT ÅR!

Kram

Emilia

Chewie 17 cm - va?!

Ja, jag vet. Barnslig som få, men jag kunde inte komma på vad det var, chewie 17 cm, på ett av mina kvitton från Ica Supermarket. Så jag frågade Sven - och det var hundbenen som jag köpte till Marius i julklapp. Men jag har skrattat åt det hela dagen, för erkänn - visst låter det lite roligt? Ibland blir det så när man läser gamla kvitton, man hittar saker som man inte har en aning om vad det är. Lite kvällsnöjestips från mig helt enkelt!

Mycket har inte hänt, förutom att min stegräknare löper amok och formligen spottar ut steg åt höger och vänster. Men när Sven skulle testa den här hemma, då rörde den inte alls på sig - jag fattar ingenting! Men jag är över 10000 steg idag igen, och mer lär det bli eftersom jag ska ut med Marius lite senare!

Jag och Sven har varit och tittat på lägenheten och traskade sedan hem med några flyttkartonger som den gamla hyresgästen lämnade åt mig - och det gick bra!

Nu ska vi fotografera lite grann!

Take care,
Emilia

Hur ska man göra?

...för att vara nöjd med det man har? Kanske ska jag börja uppskatta det jag har, på ett medvetet sätt. Jo, för det är där jag kan börja, med det jag har. Vänner kommer nog högst upp, och familjen så klart. Min tro gör mig levande, mitt intresse för att måla ger mig kreativa möjligheter...Min drivkraft gör att jag är där jag är. Jag är tacksam för att jag har någonstans att bo och mat för dagen. Tänk efter om jag inte hade allt det här? Det skulle kännas. Jag pratade med Agnieszka om det här med att vara nöjd. För ofta är vi ju inte det, vi har inte det vi vill ha och när vi väl får det - ja, då är man inne på nästa mål. Andas in glädjen över det du har - här och nu! Att ha hälsan är också viktigt och kan inte värderas i pengar. Och jag är lycklig för att jag kan läsa och skriva. Och ibland, även om det inte är ofta, så kan jag njuta av att läsa en bok. Är jag ensam om att tänka på dessa saker? Jag tror inte det. Har ni några funderingar som går i tacksamhetens tecken? Skriv gärna ner en tanke i så fall!

Nöjda kramar
Emilia

Nycklarna är mina! :)

Så, nu har jag varit ute i Enskede Gård och hämtat nycklarna från Marie. Hon visade mig alla utrymmen och sedan åkte vi tillsammans in mot stan. Känns nästan overkligt, men det är ju sant! I helgen kommer jag sova i min alldeles egna lya! Men det är en del att göra tills dess. Just nu väntar jag på min syrra som ska komma hit och umgås med mig. Och jag måste hinna koka lite potatis innan hon kommer...Men jag är i princip klar med köket - det jag behöver är att packa ner min mixer så att jag kan göra en massa goda smoothies till frukost! Såg att det fanns lite recept på en blogg, med bland annat blåbär och havregryn! Det kan nog vara spännande. Är hemkommen från en prommis med hunden, han börjar oväntat skälla på en äldre man så jag var lite sur på honom, men han lugnade ner sig! Räkningarna har jag hunnit betala, så det känns bra. Jag får inte glömma att betala förmedlingsavgiften i januari! Dags att kanske börja skriva upp alla dessa småsaker, med tanke på hur det kan vara med mitt minne ibland...BTW, kom upp väldigt sent idag, så där måste jag skärpa mig, det blev alldeles för stressigt eftersom jag skulle iväg till Enskede Gård.

Hur har er dag varit?
Emilia, den måndagströtta...Ute på Djurgården om jag inte minns fel...

Dörren till något nytt?

Jag har registrerat mig gratis (i tre månader) på något som heter www.motiomera,se. Där kan jag registrera, dag för dag, alla de fantastiska steg som jag tar! Men det är ungefär det, förutom att jag kan "gå runt Sverige", genom alla kommuner och just nu är jag på väg till Upplands-bro. Sedan vill jag vidare till Uppsala! Jag hade hoppats på något slags forum på Motiomera, men än så länge har jag inte hittat något. Eller att man kan skriva om sina framsteg i någon form av dagbok. Men man kan inte begära allt, jag har ju bloggen att ventilera i. Idag lyckades jag med drygt 10000 steg, så jag är nöjd. Tittade dock på andra och hur mycket de går, och vissa går uppemot 40000 steg per dag! Det kallar jag prestation! Men jag känner mig inte stressad för det, jag utmanar mig själv på det sätt som passar mig. Men tänkte öka på litegrann inom kort.

Idag var systrarna hos mig och vi åt julmat och öppnade julklappar - jag fick två böcker! Monika glömde sin julklapp till mig hemma, men vi får ta det någon annan gång! Vi hade det mysigt i alla fall och spelade lite Guitar Hero!

Ha det gott,
Emilia Dörren till något nytt?

Lite upplägg för idag!

Hej kära vänner! Ni märkte säkert igår att jag löpte amok på bloggen, jag tror jag sammantaget skrev fyra inlägg - men å andra sidan hade jag saker att skriva om - so why not? Idag kom jag upp, hör och häpna: klockan nio! Jag insåg att stressen i att lägga sig igen skulle vara för stor, så det blev keso med russin och sharon istället. Sedan var jag på elva-mässan där jag och Agnieszka träffades. Vi håller båda på att fundera lite över det här med nyår - vi får se hur det går med planerna.

Nu till dagens agenda:

14.00-14.45 Gå ut med Marius
15.00-16.00 Städa köket och slå in julklappar
17.00 Systrarna kommer hem till mig!

Det är alltid bra med lite struktur, eller hur?

Vi synes senare!
Emilia


Kisar ut genom fönstret - kan framtiden vara något att se fram emot?

Dags att inta en god natts sömn!

Dagen har gått fort, har hunnit med en hel del. Förutom det som egentligen skulle göras: dvs packa klart i köket. Aja, det är en dag imorgon också, eller hur? Jag kom upp i över 9000 steg idag, och Marius var en trogen följeslagare! Om jag vore fuskartypen skulle jag sätta på stegräknaren på honom med tanke på hans fyra tassar, men sjuttsingen, jag är ju helylle, så det går ju inte! Idag har jag varit väldigt aktiv med bloggandet, och då inte bara med min egen, utan jag har även varit inne på andras bloggar och lämnat lite fotspår. Träffade på en trevlig polsk tjej vars blogg var mysig, det är alltid kul om man har någonting gemensamt, i detta fall Polen och bloggeriet! Och antalet besökare på min egen blogg håller sig stadigt mellan 10-15 stycken. Och det känns ju bra förstås. Sedan måste jag säga att mina promenader gör mig mycket väl och jag känner mig mycket piggare. Ni som har läst bloggen ett tag vet ju att jag varit lite trött och hängig, men nu verkar det som om jag har hittat en metod som fungerar! Imorgon ska jag försöka att komma upp tidigare, men vet att jag är en baddare på att stänga av väckarklockan, det går liksom på ett litet knyck, och samma sak gäller när jag somnar om...Jag får be Marius om uppbackning på morgonen. Han sussar så sött vid mina fötter redan...Han andas som om han vore i något slags paradis med massa hundtjejer. Ibland när han sover låter det jätteroligt, förmodligen så drömmer han då. Jag får inte glömma att lämna honom till Ania innan jag går till kyrkan imorgon!

Over and out!
Emilia

En snabb promenad på 4000 steg, ca 45 minuter!

Oj, är rödrosig om kinderna och precis hemkommen från en promenad med Marre. Snart ska jag upp till Anna och äta middag, skönt att inte behöva planera dagens sista mål. Har packat ner några kokböcker som jag förhoppningsvis kommer att damma av när jag har flyttat. Funderar på det här med kolhydrater, att skippa dem helt känns inte aktuellt, men att äta mindre av dem är nog en bra idé. Det är ju det här med viktminskning som snurrar runt i min hjärna och som ni ser är jag aktiv fysiskt genom att promenera snabbt. Det blir en till runda lite senare, vet dock ej om jag kommer att komma upp i de magiska tio tusen. Men man ska aldrig säga aldrig. Ute är det så mörkt att en reflex skulle vara på sin plats - kan ju rädda liv...Nu kurrar det behagligt i magregionen, vet att det är en soppa på gång. Hoppas att det blir en bit bröd till, apropå det här med kolhydrater! Ja just det, jag tar ju nu för tiden av mig stegräknaren hemma, för stegen här hemma tycker jag inte räknas. Men då gäller det att komma ihåg att sätta på den när man går ut...Än så länge har det gått bra i alla fall.

Simma lugnt!

Emilia

Orkade inte...

...åka till mamma ikväll. Istället håller jag nu på att tappa ett bad och så ska jag ta det lugnt utan Marius (som är hos Sammys mamma) och fortsätta att läsa min bok! Det blir så ibland att tröttheten tar över. Men mamma sa att det bara var bra, eftersom vi sågs igår och imorgon kommer flickorna till mig.

Planen är att senare ikväll få i ordning i köket och kanske blogga litegrann - men ingen stress i alla fall! Det är skönt att bara ta det lugnt, och eftersom jag sprungit runt den här veckan och hållit på att fixa inför julen så känns det bra med lite laid back attityd just nu!

Hoppas att ni har det bra! Kram till er alla!

Emilia

Hå hå ja ja!

Tiden går snabbt och jag har massor att göra! Igår packade jag en kartong så snart är alla kökssaker nerpackade. Tydligen ska vi polacker vara bra på att packa, så jag måste leva upp till ryktet! Om vi däremot är bra på att gå upp på mornarna, det är en helt annan historia!

Denna helg har jag en del planer: dels ska jag till mamma senare idag, dessutom har jag hunnit med en tvätt *stolt* och dels ska jag ha syrrorna över imorgon eftermiddag. Då kommer jag bjuda på lite piroger och barszcz samt lite annan julmat. Det innebär att jag imorgon efter kyrkan kommer behöva handla lite mat. Dessutom saknas en julklapp, men jag vet vad det kommer bli! Sedan vill jag ju hinna med att göra klart packningen i köket - så att jag kan kryssa av det på min lista!

Vad är då kvar i veckan, vad händer i mitt å så glamorösa liv? Där kanske jag överdriver lite, men att göra det har jag! På torsdag börjar ju det nya året!! Den 23 januari fyller min blogg ett halvår och den 30 januari - då börjar jag närma de härliga trettio! Stressad? Det beror på och jag vet inte hur ärlig jag ska vara här på bloggen - men visst finns det saker som jag saknar i mitt liv (ni får lista ut själva eller bjuda mig på en fika!). Men, men, jag var ju inne på nästa vecka:

måndag: hämta nyckel till min nya lägenhet! Yeah! Eventuellt träffa kusin Anna!
tisdag: åka med Svenne till kolumbariet och lämna blommor till hans mamma. Sedan ska vi åka till Enskede Gård för att kolla hur det är med parkering av flyttbil och kolla in lägenheten!
onsdag: Nyårsafton! Och inga planer än. Funderar på att lämna över Marre och hitta på något med Sven och Agnieszka!
torsdag: 1 januari!!! Åh, kommer jag hålla mina nyårslöften, första veckan är crucial...!
fredag: ja, jag vet att jag har tjatat, men det är nu det kommer att gälla! Flytteliflytten!


Ta hand om er! Och tack för alla kommentarer! Det värmer att se att läsarna blir fler och fler!

Kram
Emilia

Detta är vad Solna stadshus önskar oss!


Se vad Sven hittade på vägen hem, häftigt, eller hur?

Antalet besökare sköt i höjden!

Ja, jag får nog tacka Svenne för det, igår var det sjutton unika besökare på min blogg, vilket förstås gjorde mig glad. Gårdagens inlägg om julen var roligt att skriva, eftersom jag skrev ner alla trevliga julrim! Igår kväll la jag mig först vid nio, somnade som en stock på soffan tillsammans med herr Marius. Vaknade sedan klockan två på natten och gick ut med lillkillen, sedan låg jag fram till fyra och läste boken Pillret som jag har fått av Emsan, den är bra och spännande - och allmänbildande. Vi får se min inställning till mediciner när jag läst ut den!

Idag är planerna som följer: först städa klart köket och sedan börja packa kökssaker - nu är det exakt en vecka kvar tills jag flyttar. Om jag har tur får vi en fjärde person som hjälper till, en kompis till Svenne. Det vore bra, för att bara vara tre räcker nog inte.

Igår gick jag nästan 5000 steg med min nya stegräknare som jag köpte till mig själv i julklapp. Jag har märkt att en medellång prommis med Marre är ungefär 2000 steg. Jag tror att det var ett bra köp! Vi ska ut senare idag också, men just nu ligger han utslagen på soffan och lyssnar på radio!

Nu tillbaka till städandet och packandet!

Tjillevippen!
Emilia

Dag två, juldagen!

Jaha, då var vi inne på dag två, med mera jul och mera mat! Första bilden är från i förrgår när jag satt och sjöng och gjorde piroger samtidigt. Man blandar 350 gram vetemjöl med ett ägg och salt och 2,5 dl vatten till en fast deg. Lägg den under duk om du inte kavlar ut den direkt, annars blir den torr! Innandömet är uttryckt surkål (dvs få bort så mycket som möjligt av vätskan, annars degar pirogerna ihop sig, stek svamp och lök och sedan lägger du i surkålen i pannan. Mosa ihop med en mixer, sedan gör du runda bitar av degen med hjälp av ett glas och så lägger du en tesked av svamp- och surkålsröran i mitten och trycker ihop pirogerna!

Jag och Sven var igår på midnattsmässan och innan dess åt vi julmiddag tillsammans hemma hos mig: piroger med barszcz, sill och potatis, rödbetssallad, lax med hovmästarsås, glass och kaffe. Allt var gott och sedan var vi väldigt mätta!

Så till julklapparna! Jag fick två böcker, en av Emily, som heter Pillret och den har jag redan börjat läsa! Och en bok av Per Olov Enquist av pappa som heter Ett annat liv. Det ska bli spännande att läsa den också. En del av klapparna hade rim också:

Svens stegräknare från mig:
Tipp tapp, tipp tapp
Vad kan det vara för klapp?
Liten & Smidig
Lätt & Klok
Men börja nu inte löpa amok!

Svens bok: avsnoppande svar från Anna-Maria:
Till en man som älskar freden
Bra att ha i alla skeden!

Min present från Anna-Maria, en välluktande tvål:
Enkelt men väl ment
För det är aldrig för sent
Att göra samvetet rent!

Sven från Anna-Maria, juldekorationer (egengjorda, jättefina) och klister:
Raska fötter springa
Tripp, tripp, tripp
Jag har gjort ett riktigt klipp klipp klipp!

Min julklapp från Anna-Maria, också juldekorationer:
Mycket silver och mycket gull
utan att banken går omkull!

Min jättefina julklapp från Sven, en kurs i improvisation som vi ska gå tillsammans i mars!
Nu är det jul igen och det var en gång tre tomtar som sprang in i en skottkärra
Det var inget skönt tyckte en skata som rapade
Säg JA till julen
Värm dig med en kram
Glöm bort bekymmer med denna klapp

Svens julklapp, en tröja från mig
Tänk med hjälp
av denna klapp
kan du hålla dig fin
utan att lida pin
Vacker som få,
vad är det du ska få?

Nu ska vi snart gå ut med Marius, även fast det är mörkt ute!

Ta hand om er!

Emilia


Piroger i fulla lass - mycket lyckade! Säger jag ja!


Alla julklappar på köksbordet!

Julaftonskvällen i Hagalund, mumselimums!

Piroger, stekta i smör och färdiga att äta med barszcz (rödbetssoppa!)

Till vänster: barszcz, sedan julskinka...

Egengjord rödbetssallad med rödbetor, lök och äpple bland annat!

Dag två: juldagen - med köttbullar och prinskorv....!

Nu har det gått till den gräns...

...att jag satt och sjöng Pippi Långstrump-låtar för Marius medan jag satt och gjorde piroger. Det verkade som att fyllningen aldrig ville ta slut och det var mjöl precis överallt - det var verkligen ett tufft evighetsgöra som till en början kändes roligt men sedan lyckades jag bli övertalad av Marius att gå ut på hans fjärde promenad ute i vintermörkret. Jag kikade upp mot himlen för att göra efterforskningar vad det gällde snön, men jag säger som så här - ta tåget norrut om du är en av dem som känner att snön är det viktigaste. För jag kom först att tänka på snön för några timmar sedan, eller snarare på tanken om att den är frånvarande.

Tja, vilken dag! Jag och Sven sprang febrilt omkring på Ica Kvantum i Solna Centrum och letade förgäves efter en lutfisk i mindre förpackning - vi funderade på att ropa till oss köttbullarna till Informationen där pappa Sven och mamma Emilia väntade, men det behövdes inte, de låg så lydigt på hyllan där de skulle! Jag hade med mig en dramaten-väska så det var inga konstigheter där, vi handlade så pass mycket mat att den blev välbehövlig! Vi tog sedan buss 509 hem till mig och började laga lunch. Jag säger tre ord: spenat, vitlök och bacon. Och ni säger: spenatpasta! Javisst, och hungriga var vi. Senare på eftermiddagen utmanade jag Svenne på två saker: dels Guitar Hero där han antog utmaningen med största allvar och full med kaffe! Och dels så fick han utmaningen att hitta hem till mig när vi var ute på promenad - och där var han förbluffande felfri! För det är lätt att gå vilse här i Hagalund, det kan jag lova!

Det sista vi gjorde innan Svenne begav sig hem till Frasse (katten hans) var att göra en hemmagjord rödbetssallad. Jo, för ni ser, det är så mycket skit i de där färdiggjorda salladerna som man kan köpa i affären, att jag blev mörkrädd och bestämde mig för att vi skulle göra en själv (med tänd lampa!). Och som Svenne sa, senare på msn, så får vi se imorgon om vi har lyckats!

Om jag sover dåligt inatt så blir jag förvånad, jag har haft en så aktiv dag att jag vet inte vad. Och fingrarna bokstavligen flyger över tangenterna, och när en mening är klar i huvudet så fortsätter nästa, så mycket saker har jag gjort idag. Men så minns jag ju vad jag skrev tidigare i bloggen: ta det lugnt i jul....Jaja, lätt att ge råd, svårare att följa dem själv!

Nu är det dags att stänga av komputadoren (ni som inte förstår vad jag menar får fråga!). Imorgon klockan ett befinner jag mig i Kista!

Julkramar och knäck i tänderna!
Emilia

En och en halv vecka kvar!

Nej, jag har inte glömt bort julen och fått för mig att den är nästa fredag. Nej, rubriken handlar om min flytt som snart kommer vara ett faktum! Och det ska bli roligt att påbörja ett nytt liv i en alldeles egen lägenhet. Jag undrar hur jag kommer att ha hemma, vet ju att jag kommer beställa målning när jag flyttar in. Tänkte be Emily om hjälp när det gäller färger (hint hint om du läser Emsan!). Sedan blir det ju lite kompottaktigt och efter plånboken - men jag ska köpa ny säng. Men på flytten ska jag ta med mig en, så att jag redan kan sova där första kvällen! Men så är det där med TV. Jag har under hela denna månad sagt till alla att jag inte ska ha TV. Men jag märker ju när jag är här i Solna att det blir en del av den varan. Men å andra sidan, om jag inte har valet, då kanske jag kommer att sysselsätta mig med alla de saker som jag bortprioriterar när jag väljer TV:n. Ja, ni ser vilka lyxproblem jag vältrar mig i! Jag borde ställa mig och göra de piroger som jag har lovat till imorgon! Hoppas att det går bättre att göra dem än sist, ni som har läst bloggen på sistone vet ju hur det slutade...

Snurr snurr, allt går så fort (höll på att stava fort med å, hur är det egentligen med mina grå? Ah, blev sugen på lite julrim, varför inte, det enda som saknas är papper och lim! )

Ta hand om er! Och glöm nu inte att det är lugn och ro som ska vara i fokus!

Kram
Emilia den juliga

Majo, majo, majo, majonnäs.....

Gissa vilken melodi?

Och så vill vi här från soffan önska er en...ja, ýou know the drill:

God Jul och god julmat!

från Emilia och Svenne. Aha, Marius vill vara med på ett hörn också!

Det närmar sig, så...

....jag behöver en handlingsplan! Varför? Jo, jag har så pass mycket att göra inför imorgon, så jag listar följande:

- handla saffran
- städa köket! Ej att förglömma köksbordet
- städa båda sovrummen
- packa köksgrejer i kartong
- badrummet!
- gå ut med Marre

När jag menar städning är det både dammsugning och blöttorkning som gäller! Hade jag haft Fenom till badrummet hade det varit guld, men nu är det inte så! Jag var och handlade tidigare idag, men givetvis glömde jag saffranen...lite tankspridd var jag. Och om några dagar är det dags att betala räkningar - och då betalar jag min första hyra. Jag har tillgång till lägenheten redan nu, men jag kontaktar de gamla hyresgästerna nu på söndag. Då ska jag även ha julkväll med systrarna mina!

Har ni julstädat?

Emilia

En trevlig kväll på stan med goa vänner!

Jag måste säga att jag har tagit det här med sovande till en ny nivå: jag sover hela tiden och känner mig trött - kan det vara mörkret eller tristessen i sig som spelar roll? Men jag tog mig i kragen för att träffa Kostas, Carlos och Svenne på Fridhemsplan. Vi gick till Copperfields och drack öl och drinkar (Kostas pappa och Svenne bjöd, mycket trevligt!). Jag och Sven var de enda som åt litegrann också. Men nu är jag hemma och känner mig lite piggare, har tagit mig en varm dusch och sitter och zappar på TV:n. Kan det bli bättre?

Ta hand om er i mörkret, och har ni några konstruktiva idéer på hur jag ska hålla mig från sängen?

Kramelikram
Emilia

Det brinner i Rosengård igen...

...apropå hämndaktioner och ilska. Ja, jag vet inte exakt vad det är som pågår söderöver i vårt land, men jag vet att jag inte skulle vilja vara där. Programmet debatt tar upp problemet ikväll 22.00

Jag och Emsan var och fikade på café W, det var mysigt, vi tog båda lite varm choklad och satt där till lite över sex. Men hua vad kallt och blåsigt det var ute ikväll. När jag stod och väntade på Emily så kändes det som att det blåste rakt igenom kläderna.

Haha, ni skulle ha sett mig i morse. Det var ju tänkt att lite mjölk skulle hjälpa mig att komma upp. Men när klockan ringde halv åtta så var jag så trött att jag fick för mig att dricka upp mjölken så fort som möjligt! Det måste ha sett roligt ut...Och inte sjuttsingen kom jag upp. Men det var säkert värt ett försök. Jag testar imorgon igen!

Take care! Och sätt på er mössa om ni går ut!

Emilia

Höll huvudet högt!

Hämnd är temat för Carin 21:30. Varför har vi hämnd i oss? En psykoanalytiker säger att när vi blir kränkta så hamnar vi i underläge, vilket gör att vi brjar tänka i hämndtermer och kanske att detta mynnar ut i handling - läskigt, eller hur? Hur ofta vill vi hämnas? Jag vet själv att jag kan bli arg, men det brukar rinna av. Vända andra kinden till, eller? Lappar, som man skriver till en granne som kanske festar alldeles för mycket, är ju ett mellanting mellan fantasi och handling, är kanske lösningen? Enligt psykoanalytikern är det en primitiv reaktion att vilja hämnas. Mycker intressant, jag ska fortsätta att titta! Sedan ska ju ut med lillkillen, ja dagarna är ganska lika varandra nu på senare tid. Imorgon ska jag dels gå på en mindfulness-grupp och senare på eftermiddagen ska jag och Emily gå och julfika, mysigt!

Hur tänker ni om hämnd? Jag tänker negativ energi!

Over and out!
EmiliaStåtlig hållning - en förebild för oss som har dålig hållning?

Postkodlotteriet ger tillbaka!

Sitter framför dumburken och tittar på Postkodlotteriet ger tillbaka. Och det är inte lite pengar och till verkligen behövda organisationer, som friviliiga sjöräddningen, Alzheimerföreningen med flera. Av en köpt lott på 100 kronor så går 22.50 kronor till välgörande ändamål. Så det kan jag stå bakom!

Idag har varit en väldigt seg dag. Gick upp som jag skulle för en gångs skull, klockan ringde 07.30 och vid kvart i var jag vaken. Men det resulterade i att jag sov på eftermiddagen istället...Skönt var det! Sedan har jag varit på bildterapin och gjort "leniwe" av de piroger som kladdat ihop sig. Åt det till lunch med lite tomat och gurka. Till middag stekte jag champinjoner, tomat, paprika och lök. Blandade i curry, salt och peppar och kokade pasta till - enkelt och gott.

Mina julplaner med Svenne är lite ändrade eftersom jag lite oanat ska ta hand om Marius över julen. Så vi ska vara både hos Sven och här hemma i Solna. Skrev jag förresten igår att jag har köpt mina ansiktskrämer? Det gjorde jag i alla fall igår på Yves de Rocher och nu har jag precis smörjt på mig nattkrämen, den känns skön!

Nu är det dags för Uppdrag Granskning, kan det vara något?

Kram
Emilia

Julmusik och annat inför den stora helgen!

Sitter och klickar på måfå på youtube, det finns ju allt möjligt trevligt i musikväg! Har hittat en artist som kallar sig för Celtic Woman och hon sjunger bland annat Ave Maria och Holy Night, mycket vackert! Om en timme ska jag ta mig vidare, trodde jag skulle hinna med en sen lunch, men jag tar det när jag kommer hem istället. Jag har bestämt mig för att köpa två ansiktskrämer, en dag och en natt.

Funderar över julklappar till systrarna mina, kanske att jag hittar något idag! Sen är det så att jag behöver gå ner i källaren och det ska jag göra senare idag. Tar nog upp soffan som jag ska ha med mig i flytten upp hit till lägenheten eftersom annars blir det svårt att hitta resten därnere. Jag ska försöka att inte skjuta upp för mycket av de saker som ska ordnas innan flytten, annars blir det väldigt stressigt efter julen och så. Jag vet ju även att det kan vara så att jag får nycklarna något tidigare. Det är mycket att tänka på. Men samtidigt är det lite av lyxproblem om ni förstår vad jag menar...Jag är i alla fall glad över att det har gått som det har gått. Det känns lite som en dröm. Och det ska man frottera sig i, tycker jag.

Ta hand om er!
Emilia

Planering av flytt och annat pyssel!

Hej därute!
Dagen började bra med solsken ute, men fortfarande kallt. Har varit i Solna Centrum och lurar på en ansiktskräm till mig själv - beslutet faller imorgon om det blir köp eller inte. Är lite svag för sådant, skönhetsprodukter alltså. Men är absolut inget proffs så jag kommer inte komma med några skönhetstips. Dock vet vi att sömn och rätt mat kan göra susen. Och att dricka vatten i lagom mängder är inte heller fel. Nu börjar vintermörkret krypa på, så jag har satt mig i soffan och ska planera resten av dagen: dels ska jag städa köket (mål 1) och sedan ska jag laga mig en riktigt god sallad (till lunch åt jag fisken som Agnieszka gjorde åt oss i helgen, man säger att det är "ryba po grecku", dvs fisk på grekiskt vis) tillsammans med "leniwe", dvs de små bitarna av piroger som Agnieszka gjorde av mina degiga piroger. Morötter blev det till detta. Och jag ska säga er att gott var det! Tack Agnieszka att jag fick med mig lite hem!

Tillbaka till salladen. Ingredienserna är sallad, rödlök, stekt halloumi (i olivolja). tomater, avokado och quinoa. Och så ska jag göra en god dressing till. Ja det är kanske dags för ett nyttigare liv? Vet ju att jag mår bättre när jag äter fräsch och hemlagad mat! Efter maten ska jag åka till kyrkan och gå på 18.00-mässan. Efteråt är det kurs. Så jag lämnar nog Marius hemma hos Sammys mamma. Han kommer först få gå på en trevlig promenad med mig!

Ta hand om er så syns vi senare!
Emilia

Söndagsmys i soffan!

Kära bloggläsare, idag är det tredje advent men vädret gör så att det känns mer oktober ute. Men det går att råda bot på: tänd lite mysiga ljus, koka kaffe och ät en lussebulle (som jag senare ska baka med Svenne): garanterad julkänsla!

Jag har varit uppe sedan tio idag, det började med en adventsmässa i Kungsträdgården. Sedan träffade jag Sven och vi tog en liten promenad. Vi hittade till ett café som heter Dubbel W och där åt vi pasta med Scampi (Sven) och en supergod räksallad (Emilia). Sedan bar det hemåt för min del, lite trött var jag. Det har jag varit hela dagen, höll ögonen stängda mycket under mässan, det gick liksom inte att hålla dem öppna!

Nu ska jag snart gå och hämta Marius och vi ska gå ut i det tråkiga vädret. Det händer inte så mycket i veckan, men kika gärna i bloggen ändå!

Hälsningar
Sömntutan


Den här utsikten har jag...men snart är det flytt!

Let´s dance!

Ja hörrni. Det gick som det gick igår på dansklassen. Det var hur svårt som helst och jag kände mig smidig som en elefant. Men sanningen är den att jag svettades - som om jag verkligen var på en dansklass! Men jag ska hålla mig till hederlig aerobics och styrketräning i fortsättningen...!

Idag har jag haft en trevlig dag. Började ambitiöst med att göra piroger på polskt vis. Innehållet i dem var surkål, svamp och lök. Men jag glömde att klämma ur vätskan ur kålen, så när jag kom fram till Agnieszka var det en enda stor pirog av det hela (dvs en degklump). Av 40 gjorda piroger lyckades vi rädda tio stycken! Men Agnieszka var fyndig för hon gjorde "leniwe" (svenska: lata) av resten, dvs vi blandade ihop allt i en enda röra och tog mer mjöl och fixade sedan små pastabitar. Det var gott och vi hade ett gott skratt dessutom gällande min kulinariska förmåga. Däremot ska jag ge det en chans till innan jul, för jag vet ju hur jag ska göra den här gången!

Bloggen slog bottenrekord idag: 1 besökare, och det var jag! Men jag skriver ändå, då jag trivs med det!

Kram
Emilia

Fryser i soffan!

Hallå i mörkret! Sitter och kollar på gamla avsnitt av Desperate Housewives, och det är alldeles grått och mörkt ute. Har egentligen inga planer för idag, men tjuvkikade lite på Planet Fitness schema och såg att det är en dans klockan 17.00. Och det känns inte fel. Men först har jag tre saker att genomföra: städa köket, komma i ordning i mitt rum samt gå ut med Marre (vi går ut vid halv fyra, så hinner jag komma iväg sedan). Det är dock lite småkallt här i soffan, måste hitta någon mysig tröja att ha på mig. Kanske en julklapp till mig själv? Å andra sidan kommer jag att ha lite kostnader med flytten. Sammy och jag har kommit överens om att jag byter mitt skrivbord och hurts mot soffan som för närvarande står i källaren....

Nu fortsätter jag med denna dag!

Emilia

Puh!

Ja, nu har jag slitit så det räcker och blir över denna dag. Var två rundor med mina saker, men nu är jag äntligen i Solna, skönt. Igår skickade jag över en jobbansökan på ett trevligt arbete som webbredaktör, vi får se om jag får något svar. Annars är det ganska få intressanta arbeten som annonseras just nu. Det är väl julen som nalkas! Sitter nu hemma här men ska snart ut med Marius. Han blev så glad när han fick träffa mig idag, blev helt överöst med pussar - han är ju så söt! Senare ikväll blir det middag och ta det lugnt, jag känner mig ganska trött. Ändå sov jag ut idag, vilket jag tycker att jag förtjänade (trots att jag ska vara ppe vid 07.30...). På eftermiddagen var jag på mindfulnessgrupp, och jag trodde jag skulle somna, så avslappnad blev jag. Ska dit nästa vecka också.

Det som ska ske nu i framtiden, enligt min nya strategi är:

 • köpa ny säng till lägenheten: någon som har tips på bra sängar till någorlunda priser?
 • skaffa mig ett arbete som jag trivs med: någon som har lust att kolla på mitt CV?
 • inreda min nya lägenhet så att jag trivs (här tror jag att jag ska rådfråga Emily och Sammy, om det är fler som har åsikter så är det bara att hojta!!)
 • meditera mera
 • träning
 • laga god och nyttig mat...

Verkar det som om jag har nyårslöften på gång? Kanske det, även fast jag inte är så förtjust i det! Men samtidigt finns det tjusning i förändringar! Det viktiga är dock lugn och ro och att vardagen känns meningsfull och att jag gör saker som jag tycker är värdefulla (som bloggen till exempel!). Träningen är något som jag uppskattar, egentligen, men som har kommit lite i skymundan. Konstigt med tanke på hur nära gymmet jag bodde när jag var hos Ulliz. Nåväl, funderar på att börja träna med Carlos efter nyår, just med tanke på att vi kommer att bo så nära varandra. Han kanske kan få igång mig!

Ha det gott!
Emilia

Gummipingvin som piper och packning...

Någon frivillig som kan hjälpa mig att flytta från Odenplan till Solna? Ja, jag har så mycket saker att jag tror att jag kommer få åka två gånger - men jag har ju hela förmiddagen på mig, så det ska nog gå! En resväska, en träningsväska, en ryggsäck, en dator, all tvätt och så lakan, kuddar...Elvis ligger just nu bredvid mig och tuggar på en gummipingvin. Eller det kanske är en säl, svårt att se, eftersom han inte låter mig ta i den...!

Jag har blivit lovad lite god glass senare ikväll, det ser jag fram emot!

Kram
Emilia

Boendet löst!!!

Jag kan härmed säga att jag har någonstans att bo från och med den 1:a januari 2009. Det känns så bra och jag är tacksam att jag ställde mig i bostadskön. Det blev åtta långa års väntan på lägenhet - men nu är jag där! Nu kan jag fira jul i lugn och ro och julklappen som jag fick i förskott var inte dålig! Nu ska jag frottera i det här några dagar, och hoppas sedan på planering av en inflyttningsfest. Men först jul, jul, strålande jul! På lördag är det julknytis hos Agnieszka och jag tror mig ha kommit på vad jag ska ha med mig för något, en överraskning för er som ska dit!


Ah, från och med idag får jag lägga mig tidigast elva men fortfarande upp 07.30. Jag har ju gjort en fuling med att jag går upp innan klockan ringer för att stänga av den - ajabaja! Men imorgon har jag bildorientering på morgonen, så då ska jag upp! Det var någon som sa att jag skulle ge Ulliz 50 kronor för varje gång jag inte kliver upp - men jag skulle inte trivas med hennes sällskap när hon blir miljonär. Men jag förstår tanken, det gör jag!


Sov så gott, vi synes på bloggen (eller i verkliga livet...)


Emilia

Vilken feedback!

Ja, nu har jag fått svar från Sven i kommentarsfältet gällande fjät - det betyder bland annat steg. Tänk, vad mycket smartare jag känner mig nu. En varm kopp te har jag framför mig och jag har spelat Wii tv-spel inne på Ulliz rum, det var jättekul och jag knäcker på Mario! Ni märker att jag har roligt eller hur? Tack Sven för upplysningen!

Natti, nu stänger jag av datorn!

Emilia

Träning blev det men...

...oj vad tufft det var! Jag åt nog inte en tillräcklig frukost för jag var slut innan passet började...Måste säga att jag kände mig smidig som en elefant, men jag genomlevde hela passet i alla fall (styrka). Nu surfar jag på måfå och letar jobb - lättare sagt än gjort säger jag bara. Skulle gärna sova en stund, men risken blir att jag inte somnar ikväll. Kanske att Emily kommer hit senare. Det vore kul om vi träffades alla tre, innan Ulliz åker iväg till Thailand! Det är bara några dar kvar nu! Tänk, för ett år sedan, var jag också i Thailand (januari). Dit ska jag igen, så är det bara, det är mitt favoritresmål.

Hej hej
Emilia

Morgonstund har guld i mun...! Kanske?

Ja, jag kom upp någorlunda idag, en timme senare än planerat, men jag är nöjd. Nu sitter jag och smågäspar framför datorn. Har både ätit frukost och varit ute med Elvis. Så duktig är jag! Sitter och funderar över ett samtal som jag ska göra - inget svårt egentligen, ska hjälpa en bekant. Men jag orkar liksom inte slå numret, det tar emot, jag har ingen lust att prata med någon, jag vill bara ta det lugnt och inte anstränga hjärnan. Men ju mer jag drar på det desto jobbigare blir det - så snart så!

Om två timmar börjar ett pass som jag ska gå på, jag har att välja på antingen ett styrkepass eller ett corepass, det blir nog det förstnämnda. Förmodligen går jag om en timme - då hinner jag med lite kondition också! Gäspningarna måste dock ta slut innan dess...

Är det någon som vet vad "natten går tunga fjät betyder? Den frågan ställdes också igår av Soran på Parlamentet och den var befogad. Vad sjutton betyder fjät??

Ha en mysig måndag, vi synes senare!

Emilia

Julplanering ute på stan...

...det var det jag och Sven sysselsatte oss med efter mitt kyrkobesök - men först åt vi en helt fantastisk halloumisallad, den var så god att jag skulle kunna äta en till på studs. Det var en så god dressing till och halloumin var mumsig och med bra konsistens! Men nu ser det ut som följer:


 • Piroger med kål och svamp och barszcz till detta
 • Potatis
 • Rödbetssallad
 • Sill (helst egengjord)
 • Julskinka
 • Köttbullar
 • Lussebullar
 • Glögg med mandel och russin
 • Julmust
 • Lax
 • Lutfisk
 • Knäck
 • Kaffe
 • Marängsviss

Men säkert har ni någon idé på något mer, nåt sådant som det bara skriker jul om? Skriv då gärna ner det i kommentarsfältet nedan.


Innan jag träffade Sven idag satte jag mig ner och rannsakade mig själv gällande förändring. Det är svårt med förändring, men jag har identifierat två av dem som jag vill göra: dels är det sömnen och dels är det fysisk aktivitet (läs: gå ner i vikt). Och jag skrev ner saker som jag kan göra på morgonen när jag går upp. För jag har identifierat ett problem med mitt uppstigande: jag har absolut ingenting att göra - och då är det inte konstigt att jag väljer att sova vidare, eller hur? Så jag har gjort en lista på saker, några av dem är: blogga, söka jobb och fixa julklappar. Men framför allt tror jag på fysisk aktivitet, typ morgonjympa. Så imorgon skrider jag till verket: 07.30 är jag uppe!


Har ni några förändringar ni vill genomföra?


Kram

Emilia

Pin-ball here I come!

Ja, det är väl det spelet jag får skylla på, nu när jag inte uppdaterar lika ofta som förut. Det är nästan som ett beroende, ni vet, så där så att man inte kan sluta. Men har nu gjort mig en kopp vinter te och undrar vem som har åkt ur ur Idol. Får väl kolla på expressens hemsida. Jag gissar på att Robin har åkt ut. Tror ni jag har rätt? Vi får se. Jag följer ju inte programmet alls och ändå vet jag vilka som är kvar. Jag skyller på media helt enkelt. Imorgon ska jag och Agnieszka ut till en outlet i Häggvik. Jag tar med mig lillkillen här, han är helt slut efter en långpromenad! Jag med för den delen. Det ska bli skönt att sova senare.

Natti på er!

Emilia, den sömniga

Hemkommen från Tallinn!

Jajemän, mor och jag tog en tripp till Tallin, det var mysigt. Vi klippte oss båda och åt god middag och frukost på båten. Det var lite tradigt att gå upp i morse, det gungade ganska rejält igår kväll, så jag var lite groggig. Men nu känns det bättre och jag och Ulliz ska snart laga ihop en lunch. Sedan är jag hundvakt, vilket jag inte har något emot. Vi ska nog gå på en lite längre promenad senare på eftermiddagen, trots det disiga vädret!

I helgen har jag inte så mycket inplanerat, förmodligen blir det träning på lördag. Jag ska vara hundvakt då också och på söndag ska jag till kyrkan på mässa samt träffa lite vänner som jag känner. Det blir nog också en söndagsfika med Sven, vi ska ju planera vårt julfirande! Kan redan nu avslöja att det kommer bli ett bullbak framöver!

Vad händer hos er? Hoppas att ni har det bra och att ni får en mysig helg! Jag är inne på bloggen med jämna mellanrum, så har ni några frågor, tveka inte!

Kram
Emilia

Rudolf med röda mulen!

Ja, jag försöker hålla ett gott humör. Fortfarande är det inte klart med lägenheten och jag är nervös pga det. Kan det inte bara vara klart nu? Jaja, det kommer att gå. Det måste gå. Idag på morgonen gick jag upp vid halv åtta för att stänga av väckarklockan, men sedan låg jag en stund till i sängen - och somnade om. Men eftersom jag målar på onsdagar så gick jag till slut upp. Frukosten blev en lussebulle med kaffe från Pressbyrån, mumsimumsmums! Jag ska ta mig en bakdag snart, det är dags för det. Och mina lussebullar är inte nådiga, det vill jag lova.

Mamma vill att vi ska ta en resa till Tallinn tillsammans, men inget är bestämt ännu. På sätt och vis vore det skönt med lite miljöombyte! Vi var ju där för några månader sedan och det var väldigt trevligt. Jag minns att jag köpte ett par goda rooibosteer, det är gott te som är utan koffein. Den med apelsinsmak rekommenderas varmt!

Nu ska jag ta och kolla vad som sker på arbetsmarknaden på nätet - är ju sugen på att hitta ett jobb som passar!

Kram
Arbetssökerskan

Pankisar med grädde och sylt...

..är kanske inte det nyttigaste, men å så gott! Är hemma med Ulliz och Ida och är så där behagligt mätt och ska snart fortsätta med min senaste addicition: pinball! Mitt rekord är drygt tio miljoner, känn på den ni! Har även umgåtts med Carlos och Agnieszka idag, de var över och åt lunch med mig tidigare. Fika blev det också, drack god chilichoklad!


Vad händer hos er?


Kram

Chokladia