Vintern rasar! Glad Valborg!

Jag firar här hemma och inser att jag har ont i benen så pass att det var jobbigt att stiga upp ur soffan för att hämta laddaren till datorn. Att jag har jobbat dessa två dagar, det märks tydligt. Jag har då dagens tips på en maffig macka (det är den jag har bjudit på under dessa dagar, även imorgon!).

Maffig macka
200 gr ytterfläskfilé (t ex Nybergs)
1 äpple
Vitlöksost, färskost (t ex Boursin, Cantadou)
1 msk matfett

Salt och peppar

2 baguetter

Skiva fläskfilén och stek den på hög värme i en panna. Salta och peppra. Skiva tunna skivor äpplen och lägg på de delade baguetterna, lägg på fläskfilén och klicka på med färskost - voilà! En maffig macka. Servera med en kopp te alternativt någon kall dryck. Om du vill ha bregott på baguetterna så går det bra!

Apropå mat så har jag idag ätit en hälsotallrik med parmaskinka och mozzarellaost. Måste säga att den var riktigt bra, även om hälsotallriken i Gamla stan är snäppet bättre. Men den här kändes fräsch och jag blev ordentligt mätt. Fyra morgonsolar! Av fem möjliga...

Jag vet inte om ni ibland kan känna vad kroppen vill ha. Eller inte ha. Jag gick igenom i huvudet vad jag skulle äta till middag och kunde inte komma på någonting. Allt kändes för tungt och jag var inte alls sugen på saker som jag i vanliga fall skulle tugga i mig. Men! Så kom jag på det. Jag behöver fruktsallad med vaniljyoghurt! Sagt och gjort - jag var lite tveksam först, det är ju ingen middag...Men jag köpte en massa frukt och detta hade jag i min fruktsallad: mango, banan, vindruvor, fikon, gojibär, kanel, kardemumma och linfrön. På det: vaniljyoghurt från Arla. Mycket gott!

Dags att ta det lugnt, lite bilder av den intagna maten idag...!



Godnatt godnatt!

Hittade ju en bit av paradiset idag. Dessutom så luktade det gott. Det var ett träd på granngården, och jag hann ta några bilder innan batteriet dog. Kvällen kanske kan anses ung, men jag har en lång dag framför mig, så jag ska snart sova. Ni får ha det så bra!




Nu blir det andra bullar!

Eller ja, kanelbullar blev det. Såå goda. Att jag tillät mig äta två stycken, men det räcker (anmärkning: när blogginlägget var färdigskrivet var antalet uppe i tre). Och så te på det! Jag håller på att fundera över en studentpresent till min syrra. Har lite på känn vad det kan bli. Måste kolla upp lite först. Mer kan jag ju inte säga just nu eftersom hon då och då kollar in min blogg. Så är det när saker och ting är på nätet. När jag pratar med min kompis Dorota är det ibland svårt att veta vad hon vet och inte vet - i och med att hon ofta tittar in!

Det är en bra dag idag. Önskar att jag kunde klicka i hur många solar den är värd, men det är en klar fyra. Var inne i stan och hade lite att göra och sedan kom jag hem till min fina lägenhet (japp, tacksam där är jag!) och la mig i sängen, läste dagens City och sen sov jag, underbart! Mer sovtid åt folket! Ja apropå folket. Jag har förstått att det är val snart. Det hade något med EU att göra. Kanske ska jag använda mitt sunda förnuft att faktiskt rösta. Men på vem? Någon som har någon åsikt?

Imorgon är det sista dagen med bildterapi. Det känns både tråkigt och roligt. Alltså, det skulle bli att "overdo it" om jag fortsatte. Sen är det synd, eftersom jag tycker om min bildterapeut. Därav bullbaket idag - tänkte ta med mig som fika och sedan ge henne en påse. Jag borde måla ett egenhändigt kort. Det skulle passa så himla bra med tanke på vad jag har gjort hos henne i drygt ett år. Men just nu har jag ingen lust att måla.

Dags att ta en liten promenad. Såg ett par jättesöta blommor ute som jag skulle vilja fota. Och andas vårluften litegrann. Det blir en bra vecka, det känner jag. Och snart är det dags för vandrarna att ge sig ut igen! Mer om detta kommer senare! Nu lite bilder!







Städdag med ett stort S!

Har satt på en rockkanal på radion och känner mig redo: köket ska städas, disk så det räcker och blir över. Present till mig själv med andra ord! Sedan har vi badrummet: skrubba badkar och handfat, fixa toan och torka av golvet! Vardagsrummet, hm, här är det fortfarande en massa kartonger (2) som ska plockas upp. Under soffan har jag hyllor som jag inte ska använda: ska be Svenne om hjälp att bära ner dem till källaren. Ja. Det här kommer och gå bra. Dessutom har jag tvätt om en halvtimme - så det ska tvättas också - har köpt nytt mjukmedel, med mangolukt denna gång. Funderar på att bli medlem i Coop, tog lite broschyrer, eftersom det är den närmsta affären. Vi får se.

Igår var det flyttdag a la Farsta och det gick hyfsat. Sven hade planerat det hela bra och vi avslutade på O´learys med alltifrån hamburgare till min egna ceasarsallad. Fick en lampa av Sven som jag ska ha i vardagsrummet!

När jag kom hem så började jag att titta på van veteeren. Men jag var så trött så jag gick och la mig. Sov hela natten - vilket jag är tacksam för. För på så sätt närmar jag mig friskheten. När jag väl hade kommit upp i morse så hördes det en massa konstiga ljud utanför fönstret - en lastbil full med stenar - de lägger ut stenarna snyggt på gården. Fram med kameran förstås!

Dags att sortera tvätten - peppa mig gärna denna dag! Just det, måste tipsa om grahamsgröt - fantastiskt gott: 3 dl vatten kokas upp med lite salt. Lägg sakta i 1 dl grahamsmjöl och rör om. Koka på låg värme i ca 8 minuter. Se till att klumparna löser upp sig, "hacka" lite med en sked. Mumsigt med mjölk och med blåbärssylt!



Dorota kommer med tips på paj!

Det damp ner ett mail med ett intressant recept. Och det får ni här:

Paj med tomat, fänkålsfrö och färsk salvia
Deg:
150 mjukt smör
3 dl vetemjöl/dinkelmjöl
1 ägg
2 msk torkad parmesan (pulverform)
 
Fyllning:
4 ägg
2-3 dl mjölk (eller blandning av mjölk och grädde)
Salt och peppar
4 mogna tomater (koktailtomater)
1-2 msk fänkålsfrö
Salviablad
 
Arbeta samman alla ingredienser till deg.
Låt den vila lite i kylskåpet innan du kavlar de ut den till en botten som passar din pajform.
Vispa äggen, tillsätt mjölken och smaka av med salt och peppar.
Skär tomaterna i lagom tjocka skivor och fördela de på pajbotten.
Strö över fänkålsfrö och lägg salviablad på tomatskivorna.
Häll över ägg- och mjölkblandningen.
Grädda 30-40 min mitt i ugnen i 190 grader.

Det tackar vi för!

Glad för så lite...

När man, som jag, har planterat en tanke som är viktig samt att man tar fram den med jämna mellanrum, då blir tanken verkligen en aktiv del av en själv. Tacksamhet var något jag nämnde igår. Tacka för det man har. Och det gör jag nu - jag tackar för människorna här i Enskede Gård. Träffade på ett sällskap medan jag var ute och fotograferade och det var verkligen trevligt att prata med dem. Vädret var dessutom fenomenalt och den lilla rundan gav mig mycket. Fick en del fina vårbilder också och träffade på en kissemiss också. Och en muffi mu, en söt en som bara ville leka - och det gjorde vi en stund. Jag ska snart sätta mig att göra en "att-göra" lista, jo för det känns jobbigt att ständigt repetera allt som ska göras. Det är småsaker och planen är så här: jag ska skriva upp saker som ska göras idag och saker som ska göras inom snar framtid. När jag sedan har gjort idag-listan så får jag sen göra vad jag vill. Helst ska det vara akuta saker som bara kan göras idag. En sådan sak är att jag måste bestämma mig för var jag ska ha sängen som jag ska få från Sven. Men ni ska få passa på och njuta av lite vårbilder!




Vad skönt att bara vara och kunna andas med näsan!

Solen lyser och jag lyssnar till tystnaden. Min dator surrar på och jag intar dagens första kaffe. Vaknade ganska tidigt idag och har nu varit och shoppat på apoteket (Vicks salva, alvedon, nässpray och droppar mot förkylning....varje flickas dröm med andra ord...) och sedan storhandlat på ICA. Det har ju något som kallas för Mina varor där man som kund (dvs att man har ett ICA-kort) får erbjudande som matchar vad man tidigare inhandlat. Så jag fick lite billigare smörgåsmat idag, det känns ju bra. Blev alldeles matt efter att ha fyllt tre gula kassar med mat och bestämde mig för att gå till Gyllene Måsen och inta två hamburgare och en juice (ja, alltså McDonalds). Det var precis vad min kropp behövde, för sedan orkade jag ta mig hem och uppför trapporna. Jag sov lite mellan tolv och två, underbart. Det är skönt att sova på dagen. Nu när jag tittar ut genom fönstret så säger mitt inre:

Men hörrö, det är ju jättefint väder ute...ska du inte gå ut? Jag vet inte, är det för att jag tycker att jag borde, som jag går ut, eller går jag ut för att jag vill? Det är så skönt här i soffan...Men det är klart, att gå ut en stund och sätta sig på en bänk och bara andas känns ju faktiskt lockande...

Jag kan nu meddela att jag har gjort pajen som jag hittade på Tasteline. Faktiskt väldigt god och relativt enkel att göra. Den får fyra morgonsolar av fem möjliga. Varför inte fem? Jo, jag tycker pajdegen ska ha lite vanigt mjöl och inte bara grahamsmjöl. Den blev för "grov". Men det kändes bra och går helt i temat "ett hälsosammare liv". Fantastiskt vad gott vitlöken luktade när jag stekte den i smör, tillsammans med champinjonerna.



Dagen 1 med Hälsa i Fokus

Ja godmorgon! Har efter omständigheterna sovit ganska bra och planerar att inom kort åka till Globen för att besöka Apoteket samt inhandla massa nyttigheter på ICA. Jo men visst, hälsa i fokus. Ska handla quinoa, grahamsmjöl till en paj och sedan även något gott te. Listan är längre än så, men ville dela med mig lite av det goda och hälsorika. Som vanligt har jag nu hittat ett recept som jag ska göra, det är från tasteline: http://www.tasteline.com/recept/paj_med_cocktailtomater_och_svamp

Är ju bjuden på kalasfika idag men tyvärr så kan jag inte gå, av förklarliga skäl...Men dagen ska ändå fyllas av hälsosamma aktiviteter. Medveten närvaro i fokus vilket jag kommer tillämpa vid diskningen. Kan ju säga som så här att jag har använt varenda kopp som finns i köket, så det blir inga problem med att hitta disk.

De kanske hyr ut film på ICA? Eller där nånstans i närheten? Vore mysigt att ta det lugnt med en feelgood-film...

Får tacka Nisse Norr för hans inlägg om syltdebatten - mer om detta kan ni läsa i föregående inlägg.



Antal intagna koppar te: 10. Omvärdering.

Men jag tror det har vänt! Och jag tror även att temat förkylning är avklarat. Inte en snorkråka till ska få finnas - tills nästa gång. Försöker, samtidigt som jag skriver detta inlägg, att förklara för min kompis Agnes att man inte håller på med CV efter klockan 21.00 - strängt förbjudet! Jag hörde en gång en mycket klok kvinna säga: minsta möjliga ansträngning

Men jag själv då? Varför är jag den som ligger i sängen och är helt slut? Det är inte för inte som jag hamnade i den situationen. Minsta möjliga ansträngning - lever jag som jag lär. Panikhunger, ständigt på gång, även om jag ofta känner att jag gör för lite. Nej, jag har fel uppfattning om saker och ting på sistone. Dags att förändra detta beteende. Från och med nu. Så det som gäller är: värdering ett: jag har bara en hälsa, den ska tas hand om. Värdering 2: jag har allt jag behöver och det ska jag vara tacksam över (vilket jag är, men bör denna tacksamhet ska komma i uttryck). Värdering 3: hitta aktiviteter som påverkar värdering 1 och 2 positivt! Det var någon som sa att hälsa bör definieras som förmågan att ta sig tillbaka från sjukdom. Mycket bra definition tycker jag!

Jag har kommit på en sak. Vet inte om det är samband med de senaste dagarnas tillstånd eller det faktum att jag värderar lugn och ro mer än något annat. Jag går sällan ut och festar (det finns en del som kanske tycker detta är att vara en torris, men jag står för det!) och älskar att lyssna på tystnaden. Det är mäktigt. Och ibland när jag läser om mindre samhällen i Sverige, alltså inte jättesmå, men betydligt mindre än Stockholm, så känner jag: där skulle jag kunna vara! På så sätt är Enskede Gård bra, för just när den svänger av efter Gullmarsplan så riktigt känner jag att jag hamnar på ett lugnare ställe - det är så skönt. Kontentan av det jag har kommit på är: om jag någon dag får möjlighet och det passar i mitt liv: jag flyttar. Men jag tar med mig alla vänner i en flyttkartong!

Blev lite förvånad idag när jag gick till Konsum: det fanns bara ekologisk sylt. Jag kände för vanlig sylt. Men vad gör man inte för de krav-legitimerade butikerna. Vill inte konsumenterna ha? Då ger vi dem inget alternativ! Alltså blev det ekologisk blåbärssylt. 55 % bär. 45 % bullshit. Flera kronor dyrare. Länge leve valfriheten. Vet ju att ekologiskt är bättre - men det kändes inte som att jag tog detta beslut!

Systrarna var här idag - vi åt pannkakor och sen drog de vidare. I vanlig ordning! Men det var mysigt så länge det varade.

Värdering 1 och 2 och 3 är nu inopererade!



Tittar på Efter tio och funderar på dagen...

...inser att mjölken är slut och jag som inte har druckit kaffe än...kan vara så att jag ber mina systrar om hjälp på den fronten. Har på tv 4, nyss var det en intervju med Sanna Bråding och nu håller de på att porchera ett ägg. Snörvelheten är kvar men jag har ju några dagar på mig att bli frisk. Vädret är strålande fint! Känns lite konstigt att jag inte springer ut....men är ju lite försvagad. Min planering igår med de fem punkterna fungerade ganska bra. Hann inte alls påbörja min ansökan till whatsupsthlm, men vill också påpeka att kreativiteten var inte på sin topp. Näe, det får bli svart kaffe med lite socker!

Jag är ju lite förtjust i hus, så här kommer en kavalkad av många fina som jag såg igår!

Vårdguiden säger att den kan ta tid...

Men det är okej Jag har gjort lite av de saker som jag skrev på listan - gått in på http://www.designadinblogg.se/ och börjat lära mig litegrann - till att börja med ska man kopiera den stilmall man har till ett vanligt dokument - ifall saker och ting skulle gå fel. Och det har jag gjort.

Sedan har jag varit ute. Det var svårt, testade mindfulnesspromenad - men mitt fokus var snarare på att jag har lock för öronen. Men det var mysigt ändå, tog lite bilder och tittade på fina hus. Solen lyser, men nu här hemma har jag dragit för persiennerna, får ont i huvudet när det blir för ljust. Lyssnar lite på Tracy Chapman på youtube - mycket bra! Här får ni en länk att lyssna på: http://www.youtube.com/watch?v=Orv_F2HV4gk

"You got a fast car
I want a ticket to anywhere
Maybe we make a deal
Maybe together we can get somewhere "   (utdrag ur låten Fast car med Tracy Chapman)

Nu ska jag göra punkt fem på listan: vila. Häng på om ni vill!



Täppt näsa, täppta öron, huvudvärk, trötthet i kvadrat...

Ja, det är inte lätt när det är svårt. Hade hoppats på att en god natts sömn skulle ge resultat - men vid två i natt vaknade jag, spottade ut det slem som hade samlats. Sov lite oroligt resten av natten och gick upp vid 9.00. Har i alla fall gjort mig själv en god frukost: havregrynsgröt på fiberberikade havregryn med socker, kanel och mjölk. Till det två stycken finn crisp med camembert (mums!) och så en C-vitaminrik smoothie gjord på ananas-apelsinjuice, lättfil, hallon (frysta) och färsk kiwi. Duktiga flickan som jag är har jag sorterat tvätten och lagt den på plats. Jag vet att jag lovade en veckoplanering av maten - men avsäger mig den denna vecka i och med att jag knappt orkar tänka. Av någon anledning går det dock bra att blogga. Men jag kan skvallra att dagens lunch blir pastasallad tillsammans med några bitar polsk korv och till middag blir det gårdagens lax (se tidigare inlägg).

Sista snacket om min näsa, sen byter jag ämne: jo, det är jobbigt när bara ena näsborren är täppt. Ingen balans, om ni förstår. Som jag sa till Emily: jag skulle kunna göra reklam för näsdukar, jag är en hejare på att snyta på mig!

Oavsett tillstånd är det alltid bra att ha en plan för dagen. Detta vill jag göra idag:




1. Städa köket!
2. Gå in på designa din blogg och få tips på hur jag kan förändra min blogg!
3. Gå ut och röra mig lite i kvarteret - i alla fall få lite frisk luft...
4. Börja skriva en ansökan till whatsupsthlm
5. Vila minst en timme - sådär så att jag gör absolut INGENTING. Skitsvårt.
6. Skriva klart mitt brev till Mats och skicka iväg det med den bild som finns på förra inlägget!



Detta borde räcka. Och bli över. Det ska inte vara stress i min tillvaro, för stressen gav det tillstånd som jag befinner mig i! Just ja, nästa vecka är sista gången på terapin - vilket innebär att jag kommer få hem allt mitt alster - det kommer att komma utvalda bilder här på bloggen - det ska bli roligt!

Då kör vi. Jag går in på designa blogg sidan!

Lite ögongodis till er!

Vill tacka för sällskapet idag! Det har varit en aktiv dag på bloggen, det har ni säkert märkt! Här kommer lite matbilder, mitt senaste alster med akvarell och två blombilder. Syns imorgon!




Söndagslaxen blev en onsdagslax

Hej därute. Läget med hälsan är oförändrat, men jag kämpar på. Aptiten är det tydligen inget fel på då jag precis fått i mig den lax som jag tidigare gav recept på. Jag förändrade receptet lite, använde mig av den broccoli som jag hade hemma samt vanlig gul lök istället för purjolök. I havregrädden blandade jag i riven pepparrot. Resultatet: en ganska mild rätt, jag åt gårdagens pasta till, som jag stekte upp. Det är lite svårt att ge betyg eftersom jag är förkyld och har svårt att känna smaker. Men tre morgonsolar av fem möjliga tror jag ändå är ett rättvist betyg. Jag trodde att pepparroten skulle ge mer sting, men det var lite dåligt med det. Håller på att koka kaffe som jag ska njuta av med ett bit mörk choklad. Jag tog ett fotbad här för ett tag sedan och måste säga att det var väldigt skönt - måste ju ha fina fötter till sommaren!

Kära någon, det finns stunder där jag verkligen tror att jag ska klara den här dagen, men just nu är det jobbigt. Jag är inte van att vara sjuk på detta sätt. Nej, usch och fy. Det positiva är att jag har haft tid att surfa runt lite på nätet och kollar sidor som kan vara till nytta för mig och lilla bloggen och även till mitt egna företagande. Jag planerar att till hösten vara min alldeles egna med kanske något deltidsarbete fast för en lite "säkrare" inkomst. Men det är inte lätt att söka information, eller snarare att sålla bland det som man hittar. Slår du på google finns det miljontals sidor om företagande, det finns tips på böcker, det finns nyföretagarcentrum, vi har skatteverket, vi har bloggar....listan kan göras lång. Jag slog på "hur blir man en bra bloggare" och fann en amerikansk blogg med lite tips. I Internets värld så försvinner man ju lätt och det är en del teknikaliteter som man bör lära sig. Kanske är det så att jag ska börja med att kategorisera. Men jag tycker om bloggen som den är, på så sätt att de som läser den (oftast) är personer som jag känner i det "verkliga" livet. Givetvis är det roligt att andra också stannar till och läser samt lämnar en kommentar eller ett tips, absolut! Jag vill däremot börja länka till andra bloggar som jag gillar. Bland annat så följer jag en egenföretagare som heter Matilda, hon är barnboksillustratör och har en kreativ blogg med jättefina bilder och små historier om hennes liv. Rekommenderas varmt att ni tittar in där: http://matildasalmen.blogg.se/

Sedan blev jag lite nyfiken på en bok i tillämpad psykologi, den heter "The secret" av Rhonda Byrne. Är det någon som har läst den? Kollade på adlibris, och där var den slut - kanske finns det en orsak till det...Om ni vill provläsa i bokenvia internet, gå in på adlibris, skriv in titeln och klicka på "provläs". Äh, här får ni en länk istället: http://www.adlibris.com/se/searchresult.aspx?search=quickfirstpage&quickvalue=the+secret&title=the+secret&fromproduct=False


Ska koka ännu mera te, jag tror helhjärtat på det här med att dricka mycket.

Jag tänkte att ni som har läst bloggen under det gångna året kunde ge mig lite ris och ros. Ni kan vara anonyma, det viktiga är konstruktiviteten och att ni känner att ni vill bidra till mitt fortsatta bloggande.

Kan hända att det kommer lite fler bilder senare - idag har jag en bra bloggdag!

Försiktiga kramar
Emilia

Host. Det är bara jag. Full av socker...

Underbart. Är kort. Men det var det värt. Pratar givetvis om GI-metoden som jag har tillämpat här under lunchen: Godis-Intag. Mycket uppskattat från min sida och den svettiga promenaden (jag har feber, okej?) till dyra Konsum var trots allt värt mödan. Ja, bilderna talar för sig själva. Och jag har druckit tre koppar te idag. Än så länge. Jag har då dessutom fått i mig en massa lakrits och goda blåa saker. Tror de kallas för bumlingar. Perfekt föda för sjuklingen. Det som är tråkigt är att jag inte får träffa Emily idag som vi hade planerat - men vi sa att vi snart skulle ses igen. Och Ulliz saknar jag också. Massor.

Vet ni att febrig som jag var så har jag dels fått en komplimang idag Du är söt samt fått ett erbjudande om en dejt Vill du äta middag med mig ikväll. Jag konstaterar att denna yngling nog var desperat och en aning flummig. Alldeles för ung dessutom. Men ändå. Jag är nöjd!

Ska ta fram lite lax från frysen - har bestämt mig att göra följande recept (taget från Pauluns hemsida):

Söndagslax
(4 personer)

800 gr laxfile, skinn- och benfri
2 förpackningar (á 2 ½ dl) havregrädde "Oatly iMat"
2/3 purjo, tunt skivad
8 morötter, i tunna stavar
20 skogschampinjoner, halverade
svartpeppar
citronpeppar
havssalt
färsk dill, hackad


kokt potatis


Salta och peppra laxen (med svartpeppar & citronpeppar) på båda sidorna och lägg i en ugnssäker form. Lägg morotsstavarna och den skivade purjolöken runtom laxen och häll över havregrädden. Se till att grädden täcker grönsakerna. Stek i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter tills laxen är färdig.
Hetta upp lite olivolja/smör i en stekpanna och stek champinjonerna på medelvärme i några minuter. När du har tagit laxen från ugnen strö över de stekta champinjonerna och den hackade dillen. Servera med kokt potatis och rågbröd.


---------

Jag har till och med köpt den där havregrädden - dyr. Men vad gör man inte för att testa något nytt? Hua, köket ser likadant ut som när jag lämnade det igår: kaos i kvadrat. Men det ordnar jag. Absolut. Men inte just nu. Typiskt att allt teet är uppdrucket - behöver värma mig. Det går från att jag fryser häcken av mig till att jag svettas som om jag gjorde någon form av maraton. Tacka vet jag därför varm dusch! Med schysst och gott luktande duschcrème (tack syster!)

Dags att snyta sig. För hundrade gången...Men! Jag använder försvaret hudsalva för att behålla näsan i någorlunda skick!



MITT LIV I FYRA BILDER IDAG

Jag tror jag är döende. Observera. Tror.

Fy 17 för förkylning. Känns som att hela jag är en toarulle full med snor. Nej, det här önskar jag inte någon. Har haft det hektiskt och detta är efterverkningarna. Kan någon komma förbi med godis till mig? Gärna lakrits. Huvudet känns som bomull och då har jag ändå tagit en ipren (tack Anna-Carina för att jag fick några av dig igår!). Av någon konstig anledning är jag hungrig, det är ju inte så vanligt när man känner att man håller på att dö. Men! Jag har kylen full av mat! Orsak: det blev kvar en massa igår efter konfirmationsåterträffen, så vi delade upp det som var kvar. Bodil gjorde fantastiskt surdegsbröd och i morse klockan fem när jag inte kunde sova, så tog jag en skiva och la på den polska korv som jag inhandlade för några dagar sedan. Gott, även när livet i övrigt känns sådär. När jag låg i sängen och försökte somna så körde jag mitt vanliga "medveten närvaro"-stuk där jag går igenom kroppen och där jag känner av va jag har ont, var jag känner mig avslappnad...och inser att jag är i STORT behov av massage. Ryggen och nacken är stela av allt stressande. Men det får bli när den här förkylningen har gett med sig! Kan det vara snart eller?

Träffen var jättebra, men det var lite stressigt precis innan. Hade missbedömt tiden och helt plötsligt skulle jag packa sakerna till träffen (ostar, kex, kaffe, mjölk, oliver etc), göra tre pastasallader och sminka mig - på en timme! Jag har aldrig skurit champinjoner i sådan takt förut, och samtidigt stekt bacon till kycklingsalladen. Nej, jag förstår att min kropp är sur på mig just nu. Med all rätt! Känns som en bakfylla, fast utan att ha druckit alkohol. Det kliar i hals och öron (!). Tur att detta enbart är några dagar (peppar peppar).

Nu ska jag läsa lite och stänga av komputadoren litegrann - sa jag att jag var sugen på godis?






Fantastisk bok som jag fick av min vän Mats...



Kolla in det här!

Tog rätt beslut och en promenadrik dag!

Solen lyser in genom fönstret och smeker min lägenhet. Det känns bra att vara hemma. Det är måndag och på måndagar brukar jag ha kurs i kyrkan. Men idag tog jag ett beslut - att bara vara några timmar, för jag är tröttare än vanligt. Och det känns som ett bra beslut, även om det är tråkigt att jag missar kursen. Idag när jag kom hem hade jag fått ett brev - ni vet ett sådant där handskrivet på kuveret. Jag visste ju att det var från min kompis Mats, han lovade nämligen i förra veckan att skicka en bok till mig. Sagt och gjort - dessutom fick jag ett mysigt brev till, jag blev verkligen glad. Mats är så klok och det gör det extra roligt att läsa hans brev. Jag har redan börjat klura på vad jag ska skriva tillbaka. Det får mig att tänka på den gamla goda tiden med brev. Jag hade många brevvänner, inte bara ifrån Sverige. Marlene från Arvika och jag gjorde jättefina brev till varandra. Just det där med att komma hem och så väntar det ett brev på en...Mail har ju inte riktigt samma status, eller hur?

Solen ja. Den har också varit med mig och Sven när vi påbörjade vårt nya projekt. Med anledning av våra promenader har vi därför startat en ny blogg som heter: http://vandrarna.wordpress.com/ och dit är ni givetvis välkomna. Det första inlägget från dagens utflykt är publicerat tillsammans med lite bilder. En del bilder har jag med här i min egna blogg. Den nya bloggen behöver lite uppfräschning, men jag låter Sven sköta det, eller att jag lär mig av honom.






Såg mannen på tunnelbanan. Han läste en bok. La märke till hans intensiva läsande, först började han med att väsnas och prassla med sin papperspåse. Men så kom han till ro. Han hade ett fast grepp om en blyertspenna och en tydlig rynka syntes i pannan på honom. Jag blev givetvis nyfiken - vad var det han läste. Och så såg jag titeln: "Hur du vinner vänner". Då fick jag plötsligt bilder och förutfattade meningar om honom, tänk att en bok kan skapa människan på ett sådant sätt. Han är säkert ensam, tänkte jag. Nästa station var min och jag gick av...






Nånstans på Gröna linjen en vacker vårdag









Promenad med mamma och resultatet är som följer!

Försöker att lära mig och ta bilder med min nya kamera. Tycker att vissa blir riktigt bra. Är trött som 17 (använder det uttrycket ganska frekvent som ni märker...) så det blir en kavalkad av bilder för er som är intresserade! God natt och ha en härlig skönhetssömn!


Fick en liten mindre chock i morse...

Ja, det är inget att hänga upp sig på - men till en början sparkade jag på mig själv och skämdes så mycket. Det var min tur, bland andra, att vara ute på Malmskillnadsgatan igår kväll. Men jag var nog helt inne i min egna värld för jag sov ju igår kväll och gjorde min tvätt. På ett sätt var det bra att jag kom på det idag och inte tgår vid tio, för då skulle samvetet ha fått sig en rejäl törn och frågan är om inte nattsömnen hade blivit lidande...Men hur som helst så var det tre som stod igår så det gick nog bra (hoppas jag). Jag har mailat berörda och bett om ursäkt - mer kan jag inte göra.

Var i kyrkan på förmiddagen idag och det styrkte mig och sedan var jag på fika. Eftersom plånboken talar sitt egna språk just nu så hade jag med mig egna mackor och tog bara en kopp te. Sedan gjorde jag lite inhandling för tisdagsreunionen. Solen skiner förvisso, men sjutton vad kallt det är! Har nu här hemma städat badrummet, mamma kommer snart och jag orkar inte höra tjat om hur det ser ut därinne så jag tog saken i egna händer helt enkelt!

I fredags fick jag min efterlängtade spegel som jag har fått av Sven, se nedan...Och växten den växer så det bara knakar, det är roligt att den "trivs" hos mig.

Håller på att klickar på måfå på youtube, fastnade lite för enya (may it be) och en del musikala versioner av Ave Maria.

Har snart läst ut boken som jag har fotograferat nedan - det är små korta historier som på något vis ändå vävs samman - den är riktigt bra faktiskt - tack Gudrun (fick den av henne när jag fyllde år)

Ett spartips på energi: stäng av mobilen nattetid!



Yogaandning och tvätt med äppeldoft snart klar...

Hejsan kära läsare. Ni vet när man hakar upp sig på något och går igenom scenarion om och om igen? Så är det för mig just nu. Egentligen helt meningslöst för det löser ingenting - det gör dessutom att resten av mitt liv blir lidande. Därför tänkte jag ge tips på yogaandning! Man börjar med att andas in på två och andas ut på två (genom näsan). Gör detta tre gånger. Sen ökar du till tre och upp till fem. Sedan vänder du och går ner igen, 4, 3 , 2. Jag brukar göra den på tunnelbanan och mår prima ballerina när jag gör den. Ska nog göra så ikväll - det tar ca 10 minuter. Men om du känner att tankarna ändå vandrar bort - stanna kvar vid exempelvis tre lite längre - just för att känna andningen.

Har tvätt på gång, den torkar just nu. Köket är rent och klart så det känns bra. Efter det här inlägget ska jag stänga ner datorn. Och inte sätta på den något mer - för jag känner att den stjäl min energi. Var så trött efter Farsta-utflykten att jag somnade mellan halv fem fram till halv åtta. När jag vaknade trodde jag att det var söndag och fick en känsla av att jag inte riktigt visste var jag befann mig i tiden - det var obehagligt och jag var beredd på att gå till söndagsmässan. Tur nog så har jag en klocka här bredvid sängen, så det gick bra!

På tisdag har vi återträff med konfirmationsträffen och jag har idag införskaffat vindruvor - mer kommer det att bli förstås i matväg och jag har fått ansvaret att ordna med allt detta. Tillsammans med två andra ska vi förbereda för en trevlig kväll - jag ser fram emot det!

Handlade lite grönt i övrigt till mig själv, bland annat fina äpplen. Jag tycker om frukt, verkligen och jag känner när kroppen har fått för lite av den varan. Imorgon kväll ska jag gå igenom vad jag har i kylskåpet och planera veckan som kommer. Inköpte lite bönor - jag gjorde spenatpasta idag och avvek från den första planeringen litegrann - men imorgon blir det bönsallad!

Ha en trevlig kväll! Eller ja, nu närmar sig natten!




The sounds, snuva och flytthjälp i Farsta!

Sitter och är snuvig, usch, nej, inte alls roligt. Men det är helg i alla fall! Ska försöka ta det lugnt, även om det finns saker att göra. Hörde just på The sounds, det var länge sedan man hörde något från dem. Hon är häftig, hon som sjunger (Maja heter hon). Söt också! Sovit gott har jag gjort i alla fall, var ju helt slut igår. Strax väntar en dusch och så måste jag göra mig i ordning.

Som jag skrev idag har jag aktivitet mellan 11.30 och 16.00. Jag ska hjälpa till att packa hemma hos Sven i Farsta. Carlos och Kostas kommer också att vara där till hjälp.

Jag får önska er alla en trevlig helg, vi lär synas här på bloggen. Bland annat kommer jag att planera nästa veckas matmeny. För jag tycker att det här med veckoplanering fungerar bra!


Kvantitet? Nej, kvalité såklart!

Jo visst är det så att jag vill att mina inlägg ska ha någon form av kvalité, annars så är det inget kul att läsa. Sanningen är att jag har tyckt om att blogga så mycket på sistone och det har resulterat i fler än ett inlägg per dag. Men just idag mina vänner, är tröttheten betungande och jag fick dessutom en nöt att knäcka till nästa vecka. Eller veckan efter nästa vecka. Och det har gjort mig lite stressad. Det som däremot varit bra är att hyran sänktes i och med att jag hade en värmefläkt här i början av året! Och det läskiga var att jag just fick känslan av att jag skulle få en positiv överraskning på posten - så där spådde jag rätt!

Jobbet har varit tungt idag, mycket att göra, men det var skönt att sedan åka hem i alla fall! Sven kom över på en snabb visit och jag bjöd honom på soppa och tortillabröd. Det uppskattades eftersom han inte hade ätit någon lunch.

Imorgon. Ja, det återstår att se. Är bortlovad mellan 11.30 och 16.00. Kan gå.

Skönt tempo, försöker jag med i alla fall...

Vädret är lite egendomligt ute, solen skiner, men i skuggan är det kallt, brrr! Försöker ta det lugnt. Har följande planering för denna kväll. Fram till klockan sex ska jag surfa runt lite på nätet. Sen har jag en timme på mig att städa köket - tänkte ta det i lugn takt. Har en kopp te nu på byrån bredvid som är drickklart. Måste ta hand om mig nu när det varit lite körigt. Som katten på bilden, så ska jag vara! Klockan sju är det dags att äta middag, lunchen stod Sammys mamma för och det blev en nässelsoppa med en halv potatis och ett halvt ägg - mums. Jag tittade nu på menyn och såg att det var linssoppa på menyn...Nja, inte direkt sugen på det. Så jag byter fredagens middag mot dagens middag! Mellan klockan 20.00 till 21.00 ska jag läsa på mina papper om maten som jag ska servera på ICA Supermarket Kungsholmstorg, en av mina favvobutiker (trots att den är ganska liiiten). Timmen efter det ska jag LATA mig, vi hade ju en deal, eller hur?

Jag gillar lakrits mycket, det är så gott! Finns ju alla möjliga varianter, men visst vore det kul att gå på....Lakritsfestival! Jag kollar ju in sighten whatsupsthlm, och där minsann kan vi utläsa att en sådan festival kommer att äga rum den 25-26 april. Inträde 40 kronor, men då får man ju en massa prover att smaka på...Är ju minst sagt suuugen! Kolla in på http://www.whatsupsthlm.se/

Åt en kaloribomb idag, Lime cupcake och efterverkningarna togs emot med fasa: huvudvärk och trötthet. Men det var gott i alla fall. Träffade några gamla vänner i Solna Centrum. Till denna härlighet intogs även en färskpressad apelsinjuice - kan också ha påverkat mitt blodsocker. Men vad gör man inte?

Kom på en bra sak som affärerna eller producenterna kan skriva på förpackningarna med fryst kyckling: kan innehålla spår av glas  Kom igen, lite roligt var det!

Dags att softa ner rejält.




Lite gladare, tror jag, men...

...jag sneglar oroligt på klockan. Ska åka 11.36 in till Eugenia. Om en timme alltså. Vad ska jag hinna innan dess. Ordet hinna har en negativ association i mitt huvud. Men okej, vi tar det lite snabbt (ännu ett farligt ord) - jag ska dricka vatten. Sminka mig lite lätt och klä på mig. Packa plånbok, kamera och busskort. Mp3 spelaren ska med också. Jag sa tidigare till mig själv att jag tillåter mig själv att städa köket. Som en present till mig själv (hur går det ihop undrar ni nu, vadå present till sig själv?). Ahhh, the worrying kind med the Ark på radion!! Som på beställning. Här får ni en länk så kan ni också lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=PEOAmUE6AAs

Men det är ju en bra dag idag...Ska träffa några vänner och fika klockan tre i Solna Centrum. Innan dess ska jag till Hagalund och träffa Sammys mamma. Och så var det kyrkan däremellan. Har ont i nacken - kan det vara spinningen igår som satt sina spår? Kanske dags att bege sig till Britt och få lite massage (min fantastiska sjukgymnast).

Halvtid nu vad gäller följandet av veckomenyn. Mycket bra känns det och jag handlar inte en massa onödigheter, utan följer det som sagts. Vet att Sven ska göra samma sak nästa vecka. Det är klart att det är lite småklurigt att komma på allt vad man ska äta under veckan, men det måste ju ändå kommas på under veckans gång. Plus att du slipper det här med att du är sugen på något speciellt eftersom du har menyn att följa!


Det är inte bra

...att hela tiden tidsoptimera. Det innebär ju att jag anser att jag har för lite tid och istället försöker hinna fler saker fast på kortare tid. Exempel: tankar som att hur ska jag göra för att både hinna göra te och bre mackan på ett så effektivt sätt som möjligt (tidsmässigt). Jag kan dividera i hjärnan om när det är mest adekvat att sätta på tevattnet. Och att jag alltid ska ta in disk från vardagsrum in till köket, även om jag enbart var där för att hämta min temugg. Nej. Stopp. Jag tror jag har fått en stressreaktion. Backar bandet och inser att de senaste dagarna har jag gjort för mycket. Och jag får ont i magen när jag tänker på att jag en vecka framåt har massa saker inplanerade. Tanke: det är inga tråkiga saker, men bara det faktumet att jag är uppbokad gör att jag känner mig stressad. Ovanligt? Nej. Bör undvikas? Ja. Om man heter Emilia och har erfarit stress i fel konstellationer tidigare i livet. Kan ni förstå att till och med bloggen känns stressande? Jag tycker mycket om att blogga, eller föra dagbok på detta sätt. Andnöd. Stöd. Mitt dagliga bröd. Idag.

Sen det faktum att jag har bestämt mig för att gå upp tidigare, det gör mig stressad. Men hallå?? Det handlar bara om ett klockslag. Och jag lägger mig ju i tid för att hinna sova de magiska åtta timmarna. Men nej, det ska i alla fall vara stress för mig. Imorgon ska jag vara lite lat (även om jag planerar att gå upp 06.30). Hörde ni det? LAT. Då har vi kommit överens om det. Diska långsamt. Andas långsamt. Skippa träningen. Lapa sol. Läsa bok. Dricka te. Äta tidig lunch. Gå till kyrkan. Nu förstår jag charmen i att twittra. Vet ni vad det är? Jag vet knappt. Det är typ en sorts mikroblogg där du hela tiden uppdaterar vad du gör. Trist, mitt bloggande känns bra som det är!

Inte ska jag bara skriva om det trista, men jag kände ändå för att väcka mig själv genom ett inlägg om stress. Det positiva idag var att jag och Carlos var och tränade i nästan två timmar. Först i gymmet på konditionsmaskiner och sedan ett medelpass i spinning. Allt detta skedde i Farsta och sen var vi minst sagt slut. Väl hemma hos mig så åt vi linssoppa (fick beröm av Carlos!) och pitabröd med bregott och skinka. Handlade grönsaker ganska billigt i Farsta. Sedan har jag som sagt mått lite stressigt, känt att tiden bara försvinner. Men som tur är tog jag mitt förnuft till fånga och åkte på kvällsmässan i Eugenia. Det var nog bra.

Dags att lägga sig och försöka slappna av. Lite bilder förstås!

Skum lukt...

Det är inget konstigare än att jag håller på att laga mat. Jag tror det är paprikan. Men det luktar inte äckligt - bara annorlunda. Jag hinner med en massa i och med att jag gjorde upp en planering i excel. Ja, det blev yoga klockan tre, i hela 45 minuter och jag blev svettig. Missförstå mig rätt när jag skriver att jag tycker om att svettas, det ska ju liksom vara vid rätt tillfälle. Det tillfället är när jag tränar - då vet jag att jag har ansträngt mig. Gå omkring torr på gymmet är ju ingen höjdare.

Hungrig? Ja, det börjar komma lite känningar, känns lite som ångest. Hungerångest. Ett nytt begrepp. Kanske istället för panikhunger. Man kan laborera med orden, det är tillåtet i denna blogg. Ja, blogg ja. Funderar på det här med blogg som yrke. Inget man gör på heltid, men det skulle vara roligt att pröva. Varför skulle folk vilja läsa en blogg som jag skriver? För att jag är bra på att stava? För jag tar upp intressanta ämne - det kan vara något att trycka på, säger förnuftet. Dags att snart lägga i de röda linserna. Ja, de kokar inte lika länge som de ekologiska. Sen ska jag äta. Långsamt. Ni vet väl att det tar upp till 20 minuter för hjärnan att registrera om man är mätt? Därför är det lätt att överäta sig. Men tillbaka till bloggandet. Vad jag kan minnas så har jag bloggat varje dag sedan starten, med något undantag för lite paus. Men i princip varje dag, ibland flera inlägg om jag är på det humöret. Jag har ingen aning om vad för typ av blogg de vill ha, de skriver bara att jag ska motivera varför min blogg skulle passa till deras koncept. Men då kanske de menar att de vill ha en existerande blogg, eller hur? Denna känns ju väldigt personlig och det är en liten sfär som läser den. Skulle jag vilja att den blev mer "offentlig"? Bra fråga - diskutera gärna med mig.

Nu har linserna åkt i och jag går upp ett steg i hungerskalan - men jag klarar det här, det är inte långt kvar....Solen har kikat fram idag, precis när jag ligger på golvet och ska försöka vara smidig med yogan - rakt upp i nyllet - en varm sol, och jag ser absolut ingenting av vad Blossom Tainton gör på DVD:n...makar mig lite åt sidan för att konstatera att jag behöver verkligen dammsuga. Suga damm. Men jag har inga dammsugarpåsar - vet ju att det finns en smart sight för sådant - typ dammsugarpasar.nu. När jag får lön ska jag beställa, det kan vara en idé. För det är så att jag skjutit upp med detta. Vilka saker mer är det som man brukar skjuta upp? Bläck till skrivaren, papper till skrivaren...Och bara en sådan sak att lägga ett brev på lådan. Jag hoppas att jag inte är ensam om detta!


Nu mina vänner har jag konstaterat att datorn snor energi från mig. Promise, jag märker att jag har så mycket på gång hela tiden - så! Nu stänger jag av en timme och njuter av min soppa!


Kram

Emilia, the blogger




Blogg som arbete?

Fick ett jobbtips av Emily idag, att arbeta som bloggare på sighten http://www.whatsupsthlm.se/ . Jag hade inte en aning om dess existens, men tanken som sådan är lockande. Fast då skulle jag låta morgonsolens sanning vara min privata och sedan starta en jobblogg. Först ska jag granska sighten för att se om den passar mig. Som arbetsprov lämnar jag denna adress. Men ni får gärna gå in och kolla in sidan, kanske har ni några tips åt mig? De mottas gärna i kommentarsfältet!

Tidig uppgång har det varit idag. Klockan ringde 06.00 och det var nästan lite chockartat. Tur nog så är ljuset uppe tidigt, så det var inte lika jobbigt som i vintras. Men oj, det var nära att jag la mig igen, efter att jag hade varit på toaletten. Det är lite roligt att "höra" sin egen argumentation när man är så där trött: "det vore såå skönt att lägga sig igen....varför ska det vara nödvändigt att gå upp så här tidigt...? men om jag bara lägger mig en liiten stund då?" Hehe, nej, jag var benhård och gick surt och lagade frukost enligt gårdagens meny som jag komponerade. Jag väntar på att Svenne ska komplettera med sin veckomeny! Sedan har jag fått förslag om att åka till Skärholmen för att handla grönsaker och Nisse Norr har gett förslag på hur man gör billig och god sallad. Kan det vara så att mina vänner tycker om när mat är dagens tema? Jag tror det!

Lite diffus planering idag så jag tänker nog göra en "att-göra" lista, för att få lite struktur. Vet att jag klockan 15.00 ska yoga igen, idag lite längre än igår, måste ju våga utmana mig själv. Det som fattas dock är en yoga-matta, men med tiden kanske en sådan kommer in i mitt hushåll också. Har hunnit med en del idag, bland annat köpte jag fin broccoli till soppan som ska göras. Nöjd med dagen so far, men det är mycket kvar av den att njuta. Jag har en massa lösa tankar som flyger omkring i mitt huvud, detta ska jag alltså råda bot mot.

Här kommer lite godbitar från igår! Den första bilden visar vårens första gratiskramare!

En plan! Sagt och gjort....

Godkväll!
Här sitter en frusen Emilia och veckoplanerar. Tanken är som sådan: försöka använda så mycket som möjligt av det som jag har i kylskåpet. Det är inte slutet av månaden, men plånboken talar sitt tydliga språk...! Så, jag utmanar nu er andra att göra som jag: äta av det ni har hemma och eventuellt komplettera med det som behövs. Vet redan nu att jag behöver köpa broccoli till min linssoppa! Och till laxen på onsdag kan det behövas lite mer grönsaker. Men som sagt, detta är en grovplanering där mellanmål inte är inräknade. Och kära vänner, jag måste testa nya recept. En ny sak som jag kom på är: bönsallad! Javisst, billigt och nyttigt. Så det satsar jag på till på söndag.

Meny för denna vecka är:
tisdag

frukost: havregrynsgröt med fikon och mjölk, en skiva bröd med färskost

lunch: kyckling i tortilla med cremefraiche röra

middag: linssoppa med en skiva bröd


onsdag

frukost: äggröra med lite ost, en skiva bröd med skinka

lunch: se tisdag middag

middag: ugnsbakad lax, med grönsaker och lök


torsdag

frukost: havregrynsgröt med fikon och mjölk, en skiva bröd med skinka

lunch: förmodligen äter jag lunch borta....

middag: linssoppa


fredag

frukost: ordentlig frukost med gröt igen, men ett kokt ägg till, macka med skinka

lunch: äter på jobbet, men tar med mig spenatpasta! Eller lax...

middag: Kyckling i tortilla med röra från i tisdags


lördag

frukost: äggröra, paprika, juice

lunch: sallad med bröd

middag:  lax med bulgur och grönsaker


söndag

frukost: fil med musli, plus macka med skinka

lunch; ska laga med Ulliz och Emily

middag; bönsallad, kyckling, bulgur


Vad sägs om denna meny? Lite trist i vissa avseenden, men jag är nöjd i det stora hela!

Vårallergi och trötthet samt en önskan...

Hua, kliande ögon och en hjärna som känns för dåligt syresatt (ja, hur kan jag känna det? det känns så bara, kan inte förklara bättre...!). Idag fyller min fina Ulliz 32 år och jag har varit på en trevlig fika hemma hos henne och Ida, det var en massa gott, favoriten var chokladkaka med grädde. Fast tårtorna var också supergoda. Och kaffe till det förstås! Trodde att kaffet skulle pigga upp mig, men nej, inte idag...Innan mitt besök hos kompisen var jag på mässa i Eugenia, efteråt gick jag och Line för att fika, det var trevligt, men nu i efterhand har jag förstått att jag har fikat för mycket. Men gott har det varit! Emily och Anders var också med på fikat och vi hann prata lite också, trevligt!

Önskan ja, bara lugn och ro...Men det är inte så lite det! Ska läsa lite nu, det kan hända att ett till litet inlägg kommer, skrev ju om veckoplanering igår...

Jag trivs bäst i öppna landskap...

Kära vänner, vilken dag! Jo, visst, trött var jag, för uppstigningen blev strax innan tolv, men kanske inte så konstigt eftersom jag la mig efter midnatt igår. Ligger nu i sängen och ska snart sova (igen!) men ett inlägg kommer förstås! Dagen som sådan har varit bra, träffade Agnieszka och Carlos och gick runt sjön vid Åkeshov, vi träffade på grodor, hundar och blåsippor - fantastiskt att kunna vara ute och njuta av det fina vädret. Och sällskapet förstås! Vi hade även med oss matsäck - mitt bakade bröd och Agnieszka hade med sig pålägg. Lite te på det också. Och äpple...Jo tack, så här spenderar jag gärna fler dagar. Och vem vet, det kanske blir så. Var hemma hos mamma senare på eftermiddagen, vi hade trevligt med lite snack och så fick jag ett strykjärn och lite lakan. Imorgon är det mässa klockan elva och den hade jag tänkt att gå på. Efteråt är det en viss Ulliz som fyller år, även min bror har födelsedag imorgon. Fika blir det hos den förstnämnda.

Veckoplanering av mat - hur funkar det och varför är det bra?

Nackdelar: jobbigt att planera, svårt att kanske hitta på vad man ska äta, passar inte alltid plånboken om man i förväg bestämmer vad som ska ätas...

Fördelar: du har koll på vad du får i dig och du spontanäter inte på samma sätt som vid oplanering, du har bättre insyn i ditt kylskåp, du lär dig nya maträtter!

Kontenta: jag ska testa att veckoplanera från och med imorgon. Är det någon som vill hänga på? Kanske då lämpligt med en publikation på bloggen, vågar jag verkligen lova det? Vi får se, stay tuned! Nu en serie bilder från dagens utflykt:


ÅKESHOV VÅREN 2009

Vänner, tro och nytt liv i framtida hav av tankar...

Klockan är snart halv två - hjälp vad sent! Men vad gör man inte för sin blogg? Lyssnar på en gammal Lene Marlin skiva och stressar i huvudet. Så jag säger så här till mig själv: ett inlägg, aftonbön och sedan ska du sova, capische? Ha alltid papper och penna vid sängen så att du kan skriva upp eventuella tankar som dyker upp, så slipper du ha dem i huvudet (en uppmaning till mig själv, men ni andra kan också hänga på, feel free to join!) Fast just nu känner jag mig behagligt trött - har spenderat nästan tre timmar i S:ta Eugenia och firat en fantastisk påsknattsmässa - med tänkvärd liturgi och vackert med tända ljus (hela kyrkan var först nedsläckt för att sedan upplysas av alla ljust so tändes...) Vi satt trångt i bänkarna, men finns det hjärterum så finns det stjärterum!
 
Idag åkte Frasse hem, han hade det nog ganska så bra hos mig! Tog lite bilder och publicerar även från igår, med Agnieszka!

Kram
Emilia





Se upp för avståndet mellan vagn och plattform...

Jo, det var nämligen så att igår natt hade jag en konstig dröm - den handlade om nya tunnelbanor som dels hade en smalare längre nos och dels att det blev längre avstånd mellan vagn och plattform. Jag såg att tåget mot Hagsätra stod på stationen, men jag fick verkligen ta sats för att komma på tåget - det var obehagligt och jag beklagade mig inför en informatör på tunnelbanan. Symboliserade detta avstånd någonting, undrar jag nu i efterhand. Är det ett avstånd som jag bör tänka på i det verkliga livet? Kanske en lucka mellan det medvetna och omedvetna?

Jag har kollat upp lite om röda linser, och detta kan man utläsa på Saltå Kvarns hemsida:


"Röda linser är rika på protein, fibrer och mineraler.De är snabbkokta och behöver inte blötläggas före kokning. Man kan inte grodda röda linser eftersom de skalas och "splittas".
Röda linser är goda i soppor och grytor, i patéer och biffar."

http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/5110.htm




Var ute med Frasse idag, denna gång var han inte lika envis, och det gick till och med bra att gå hem sen. Efteråt tog jag en timmes promenad till Svedmyra för att handla lite, jag ska nämligen göra spenatpasta senare och då behövde jag spenat! Ska även baka bröd, det blir ett grovt bröd, som kommer fungera bra som matsäck imorgon eftersom jag och Agnieszka ska ut och gå! Att gå är skönt och med sällskap är det inte heller helt fel!


Vila efter promenad...

Ikväll är det påskafton i kyrkan, Påsken är den viktigaste högtiden för oss, så självklart kommer jag att gå dit. Igår var det ju över två timmar och ikväll blir det nog samma sak. Vill tipsa om två låtar som på något sätt hör sommaren och Sverige till... Klicka och se!

http://www.youtube.com/watch?v=HInYeg78sMU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=uuOUev9EgI8




God mat med tjejerna igår...!




"Han satt nära men ändå långt bort. Det kan vara svårt att förstå denna avlägsenhet i närheten..."

Observation under medveten närvaro, våren 2009


Ta hand om er!
Emilia den lite piggare!

En dag i taget nu...

Påsken är här. Många frågar om jag har några speciella planer, men i år har jag sagt att kyrkan ska vara i fokus, eventuellt att man ses med några vänner eller tar en promenad, annars ska det vara lugnt. Och trots det lugna tempot har jag en obalans i kroppen - jag känner den tydligt i form av magont och illamående/huvudvärk. Får också hungerattacker, senast idag efter kyrkan, jag fick panik, trodde jag skulle börja gråta av utmattning. Men det gick bra till slut: jag, Agnieszka, Line, Anna-Carina och Marta gick till café Mineur i Gamla stan och åt mat, för min del blev det chevresallad, den får toppbetyg i och med att de var så generösa med osten till. Dessutom var dressingen jättegod! Efter det blev det en cappuccino och promenad till Hötorget. Hemma nu, ska bara ta det lugnt. 

Påskig kram
Emilia den trötta och loja, fortfarande



Hon satte sig och höll om honom. De hörde ihop, det såg jag eftersom de hade förlovningsringar. Vad unga de är, tänkte jag, eller så är det jag som är gammal. La märke till ett silversmycke hos tjejen, ett halvt hjärta. Men då måste...ja, mycket riktigt, andra hälften dingladerunt hans hals. Blanda silver och guld sådär, är det verkligen snyggt? Men ja, varför inte, jag har inte riktigt med det att göra. Hennes blonda hår var uppsatt i en tofs och han var sportigt klädd. Hon petade honom i örat och han blev irriterad. Men hon försvarade sig. De gick av vid Gullmarsplan. Hoppas det håller, var min sista tanke...



Allmänt tankeflöde om ett ungt par på väg hem, april 2009

Huvudvärk och sockersug...

Nej, det känns inte alls bra just nu. Trött och seg. Recept som kommer att utföras är: varm dusch, borsta tänderna, lägga mig i sängen och ha ett glas med varmt ingefärate färdigt. Ready steady go: en ny bok ska påbörjas och så fort jag känner att ögonen stängs, då ska jag låta dem göra det. För jag är förmodligen överarbetad. Pratade med Kostas och Sven idag, de är i Eskilstuna! Det jag drömmer om just nu är charter, paraplydrinkar och sol. Inget mer. Det skulle vara mysigt med ett trevligt hotell till. Och kanske något trevligt sällskap - då är jag nöjd!

Frasse mår bra (vet ju att Svenne kollar in bloggen med jämna mellanrum!) och ligger i fönstret och vilar. Han är nog också trött. Det blev ingen utgåg för honom idag, det får bli imorgon. Jag är för trött...Hoppas att det går över om några dagar. Det finns lite mysfaktor över att vara så här. Men inte jämnt och ständigt dock!

Dagens jobb bestod i att bjuda på och sälja färskosten Boursin i smakerna vitlök och fikon med nötter. Gott! Hade med mig linssoppan till jobbet och tog en bit bröd till. Drack en del kaffe för att pigga på mig men måste säga att resultatet blev så där lagom. Men jag sålde bra ändå! Vitlöksosten tog slut!

Time to hit the shower!

Emilia den trötta och loja

En dag kvar sen är det lugn och ro!

Påsken närmar sig. Har jag fyllt kylen med påskmat? Nej. Jag har några ekologiska ägg som jag nog ska få användning för. Jag har inte något som helst godis hemma. Alls, och grejen är den att jag är så sötsugen. Tog ett tortillabröd med bregott för att stilla detta. Sedan ska jag koka en kopp gott ingefärate - det kanske får bukt med sötsuget. Vore bra i alla fall. Dagen som sådan har varit bra, Frasse blev glad när jag kom hem, han hade också varit duktig och ätit ordentligt.

Ni vet när man kommer hem lite tidigare än vad man hade beräknat? Det händer ibland, inte så ofta. Men! Då har jag en tendens att börja sätta in en massa extra aktiviteter, och då faller ju hela konceptet att ta det lugnt. Så nu har jag satt några gränser och följande ska jag göra innan läggdags:

1. Diska
2. Koka en till linssoppa, nu med röda linser
3. Sortera tvätten
4. Yoga

Ganska mycket ändå, att göra menar jag. Egentligen så finns det en femte aktivitet på listan också: ta ut Frasse en stund på gården. Jo, men det gör jag!

Jag har nästan läst ut boken om Laila och Mariam i Tusen strålande solar. Vill ju inte att den ska ta slut. Men det finns fler böcker att läsa. Just nu känner jag mig lite trött, men efter jobbet imorgon ska jag verkligen bara ta det lugnt. På fredag kommer syrran och på eftermiddagen ska jag till kyrkan. Det är även mässor på lördag, söndag och måndag. Det ska bli skönt med Påsk som inte är planerad med en massa mat och besök. Eventuellt en söndagspromenad med Agnieszka på söndag. That´s it - nothing more nothing less.

Jag hade på mig mina mindfulness-skor idag. Jag säger som så här: jag är mycket medveten om mina fötter - de har gjort ont till och från idag i och med de dåliga sulorna. Det var i princip som att gå barfota - nej, enstaka utflykter med dem är okej, annars måste jag ha bättre dämpade skor. En parantes bara.

Återvänder till boken nu. Och kokar te. Göra göra göra. Jag vill bara vara vara vara.

See you!
Emilia

Spring i bena hela dagen och inköp av teer!

Hej, ni får ett litet tips på te så här på kvällen. Var på Ica vid Brommaplan efter bildterapin och fick ett sånt sug efter te! Bättre det än allt påskgodis som man ser överallt! Så jag köpte två sorter, se på bilden nedan. Testar just nu den från twinings och det var jättegott. Tycker ju om ananas. Och måste kompensera för de tre koppar kaffe som jag drack idag...! Det blir ju så att bloggen inte enbart formar sig efter mig utan även av er som läser och kommenterar och det verkar som det gemensamma intresset för många är mat. Själv hade jag linssoppan färskt i minnet vilket resulterade i att jag även köpte lite röda linser som jag tänkte koka soppa på imorgon. Fördelen med soppa är att du kan lägga i allt möjligt själv - du kan använda dig av ett grundrecept och sedan fylla på med de grönsaker som du har hemma - fiffigt, eller hur? Jag blev väldigt förtjust över att broccolin fungerade så bra. Nisse Norr har som jag konstaterat att soppor räcker länge och sedan kan det vara så att smaken får sig en extra omgång med tiden. Linser som sådana har jag knappt ätit förr men nu känns det väldigt bra att det funkar bra för mig! Soppan hade mer blivit av en röra till konsistensen så jag köpte tortillabröd idag och la in resterna av linsröran med creme fraiche och mango chutney - voila: en ny maträtt på samma soppa! Jag handlade även lax, kanel, fikon...Tog två fikon på vägen hem, mycket gott och energirikt. Dessutom bra för magen.

Det var lite matsnack från mig. Frasse sitter i fönstret och undrar vad jag håller på med. Han är snäll och inte så busig idag. Han gillar min soffa väldigt mycket och hans blick säger: "ska inte du sova snart så jag kan få ha soffan för mig själv?"

Take care. Och så syns vi imorgon kväll med nya inlägg!

Emilia



En sann upplevelse...

Mindful var det och mindful behöver jag vara. Därför skriver jag detta inlägg extra sakta för att gå ner i varv lite grann. Var på en fantastiskt fin mässa idag, med vacker musik från den ortodoxa kyrkan. Det var som någon sa, en andlig upplevelse. En enstaka tår kom nog fram ändå. Sedan var det kurs efteråt, men jag och Agnieszka gick bara på halva för att sedan gå och fika, jag var så hungrig att jag blev orolig över hur det kunde vara möjligt efter den stadiga lunchen som jag åt...Nu är jag i alla fall hemma, men jag är inte ensam! Lille Frasse håller mig sällskap och han verkar trivas. Han har fått mat och nu ska jag enbart kolla kattlådan och sen ska vi sova. Den här veckan är lite körig, men jag ska ändå tänka på att det är stilla veckan och försöka hålla ner tempot lite grann. Ni får lite bilder att titta på, jag återkommer med rapport om läget imorgon kväll! Jag ger er lite underhållning från youtube...denna sång känner ni kanske igen? http://www.youtube.com/watch?v=f5RjkrOWpUs

Ja, just det, gjorde en god linssoppa idag, och Dorota förgyllde bloggen med ett recept på den linssoppan som hon bjöd på när jag var hos henne förra veckan! Tack Dorot!

Sov så gott!
Emilka







Frasse har funnit sin plats i solen...



Linssoppa! Den blev över förväntan och mycket god!



Fick en elogeglass från Sven, lakritspuck. Sven tog Tip top!



Tog en prommis, detta var vår väg...!


Frasse tycker om min gråa tröja och funderar på äpplen...

Städa, ringa samtal, tvätta, skola in katten...

Nej, så här kan det  inte vara: stress på min lediga dag? Nej, det slutar jag genast med och njuter av den lediga dagen, även om jag har mycket att göra. Om 45 minuter kommer Svenne med Frasse och samtidigt ska jag sätta på tvätten...härligt. Till lunch ska jag försöka mig på en linssoppa med morötter och lök. Till det bröd med färskost och paprika. Kanske har jag nämnt det att denna månad håller jag i pengarna. Men det betyder inte att man kan äta bra mat, det handlar snarare om att inte äta ute så mycket! Dessutom blir maten hemma godare. Och nyttigare! Receptet kanske kommer upp på bloggen senare!

Konstig dag igår som sagt, med en härlig början och ett leende på läpparna för att sedan gå på tomgång och somna under täcket. Läste mycket i min bok igår innan jag somnade - det är en spännande historia om kvinnor som berättas av författaren Khaled Hosseini (http://www.khaledhosseini.com/hosseini-bio.html). Sorglig men med styrkor som få. Sov hela natten men vaknade ganska sent. Har städat kök och sorterat tvätten. Har öppnat fönstret och satt på radion och sitter i sängen. Eller ja, halvligger med en puff bakom ryggen.

Idag ska jag satsa på artikeln om mig och Sven. Och ringa några samtal. Kom igen Emilia, så jobbigt är det faktiskt inte - det har funnits värre dagar...

Jag har ju planer på hur jag ska ha det i vardagsrummet, det kommer att gå i björk. Jag vill ha en arbetshörna och en myshörna. Men det viktiga, mina vänner, är att vara nöjd i nuet och inte vänta på att allt ska vara klart och sedan vara nöjd. Så jag tycker om mitt vardagsrum som det är just nu. Så det så!

Drömmar, drömmar - vilka är de? Är jag nöjd med livet som det är nu? Ja. Men sen är jag ju en rastlös själ, så visst kan jag behöva variation. Vi får se vad livet bär hän. Jag väntar nyfiket!

Mystiska Emilia






Är det säkert att jag får energi av det här? sa den lilla gumman framför mig. Hon var verkligen liten, och jag kunde knappt urskilja ögonen hos henne, det såg ut som hon ständigt kisade med dem. Jo, absolut, det här är en dryck med bara frukt och inga tillsatser, du får energi och en massa vitaminer, sa jag med mina säljargument. Jag tittade på hennes händer och förvånades - de såg ut som manshänder: grova, starka. Lite lustigt med tanke på hennes litenhet i övrigt...Ja, det var ju gott...sa hon eftertänksamt och slängde den lilla plastmuggen i papperskassen. Jag tar en sån. Och så gick hon vidare...





Observation under en av mina demos....våren 2009

Hur blev det så här? Hajar ingenting :)

Efter det förra blogginlägget hände något. Trötthet utan dess like kom över mig. Jag tänkte: jag läser lite i min bok. Två sidor hann jag med, sen tog jag täcket över mig och blundade. Först trodde jag att jag bara behövde vila, men det slutade med att jag somnade och vaknade halv tio. Har lite känningar av vårallergi, alltså inte mot själva våren som sådan, för den har jag starka känslor för, men mot pollen. Det kliar i ögon och näsan rinner lite grann - kan vara så att jag köper lite droppar för det är lite jobbigt faktiskt. Så nu, efter denna sköna vila med varmt täcke så ska jag göra mig lite te och äta frukt. Känner för frukt, det är så gott. Och läsa bok. Ta det lugnt liksom. För några dagar sedan åt jag Magnums nya glass: Magnum Temptation Chocolate (första uteglassen för i år!). Fick tipset av en kompis och jag får väl säga som så här: vadå mycket choklad? Det är ju gott förstås, jag tycker mycket om choklad, men sanningen är den att jag blev törstig av denna glass. Den får tre morgonsolar av fem möjliga. Hade de bjudit på en läsk till hade betyget höjts. Eller varför inte en kaffe?

Mår lite illa, jag hänger inte med min kropp och knopp riktigt. Hur kan det bli så här när jag tidigare var i topp? Svar tas gärna emot!

Emilia, den förvirrade (tar ju detta med en nypa salt förstås!)

Dagar som den här vill jag ha kvar i mitt sinne!

Det är vackert i själen med dagar som denna. Dagen har varit bra helt igenom, även om det är en sorg i det katolska hjärtat i och med palmsöndagen - men glädjens uppståndelse väntar på oss och det är det som håller oss vid själsligt liv. Nåväl, efter mässan tog jag tunnelbanan hem, jag har haft tur de senaste två dagarna, har inte behövt vänta mer än två minuter och sedan har den varit på plats och jag har kunnat åka hem. Planen som följer är: städa köksbordet och börja göra påskkort. Lite städning i övrigt hade också behövts, men det är söndag som sagt. Badrummet måste jag röja i, ja, det ligger massa kläder på golvet och imorgon har jag en viss herr Frasse som kommer hem till mig och hans sand måste få plats i badrummet...

Ta hand om er! Jag ska i alla fall göra det!

Emilia, den glada





Liten söt kiosk på vägen hem till Anders och Rebecka



Jag läste 8 rullar sushi, men kom på mig själv...!



Välkommen våren till Stockholm!

Över en miljon steg!

Ja, det är inte så lite det, sen starten i slutet av december. Så på tre månader går man alltså ca en miljon steg. Ta det gånger fyra...Det blir fyra miljoner steg per år. Men har nog tänkt att öka på lite grann. Jag hade en vecka där jag tre av dagarna kom över 20000 steg. Har kanske legat lite på latsidan på sistone, men har ju också arbetat med demo. Sista dagen idag för veckan och jag var så där lagom motiverad. Det skulle vara kul att hitta nya sätt att sälja på - liksom beprövade sätt. Ska kanske snoka lite på nätet och se om jag hittar något intressant. Konsumtionen kanske inte minskar så mycket, vi kan ju i alla fall inte sluta äta mat bara för att det är finanskris, eller hur?

Har varit hemma hos Anders och Rebcka idag. Och just det, lite tillökning i familjen har de fått. En liten Adam blev det, söt och ganska snäll. Men han var nog trött på oss gäster mot slutet. Vi försökte oss på att spela Stockholmsspelet, inte alls fel, intressant att se hur mycket man kan om huvudstaden. Fick lite skjuts till Gullmarsplan och sedan hade jag turen att tunnelbanan kom precis. Nu ska jag alldeles strax sova, vet att det inte kommer att bli några problem med det. Gäspar och suckar om vartannat! Det kommer lite bilder imorgon. Hittade en rolig kiosk som jag fotograferade.

Sov så gott!
Emilia

Mindfulness - något som jag aldrig har nämnt trots....

....att det är något som jag tillämpar. Varje dag. Sedan jag blev introducerad till det så blev jag fast. Jag är ständigt medvetet närvarande och jag övar mig ofta, även under vardagens bestyr. Vad är då mindfulness? Jag hittade en text på en mindfulnessida: "Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan man bli friare att välja hur man vill agera på det som händer i tankar, känslor och kropp i varje ögonblick. Vid mindfulnessmeditation utvecklar man färdigheter i just detta. " (www.mindfulness.se)

Som ett exempel kan jag ta min resa hem. Jag "satte på" näsan och registrerade olika parfymdofter, matlukter, luftens lukt...Och upp kommer det bilder i huvudet. Att tänka sakta är en annan övning, det vill säga att lära mig att inte a bråttom. Istället för att ständigt skynda någonstans är jag med i livet och jag hittar fantastiska upptäckter, maten smakar mer, andningen känns tryggare och mer djup. Ett annat tips är att sätta på sig skor med tunn sula och sedan gå på en grusig väg för att märka och känna av vad som händer under din fotsula...




Hon satt med välmanikurerade naglar och tittade på sin mobil. Kanske hade hon fått ett meddelande. Under hela observaionen satt hon och tittade på den, klickade med de fina naglarna. Hon var snygg, annat kan jag inte hävda. Men kanske lite vanlig? Perfekta ögonbryn, lite lätt solbränd. Svartklädd trots vårens ingång. En stor svart väska därtill. Var hon ledig idag eller bara sen till jobbet? Han satt bredvid henne. Tittade ut genom fönstret med mörka ögon. Jag tittade på hans händer. Inget särskilt förutom en nagel som var betydligt längre än de andra. Svart skinnjacka och jeans. Dataväskan höll han på knät. Solen lyste in. Hade jag mött honom på gatan hade jag kanske undrat vem han var, kanske hade jag blivit rädd....



Observation på sträckan Enskede Gård - T-centralen, 09.26-09.43

Hemma, kan jag konstatera!

Nu så, hemma sedan en halvtimme, givetvis åker datorn på en omgång direkt, vad annars? Här hemma kan jag också vidare konstatera att jag lämnade en massa disk efter mig, aja baja - det ska ju vara skönt att komma hem till ett rent kök. Jaja, jag får skylla på att jag hade mycket att göra - för det hade jag faktiskt. Resan som sådan gick bara bra, bussen var full och vädret utanför alldeles för fint! Såg nu när jag var inne på bloggen att länken som jag angav inte fungerade när man klickar på den. Tipset är att kopiera den och öppna den i ett nytt fönster. Fantastisk konstnär, verkligen!

Planen för kvällen är: alldeles strax gå till Svedmyras Ica för att inhandla lite grönsaker till en wok som jag ska göra till lunch för imorgon. Jag ska inte handla överdrivet mycket, men om jag hittar något bra pris på någon grönsak så kommer jag att slå till. Jag ska ut till Upplands Väsby imorgon och jobba med Brämhults, förhoppningsvis kan jag handla lite där - ibland hittar man riktigt bra priser utanför stan! Jag tänkte göra Yoga mellan 21.00-21.30, för det gör mig gott. Vill gärna planera in mera träning, vet att nästa vecka är ganska full med aktiviteter, men jag ska finna tid för träning, så är det bara! Ja, heja mig, sjuttsingen! Det måste vara min vistelse hos Dorot som gör att jag känner mig så motiverad. Ska nog göra en planering för de kommande dagarna. På måndag kommer Sven hit med Frasse, jag ska vara kattvakt nästa vecka, och jag tänkte då passa på att skriva min artikel om Gröna Linjen på måndag samt ringa fotografen. Jag återkommer med planering, bloggen är en bra ventil där.

Take care my friends, det kommer mera, men nu ska jag iväg!

Karlskrona-Emilia

Going home...

Om en halvtimme hade jag tänkt gå, då kommer jag ha gott om tid på mig. Gillar ju inte att stressa. Såg filmen "PS - I love you"  med bland andra Hilary Swank. Jag tycker nog att boken är bättre. En del karaktärer beskrivs mer grundligt i boken helt enkelt. Men annars var filmen bra. Hann packa mig utan problem igår. Vill tipsa om en häftig konstnär som bland andra gör handmålningar som ser ut som olika djur, gå in på body paintings på denna sida:

www.guidodaniele.com

Bussresan är lång, så mycket är jag med. Men planen är som följer: sova, läsa min bok av Khaled Hosseini (tusen strålande solar om jag inte minns fel), skissa på artikeln om mig och Sven, skriva dagbok, äta mina goda mackor som Dorota har gjort (tack!), lyssna på musik, fundera på livet, sova lite till. På ett sätt känns det trist att åka härifrån, verkligen, men det kan vara skönt att komma hem också!

So long!

Emilia


Så är livet ibland: härligt!

Jag har tur att ha Dorot (jag och en annan kompis Inga kallar Dorota för Dorot), hon tar verkligen hand om mig - det är knappt så att jag får hjälpa till i köket. Så jag trivs som bara den, det är skönt att få vara lite lat. Jag har hunnit tänka till en del under dessa dagar, bland annat hur jag ska möblera mitt vardagsrum! Jag har fortfarande kvar min idé om att göra en myshörna/läshörna med två bokhyllor i ena hörnet av rummet. Jag vill gärna få plats med ett skrivbord också - men en sak i taget!

Idag har jag sovit till tio, sen blev det frukost med Dorota - hon gjorde en fantastisk röra av nötter, katrinplommon och pumpafrön och solrosfrön tillsammans med musli och filmjölk - och det höll vi på oss hela dagen tills det blev dags för en sen lunch. Vi har fantastiskt väder här nu, solen lyset så mycket att jag var tvungen att dra ner persiennerna medan jag bloggar! Javisst är det fem morgonsolar av fem möjliga!

Vi har varit ganska aktiva idag, först var vi hemma hos Michelle (som var här igår) och åt mannapannkaka än en gång, eftersom det var så mycket sås kvar. Anna-Helena och hennes två döttrar Filippa och Olivia var också med. Dorot, Michelle och Anna-Helena skriver sin C-uppsats tillsammans. Om anorexia och livskvalitet - den vill jag med stort intresse läsa när den är klar! Stoffe, Michelles kille var också med på ett hörn. Och deras två mysiga katter Baby (det är en han) och Cindy. Oj, det var många att nämna! Efter att tjejerna pratat igenom sitt arbete med uppsatsen så fixade jag och Dorot lite saker och sedan kidnappade vi Michelle för att gå på en prommis, till Bryggarberget. Vädret fick komma till sin rätt med oss vandrandes. Vi stannade på en höjd och hade värsta utsikten, verkligen!

Nu är vi hemma, vi har ätit och jag har hunnit duscha. Livet är så ibland: härligt! TACK Dorot för dessa härliga dagar, de betyder mycket för mig!

Och ni andra: kram till er och tack för att ni finns!

Emilia



Spänn musklerna, spänn!


Katarina och jag...Och Dorot förstås! Katarina fyllde år precis!


Alltså praktiken var inte lätt....diskussion mellan blivande sjuksköterskor!


Baby....


Mannapannkakan....var mumsig!


Sötnosen Olivia!


Utsikt, blue skies without pain...


Dorot och Michelle! :)