Hej, en lite nyvaken Emilia - men äntligen fick jag sova!

Hej kära vänner!
Jo, då klockan är strax tre ocg jag gick upp för en timme sedan. Jag sov gott hela natten och hade en del timmar att ta igen! Det enda tråkiga är ju att hela dagen har gått....Men jag ska nog hinna träffa Ulliz lite senare. Vi har en del filmer som vi behöver ha på datorn, i rätt format. Varför? Det är en del till föreställningen. Som jag skrev för några dagar sedan så hade jag tänkt att träna idag, men jag har fortfarande träningsvärk. Men, det hindrar mig ju inte att träna kroppsdelar som inte har ont....

Vad händer mer idag? Inte mycket. Det är nog inte alla som vet att Veckorevyn gör en namninsamling för att skapa debatt angående våldtäkter. Man kan även skriva på en lista som sedan ska ges till Beatrice Ask. Här är länken: http://www.veckorevyn.se/skrivpa/index.xml . Där får ni reda på lite mer om vad det handlar om! Jag skrev på, tycker det verkar vettigt!

Nu till ett recept som jag brukar laga till ibland, det är gott och nyttigt! Här kommer det:

Torskröra med fullkornspasta - nyttig vardagsmat
4 portioner
400 gr torsk (eller hokifilé)
Två paket krossade tomater
Två vitlöksklyftor
Musslor i vatten, en burk
Basilika
Solroskärnor
Salt och peppar
Två matskedar solrosolja eller rapsolja
250 gr fullkornspasta

Sätt på pastavatten, när det börjar koka - salta och häll i pastan. Värm oljan i en kastrull. När den har blivit varm, lägg i torsken och kåt den småstekas. Salta och peppra efter egen smak. Häll i de krossade tomaterna i på torsken och rör om. Låt småputtra i tio minuter. Pressa ner vitlöksklyftorna. Låt röran småputtra ordentligt men utan att det kokar. Smaka av. Musslorna läggs i sist. Häll av pastan när den kokat färdigt. Lägg den snyggt på tallrikar och lägg på röran. Dekorera med basilika och solroskärnor! Trevlig middag!

Kan receptet vara något för er?

Emilia

Med det här receptet vann jag en kostrådgivningsutbildning 2006!
Kommentarer
Postat av: Nisse Norr

Jadå, det var ett recept helt i min smak. Enkel vardagsmat ska det vara som ändå är i full gourmetklass. Såklart ska jag laga till den goda fiskrätten. Enda tveksamheten är väl musslorna som jag är osäker på om det verkligen är en godsak som jag gillar. Annars gillar jag det mesta utom fiskbullar. Men hellre musslor än fiskbullar. Potensen gillar helt klart musslor men inte säkert jag gör det bara för det. Svaret på frågan blir ändå att receptet absolut är något för mig. Och har man inga musslor så kan man väl blanda i räkor som alltid är ett säkert kort.



Godnattiskram

Nisse

2008-10-08 @ 22:33:05
Postat av: Emilia

Absolut, dessutom kan man ha flera fisksorter t ex lägga till lax!



Just nu håller jag på att laga ugnsbakade grönsaker!



Hej då!

Emilia

2008-10-09 @ 16:41:32
URL: http://enemilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback