Frustration och flyttankar...

Hej därute! Jag vet ju att denna blogg är full av alla möjliga saker, men oftast är de positiva. Men nu är jag lite irriterad och tänker på det här med att komma i tid. För det är ju viktigt. Idag hade jag bestämt tid med en person som skulle hjälpa mig att flytta. Klockan elva skulle hon komma, sedan sa hon klockan ett...Nu är klockan tjugo i fyra och personen i fråga har inte sin mobil på - så jag sitter lite i klistret. Jag har nämligen planer för ikväll och vill inte missa dem. Jag är redan stressad som det är och detta gör inte saken lättare - tyvärr. Men kanske får jag skylla mig själv litegrann med tanke på personens tidigare ageranden...Det är tråkigt att behöva vara i det här tillståndet av frustration - men å andra sidan. Det kanske har hänt henne något? Jag vet ju inte eftersom jag inte kan nå henne....

Kram, den sista jag har för idag!
Emilia


Flower Power, looking good! Sardinia 2008

Veckans länk!

Ja, ni ser, jag är inte helt borta trots trötthet. Sitter dock och funderar över vilken länk jag ska välja. Det finns alltid en tanke bakom varje val. Ibland är det lätt, ibland inte. Först och främst vill jag bara säga att bloggandet har gått lite trögt idag (ja, till och med tangenterna känns tröga!). Det är som att hjärnan letar men utan att finna något. Hur ser ert surfande ut? Jag har ett par standardlänkar som jag i princip alltid går in på, de är: google, facebook, hotmail, gmail, gazeta.pl, spray (där avslöjade jag mig!), blogg.se, 1000apor.se (det är jag inte stolt över, men fasen, man är ju lite nyfiken på vad bröderna Schulman håller på med!), svd, dn...(de sistnämnda dock inte så ofta...). Blogg.se är bra, där listas de mest populära bloggarna, med KENZA i toppen och Charlotte Perelli har kommit upp på en nionde plats, inte illa...Sedan har de "veckans blogg", det brukar jag gå in på, det är alltid kul att se de bloggar som utmärker sig på något sätt. Är själv dock väldigt trött på de som tar upp mode som huvudinnehåll och sedan fotograferar vad de ska ha på sig. Nej, det är inte alls kul. Men sedan finns de som tar upp inredning, vilket torde vara mer intressant för mig, med tanke på att jag letar eget boende. Ja, tummen upp för kreativa inredningsbloggar! Jag slog på ordet "inredningsblogg" på google. Jag vill absolut inte krossa någons drömmar men resultatet blev 148 000! Sedan skrivs det säkert mycket om inredningsbloggar, så resultatet är kanske lite missvisande. Men det verkar vara trendigt. Undrar om det finns någon blogg som liknar min egen. Jag menar, jag försöker vara originell, även om det blir mycket tjat om hösten och tröttheten och bostadssökandet. Undrar om det finns en tvilling därute...? Vad tror ni?


Ah, om en kvart börjar tvätten - time to "knyta ihop säcken"! Veckans länk är: http://www.sfph.se/

Varför? Jo, jag tycker att de i grunden gör ett beaktansvärt arbete med något viktigt: att sprida kunskap om psykisk hälsa och ohälsa. Sedan känner jag ju Emily som jobbar där och hon gör ett kanonjobb, bland annat just med hemsidan! Hoppas att du läser detta Em!


Kram

Emilia

En pizza senare...

...så sitter jag i soffan (vilken kombination - pizza och soffa!) och tittar på Amercias Funniest Homevideos och en del klipp är riktigt roliga! (det i kombination med soffan och det andra klassas nog som väldigt amerikanskt...!) Har varit på olika aktiviteter idag, det började med ett missförstånd på morgonen, då jag var tvungen att ta ut lill-killen trots att jag varnat att jag inte kunde idag. Det löste sig, men det är alltid trist när man blir stressad! Idag är det sista natten här i Hagalund, sedan är jag bostadslös. Nja, riktigt så illa är det inte, jag ska ju bo hos Ulliz! Måste säga att bostadsförmedlingen inte har mycket att erbjuda just nu. Okej, jag fick upp en del lägenheter, men har inte hittat min pärla än!


Denna dag kommer inte ha så mycket till innehåll förutom förstås: packning och tvätt. Men först vill jag vila lite grann - jag är trött. Hoppas att ni där ute har lite energi kvar till resten av dagen!


Kram

Emilia
En lite annorlunda bild tagen på Sardinien våren 2008

Kvällens föreläsning....

....handlade om hur vi människor i organisationer, ledarskap och i andra sammanhang försöker sätta guldkant på tillvaron. Föreläsningen, som var intressant, gavs av professor Mats Alvesson. Hans professur är på Lunds Universitet, men han har även varit verksam på andra universitet i landet lagom. Och denna föreläsning handlade om allt annat än lagom. Den tog upp den verklighet som vi skapar oss och att den sedan har svårt att förhålla sig till den imperfekta verkligheten (ni måste förstå att jag är så stolt över mig själv över att jag faktiskt förstod vad han menade!). Företag, människor, organisationer vill vara grandiosa och skapar därför illusionsnummer, de vill uppfattas på ett visst sätt, man härmar andra och ribban höjs ständigt. Marknadsföringen som disciplin kom också upp på tal. Det som jag absolut kunde relatera till, då jag själv har funderat mycket på det, är hur ett CV kan förändras bara med hjälp av några enkla ordval. Till exempel så har jag arbetat som utbildningskonsult, visst låter det bra? Men vad gjorde jag egentligen? Jag var lärare. Och det låter annorlunda, eller hur?


Men det finns risker, menar Alvesson. Dels så tär det på kvalitéen. Han menar att vi ska satsa på substans inte bara tomma ord och titlar. En enkel lösning som många tar till ifall kompetensen brister eller ifrågasätts är att det sätts in kompetensutveckling, men är det verkligen lösningen? Ett annat problem att vi kommer bli cyniska med tiden och ett annat spöke som lurar bakom kröken är narcissismen, där självkänslan hela tiden pendlar beroende på hur mycket bekräftelse som ges. Kontentan var att denna bubbla av grandiositet spricker med tiden. Den här guldkanten som man vill förgylla sitt företag, sin organisation eller sig själv med är kanske inte så enkel att uppnå och frågan är om vi strävar efter rätt saker. Det är nämligen inget "lika med tecken" mellan ökad konsumtion och ökad tillfredsställelse. Bit i den ni!


Guldkramar

Emilia


Blommor från en minnesvärd stund i förra veckan...

Vänner en grå eftermiddag...

...är vad som erbjuds på TV denna onsdag. Det är vecka 44 nu, så många kids har ledigt från skolan - det kända novemberlovet. Alla borde ha ett sådant så att man kunde resa bort en vecka. Mörkret tar över landet, det blir kortare veckor (ljuset tänkte jag på) och jag märker tydligt att det påverkar piggheten. Men sedan finns det massor av mysiga saker man kan göra under sådana höst- och vinterdagar. Cafébesöken lär öka samtidigt som mörkret gör det. Finns många mysiga sådana i Gamla stan, men även runt Odenplan. Jag och Agnieszka planerar att göra ett besök på ett café som enligt Agnieszka gör väldigt god varm choklad - så det ser jag fram emot!


Nu har jag zappat över till svt1 och där visas ett minnesprogram om Göteborgsbranden på ett diskotek som skedde för tio år sedan. Den största brandkatastrofen i modern svensk tid. 60 personer dog. Hemskt.


Jag tror att det är andra eller tredje veckan i rad som vattnet är avstängt - hela dagen. Det är först när det är avstängt som jag inser hur pass beroende är av vattnet - duscha, koka kaffe, tvätta händerna, ge Marius vatten...ja, ni förstår vad jag menar..


Ciao
Emilia


Så här väl vädret ungefär....Ute på Åkeshov, oktober 2008

Miami Ink, trodde aldrig...

....att jag skulle nämna det TV-programmet i min blogg.

1. Jag tycker inte att det är så bra
2. Trodde inte att jag tittade på det så ofta (i alla fall).

Men nu märker jag att det blir någon gång i veckan - så programmet nämns även i denna blogg. Det handlar om en tatuerarstudio, där några snubbar (och en snubba) gör häftiga tatueringar. Det verkar vara av olika anledningar som dessa tatueringar blir av, idag tatuerade en kvinna in sin dotters porträtt på ryggen. Dottern hade dött hastigt när hon bara var fem år. Det är ganska hemskt vad som kan ske med oss och våra nära och kära. Situationer kan ändras från dag till dag - som det gjorde för henne. Tatueringen blev bra. Det som faktiskt gör det hela intressant är just de olika kundernas historier.


Ikväll blev det god mat: kyckling i ugn med vitlök, ris och till det en sallad baserad på tomater och fetaost. Men, jag fixade även en suveränt god och enkel äppelpaj med vaniljvisp! Så nu sitter jag i soffan och siktar in mig på att äta upp det sista av pajen. Det går en liten fundering i mitt huvud - att gå ut på en lite längre kvällspromenad - och det är inte omöjligt att det blir av. Jag tänker mycket på det här med att röra mig. Det är viktigt och det ligger i mina värderingar att ha ett fysiskt aktivt liv.


See you soon!

EmiliaDon´t worry, be happy! Promenad ute vid Åkeshov med Agnieszka

Ruggigt ute men...

...jag sitter ihopkrupen på soffan och lyssnar på webb-radio. Klockan fyra ska jag på möte nere i Solna Centrum. Tänkte hinna med lite packning innan dess. Marius är hemma hos Sammys mamma, så jag är själv. Jag har vant mig lite vid lillkillen, men jag får säkert låna honom när jag har hittat ett eget boende. Packningen går bra, är på min tredje kartong nu, ska ta mig an mina dvd:s och CD-skivor. Letar efter min Dolores O´riordan skiva, vill låna ut den till Agnieszka. Jag har en känsla av att jag kommer hitta den medan jag packar!


Efter mötet tänkte jag mig en tripp till gymmet, det vore skönt att springa lite på bandet. Men då uppkommer ett litet problem - maten. Det skulle vara om jag åt precis innan jag går till Solna C. Men det är om en timme och jag är inte alls hungrig nu...Ni ser vilka problem man står inför ibland!


Hej och hå! Då kör vi! Jag återkommer med rapport lite senare!


Kram

EmiliaKommer ni ihåg min promenad där jag träffade hästar?

Förvandlingen!

Nej, jag är inte en varulv eller vampyr. Och det syns inte...än! Men jag kom iväg till gymmet idag - det blev ett core/flex pass och det kändes, det vill jag lova! Efteråt fixade jag ihop en god fetaostsallad med två smörgåsar med den suveränt goda färskosten som de säljer här på Hemköp (jag trodde aldrig jag skulle skriva något positivt om den affären...). Sitter nu med Sammy och Marius. Och en kopp vaniljte med mjölk, inte illa. Men är ju så sugen på en smörgås till - men jag håller mig, vet ju att jag bara vill det på grund av att det är såå gott! Är lite rastlös, surfar på måfå utan att hitta något intressant - tur att jag inte ska rekommendera någon länk idag, för det är tomt på den fronten.


Pratade med Ulliz tidigare idag - och hon har blivit sjuk, förmodligen influensan. Hon hade dessutom en sådan dag av jobbigheter så att det räcker och blir över. Ibland kommer sådana dagar och då är det bara att bita ihop. Jag kan nämna en aktör som jag tidigare kritiserat, nämligen ett teleföretag som Ulliz har problem med att avsluta sitt abonnemang. Fortfarande har de inte löst det - helt otroligt. Men nu ska det vara klart.


Bredvid mig på soffan ligger en bok som jag faktiskt funderar över att läsa: Vardagsmotion - vägen till hållbar hälsa (Faskunger och Hemmingsson 2005). Av två skäl: dels för min egen skull eftersom jag har haft svårt att hålla igång reguljärt och dels för att lära mig mer. Jag har ju en dröm att arbeta med rådgivning när det gäller kost och motion. Boken fick jag när jag pluggade till kostrådgivare, men jag hann aldrig läsa den.


På TV går det nu ett program om The Dixie Chicks, ett band som jag har lyssnat till mellan varven på min mp3spelare. Tydligen har de funnits sedan 1989 (!). Men deras skiva, vars namn jag givetvis inte kommer ihåg, är suverän. Den får mig att tänka på Ulliz, av någon anledning. Kanske för att hon också är suverän?


Okidoki, time to shut down the computer!


Hålla igång är mitt nya mantra!

Emilia


Vackra löv på höstpromenad på Djurgården hösten 2008

Har tänkt på reklamens musik....

...och många reklamer har faktiskt en bra sådan. Ett exempel är Apollos, man kan även lyssna på låten på deras hemsida: http://www.apollo.se/. Det kanske är den nya flugan. Saab hade ju låten "release me" som verkligen gav en känsla. Bara en fundering. Har ni någon reklammusik som ni tycker extra mycket om?


Idag har jag planerat packning och att göra en lista över vad jag ska ta med mig till Ulliz. Men för närvarande är dumburken på och jag tittar på Ellen, en pratshow som är underhållande! Smågäspar lite gör jag också, är seg, men det får jag vara.


Klockan i köket har stannat, lite irriterande, för jag tittar på den hela tiden (den står på 08.30, skulle inte vara fel om det var så...)


Okej, då ska jag vara lite duktig och göra listan som jag vill göra.


Kram
Emilia


Tallin 2008

Varför man inte ska äta en påse godis...

...oavsett hur sugen man var på de där färggranna sakerna: jag gjorde själv det misstaget idag och resultatet blev inte alls bra. Jag kände hur sockret pulserade i kroppen och det visste inte var det skulle ta vägen! Jag började må illa och kände hur värdelöst det egentligen är med godis. För är du medveten om vad som sker med kroppen och känner efter, ja då vet du vad jag menar. Nej, håll er till en liten bit mörk choklad då och då. Satsa på att köpa bra mat istället. Usch, mår fortfarande inte alls bra av det där. Kanske fick jag mig en tankeställare ändå?


Idag har jag varit hundvakt hela dagen, men jag var lite utanför hemmet också. Tyvärr så spydde Marius medan jag var borta, vet inte riktigt varför. Nu får han lite ekologiska morötter och hundfoder, hoppas att det blir bra så!


Nu sitter jag och tittar på The 40-year-old virgin, inget speciellt med den egentligen, men varför inte?


Morgondagen är i alla fall planerad: mamma kommer över och hämtar lite kartonger och så tänkte jag fixa ihop en äppelpaj med vaniljsås (har alla ingredienser). Jag vill gärna hinna med ett kyrkobesök också, men vi får se...


Trevliga drömmar

Emilia


Simma lugnt nästa vecka...

Fönstret mot gården....

...så heter filmen med Christopher Reeve som jag sett nu på eftermiddagen. Den var mysig och spännande. Daryl Hannah var med också, henne var det ett tag sedan jag såg på TV. Det är grått ute och jag sitter och funderar över vad jag ska göra härnäst. Klockan sex börjar mässan i S.a Eugenia, men det är ett tag till dess. En kopp te blir det nog. Och lite packning dessutom. Mamma kommer över imorgon och så ska vi börja ta mina saker till Minneberg - vi har ju ett tomt källarförråd där jag kan ha alla mina saker.


Marius håller mig sällskap denna söndagseftermiddag medan husse är och spelar spel med sin bror. Vi gäspar ikapp och busar lite grann. Vi funderar på att sätta på en skiva, kanske Dido eller något klassiskt. Vi är trötta på TV-tittandet nu, men soffan är skönt att sitta i, så det tar lite tid för oss att flytta ifrån den.


Vad gör ni denna söndag? Berätta gärna!


Kramis

Emilia

En sen frukost och sedan...

En fika inne i stan med Kostas! Det är ungefär det jag kommer att hinna med idag, med tanke på det sena uppstigandet idag (igen...suck!). Men, jag har ju faktiskt dammsugit hela lägenheten och satt på diskmaskinen, så lite cred ska jag ha i alla fall. Ska åka om en timme, så snart ska jag duscha och sminka mig.


Hur gick det med packningen då? Jo, en låda är princip klar, ska packa lite böcker längst upp. Sammy gav mig idén att lägga lite böcker längst ned i varje kartong och inte packa alla böcker i en kartong, för det blir alldeles för tungt. Imorgon, söndag, fortsätter jag. Det som är bra är att jag får ha kvar en del saker här i lägenheten tills jag hittar en egen lägenhet, det tycker jag är schysst av Sammy.


Träning blev det inget idag, för gymmet stänger klockan fem. Men jag läste någonstans att städning också kan räknas som träning. Och att gå inne i stan bränner nog en del också! Fast så blir det ju fika på det också....


Vad händer mer denna helg? Inte mycket. Och jag har inte fått några bud angående hur mycket en piggelin kostade 1983-84, så där får ni hjälpa mig lite! Aha, tar en piggelin just nu, det är supergott!


Nu mina damer och herrar är dagens inlägg slut. Kramar till er som läser!


Emilia


Nynäshamn för några år sedan, efter hemkomst från Polen

Kvällsöppet hemma hos Emilia!

Sitter framför datorn i köket och är stolt över att ha tagit upp mina kartonger från källaren. Tänkte tömma garderoberna idag och ta undan de kläder som jag inte behöver. Min plan är att även packa enskilt till Ulliz, eftersom det är där jag ska bo under den närmsta månaden.


Nu har jag en fråga, väl kvalificerad sådan: hur mycket kostade en piggelin 1983-1984? Jag och Sammy har lite olika åsikter om det. Är det någon som kan "enlighten us"? Jag trodde att det var 4 kronor, men jag har fått ett bud på 2:50. Vad säger ni?


Sen hörrni! Jag har inte fått några klagomål, men jag glömde veckans länk igår! Så den kommer så här lite i efterhand: kanske lite nötigt, men samhällsvänligt: http://www.vardguiden.se/

Där kan man hitta sin vårdcentral, få svar på frågor och mycket annat.


Nej, då är det kanske dags att ta tag i packandet. Massor av fredagskramar - och glöm inte bort att andas!

Emilia, som äter sandwich


Sitting and contemplating life - want to join me? 2005 eller 2006

Motivation sökes!

Ja, jag vet, jag tjatar om det här med motivation, men det är faktiskt så att utan den kommer man inte långt. Jag tänker inte berätta vilken tid jag gick upp ur sängen idag, för det känns lite pinsamt minst sagt! Men nu är jag på gång, om 45 minuter ska jag träffa Agnieszka i Solna Centrum och hjälpa henne med en uppgift i marknadsföring. Det ska bli roligt att se om jag över huvud taget kan vara till någon hjälp. Jag har hittat en bok i hyllan som kanske kan vara till hjälp: Strategisk Marknadskommunikation av Olof Holm. Mycket är ju väldigt teoretiskt, men på något vis ger det oss verktygen att kunna handla på marknaden, agera på rätt sätt. Det ska bli spännande.


Igår kväll var jag som sagt hos Kostas och fastnade i TV-spelandet - till slut spelade vi ett spel som jag också kunde spela. Kommer aldrig ihåg vad det heter, men roligt är det i alla fall! Så hemkomsten blev först efter elva. Men eftersom jag absolut inte hade några planer idag, fredag, så kunde jag ta det lugnt och lägga mig senare. Samtidigt är det aja baja med tanke på min sömn, där jag sa mig själv att lägga mig vid elva och upp klockan åtta. Men jag försöker igen, jag lovar!


Nu ska jag packa väskan med grejer - främst böcker och papper. Ska gå en kvällspromenad lite senare - förhoppningsvis så blåser jag inte bort. Ta hand om er!


Kram

Emilia


Ännu en bild på en plats som betyder mycket för mig...

Begravning, fika med bror och nu TV-spel!

Hej ute i höstmörkret!
Är nu hemma hos en av mina bästa vänner Kostas och spelar TV-spel. Eller ja, Kostas spelar och jag tittar på! Men jag brukar spela ibland jag med, men nu är det tydligen ett spel som jag inte skulle förstå....(killar alltså...). Idag har det varit lite snålt med inlägg från mig, men det beror på att jag har haft fullt upp samt att jag inte haft tillgång till en dator. Men nu sitter jag här och lånar Kostas´ så det gick ju bra till slut.

Vi var ju på begravning idag: Sven, jag och Kostas. Det var en väldigt vacker ceremoni med en sympatisk präst. kostas hann köpa två jättevackra rosor, vita, som vi sedan la på kistan. Efteråt var det fika och lite prat med vänner och anhöriga. Men sedan kom den, den fruktansvärda huvudvärken, det var en riktig skräckis. Men när jag senare träffade min bror så fick jag en mirakeltablett och nu mår jag som en prinsessa!

Vi var och åt buffé, jag och min bror. Stället ligger på Nybrogatan och heter Rice. För 145 kronor fick vi äta oss rejält mätta. Vi tog var sin thailändsk öl också, singha, jättegott. Men sedan insåg jag att jag inte riktigt hade lust att åka hem så jag slog en pling till Kostas och nu är jag här!

Imorgon är det tänkt att jag ska gå och träna. Jag känner mig redo och mogen så att säga. Jag vet ju av erfarenhet att det är roligt när jag väl är där, men vägen dit kan vara lite snårig med ursäkter och annat! Sedan har jag planerat att sortera tvätten och faktiskt börja packa. Det är skönt att det är fredag, kanske blir det någon film på kvällen.

Jag önskar er en skön kväll och så synes vi imorgon!

Emilia

Onsdag - framför tv:n och mätt mage!

Sitter framför dumburken och känner mig - lugn. Var på en intressant föreläsning på S:t Göran, ämnet var tungt, men jag hängde med i alla fall. Det handlade om depressionens konsekvenser på människan och det var en duktig psykiater som höll föredraget. Många intressanta kommentarer och input från publiken också. Men det är svårt ibland att förstå den folksjukdom som härjar i landet och jag beundrar de läkare och vårdpersonal som tillsammans med patienter kämpar mot det som ibland kan vara så svårt att förstå och hantera.


Jag och Carlos var och hälsade på Agnieszka idag och där fick vi god mat, bland annat en soppa som var precis en sådan som jag behövde. Till det blev det goda mackor med avokado och krakowska (polsk korv). Ägg fanns också med på menyn! Det var efter det besöket som jag åkte till föreläsningen.


Imorgon är det begravning, det är en av mina vänners mamma som har dött. Senast jag var på begravning var på farmors förra året. Det var okej, vackert och så, men efteråt mådde jag inte särskilt bra. Kanske för att det var min första begravning? Nej, det tror jag inte. Nej, det handlade om att verkligen se att döden är en naturlig del av livet. Men den kändes inte naturlig, den kändes overklig och...kall. Det var bara några tankar...


Nu kära vänner har jag något bra att berätta! Jag sökte ett arbete på halvtid förra veckan, som receptionist på ett hälsoföretag. Och nu har jag gått vidare till intervju. Fick mail idag om att den första sållningen är klar...och jag är med! Så inom två veckor borde jag alltså ha en intervju att gå till!


Nattinatt därute!

EmiliaHär är min älskade lilla by, någon som vet var?

Med Nogger i högsta hand!

Ja, det är inte glasstider, men Sammy har köpt en låda full med Piggelin, Päronsplit, 88:an, Nogger och Sandwich, så vad gör man? De har alla något speciellt, men idag var jag sugen på Nogger, så nu har jag slukat den i stor hast, det godaste är mittenparti (med nougat). Idag är det ju tänkt att jag ska gå på lägenhetsvisning, men mamma messade precis där hon skrev att det kanske inte var någon idé, eftersom den ligger lite off...Plus att jag inte vill gå själv, sådana här beslut om lägenhet vill jag ta tillsammans med någon. Vi får se hur jag gör...


De har stängt av vattnet här hos oss, hela dagen. Det känns som att de gjorde det förra veckan också...Okej att de stänger av några timmar, men hela dagen? Nej tack! Kan inte ens byta vatten till lillkillen, men visst kommer han överleva (ifall ni undrade!).


Nu ska jag göra mig lite proteinmat, ägg, kalkon och lite tomat. Sedan ska jag ut med Marre och  klockan kvart över tolv är det dags att dra till Solna Centrum. Jag har i alla fall kollat på kartan var lägenheten ligger, men som sagt, blev lite osäker.


Funderar fortfarande på det här med om bloggen ska länkas till CV:et. Kanske, kanske inte!


Ha det så gott, om ni bor i Stockholm: njut av solen!


Emilia. Som älskar glass


Har du något att bjuda på? Fågel i Tallin, sommar 2008

Inspiration till tusen...

Var bara tvungen att logga in på bloggen igen, läste något väldigt spännande idag på en av bloggarna på www.blogg.se. Det är en ung tjej, säkert i min ålder, som började blogga för några år sedan. Hon visste konkret vad hon ville också, det var att via sin blogg får ett exjobb på IKEA och på den vägen var det. Det som inspirerar mig och ger mig lite funderingar är förstås: ska jag våga ha med bloggen i mitt CV?

Vid en första anblick är det lite läskigt, jag menar jag skriver om höstdepp och sömnproblem på rullande band, vem skulle vilja anställa mig? Då skulle jag helt plötsligt börja skriva för en helt annan publik - arbetsgivarna! Men å andra sidan är min blogg väldigt ärlig och jag censurerar ingenting. Jag har dock en regel och det är att ändå ha en positiv hållning och inte smutskasta, det är inte min grej helt enkelt.

Ja, för er som är intresserade av Fridas blogg, här kommer en länk: www.husmusen.blogg.se och jag kan bara säga att Frida lätt är en förebild för oss som söker arbete. Det är häftigt att bloggar kan få en sådan genomslagskraft. Frida har ju i sin blogg nischat sig och det som jag tycker om mest är dels de kreativa inläggen om pyssel (t ex en sådan enkel sak att fixa till tomma konservburkar och använda dem som kryddkrukor - fantastiskt!) och att hon har så fina bilder. Bloggen känns väldigt seriös och har en klar röd tråd!

Sitter just nu och mumsar på nötter hemma hos Ulliz. Hon är på väg hit, hon var i Liljeholmen och sålde sin bil (tyvärr hade Ulliz en bilolycka för ett tag sedan, så hon valde att sälja det som var kvar av den). Sedan kommer även Emily, det var ett tag sedan jag träffade henne! Det blir alltså lite av en tjejeftermiddag/kväll, mysigt! Efter det ska jag gå och träna...undrar om det finns något pass att gå på - ska titta på Planet Fitness hemsida, man vet aldrig! Annars blir det kondition på löpbandet samt lite styrka. Idag vill jag träna axlar, biceps, triceps och mage. Wish me luck! Aha, det är pass som de kallar för MRL (mage, rumpa, lår) klockan halv sju, inte helt fel! Men det beror på hur länge jag är hos Ulliz förstås!

Om jag hade lite fler besökare skulle jag ha en fråga att ställa, men jag testar i alla fall. Vilken nöt är godast: cashew eller pistache? Jag har ju min egna favorit och så finns det förstås macadamie-nötter - supergoda. Det som är bra med nötter är ju att de innehåller rätt sorts fett och att de är ett bra substitut för godis. Varför inte som ett mellanmål?

Nu kommer Ulliz! vad tycker ni, ska jag länka min blogg till CV:et eller inte? Kramar EmiliaIrland - men jag var aldrig där....klura på den ni!

Musik, gråhet och allt annat...

Åh, det är en så bra låt på MTV just nu med Cold Play, Viva la vida. Jag bara känner ett sådant lugn sprida sig i kroppen och vill bara ha skivan nu nu nu. Jag vet ju att Cold Play har gjort många bra låtar, men den här har något mystiskt över sig...härlig melodi och refräng. Ser nu också att albumet heter Viva la vida. Då kanske det är meningen! Att jag ska köpa skivan alltså.


Sov hela natten. Plus moms. Ja, för det blev lite längre än vad jag hade tänkt mig. Stackars lillkillen stod i princip med tassarna i kors, men nu har vi varit ute och problemet är löst. Jag sa till Ulliz att jag skulle komma tidigt till henne, men nu är klockan redan halv två och det känns som om jag har fastnat i soffan...Har ingen lust att göra något, bara vila. Vet att köket väntar på att städas...Och det ska jag nog klara av!

Tittar ut genom fönstret och nu vet jag att jag hade rätt igår! Ja, det liksom viskas "höst" genom träden och solen har tagit semester...Men det jag kan tänka på är att jag ska spara ihop pengar till en resa till solen. Och två år..ja, det är egentligen inte så lång tid. Under tiden utvecklas säkert fler idéer och inspiration till vad resan ska innehålla. Jag tänker fotografera mycket, det vet jag (min kamera fick just komplimanger över vilka fina bilder den tar!). Sen kanske fortsätta på mitt skrivande. Ja, jag vet att jag inte har nämnt det, men jag har ett skrivprojekt på gång. Mer vill jag inte säga - för då blir det inte av!


Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara påminna mig själv om följande:


  • Jag flyttar den 31 oktober, dags att ta upp kartonger från källaren!
  • Hitta motivationen till att gå upp i tid samt träning!
  • Glöm inte bort att validera mig själv! (tips till er andra också!)

Kram

Emilia


En av fiskarna i Sammys akvarium...som har fått bebisar med sin "fru"!

Måndag eller söndag?

Måndag, men det skulle lika gärna kunna vara söndag (kanske för att jag var i kyrkan idag, både på mässa och kurs). Nu kan jag säga att en gräns är nådd och gissa vilken den är? Jo, den gyllene höstgränsen. Ni tänker säkert: "men hallå, hösten har ju varit här forever!!!". Men det stämmer inte riktigt, för som ni kanske märker har löven nu inget att säga till om, för det har kommit en vind som vet hur den ska göra för att löven ska dansa, nerför träden, uppför backen, ner på trottaren, snubblanes över hunden och ner i leran. Ja, för det är lera på marken nu också. Märkte det tydligt när jag tog upp en lerig boll när jag var ute med lillkillen (usch, jag trodde först att det var hundskit...). Ja, till dessa rörelser är det bara musik som fattas...och mössa på huvudet. Mössa är speciellt för mig och jag måste säga som det är: jag har en jättefin mössa - men vet inte var jag har lagt den. Jag misstänker att den ligger gömd i en orange Stadiumpåse, men den kan jag inte heller hitta, aarrgh!

Höstgräns eller inte, hittad eller ohittad mössa, leriga bollar - det är dags att stänga av datorn och slappna av lite. Lite törst känner jag av också (har haft några sådana tillfällen på sistone där jag får paniktörst, och då fungerar bara en sak: vatten!).

Kram och ett extra täcke till alla som fryser!
Emilia


Rätt mäktig fasad - eller? Sardinien 2008

Aldrig mer igen...

....färdiglagad mat från affären. Köpte en billig paj på Hemköp, en felix fullkornspaj med lax och spenat - hua, det var så äckligt, verkligen! Borde ha lärt mig att inte köpa sådant strunt. Men jag höll god min och åt upp hela. Mätt? Nej, inte det minsta och snart ska jag iväg, borde få i mig något innan dess. Funderar på lite gröt...

Och, ja: det blev gröt. Om tio minuter går min buss, så det här var det kortaste blogginlägget jag gjort. Någon som har tips på god mat jag kan göra i veckan, till rimligt pris?

Kram
Emilia

God morgon, god morgon!

Tvätten tvingade mig upp idag klockan sju, men efter att ha lagt den i maskiner och satt på var det raka vägen till sängen igen. Nu torkar tvätten och jag ska snart dit igen. Måste dessutom ut med lillkillen innan jag drar vidare på möte i Solna Centrum. Jag hoppas att ni alla har vilat denna helg och att vädret utanför inte påverkar för mycket (för hos mig är det ingen vacker syn...). Det är ny vecka, nya händelser. Var inne på bostadsförmedlingen för några minuter sedan, men hittade ingenting förutom svindyra lägenheter i Liljeholmen (en 1:a för drygt 6000 kr - nja...)

Idag händer inte så mycket, har kurs på kvällen i S.a Eugenia, den börjar klockan 19.00. Denna vecka ska jag hämta upp kartonger och börja packa. Har redan hunnit sälja byrån och sängen, det känns bra! Men det är en del framför mig och jag känner mig sådär lagom motiverad!

Den effektiva sömntiden bör vara 6,5/7,5=86% (jag tror det kan vara lite missvisande, vet inte riktigt när jag somnade och när jag vaknade....). Lite stolt får jag vara angående min tidiga uppgång, veckan börjar bra!

Jag kommer in och bloggar lite i eftermiddag, hoppas att vi syns då!

Cyberkramar
Emilia

En liten vals på Liljevalchs....

Då var det söndag igen, för en del innebär det vila för andra handlar det om att förtränga det faktum att jobbet börjar imorgon (om man har ett vill säga!). Söndagen för mig innebär oftast ett kyrkobesök, men inte idag - känner mig så seg och hängig. Detta trots att jag faktiskt haft en riktigt trevlig dag med Lasse och Maria (jag och Sammy var med dem i Thailand i januari). Det började med att vi träffades i Kungsan, strax innan de kom fick jag agera Stockholmsvetare då en turist ville att jag skulle rekommendera något bra ställe att gå på - mitt tips blev Gamla stan förstås! Maria och Lasse föreslog att vi skulle gå på Liljevalchs då de har en mysig utställning nu: Den stora färgskrällen. Vi åkte till Djurgården och köpte lite cola först, Lasse laddade med en varmkorv och sedan var det bara att ställa sig i kö. Ja, det var kö, men det gick fortare än vad vi trodde (det visade sig att det bara var en av kassorna som fungerade - varav köbildning uppstod). Väl inne fick vi se vackra tavlor, med alltifrån Stockholmsmotiv till stilleben och porträtt. Det var roligt att läsa de små, korta texterna som behandlade konstnärernas liv. Tydligen var det så att deras modernistiska sida inte slog igenom först, de var helt enkelt för moderna för publiken. Här kommer några av de verk vi såg, samtliga är hämtade från http://www.liljevalchs.se/Sigrid Hjertén: På teatern


Sigrid Hjertén: Skördemaskiner

Isaac Grunewald: den blå skuggan

Ligger nu hemma i Hagalund och käkar massa onyttigt godis framför datorn. Ikväll ska vi laga spenatpasta (lite synd, åt ju det bara för någon dag sedan, men, men....). Blev förstås inspirerad till att måla efter utställningen, kanske att det börjar hända något på målerifronten? Ah, kom just på att jag skulle rekommendera ett café som vi var på efter Liljevalchs, om jag bara minns vad det hette. Bakom Dramaten låg det i alla fall. Vi funderade på vart vi skulle gå och Maria kom med ett förslag om att testa det här caféet. Aha, sa hon, det står "varmt" på skylten, hit går vi! Ja, det stod "varmt". "Välkommen". Lite roligt, vet inte om alla förstår, men värme var vi alla tre i behov av eftersom nu börjar höstvindarna komma. Men, nu till den fantastiska maten, vi beställde inbakade pajer, men det var mer som att kycklingen och peston (Maria beställde vegetariskt) var inneslutna i ett skal av någon sort. Det är svårt att beskriva, men det var verkligen jättegott och precis lagom. Dit ska jag gå någon mer gång och då kanske försöka minnas vad stället hette!


Nu mina vänner ska jag gå och sätta på lite te, och kanske kanske....ja, vi får se, jag meddelar senare.


Söndagskramar med höstfärger

Emilia

Radion i bakgrunden och äntligen fick jag sova...!

Nu är klockan strax halv två, om en halvtimme ska jag ta bussen till Brommaplan och därifrån åka till mamma. Det ryktas att hon ska göra mat till mig - not bad! Natten gick bra, försökte meditera lite på natten - för att sedan sova heeela natten plus lite till. Klockan ringde 08.00, 08.10 och så vidare. Sen kom jag på den gyllene idén att helt enkelt stänga av den - och vaknade efter klockan tolv. Inte så genialt, kanske, men nu känner jag mig utvilad i alla fall. Och mamma vaknade också vid den tiden, och det verkade som att hon inte var sur över det faktum att jag inte kom klockan tio.


Dagen kommer inte fyllas av så mycket - jag tänker ta det lugnt. Såg att Agnieszka ringt på mobilen, så jag ska slå en pling lite senare. Hon har köpt ny dator - roligt! Tydligen hör hennes gamla dator hemma på museum enligt försäljarna. Min egen dator kommer jag ha ett bra tag till, så länge den fungerar som den gör nu så är jag mer än nöjd!


Imorgon ska jag träffa två vänner - Maria och Lasse, vid halv ett i Kungsan, det ska bli kul, det var ett tag sedan vi träffades. Vet inte riktigt vad vi har planerat, men det blir nog promenad (särskilt om vädret är som nu) och fika.


Dags att göra sig i ordning, men vi kanske ses senare?


Kram

Emilia, den utsövda!


Ensam är stark?

Detta inlägg höll på att inte publiceras...

....för det försvann när jag skulle publicera den. Det har hänt mig en gång förut - och då lovade jag mig själv att alltid skriva i ett word-dokument och sedan publicera det. Det kommer jag göra från och med nu!! Men, en del av inlägget sparades, så det kommer här:

Hungrig är jag nu men strax ska jag skala potatis och till det blir det lax och hollandaisesås. Idag hade jag massor inplanerat - men hade så dålig sömn att jag ringde Ulliz och avbokade både hundpromenad och utgång ikväll. Jag måste få ordning på sömnen - men utan att stressa fram det förstås! Men det känns i kroppen idag, det gör det. Ska kolla upp om det finns någon sjukgymnastik i Solna, typ Qigong eller kroppskännedom, för jag vet att det fungerar - har testat förut och varit mer än nöjd! Märker att jag hela tiden hittar saker som jag ska göra, inte konstigt att jag har sömnproblem! Men svaret är enkelt: för mycket stimuli, för lite fysisk aktivitet och oro. Att meditera kan vara ett sätt. Ska snart gå och öppna fönstret i mitt rum för att göra det behagligt att sova. Och jag upprepar. Ikväll, 23.00, ligger jag i sängen. Och! Inte mer än 9 timmar i sängen!! Som tur är ska jag vara i Alvik imorgon klockan tio, så up I go!

Har registrerat mig på en träningssight också - ja, jag vet: överdrift. Men jag har redan nu en känsla av att jag kommer ge upp det medlemsskapet (som för övrigt var gratis: www.funbeat.se) Det räcker att ha bloggen som ventil, kanske att jag skulle ha lite mer struktur. nu blir det lite hipp som happ, ena dagen snackar jag sömneffektivitet, nästa är det recept på rödbetssylt. You get my drift!

Fick en till kallelse från bostadsförmedlingen, denna gång ute i Ulvsunda. Dock tycker jag det var lite saftig hyra...Men jag är nummer 9 i kön, så det är inte helt fel! Måste påminna mig själv att det är visning nästa vecka, på onsdagen om jag inte minns fel. Jag tar med mig mor också!

Så, nu är klockan halv åtta och jag har både ätit middag och varit ute med lillkillen. Vi tog en rejäl runda, och det var så där friskt ute, lite kallt också. Och det borde göra sömnen bättre (hoppas hoppas!!) Nu sitter jag och väntar på Idol, och surfar lite under tiden. Undrar hur Ulliz och Ida har det ikväll - de skulle ju ut och festa! Hoppas att de har det bra. Ulliz ska ju kanske ut och åka i stora världen i december, närmare bestämt: Thailand! Vadå avundsjuk? Nej, jag är glad för hennes skull och blir själv motiverad till att spara ihop till en egen resa!

Massor av kramar
EmiliaNär jag väl bestämmer mig så - men ibland tryter det....

En kväll med Elviz...

Det verkar som om mitt liv fylls med mysiga hundar- och jag stormtrivs! Nu är jag hemma hos Ulliz igen och umgås med Elviz medan matte är och sjunger med kören. Tittar på TV4 fakta, inget särskilt, men helt okej. Gäspar med jämna mellanrum och känner att jag skulle kunna byta om till pyjajmas och somna framför TV:n. Men sen så har Ulliz lite småknasiga grannar som springer - och det låter mer än i Hagalund - tyvärr. Men snart ska väl de barnen också sova. Jag vill absolut inte verka vara någon surpuppa som klagar på allt - det är bara det att jag är väldigt känslig för ljud, särskilt när jag är lite nere, då hör jag allt...

Nu däremot har jag något att klaga på. Företaget heter Megaphone och Ulliz behövde komma i kontakt med dem eftersom hon ville säga upp sitt abonnemang då det har gått ett år. Nummer ett: hon fick vänta en kvart i telefon innan hon kom fram (kan jämföras med SEB:s kundtjänst där väntetiden är omkring 3-5 minuter). När hon sedan sakligt beskrev sitt ärende, så sa de först att de inte kunde hitta henne i registret. Sedan bad de henne vänta. Men vi misstänker att de la på helt enkelt. Så, Ulliz fick börja om från början - denna gång tog det nästan 20 minuter. Hon presenterade sig själv och sitt ärende än en gång och påpekade dessutom vad som skedde under det förra samtalet. Killen bad inte ens om ursäkt, han ignorerade det totalt! Så, jag har inget positivt att säga om Megaphone och jag hoppas att de någon gång lär sig vad service är och ser till att man inte ska behöva vänta mer än 10 minuter. Så, då var det överstökat och förklarat från min sida!

Är lite stressad över imorgon, har dels läkarbesök och ett möte på förmiddagen, sen ska jag hem till Marre och gå ut med honom. Klockan halv två ska jag träffa Ulliz och gå ut med Elvis, Stella och ytterligare en hund (!). Sedan ville mamma att jag skulle träffa henne med datorn. Jag sms:ar och avbokar mamsen, träffar henne på lördag istället. Vi får se vad hon säger!

Jag har ett litet tips, det handlar om en tesort, pepparmyntste, utmärkt om man mår illa och har ont i huvudet - testade idag (igen) och det fungerade alldeles utmärkt! Jag tror jag ska ta en kopp till. Förhoppningsvis kanske det är något trevligt på TV. Jag känner för att slappa. Och mamma har redan skickat tre sms gällade samma sak - jag vet att jag ska vara tacksam att hon ställt upp, men nu är det för mycket! Dags att stänga av mobilen kanske? Ja!

Hoppas att ni har det bra därute!

Emilia


En tredje sötnos i gänget är Stella - världens sötaste schäfer!

Att validera sig själv...

Förutom att jag håller på att reglera min sömn, vilket det har varit lite si och så med, så håller jag på med något som kallas validering, kan översättas till bekräftelse. Och det handlar inte bara om att bekräfta sig själv, utan även människor i sin omgivning. Det sistnämnda har jag nog talang för, övade mycket på det förut. Men så var det valideringen av en själv...Inte det enklaste, särskilt inte denna dag då allt känns tungt och meningslöst. Men det kräver övning. Så dagens bekräftelse är: jag kom upp ur sängen och gjorde det jag skulle - bra. Tankarna kring det är att jag vet att en sund sömnkvalité och regelbundenhet håller depressionen på avstånd. Hur vet jag det? Jag har testat det förut! Dagens sömneffektivitet blev följande: 7/11= 63 %. Det känns inte alls bra, med tanke på vad jag började med första testdagen (77 %). Men imorgon är det en ny dag - och då har jag möte på morgonen klockan 09.00 - så det blir uppstigning vid 08.00. Ni förstår förstås själva att viktiga inbokade möten gör saken något lättare - eller hur? Det finns ingen återvändo!


Nu när jag ändå är i farten kan jag validera mig själv ytterligare: även fast mitt mående inte är det bästa så ser jag faktiskt till att äta bra mat och regelbundet - det är ju suveränt. Det visar ju på att jag värderar mig själv som viktig. Kosten är något som verkligen kan påverka hälsan också. På maten äter jag ofta en frukt också, idag blev det ett äpple på bussen.


Vad händer mer denna dag? Jag skulle haft gruppterapi nu på eftermiddagen, men den var inställd. Därför blir det mer tid med lillkillen här hemma i Hagalund. Han ligger här bredvid mig och myser, verkar ganska nöjd med sitt liv. Han hoppade och skuttade som en galning när jag kom hem och han undrade säkert varför mamma helt plötsligt var tillbaka igen! Utanför fönstret är det riktigt höstväder, det blåser och löven faller av träden - snart är det inga kvar...


Klockan fyra ska jag ge mig av till Odenplan och hem till Ulliz. Jag gav som förslag att vi ska äta äggröra ikväll, vi har massa ägg som väntar på att ätas upp! Ska också komma överens med henne angående nästa månad, att jag kanske kan bo hos henne och hur mycket hyran skulle vara på. Mamma har blivit eld och lågor över min hemlöshet och hittar på tusen olika idéer - men jag vet inte om alla är så bra...vi får se.


Har skickat några mail till potentiella arbeten idag, jag får se om det blir något svar - det vore bra om jag kunde komma igång med det snart. Men boendet är prio nummer ett! Fast jag är ganska förvånad över att jag inte oroar mig mer än vad jag gör - kanske har jag mognat och insett att sådana här saker brukar ordna sig. Det enda jobbiga nu är själva flytten - ska börja packa i helgen. Måste ta upp kartonger från källaren och sätta upp lappar om försäljning av säng och bord. Jag behöver så lite saker som möjligt nu.


Då så veckans länk. Ja, eftersom jag är inne på jobbsökeri så vill jag flagga för en jobbsajt som samlar alla jobbannonser på en och samma plats. Länken är http://www.workey.se/. Kanske kan den vara till nytta för någon? Lycka till!


Kram

EmiliaVilket radarpar - eller hur? Hemma i Solna 2008

Bara en sådan sak att...

...jag får klicka på knappen "skapa" här på bloggen när jag ska börja skriva känns bra, kreativt och äkta. Bra idé av dem som programmerar, att ta ett sådant ord istället för "skriva" eller något annat tråkigt. Tänk vilken tankar som går i min hjärna. Kan nog vara dags att lägga sig och sova, börjar känna mig en aning trött. Har varit med mamma idag och sedan varit med Kostas och spelat dataspel några timmar, vilket jag tycker är roligt!

Ja, ni undrar säkert hur det gick med Sumpan-lägenheten - jag var den tredje personen som tackade ja, lite surt med andra ord, men jag får inte ge upp. Det här bevisar att jag är nära till en egen lägenhet, och det handlar bara om att hitta rätt objekt!

Sitter för närvarande och tittar på TV, bland annat har jag nu sett Grey´s Anatomy och kommit fram till följande: spännande, trevligt men framför allt - bra filmmusik! Om mitt liv var fyllt med någon slags musik som skulle beskriva mig på ett bra sätt, så skulle det vara sådan slags musik. Min livsmusik helt enkelt!

Imorgon ska jag åka till Solna och träffa min bus - saknar honom så. Jag kände det när jag träffade honom senast, att han ger mig glädje i livet! Kanske är det bra att vara utan honom några dagar - då blir det istället extra roligt att ses när det väl sker! Vi ska ut och gå på en ordentlig promenad.

Nu är det nyheter på 4:an. Funderar över hur pass bra talare Mona Sahlin egentligen är - hon når inte fram till mig i alla fall eller så fick hon väldigt svåra frågor idag. Bara en parantes! Och så får jag reda på att slottets fasad håller på att vittra sönder - imorgon sätts skyddsnät upp! Och den amerikanska börsen rekordfall...

Så, dags att stänga av el computador och bädda soffan! Sov så gott och så syns vi imorgon!

Emilia

Saknaden efter...

...Marius känns, jag har vant mig vid honom. Men om jag får lägenheten som jag hoppas på så ska jag kidnappa honom! Eller det kanske räcker med att fråga Sammy om det är OK att jag honom några dagar. Nu är det bara tio minuter kvar och då borde resultatet om gårdagens lägenhet komma upp. Jag är lite nervös, minst sagt - det skulle faktiskt vara bra om jag fick den. Men jag försöker inte tänka på det för mycket.

Idag var jag på bildterapin, var så trött imorse. Ulliz ringde mig från andra rummet och sa att nu fick jag faktiskt gå upp! Så jag gjorde det - men trötter var jag...Väl på terapin gick det ganska bra. Målade lite abstrakt. På vägen dit köpte jag mig en latte, trots den köpfria månaden. Nu är jag i alla fall tillbaka på Odenplan, har diskat lite och som vanligt är jag inne på nätet och bloggar. Min plan var att jag skulle gå och lägga mig igen, men jag vet ju att det inte alls är bra så jag håller mig uppe.

Mina funderingar kretsar kring träning idag. Lusten är på noll, ingen motivation alls. Men å andra sidan, det kan ju ge ag något: jag blir piggare och mer vältränad, kanske får mer inspiration till något mer denna dag? Att det ska vara så svårt - dessutom bor jag nu mer fem minuter från gymmet...Hur som helst så måste det bli lite mat först, annars kommer jag inte att orka. Ulliz har precis kommit hem, hon har fixat lite med sin kvaddade bil och köpt toapapper.

Nu sitter vi här och planerar dagen - klockan är 11.38 så nu får ingen längre tacka "ja" till lägenheten - men vad gör jag nu? Kanske ska jag ringa? Ulliz nickar....

Vi får se, jag meddelar senare. Det lutar åt Yoga!

Ciao
Emilia


Här är ännu en liten sötis som gärna busar med bollar!

En bild säger mer än tusen ord!

Ja, då är jag tillbaka på Odenplan och är hemma hos Ulliz. Hon är och hämtar Elvis nu, det ska bli roligt att träffa honom! Vi har haft lite otur idag, fick ett sms från journalisten som skrev artikeln och det verkar som att det är strul...Så vi väntar och får se - kanske någon annan tidning kan ta emot den. Vi känner oss båda lite nedslagna - minst sagt...

Nu har jag i alla fall varit och tittat på lägenheten i Sumpan och det var verkligen inget fel på den. Den håller på att renoveras - men inflyttningsdatumet är fortfarande den 1 november, dvs om två veckor. Det var bara tre personer framför mig i kön (resten kom inte) så chanserna har ökat! Jag tackade ja i alla fall!

Sitter som vanligt med en kopp te och försöker återfå en normal kroppstemperatur, jag fryser nämligen. Och det fungerar. Imorgon är det bildterapi, missade den förra veckan eftersom jag mådde lite dåligt. Så det blir att gå upp med morgontuppen imorgon...Jag vet inte ens om jag har lust att gå, men hey! Har jag lust till något över huvud taget? Kommer ni ihåg mitt negativa inlägg som jag hade för några veckor sedan? Jag skulle behöva skriva ett sådant nu, men det blir inte av - jag får hålla mig!

Nedan kommer i alla fall en bild från lite gladare tider!

Kram
Emilia


På fest hemma hos mig sommaren 2007, ute på Lappis

Trösten inom räckhåll!

Vaknade idag, inte en, inte två, men tre gånger innan jag de facto gick upp - och då var det dags att laga lunch till  mig och Ulliz - det blev gott med lax och quinoa! Däremot var jag inte så förtjust i fetan som jag köpte, det får bli riktig feta nästa gång! Sedan har jag varit i Solna och var lite ledsen, känner mig trött på letande efter boende och jobb. En sådan där dag då man bara vill gömma sig under täcket och inte alls gå upp. Men! När jag var förbi här hemma i Hagalund och träffade lillsnuffisen Marius, då blev jag på lite bättre humör! Så ni sitter vi tillsammans i soffan och tittar på TV. Ska ta en dusch sedan och packa ner min kudde samt ta med nycklar till lokalen där jag och Ulliz repar. Och så bär det av till sumpan - även fast jag mycket hellre är kvar här med min sötis....

Jag är just nu så tacksam över mina vänner som jag har - de stöttar en och håller mitt humör uppe! Annars skulle jag känna mig så himla ensam - och det är inte bra! Nu väntar jag på att Sabina ska komma hit (syrran), men än så länge är hon inte här - vet inte varför. Hon kanske är lika duktig som mamma på att passa tider...Och jag som vill ta en dusch och fräscha till mig lite innan jag drar vid fyra. Jag får väl ringa henne.

Inte mycket mer att blogga om just nu, men vem vet vad som händer ikväll?

Ciao!
Emilia, den trösterliga


Så, ni vet vad den rätta medicinen mot depp är....min lille snuffis!!

In the autumntime when the weather is....

...ja, vad är det för väder egentligen? Ingen aning om vad jag ska ha på mig, vet bara att det snart nalkas mössväder. Köpte en jättefin mössa förra året, men jag har som vanligt förlagt den någonstans - inte bra. Sitter nu med pepparmyntste och inser att klockan redan är tio!! Och jag har ju inte direkt följt det sovprogram som jag så fint lade upp för några dagar sedan - men jag testar igen.

Efter kvällens föreläsning om sparande på Avanza känner jag mig behagligt lugn och det kommer nog att gå och somna idag (peppar, peppar). Det var faktiskt intressant och inte alls komplicerat - men givetvis ville Avanza marknadsföra sig så att man ska börja spara hos dem. Men jag och Carlos satte oss i alla fall efteråt med de smörgåsar som det bjöds på med te och började räkna på hur mycket jag ska lägga undan varje månad för att kunna åka iväg till Thailand om två år (årskiftet 2010/11) och kom fram till att lite drygt 2000 kronor i månaden. Så jag får dra åt remmen lite grann nu framöver. Det bästa vore förstås om jag kunde hitta ett bra halvtidsjobb och att Ryck upp Dig fick ekonomisk uppbackning!

Jag tänkte lägga upp en liten planering inför imorgon

08.15-09.00 Uppstigning och frukost
09.15-10.30 Träning på Planet
11.00-12.00 Laga lunch åt mig och Ulliz och äta den. Det blir lax, quinoa, feta och paprika
12.30 Åka till Solna
13.00-14.00 Möte
15.00-16.00 Jobba med RUD
16.15 Åka till Sumpan för att titta på lägenhet
17.00 Visning av lägenhet
18.00 Åka tillbaka till Odenplan och jobba vidare med projektet, kanske laga middag?

Mycket imorgon, men så är det ibland! Det viktiga är inte att se allt på en gång! Och imorgon får jag träffa Elvis också!! Jag saknar hundarna i mitt liv. Hoppas att Marius inte glömmer bort mig. Han är ju mammas kille!

Så, ska slå på TV:n och se om det är något roligt. Sedan ska jag sova!

Natti
Emilia, den trötta

Vad snäll jag ser ut...men vem vet vad som döljer sig bakom ytan? :)

Cola och neddragna persienner...

Hade tänkt att gå och träna idag, men väl på Odenplan insåg jag att jag bara vill hem och ta det lugnt. Hemmet just nu är hos Ulliz, och jag trivs bara bra. Ska snart göra mig en värmande kopp te. Funderar lite på att kolla på någon film, eller läsa lite i min bok. Mamma kommer hit vid fem, men vet också att hennes förmåga att komma i tid är lite sisådär...Men ikväll då är det dags för mig att lära mig om sparande. Jag har något att spara till och det är resan till Thailand som jag vill göra om två år, på vintern. Men först måste jag få lite ordning på ekonomin och ha någonstans att bo. Och jobb - ringde idag på ett jobb som jag sökte förra veckan och pratade med en tjej som är ansvarig för rekryteringen. Hon sa att de inom några dagar ska börja kalla på intervju. Dock är det många som har sökt...Men jag är ändå positivt inställd! Sedan tittade jag även på andra annonser idag - utan att hitta något särskilt - det märks kanske att konjunkturen är på väg nedåt?

Imorgon ska jag och Ulliz jobba lite med projektet - det kommer nog vara så att vi tar med en tredje person som kan hjälpa till att rodda inför föreställningen, och någon som kan sköta ljud och ljus. Det är alltid bra att ha en extra hand!

Ni får ha det så bra än så länge - själv är jag lite pömsig, sov lite dåligt i natt (igen)...

Kram
Emilia

Te och kärlek till...

. ...mig själv denna kväll. Jo, för så är det, man måste ge kärlek till sig själv, även om det är svårt - älska din nästa som dig själv innebär ju en premiss, ni hänger mer på vad jag menar, eller hur? Så idag lovebombar jag, såsom författaren och coachen Mia Törnblom brukar tipsa oss om. För jag har varit bra idag, dels för att jag är jag med hela kitet, jag var på en promenad med lillen - och även om jag var någonstans i den negativa sfären så gick jag ändå! Och så här i efterhand vet jag att jag minns de vackra gula löven på marken, deras lukt och prassel. Deras virvel och Marius´ nosande. Solen som lyste upp hela tillvaron var varm, trots att det blåste. Och mitt i detta underbara var jag, en människa som tänker och tänker och försöker vara medvetande i nuet...Och jag var nog med där någonstans, även om det inte kändes så då.

Nu är jag i alla fall hemma hos Ulliz och har tagit en ostmacka och te. Tittar på film på 4:an , se upp för dårarna och den är bra, manar både till tårar och skratt! Det var länge sedan jag såg en svensk film, eller film över huvud taget. Kanske bio någon dag, det skulle vara skönt att se någon romantisk komedi…Jag sår ett frö i alla fall. Men så var det här med den köpfria månaden: det har inte riktigt gått som jag hade planerat - men jag försöker. Jag köper inga ”saker” men däremot blir det att jag äter ute. För hungrig vill jag inte vara! Nu när jag är lite på resande fot, så skulle det vara bra med ett portabelt kylskåp, där jag skulle kunna ha lite mat!

Dags att lägga sig! Imorgon ska jag ringa på ett jobb, keep fingers crossed!

Nattelinatt
Emilia


Vackert väder men ändå...

...ingen lust att göra någonting. Det var ju tänkt att jag skulle bo hos Ulliz denna vecka som kommer- men jag har en del ärenden här i Solna imorgon, så jag åker nog dit imorgon kväll. Jag kommer att sakna Marius, men vi syns ju sen, förhoppningsvis!

Och denna dag, denna dag, jag tittar ut genom fönstret och vädret känns helt underbart. Ändå orkar jag inte hitta på något. Kanske att jag bestämmer mig för att gå ut med Marius - han behöver verkligen komma ut, klockan är ju snart 14.00!

Klockan 18.00 är det ju dags för kyrkan, jag missade förmiddagsmässan och det känns ju inte alls bra. Men den engelska mässan är också helt okej. Men det är skillnade på något vis, och det är inte bara språket jag tänker på.

Imorgon ska jag och Carlos gå på ett seminarium angående sparande - det ska bli intressant! Han frågade mig förra veckan om jag ville följa med, så jag tänkte - why not? Jag berättar mer efteråt.

Och nu - en liten uppföljning: hur går det med....

Träningen? inte alls illa, dock har jag inte gått ner något. Därför funderar jag på att ändra kosten ytterligare. Mindre bröd och pasta och det som är absolut viktigast - regelbundenheten!

Sömnen?
Knagglig start dessvärre - första dagen gick ju över förväntan, men sedan har det inte alls gått bra. Igår tror jag sömneffektiviteten var runt 50-60% Idag var det bättre, men som igår kom jag upp alledeles för sent. Bättring efterfrågas!

Målning? Ja, där har det verkligen varit kreativitetstorka - men jag har några idéer som kanske kan förverkligas på pappret...Jag återkommer!

Nu tar jag och byter om och tar med lillkillen ut!

Kram
Emilia


Väntar på eget boende...ha något som är ens eget - wish me luck!

Dörren till något nytt? Ja...

Hej mina kära läsare (ja, idag var vi en eminent skara på 5 personer som var inne på bloggen!).
Idag har jag inte hunnit skriva så mycket, eftersom jag inte var hemma så mycket. Fick en dålig start på dagen så jag åkte snabbt iväg till gymmet för att avreagera mig - och det fungerade bra. Fysisk rörelse är medicin för irriterad hjärna, verkligen! Sprang 1,5 km och tränade sedan rumpa, rygg och mage. Glömde axlarna, men det får bli någon annan dag. Sedan var jag hemma hos Kostas, fast först åkte vi och fikade på George´s på Odenplan. Åt en svindyr sallad - men den kändes nyttig och så mättande att jag tyvärr lämnade lite - jag orkade inte allt (och det är olikt mig!!). Sedan promenerade vi lite i stan och åkte sedan hem till Fleminggatan. Vi spelade spel, och det är faktiskt väldigt avslappnande och roligt!

Klockan 20.00 var det match mellan Sverige och Portugal, 0-0. Sven kom ju också förbi och Kostas gjorde oss en drink. Vad den innehöll behåller jag för mig själv, men inte behövde jag mycket för att känna ett snurr uppe i huvudet...Men det var under kontrollerade former..! Sedan tog jag och Sven tunnelbanan mot Akalla och nu är jag hemma och ska snart sova. Håller på att vädra rummet, och det blåser nästan lite kallt. Ah just det, har kanske hittat lösning på mitt boende, men vi får se. Jag ska ju på visning på Sundbyberg på tisdag, det kan ju hända att det är intressant! Dörren till något nytt? Maybe...

Hua, dags att stänga fönstret...och ögonen. Men ska läsa lite i Anna Kåvers bok Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans. Jag vill också nämna att jag drömde om en person som jag inte träffat på länge, och det kändes tråkigt och konstigt att han sedan bara försvann...Kanske kommer han tillbaka i natt, behöver prata med honom. Jag trodde ju att jag såg honom förra hösten - men det var nog bara en hallucination - tyvärr. Men det har varit många konstiga drömmar på sistone och det blir extra verkligt på något vis när jag kommer ihåg dem. Det kan faktiskt påverka hela dagen...

Sov gott - vi syns imorgon...

Emilia


Dörrar är till för att öppnas - men vad döljer sig bakom? Sardinien 2008

Kvällsmegamätt och totalt....

....förtjust i att bloggande fungerar för mig. Och att jag inte skriver tillgjort eller att jag har tråkigt. Det var några veckor i juli, tror jag, där jag hade kreativitetstorka. Men den gick över - kanske att det händer mer saker i mitt liv eller att jag ser saker nu som var osynliga då? Det jag märker är att jag varje vecka (eller kanske t o m oftare) har nya idéer som jag fyller mitt liv med. Tittar ni i arkiven så vet ni nog vad jag menar. Det är sömnprogram, det är målning, jag ska gå ner 10 kilo....Oj, listan blir längre och längre ju mer tiden går! Men det viktiga är att jag håller fast i de här idéerna och de försvinner inte bara för att nya kommer upp - det ska ni veta.

Efter att jag hade umgåtts med Ulliz åkte jag till Åkeshov tillsammans med Agnieszka för att promenera lite där i området - och gissa vad vi träffade på - jättefina hästar! Jag tog lite bilder, jag kommer att publicera dem inom kort. Det var mysigt att se dem, och det som är så underbart med djur är att det inte finns något ont med dem. Fast om det är något jag inte skulle vilja möta öga mot öga så är det muränor - de ser genuint elaka ut!

Nu ska jag titta vidare på Idol, och sedan klockan 23.00, då vet ni vad som gäller! Läggdags! Hej då alla kids och Nisse Norr!

Emilia

Fredagsmelankoli i soffan med Marius - to be a dog or not to be....

Önsketänkande...men varför inte?

Oj, kom hem till Ulliz och fick kommentaren att jag såg fräsch ut! Kan det vara morgonuppstigningen som gett resultat? För vad jag vet så fungerar inte anti-rynkkrämer...! Alltid trevligt att få komplimanger.

Idag har vi läst igenom artikeln som ska publiceras i DN. Jag vet ännu inte vilket datum det gäller, men lovar att uppdatera så fort jag vet! Jag vill fortfarande locka er till www.ryckuppdig.nu så att ni får lite känsla av vad som sker på Västfronten. För länge har det varit intet nytt...

Önsketänkande skriver jag i rubriken, och det jag tänker på är min egen jobbsituation (by the way - ringde till arbetsgivaren idag, men fick inte tag i rätt person, lämnade dock mitt). Jag har en känsla att något yrke inom kost eller träning skulle kunna vara något för mig! Lite rostig kanske när det gäller kostkunskaperna, men jag har ju tid att sätta mig in i det igen. Plus att jag nu försöker äta sunt (obs! vi bortser från kokosbollarna och glassen igår, eller hur?). Och var kommer önsketänkandet mer in? Jo, att det skulle kunna gå och ordna inom Ryck Upp Dig! Det vi tjejer kommer behöva arbeta med nu är marknadsföringen. Och där är jag ju proffs!

Tittade på debatt igår (SVT). Där var en av debattörerna Blondinbella. Och tyvärr, det höll inte alls. Hon var alldeles för hetsig och inställd på att försvara sig själv. Det handlade om de lösa ryktena om hennes alkoholkonsumtion. Pratcoach til Bella? Kanske, eller så är det bara åldern. Det finns säkert potential!

Okej, ska planera vidare med Ulliz...och sedan ska jag ute till förorten och promenera! Men det jag ser mest fram emot, ja det vet ni själva vad det är. Det börjar på pizz......och slutar på a!

Ciao!
Emilia

Trogen hund på Sardinienoch så lilla jag, detta var i april i år, tillsammans
med Ulliz och Emily!

God morgon, klockan är 08.58

 Ja, det fungerar. Om man bestämmer sig - och det har jag ju gjort. Vad händer, undrar ni säkert? Jag har börjat ett sömnprogram. Lite kort handlar det om att få kontroll och mer effektiv sömn. Det finns vissa regler som jag följer. Bland annat:

  • Lägga sig samma tid och gå upp samma tid. Jag har satt de magiska tiderna till 23.00 och 08.00.
  • Om jag inte somnar efter ca 15-20 minuter - då går jag upp och är uppe minst 10 minuter. Detta fick jag göra igår.
  • Inte göra något annat i sängen förutom att sova. Så nu sitter jag och bloggar från soffan istället!
  • Föra sömndagbok och räkna ut den effektiva sömntiden: dvs antalet timmars sömn dividerat med antalet timmar i sängen. I mitt fall blir den första effektiva sömntiden: 7/9= 77%. Det känns faktiskt bra. Vi satsar på 80% enligt sömnprogrammet.

Ja, det var några punkter. Jag hade ställt klockan på 08.00, men vaknade redan vid halv åtta. Sedan vet jag också att jag vaknade någon gång under natten - men då somnade jag om sedan. Men det bästa av allt är förstås, förutom att jag sov hyggligt, att jag kom upp i morse!!! Jag är stolt över mig själv och det känns uppriktigt sagt mycket bra att både ha ätit gröt och druckit kaffe innan klockan nio!

Nu planerna för dagen, jag har en del att göra:

09.00-09.30 Promenad med vovven
09.30-10.00 Städa köket och bädda sängen
10.00-11.00 Ringa på ett jobb som jag är intresserad av och söka jobb
11.00 Laga lätt lunch. Nu har jag köpt mumsiga ekologiska ägg, så det blir något av det förhoppningsvis. Och så äta lunchen förstås!
12.00 Åka till Ulliz och vara där och jobba på projektet!
16.30 Åka till Alvik för att träffa Agnieszka

Och sedan lägger jag inte till fler planer - det här får räcka. Jag och Agnieszka ska ut och promenera i Åkeshov, runt Judarnsjön och sedan mina vänner blir det pizza-time! Inte vilken pizza som helst, utan från Vedugnen i Alvik. Stans bästa!

Hoppas att ni får en bra dag!
Emilia


Med pennan i högsta hugg! 2008 är året då mycket skrivs! Underbart!

Mumismumsmums och lite galet!

Nu har jag hackat och fixat med grönsaker, lagt dem på plåt (broccoli, paprika, champinjoner, röd lök, potatis) och hällt olivolja på, saltat och pepprat och en underbar timjan på. Jag var och handlade allt detta plus frukt på Solna torg, jag känner mig såå sugen på ugnsbakade grönsaker. Och nu är de inne i 20 minuter på 200 grader - det är nästan så att jag darrar av hunger! Tyvärr fick jag ingen nyttig lunch i mig, det blev en McDonalds variant, med hamburgare och pommes. Men ibland så fungerar kroppen så, att den har ett sug som bara kan tillfredsställas av onyttigheter! Åh, nu blev jag sugen på lite äppelpaj också. Ni kanske minns den goda vaniljsåsen (låglaktos) som jag använde sist? Det är ju inte långt till Hemköp....det tål att funderas över!

Så, nu har grönsakerna blivit klara och jag har ätit två ordentliga portioner - och det var verkligen jättegott och grönsakerna kändes precis lagom! Det här ska jag göra oftare! Jag behöver den typen av mat, de innehåller ju...ja, vad innehåller de?Jag ska göra en liten undersökning. Då börjar vi!

Broccoli - enligt Wikipedia (vad annars?) är broccolin "en av våra mest näringsrika grönsaker" och innehåller bland annat antioxidanten och karatoneiden lutein. Vad kan detta lutein vara bra för? Hm, jag checkar....:jaha, skyddar bland annat mot gråstarr och skyddar ögats näthinna (all denna information kommer också från Wikipedia).

Paprika - aha, by the way: paprika är en frukt! Hittade en spännande länk som tog upp frukten paprika, länken är http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/gronsaker/gronsaker_paprika.htm. Där fick jag följande information: paprika är "rik på vitamin C och den röda sorten är dessutom speciellt rik på karoten". Då kanske det är den röda vi ska äta under sommaren, så att solbrännan verkligen kommer till sin rätt!

Champinjoner - På samma sida som ovan fann jag bland annat det faktum att champinjon inte är en grönsak, trots att den ofta kallas för det. Sedan står det inget direkt om champinjonens nytta för kroppen - men följande lista fick jag upp:
Näringsvärde per 100g: Energi 24 kcal/100 kJ, Vatten 92 g, Protein 2,5 g, Fett 0,2 g, Kolhydrater 2,9 g, Kalium 425 mg, ß-karoten 10 µg, C-vitamin 5 mg.

Sammy tycker man ska plocka sina egna champinjoner och inte äta de som odlas på papper - jag håller med!

Röd lök - Då var jag inne på Wikipedia igen - tydligen innehåller lök mycket antioxidanter, proteiner och flavonoider. Lite kort läser jag vidare att antioxidanter är "kemiska ämnen som motverkar oxidation av andra ämnen"(http://sv.wikipedia.org/wiki/Antioxidant). Det har bland annat med fria radikaler att göra, dvs att antioxidanterna donerar en proton till dessa så att de blir stabila

Potatis - en av mina favoriter! Vi ska se vad som är bra med den! Javisst, det var som jag trodde: en hel del C-vitamin. Men tänk också på att potatis innehåller mycket stärkelse!

Timjan - när jag googlade på timjan hittade jag en alldeles speciell sida, nämligen friggs. Och där skriver de verkligen intressant gällande den örten, nämligen: "Timjan verkar både slemlösande och bakteriedödande och minskar dessutom risken för torrhosta. Den kramplösande verkan som spelar roll vid torrhostan fungerar för övrigt också vid magknip" (http://www.friggs.se/default.asp?id=4185)

Men hörrni, det är torsdag och nu undrar ni säkert var veckans länk är någonstans? Och jag har ju ovan tagit med några, men en kvalitetssäkrad länk där ni kan läsa bra material om livsmedel är livsmedelsverkets hemsida: http://www.slv.se/

Ha en underbar torsdag!

EmiliaNi kanske undrar varför jag har så stort intresse för mat...?

Hej, en lite nyvaken Emilia - men äntligen fick jag sova!

Hej kära vänner!
Jo, då klockan är strax tre ocg jag gick upp för en timme sedan. Jag sov gott hela natten och hade en del timmar att ta igen! Det enda tråkiga är ju att hela dagen har gått....Men jag ska nog hinna träffa Ulliz lite senare. Vi har en del filmer som vi behöver ha på datorn, i rätt format. Varför? Det är en del till föreställningen. Som jag skrev för några dagar sedan så hade jag tänkt att träna idag, men jag har fortfarande träningsvärk. Men, det hindrar mig ju inte att träna kroppsdelar som inte har ont....

Vad händer mer idag? Inte mycket. Det är nog inte alla som vet att Veckorevyn gör en namninsamling för att skapa debatt angående våldtäkter. Man kan även skriva på en lista som sedan ska ges till Beatrice Ask. Här är länken: http://www.veckorevyn.se/skrivpa/index.xml . Där får ni reda på lite mer om vad det handlar om! Jag skrev på, tycker det verkar vettigt!

Nu till ett recept som jag brukar laga till ibland, det är gott och nyttigt! Här kommer det:

Torskröra med fullkornspasta - nyttig vardagsmat
4 portioner
400 gr torsk (eller hokifilé)
Två paket krossade tomater
Två vitlöksklyftor
Musslor i vatten, en burk
Basilika
Solroskärnor
Salt och peppar
Två matskedar solrosolja eller rapsolja
250 gr fullkornspasta

Sätt på pastavatten, när det börjar koka - salta och häll i pastan. Värm oljan i en kastrull. När den har blivit varm, lägg i torsken och kåt den småstekas. Salta och peppra efter egen smak. Häll i de krossade tomaterna i på torsken och rör om. Låt småputtra i tio minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt röran småputtra ordentligt men utan att det kokar. Smaka av. Musslorna läggs i sist. Häll av pastan när den kokat färdigt. Lägg den snyggt på tallrikar och lägg på röran. Dekorera med basilika och solroskärnor! Trevlig middag!

Kan receptet vara något för er?

Emilia

Med det här receptet vann jag en kostrådgivningsutbildning 2006!

Hemma hos Ulliz - efter en galen fotografering ute på Kungsholmen

Hejsan hoppsan! Ja, så pigg är jag kanske inte, men det är så mysigt att vara hemma hos Ulliz och bara ta det lugnt. Hon lagade god middag till mig också, pasta med köttbullar och gräddsås. Jag håller nästan på att somna framför datorn, men några ord ska jag ändå få ner!

Vi träffade en jättetrevlig fotograf, Tomas, på café Julia och vi tog en massa foton. Han ville verkligen utnyttja ljuset så vi fick göra alla möjliga saker: sitta på stenar vid vattnet, leka djungel-George bland träden och gå ut mitt i gatan. Det var jätteroligt att bli fotograferad så mycket - man kände sig speciell!

Nu har jag försökt att sova lite hos Ulliz, men det gick inte så bra. Eller så kanske det gjorde det - vad vet jag, kroppen kan lura en ibland! Imorgon skulle jag egentligen ha bildterapi, men jag messade min bildterapeut att jag inte kommer- det går inte när jag är så här dålig med sömn och allt. Dags att föra en sömn-dagbok. Det finns ju vissa gyllene regler som att t ex inte sitta framför datorn strax innan läggdags (hrm hrm!), samma sak gäller tv. Inte äta. Vad finns det mer - några tips? Jag vet en sak som jag absolut borde tänka på: att inte göra andra saker i sängen förutom att just sova. Jag småsitter nämligen ofta och bloggar från sängen - nu slutar jag med det!

Ta hand om er därute, jag vet att det är mörkt och trist. Men ibland på dagen skiner solen - nyttja det!

Kram
Emilia

Ja, det var dag två nu då...

Visst, jag fortsätter med mitt nya liv, trots att det är lite smärtsamt för närvarande - ja, det är sömnen igen som spökar. Så när klockan ringde klockan 08.00 så ställde jag om den till 09.00 och när den ringde då - ja, då stängde jag av den. Men, det var tvätt idag, så jag masade mig upp halv elva och svor över hur trött jag är och hur ont jag har i kroppen. Men nu känns det bättre och jag ska inte bara spy galla över bloggen, det är inte riktigt det den är till för...Klockan är nu strax efter tolv och om några timmar är det dags för fotografering. Jag och Ulliz hade tänkt att träffas efteråt också, men jag får se om jag orkar. Har bildterapi imorgon, och då måste jag upp tidigt igen...Förhoppningsvis går det bättre den här gången!

Tvätten är nu i full gång, det blev tre stora maskiner och äntligen ska jag få lite rena lakan. Mina var fulla av Marius hår och de behövde verkligen bytas, bara en sådan sak gör ju att sömnen förbättras (intalar jag mig själv). Det blev en god frukost, skippade kaffet eftersom jag inte hade tillräckligt med mjölk och gjorde Rooibos te istället. Bättre för magen och hälsan. Apropå hälsa, har en sån där härlig träningsvärk sedan igår, så det känns att jag har tränat! Kanske att ett litet stretchprogram här hemma på mattan är på sin plats!

Men jag ger inte upp, det ska ni veta. Jag får genomleva dagen med en del gäspningar, men jag tänker försöka vara glad ändå. Och vädret känns förhållandevis fint, ska ut med lillkillen snart - han behöver komma ut och rastas. Igår skrämde han upp en stackars man genom att skälla på honom, usch vad jag skämdes! Men nu får jag hålla bättre koll på honom!

Just, det. Nu är ryck upp dig:s hemsida uppe, gå in och kolla på: www.ryckuppdig.nu så får ni en känsla av vad det är jag och Ulliz håller på med!

Kramis!
Emilia


Detta skulle kunna vara ett häftigt CD-omslag. Taget ute på landet....

Dag 1 - avklarad, men...

...nu har jag huvudvärk som sitter i hela huvudet! Men nu har jag tagit en tablett för värken.

Vad ska jag säga? Jo, jag har gjort allt enligt den ordnade planeringen - och jag säger er att det kommer nog fler sådana planeringar. Sätter jag det på pränt så blir det gjort. Träningen gick över förväntan, mådde lite illa först, men gick i rask takt 2 kilometer på gå-bandet och sedan tränade jag bröst, biceps och mage. Nästa gång ska jag träna axlar, ben och triceps. Mage kommer nog också med. Denna "nästa gång" får bli på onsdag. Försökte ringa min sjukgymnast idag, men utan resultat. Jag behöver få massage, har en del spänningar i rygg och nacke. Jag testar imorgon också.

Pratade med Ulliz idag, hon hade en intensiv helg med bland annat stresshantering, och tydligen lärde hon sig en massa nytt och spännande - hon ska berätta mer när vi ses! Jag behöver nog lite mer stresskunskaper. Just med tanke på sömnen. Och så skulle jag vilja lära mig att meditera. En del meditation blir det i kyrkan, men jag vill praktisera mer hemma. Kyrkan ja, kursen var bra, men eftersom jag var helt slut efter träningen hängde jag med "sådär". Men det var ändå mysigt!

Idag har jag ätit på regelbundna tider. Det blev en rejäl äggröra till lunch med tomater och morot. Jag gjorde i ordning två matiga smörgåsar att äta efter träningen. Och så åt jag lite havregrynsgröt nu ikväll. Egentligen kanske jag borde äta lite mer, med tanke på träningen, men nu är klockan för mycket. Ska däremot ta och göra en härlig kopp te - något varmt ska få mig att varva ner lite!

Så, nedan publicerar jag en bild av ett favorittillstånd - en sovande Emilia!

Kramar
Emilia

Jag hoppas att jag får sova så här i natt - bild tagen i Polen sommar 2002

Första dagen på mitt nya liv!

Hej! Ja, Nisse Norr, nog blev det en ordentlig frukost - men alldeles för sent! Ni märker säkert att detta inlägg kommer in vid ett. Men det finns en legitim anledning: sov inget hela natten - låg i någon sorts vaken dvala som var väldigt otäck! La mig i morse i Sammys säng och sov någon timme, alltid något. Har varit ute en kortis med Marius här vid tolvsnåret. Nu dricker jag lite kaffe med mjölk och surfar runt på nätet - som vanligt alltså.

Dagens schema ser ut som följer:

13.00-13.30 Blogga
13.30-14.00 Söka jobb (ams, monster...)
14.00-15.00 Packa träningsväskan och inför kursen ikväll
15.00-15.30 Vila, äta sen lunch (något med ägg...)
16.00 Åka till Planet Fitness
16.15-17.30 Träna!
18.00-18.30 Mässa
19.00-21.00 Kurs på S.a Eugenia

Ett litet problem kommer upp, och det är maten, jag måste ju äta något efter träningen. Jag tar med mig mackor som jag kan äta efter mässan, kanske lite keso också. Det blir bra!

Nu ska jag fortsätta denna dag - hoppas att den blir bättre än den gångna natten! Pratade med Ulliz, vi ska träffas imorgon innan fotograferingen med DN!

Kram
Emilia

Saknar den här platsen, kanske nästa sommar?

Födelsedagskalas i Vällingby!

Hej!
Har nu kommit hem, fick skjuts av pappa från Vällingby, där vi firade syster Ysters 18-årsdag. Det var trevligt med älgkött, potatis, sallad och brunsås, sedan bytte vi till den suveränt goda rosa prinsesstårtan, smarrig som bara den! I present fick hon en ansiktsrengöring och en "sponge", en typ av duk som man tvättar av ansiktet med. Den ska tydligen vara jättebra enligt min väninna Agnieszka. Av pappa fick hon en digitalkamera, så nu kan hon börja ta bilder igen, hon som tycker om det så mycket! Nu när jag har kommit hem har jag skickar ett vänligt, men bestämt mail till Svenska Bostäder om att hon behöver beslag till sina köksluckor och att telefoniuttaget inte fungerar - vi får se hur det går!

Och snart, om en timme, börjar....Mord i sinnet! Jag är så glad, för det är som ni alla vet min favoritprogram! Undrar vad det blir för läskigheter idag, tur att jag tittar tillsammans med Marius...

Imorgon mina vänner, är det dags att göra ett experiment för mig - ja, jag ska testa att komma upp på morgonen. Det innebär att jag bör ha något inplanerat klockan 08.00. Vad sägs om frukost? Jag äter ju min havregrynsgröt med den alldeles fenomenala rödbetssylten, testade i morse, och det var verkligen gott! Klockan 09.00 ska jag sätta mig och blogga, ni får väl kolla in och se om jag håller mitt ord? Förutom bloggandet ska jag ta tag i jobbsökandet. Men nu har jag alltså två saker som ska göras - på morgonen. Håll tummarna för mig!

Annars är veckan som kommer ganska lugn, hade tänkt att få in lite träning. Jag ska ju inte hymla om kilona som jag har gått upp. Och även fast jag vid en första tanke tycker att en "viktblogg" är, ja vad ska jag skriva..., inte min stil helt enkelt, så väljer jag dock att använda detta som ett forum för min kamp om att gå ner tio kilo. Ni får heja på mig, ni vet att när jag väl bestämmer mig så brukar det gå. Första dagen till en mindre vikt är alltså den 6 oktober 2008. Wish me luck!

Nu väntar ett varmt bad, och det ska jag njuta av. Frös lite tidigare idag, men det ska det bli ändring på!

Jag önskar er en alldeles supermysig söndagskväll!

Emilia, den snart lättare Stockholmstjejen!

Det blev rödbetssylt ändå!

Där lurade jag er litegrann, jag sa ju att det skulle bli träning. Men jag stannade i köket och antog utmaningen tillsammans med Sammy. Och det var inte lite arbete, men vad gott det ska bli sedan. Det är en lite nyttigare sylt, rödbetor innehåller mycket kalium och det tycker kroppen om! Här kommer receptet:

2 kg rödbetor
3 citroner, finskurna med skal
1 hel ingefära (mellanstorlek)
1300 gr socker
300 gr mandlar, hackade

Koka rödbetorna, men de ska inte vara helt mjuka. Skala dem och skär dem i små fyrkanter. Blanda dem med sockret och citronerna, lägg sedan i ingefäran (som ska vara hackad) och blanda om. Nu ska det koka, men inte på för hög värme, i en timme. När det är tio minuter kvar av tiden: lägg i de hackade mandlarna! Låt sylten svalna och lägg den sedan i glasburkar. Det här tycker jag är jättegott till havregrynsgröt, en absolut favorit!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till Sven!

Kram till er denna lördag!
Emilia

Så här sylten ut än så länge - kokar med socker, citron och ingefära!

Är jag en av dem...?

Jag har under ett antal år varit ganska frånvarande i mitt själsliv, och det är först nu under de senaste åren som jag har hittat tillbaka. Och jag påminner mig själv hur tacksam jag vill vara för att det gick att komma tillbaka - trodde nämligen att det skulle vara omöjligt. Och då menar jag att den dåvarande övertygelsen var så stor att hela mitt liv präglades av den.

Men så gick det bra till slut, fråga mig inte hur. Därför tänker jag nu på vad jag skulle vilja njuta av, kanske besöka någon fantastisk plats, eller träffa människor som jag inte sett på ett tag. Min tanke går vidare till de människor som faktiskt realiserar sina drömmar, utan att tveka. Är jag en av dem? Jag skulle vilja vara det. Och det behöver inte vara så svårt - det handlar om att planera och bestämma sig. Jag har en dröm att åka till Thailand i några månader. Ni kanske undrar vad jag skulle göra där? Det ligger mig inte i smaken att bestämma allt i förväg, men det skulle innefatta skrivande, fotograferande och en del resande. Jag var ju i Thailand senast i januari i år, men det var mer semester. Men härligt var det, särskilt eftersom Sverige har en tendens att vara väldigt mörkt under den tiden.

Då kanske jag ska lägga upp en plan. Mitt perspektiv sträcker sig till nästa vinter, eventuellt året efter den. Jag har ju min köpfria månad nu och tanken skulle i så fall vara att hålla i pengarna litegrann. Har ni några sådana drömmar?

Idag är planen att träffa killarna hemma hos Sven och vi ska äta äppelpaj med vaniljsås - mums! Det var ett tag sedan som vi umgicks, så jag ser fram emot det! Funderar lite smått på att gå och träna, men jag har även en rödbetssylt som ska göras...Den är suveränt god! Det jag måste inhandla är mandel, citron och ingefära. Rödbetorna väntar på mig i köket. Lite beslutsångest där, men vad ska man göra! Det lutar åt träning ändå, för imorgon ska jag till syster och fira henne tillsammans med pappa. Om jag hade gått upp lite tidigare hade jag hunnit både det ena och det andra, men det är ingen idé att gråta över spilld mjölk!

Nedan är en bild från Jastarnia, en by i norra Polen som ligger vid havet. Brukade åka dit på somrarna, men det blev inget den här sommaren. Har många vänner där, tänker på dem ibland!

Over and out!
Emilia


En fri själ, en önskan, en handling...

Saknaden av den där energin...

....som jag hade för några dagar sedan. Men det går ju som sagt upp och ner och det viktigaste redskapet som jag har just nu är acceptans. För med den kan jag gå vidare i livet. Det känns efter omständigheterna ganska bra. Sitter och funderar över de drömmar som jag hade under förmiddagen (ja, jag sov väldigt länge idag..) och kan inte riktigt förstå hur de hänger ihop. Det handlade dels om något kvitto som två av mina vänner behövde för att sedan kunna gå och köpa ett par jackor. Och i drömmen fick jag också ett köpsug efter en liknande jacka, men det gick ju inte eftersom jag har köpfri månad - så lite realitet fanns det där. Jag kom i drömmen på att jag skulle be om kvittot på engelska, för att skapa lite förvirring hos biträdet (drömmen utspelade sig i Polen). Den andra drömmen handlade om mitt gamla arbete, där jag arbetade förra året. Det scenariot återkommer ganska ofta, jag tror det beror på att jag trivdes så bra där. Helsnurrigt att ha parallella drömmar på det där sättet.

Jag var på biblioteket och lämnade böckerna, men lånade inga nya för jag kände ingen lust för det. Ordnade istället en present till syrran, jag tror hon kommer bli glad! Och efter det var jag och Carlos och handlade på PrisXtra och där var det riktigt billiga bananer för 5 kronor kilot och äpplen för 10 kronor kilot. Vi handlade mat och sedan åkte vi till Agnieszka - resten vet ni!

Oj, nu är jag halvsovande, så jag säger bara - natti natt!

Emilia

Alfapetkväll och alldeles pömsig...!

Hej därute i mörkret! Sitter hemma hos Agnieszka, är här med Carlos, och vi har spelat Alfapet och ätit goda mackor med mozzarella, avocado och annat mumsmums. Nu håller Agnieszka på med att laga äggröra till oss, vi är ju hungriga igen. Hoppas att ni tagit del av gästbloggarens vackra ord om kärlek, fick en liten kommentar av en ny läsare, välkommen och roligt att du tyckte om inlägget!

Klockan är över tio och jag har gäspat hela dagen, denna trötthet "is killing me". Men det är bara att acceptera och fortsätta kämpa på. Imorgon är det äppelpajsdags ute i Kista, men på dagen hade jag funderingar på träning igen, frågan är vad det blir för sorts träning...

Det här blev ett lite kortare inlägg, jag ska fortsätta att mysa med vännerna. Det är fredag och det känns!

Kram
Emilia

Gästbloggarens andra inlägg med temat...Kärlek!

Kärlek...


Vad säger detta ord egentligen? För många betyder det en helt ouppnåelig dröm som man började grunda någon gång i barndomen. Där bröllop, livslångt förhållande, ständig lycka och vita springare ingick...

För andra betyder det något helt annat så som vänskap, förtroende, uppskattning eller t o m sex.


Vissa vill leva i en dröm men inser inte att den drömmen kanske faktiskt inte existerar, i varje fall inte längre än en smekmånadsfas...

Andra tror inte de är värda mer än ett tillfälligt sex efter en våt kväll ute, där man senare blir lämnad på morgonkvisten för någon annan, eller för den skuld och ångest som dykt upp...

Det brukar sägas att man måste kunna älska för att bli älskad, eller i varje fall måste man kunna älska sig själv för att kunna bli älskad...stämmer det?


Jag tror att en viss sanning ligger bakom dessa uttryck... visst är det svårt att älska någon annan om man har ett ständigt förakt mot sig själv. För hur ska man någonsin kunna lita på den andres känslor för en själv om man konstant tror illa om sig? Och lita på någon är väl en av de viktigaste byggstenarna när det kommer till kärlek?! Däremot är det inte säkert att det är svårt att ge kärlek och älska sin motpart bara för att man inte älskar sig själv. Dock kan detta leda till att man ger alldeles för mycket kärlek till den andre och i och med detta förlorar sig själv, sitt egenvärde och det som verkligen är den man är - vilket förhoppningsvis var det som den andre föll för från början!


Hmm, komplicerat! Om man förlorar sig själv kommer detta kanske att leda till att man förlorar den man älskar, för förutom Narcissus är det väl få människor som i längden står ut med att älska någon som gett upp den person den är och helt och hållet bara lever för den andre...


Ja, kärlek är komplicerat, det ultimata vore väl om alla kunde älska sig själv lika mycket som man älskar sin omvärld, sin nästa och människor i huvudtaget. För givetvis finns det alldeles för många människor som älskar att älska sig själv och anser att den enda vettiga människan att älska är just en själv. Eller så har de ett sånt självförakt att de inte litar på någon och inte kan släppa in någon nära i sitt liv pga av omständigheter som vi inte behöver gå in på här, detta kan också leda till märkliga kärleksförhållanden som snarare är uttryck för det självförakt de känner.


Kärlek måste, om det ska vara hälsosamt, fungera åt alla håll och räcka till åt alla. Visst finns det vissa som man älskar mer eller mindre i sin omgivning, och det måste det göra annars vore det ju konstigt. Men i det stora hela så tror jag att om man inte kan älska sig själv och sina medmänniskor så blir det oerhört svårt att lyckas älska någon specifik människa. Världen är grym men utan kärlek till vänner, familj, sin älskade, sina barn, etc så kan vi lika gärna kasta in handduken direkt.


Vad än nu ordet kärlek har för betydelse för olika människor så måste det, vad jag tror, vara och kännas positivt, annars är det inte kärlek utan någon påtvingad känsla som man blandat ihop med det ord som ska stå för något gott!


/Better than Bradshaw

Här kan man odla kärlek - Jastarnia...

Fredag med stress i sinnet...

Ett oerhört vackert väder, med lite vitare ljus än vanligt. Ljuset kan verkligen skapa känslor, jag lägger direkt märke till om det förändras - och idag var det extra tydligt när jag var ute på en promenad med lille Marius. Nu sitter jag hemma och stressar. Varför? Jo, jag ska vara på Fridhemsplan klockan halv fem och jag känner redan nu att det är väldigt snart och att jag inte kommer att hinna det jag vill göra innan dess. Dessutom ska jag till biblioteket och sedan köpa en födelsedagspresent till syrran som fyller arton på måndag. Så jag tänker så här - jag måste nog ta bussen kring halv fyra in till Odenplan. Då har jag en timme på mig. Men innan jag går härifrån så är det disk som gäller. Jag förstår inte, det känns som att köket alltid är stökigt, trots att jag städar (?)

Idag fick jag nästa inlägg från gästbloggaren, den publiceras alldeles strax! Dagens tema är: kärlek!

Jag har ju i någon vecka gått i funderingar på att klippa mig kort. Mitt långa hår känns bara i vägen plus att ja alltid har det uppsatt...Så det händer inte så mycket på huvudet mitt.....Men än så länge väntar jag ett tag till. Vet ju att jag passar i kort hår, men samtidigt har jag sparat ut det jag har under så lång tid....

Ringde en vän igår som jag inte har pratat med på...ja, kan det vara två år? Så det blev ett långt samtal om allt och inget. Den röda linjen på T-banan diskuterades men utan resultat - tolka det som ni vill! Tipsade även om min helt underbara blogg, vi får se om han knackar på och lämnar ett avtryck, det vore roligt!

Marius ligger vid fotändan och vilar, han verkar lite seg. Men titta vilken puss jag fick av honom i förrgår!

Kram
Emilia


Ja, kärlek vid första ögonkastet...Snuffis och Emilia visar ömhet!

Veckans downer och livet i allmänhet...

Ni måste tycka att bloggen går upp och ner med tanke på vad jag skriver. Det jag menar är att jag ena dagen pratar om fantastisk energi, och nu...ja, ingen energi och bara sova-tankar. Men jag vet också att vädret påverkar mig. Hur är det för er, hur har er sinnesstämning varit på sistone? (jag har en känsla att jag inte är ensam...). Idag sov jag ut i alla fall, och jag är glad att jag somnade igår kväll/natt. Det blev sent igår i och med dansprogrammet. Och det var inte Twitch som vann, utan Joshua, och det var så roligt att se. Det var ett väldigt bra avslutningsprogram med mycket dans och roliga nummer. Nu får jag börja följa något annat program.

Och nu är det torsdag, så då är det dags att utnämna veckans länk. Jag har valt www.tasteline.com eftersom jag varit inne där några gånger för att hitta inspiration och recept. Hemsidan har bl a en sökfunktion för olika maträtter. Gjorde en väldigt god lasagne med keso för ett tag sedan, lite roligt med variation!

Snart ska jag göra mig en god härlig varm kopp te och lägga mig under det varma täcket och läsa ut boken som jag läser. Den är faktiskt väldigt bra och jag ska iväg till biblioteket imorgon för att lämna tillbaka dem jag har hemma och låna lite nytt. Som ni kanske märkte så gav Emily mig ett tips om en bok som heter "Piller", men jag har en känsla av att bibblan kanske inte har den för utlåning. Vänta så ska jag se...Nej, boken fanns inte där. Jag får helt enkelt bli medlem på sfph så småningom, då kommer jag ha ett helt bibliotek med en massa intressanta böcker att läsa (sfph=svenska föreningen för psykisk hälsa).

Ja, nu är det dags att avsluta för idag. Hjärnan är tom och trött. Hoppas att ni har det bra i höstmörkret, nu har alla vackra löv börjat falla till marken. De kunde stanna ett tag till tycker jag....

Kramis
Emilia

Om 45 minuter...

...är det dags. Nej, inga konstigheter, inga nyheter, men ändock: So you think you can dance. Tillhör jag målgruppen? Nej, det skulle jag inte säga, även om tiden för programmet är alldeles för sent för kidsen ute i landet. Där tycker jag kanal 5 kunde ha tänkt till lite. Programmet slutar strax innan tolv, det gillas icke! Men vad gör jag inte för Twitch? Han får mer än gärna komma hem till mig och dansa. Och le. För då kommer jag också att le. Och det kan behövas...Sammy den lille elakingen har redan avslöjat vem som vinner. Men ni ser, det gjorde han förra året också, det finurliga då var att han ljög. Så nu är jag lite förvirrad och tänker helt enkelt strunta i vad han har sagt.

Som jag skrev tidigare idag så är jag trött, sömnen har varit medioker, trots "naturlig" trötthet. Jag tar detta som ett varningstecken, det är helt klart. Men vad ska jag göra då....En läkare sa till mig en gång, klok kvinna by the way, att "ingen tv efter klockan tio". Kanal 5 har inte lyssnat på den läkaren.

En nära väns mor dog i natt. Egentligen inget konstigt med det, men alla har vi säkert stött på döden. Och den har en kraft som få, den påverkar och lämnar en berörd. Må hon vila i frid. Jag hoppas också att min vän mår bra under omständigheterna. Min farmor dog förra året och det känns, det gör det. Hon var verkligen världens bästa farmor och hon fick oss barnbarn att känna oss som världens bästa barnbarn. Jag kan sakna henne, och farfar också.

Nedan har jag publicerat mitt senaste alster, jag tycker om den väldigt mycket, särskilt vasen. Hade först tänkt att bara använda färgerna svart, blått och grönt i hela bilden, men sen blev jag ju så sugen på den röda...Sitter och funderar över nästa bild, var ju på bildterapin idag och då blir jag alltid inspirerad att fortsätta hemma. Men jag är lite trött efter denna långa dag.

Nej, nu är det dags att förbereda sig för finalen på TV. Saknar mina vänner och min förmåga att sova.

Nattinatt
Emilia


Blomma i syrlig vas, klar i september 2008. Av: Emilia Arvidsson

Trött - vad hände med sömnen?

Hej alla glada och vänliga!
För någon dag sedan, jag tror det var igår, så tittade jag på programmet Toppform med Blossom Tainton. Hon ser alltid så där härligt pigg ut och verkar veta allt om träning och kost. Hur som helst så frågade hon sina deltagare hur pass viktigt 8 timmars sömn är för dem och det visade sig att många tyckte inte alls att det var så viktigt. Jag personligen, som har haft lite problem med sömnen, tycker att sömn är A och O. Men dessvärre har inte min kropp fattat det, för de två senaste nätterna har jag inte kunnat sova särskilt bra alls. Känner nu när jag sitter framför datorn att jag skulle behöva lägga mig och bara slappna av, kanske sova en timme eller två. Men jag sparar mig till ikväll så att jag verkligen sover ordentligt i natt. Är det någon av er som har något bra sovtips? För det är inte så att jag ligger och oroar mig, det känns mer som att jag är spänd i kroppen och knoppen.

Idag, mina vänner, hade vi äntligen intervju med Lisbeth Brattberg, jag vill inte avslöja för mycket, jag hoppas kunna länka artikeln till bloggen när den publiceras! Men det var två väldigt givande timmar på café Julia, det måste jag säga. Något trött men ändå entusiastisk var jag! Ulliz lika så! Jag är så stolt över oss båda och känner mer och mer att nu, nu satsar vi helt och fullt. Och det gjorde vi också, för efteråt åkte vi till S:a Eugenia för att repa. Det gick också bra. Och så var det här med ljus och ljud, jag tror jag ska skriva ihop en förfrågan och skicka ut och se om vi kan låna/få detta gratis, i alla fall tills vi börjar hitta finansiering till projektet - för det ligger också på agendan nu...

Den köpfria månaden löper på, har "syndat" litegrann, köpte en varm korv samt wrap på Gyllene Måsen (Mc Donalds) idag, men annars följer jag mitt löfte utan avvikelser! Däremot smakade jag något så ofantligt äckligt idag: Light cola med grönt te. Det smakade som vatten med lite socker. Nej, Coca-cola, där har ni gjort en rejäl miss!!!

Ser fram emot lördag, då ska min käre Carlos baka äppelpaj hemma hos Sven. Och jag ska dit förstås och inspektera med hjälp av smaklökarna. Den här helgen måste jag ta det lite lugnt, känner att jag är i behov av vila...i kvadrat.

Vi synes och höres!
Emilia

PS. Ja, jag lägger till en liten kram också. Frivilligt att ta emot!