God morgon, klockan är 08.58

 Ja, det fungerar. Om man bestämmer sig - och det har jag ju gjort. Vad händer, undrar ni säkert? Jag har börjat ett sömnprogram. Lite kort handlar det om att få kontroll och mer effektiv sömn. Det finns vissa regler som jag följer. Bland annat:

  • Lägga sig samma tid och gå upp samma tid. Jag har satt de magiska tiderna till 23.00 och 08.00.
  • Om jag inte somnar efter ca 15-20 minuter - då går jag upp och är uppe minst 10 minuter. Detta fick jag göra igår.
  • Inte göra något annat i sängen förutom att sova. Så nu sitter jag och bloggar från soffan istället!
  • Föra sömndagbok och räkna ut den effektiva sömntiden: dvs antalet timmars sömn dividerat med antalet timmar i sängen. I mitt fall blir den första effektiva sömntiden: 7/9= 77%. Det känns faktiskt bra. Vi satsar på 80% enligt sömnprogrammet.

Ja, det var några punkter. Jag hade ställt klockan på 08.00, men vaknade redan vid halv åtta. Sedan vet jag också att jag vaknade någon gång under natten - men då somnade jag om sedan. Men det bästa av allt är förstås, förutom att jag sov hyggligt, att jag kom upp i morse!!! Jag är stolt över mig själv och det känns uppriktigt sagt mycket bra att både ha ätit gröt och druckit kaffe innan klockan nio!

Nu planerna för dagen, jag har en del att göra:

09.00-09.30 Promenad med vovven
09.30-10.00 Städa köket och bädda sängen
10.00-11.00 Ringa på ett jobb som jag är intresserad av och söka jobb
11.00 Laga lätt lunch. Nu har jag köpt mumsiga ekologiska ägg, så det blir något av det förhoppningsvis. Och så äta lunchen förstås!
12.00 Åka till Ulliz och vara där och jobba på projektet!
16.30 Åka till Alvik för att träffa Agnieszka

Och sedan lägger jag inte till fler planer - det här får räcka. Jag och Agnieszka ska ut och promenera i Åkeshov, runt Judarnsjön och sedan mina vänner blir det pizza-time! Inte vilken pizza som helst, utan från Vedugnen i Alvik. Stans bästa!

Hoppas att ni får en bra dag!
Emilia


Med pennan i högsta hugg! 2008 är året då mycket skrivs! Underbart!

Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

En riktigt trevlig bild på Emilia det där med pennan i högsta hugg på cafe med te och tugg. Du kan väl skriva en bok. Bara man bestämmer sig så. Det vetenskapliga sömnprogrammet verkar bra. Vetenskapen löser alla problem. Mitt bidrag är teorin om sömntåget, ja det finns och är inte bara en teori. Det gäller bara att veta tiderna för sömntåget så att man är beredd att gå ombord på en sömnresa. Missar man sömntåget kan man få vänta länge till nästa avgång och har man otur har sista tåget gått och man får ligga vaken hela natten fram till morgonen går man på då är hela dagen förstörd. Morgontrafiken är rusningstid och sömnen blir sämre. Dessutom är det mest tunnelbanan och pendeltågen som går på kortare resor och då blir sömnen kort. Nej bästa är att ta sömn-nattåget på långresa. Trevlig resa önskar stins Nisse Blund

2008-10-10 @ 10:52:43
Postat av: Emilia

Sömntåget - det gillar jag! Jag tror jag var lite för ivrig igår och ville ta sömnflyget - men det slutade med att jag inte alls somnade utan fick, strikt enl sömnprogrammet, gå upp igen. Det läskiga var när jag vaknade på natten - hade händerna korsade, typ som om jag bad eller något, men fick inte riktigt loss dem, de var alldeles för intrasslade...Är det så det känns när man sover djupt, att hela kroppen sover, inte bara knoppen?



Ja, det här med att skriva bok har "crossed my mind" och det finns en början på ca 8 sidor i datorn min. Mer vill jag inte säga, förutom att längre skrivande gör mig rastlös och mindre kreativ...



Tack detsamma Nils Blund!



Emiliani

2008-10-10 @ 13:43:58
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback