Brödbak och tidsblock...

Andas Emilia, andas. Full rulle från klockan sju i morse. Tyvärr är min kompis Maria sjuk, så jag har bakat själv här. Att baka är kul, att baka gör att jag känner mig huslig - bra känsla (inne på det här med känslor nu som ni kanske märker...).

Tidsblocks-tänket fungerar verkligen. Jag är ruskigt effektiv och gör en massa saker. Dock gör det mig lite trött, så jag ska strax gå och vila mig och dricka utdaterat te (undrar hur jag kommer att må sen...)

Världens enklaste bröd har jag gjort idag, klicka här för att kolla in!

Ett annat recept som är gudomligt gott är räkrisotto. Här kommer recept och guidning:

Ingredienser:
1 buljongtärning (grönsaks)
3 dl ris
1/2 purjolök, fint skuren
30 gr smör
En näve färsk dill
En lagom stor bit pepparrot
300 gram tinade räkor, skalade
30 gr smör

Sätt på riset (koka upp vatten med buljongtärning och släng sedan i riset som kokar medan du gör resten!)

Fräs den fint skurna purjolöken i smöret. Lägg undan. Rivjärnsdags: ta pepparroten och riv den på järnet. Här anpassar du efter egen smak. Hacka dillen (lämna kvar lite till dekoration).

Stek räkorna i smöret. Lägg i dillen och den rivna pepparroten (som även kan användas till dekoration). Låt stekas.

Blanda det färdiga riset med purjolöken. Lägg på uppläggningsfat och ovanpå läggs räkröran. Servera och njut! Funkar alldeles utmärkt till Fumées blanches, vitt vin!


Banansmoothie, lugn, dator...

Jag lyssnar på klassisk musik, hittade en skiva som vägrade att sättas på på CD-spelaren, men i datorn stortrivs den. Klassisk musik är underskattat och har fått ett hem hos mig. För nu. Sen om en vecka kanske det är något annat. Miss ombytlig som jag är.

Ni minns kanske boken jag nämnde igår? Må bra medan du lyckas. Den har faktiskt fått mig att tänka om lite vad det gäller tiden. För ja, den existerar, även om det är tilltalande att den skulle kunna vara en illusion... Ta till exempel mitt surfande. Det är ingen ordning på det. Jag klickar lite här, och lite där. Påbörjar ett blogginlägg för att avsluta det först en timme senare. Nej, lösningen är: att tänka i tidsblock. Det gör att man går in i ett tidsblock och så stannar man där tills man är färdig. Alltså en sak i taget. Och vara medveten om vad man faktiskt gör. Man får mer gjort och det är sant, för om jag tittar tillbaka på denna dag så är den alldeles full av aktiviteter:


- morgonpromenad 60 min
- träffade syster och gav henne present
- gick på 11.00-mässan
- kyrkfikat
- gick på stan med en kompis och blev bjuden på kokosglass, mums!
- har skrivit en offert
- diskat min megadisk


Och jag säger er detta, att använda sig av tidsblock är inte illa. Men nu är jag trött...

Prästen hade ett så bra tal idag på mässan. Det handlade om hysterin som svininfluensan orsakar. Men att det finns andra "virus" som skadar oss människor också. Typ egoism och att inte se sin medmänniska. Det bästa han sa var: vilket vaccin ska vi ha mot det? Precis.Ni kanske undrar över dessa bilder. De är ifrån Warszawa. Jag hade så dålig uppkoppling där och därför lägger jag upp dem nu!

Må bra medan du lyckas!

Ja, det är en boktitel. Och jag läser den just nu. Eller när jag inte bloggar och gör annat. Kan inte betygsätta den än, men den öppnar upp för tankar och annat. Helt enkelt bra. Här kommer några tankar väl värda att fundera över...Med inspiration från boken.

Är det verkligen så att mål är viktiga? Vi jagar det nya jobbet, vi suktar efter nya kläder och prylar, vi vill resa...Men egentligen är det äl känslorna vi jagar eller hur? Jag vill t ex åka till Thailand i några månader. Känslan jag jagar är nöjdhet, enkelhet, mysfaktor och bara vara. Samma sak med arbete - jag vill känna mig trygg och jag vill känna mig kompetent. Min sammanfattning är: javisst mål är bra, men kom ihåg att det är känslorna vi vill ha!!

Känslor som just nu har tagit min kropp i besittning är: trygghet och tillförsikt. Och de får gärna stanna.

Dagens schema:


Kyrka
Träna
Fika
Volontärarbeta på gatan


Ett år kommer att gå fort. Vi kommer säkert att ses igen. Men då får jag stålsätta mig. Hoppas att du har det bra, så bra som det går.

Emilia, med rätt att sova

Det är fredag - yippie! Och idag har det varit roliga saker på gång. Ja, stavgång på Djurgården med miss B. Det gick bra men j vad jobbigt och varmt. Sedan en otroligt god lunch och vin, samt prat hemma hos miss B. Mycket lyckat! Recept på risotto kommer inom kort och då får ni hålla ögonen öppna!

När jag kom hem jobbade jag lite med en grej. Och sen somnade jag. Vaknade när Svenne ringde. Minns inte riktigt vad vi pratade om, men jag tror det handlade om imorgon. Och att han inte vill tänka med hjärnan utan med hjärtat. Hur han löser det rent praktiskt vet jag inte. Men som vi båda säger: kan gå.

Nu ska här duschas och sen läsas. Jag är trött så det blir tidig sovgång!

Musik som glädjer i morgonens första stund

Med kaffemuggen i ena handen och den andra sökandes på youtube kan jag konstatera att jag gillar Pinks låt don´t leave me. Det finns mycket på tuben som man kan finna. Ja i princip allt. Det är trevligt men också lite läskigt...


Planen för dagen:
1. Träffa miss B klockan tio och gå på Djurgården
2. Ringa ett samtal på eftermiddagen
3. Vila


Tre härliga punkter som jag känner är alldeles lagom. Ja, jag ska ju äta också, men det är inga problem: miss B står för maten och jag funderar starkt på linssoppa ikväll, har en massa grönsaker i kylen: broccoli, morötter...Kan gå.

Det är fredag, det känns härligt! Igår lyckades jag skicka in en spontanansökan till Friskis och Svettis. Så håll tummarna för nu vill jag hitta ett arbete som jag trivs med! Jag har ju ett på gång, men mer om det någon annan gång (och det är inte på heltid).


Dagens kloka:

Om du bestämmer dig för vad du tycker är viktigt i ditt liv, då kan du alltid återvända till det när det känns stressigt. Ha detta viktiga som din grundvärdering och som något som alltid finns där. Oavsett...


There is a time for everything...

Och nu är det tid att vila. Vila. Vila. Men det är svårt. Jag är ju ganska sprallig av mig och då blir det svårt. Men jag övar och jag blir bättre. Just nu är jag till exempel nybadad, har på mig en lila tantklänning (ja, för kroppen måste vila från tajta jeans, tröjor och obekväma behåar) och sitter i sängen. I magen har jag köttbullar, potatis och ketchup. Inga grönsaker, så jag är liite busig. Och så har jag mitt träd till sällskap.

Saker jag sagt nej till på sistone:

- åka till Eggeby gård
- jobba på mitt gamla jobb
- träningen idag
- att tvätta två extra maskiner (nöjde mig med två)
- att morgonpromenera

Så jag känner mig som en certifierad nej-sägare. Såg, apropå nej, filmen yes man med Sven för någon dag sen - riktigt kul. Men man får vara trött på Jim Carrey - det hör till.

Saker jag är trött på (obs - bara lite gnäll)

- grannar som spelar för hög musik
- tanter som surar
- att vara lite för trött
- att sommaren är kort
- kön på skatteverket (två timmar satt jag idag!)

Saker som faktiskt är riktigt bra

- livet
- träning
- mat
- vänner
- kyrkan
- färgerna ute
- tända ljus


Märker att det är lättare att skriva i punktform. Kanske brist på hjärnkapacitet. Det är en massa punkter som poppar upp i mitt huvud. Typ söka jobb. Typ läsa bloggar. Uppdatera facebook. Läsa mail. Skriva mail. And so it goes on and on. There is a time for everything...

Varför har vi så bråttom hela tiden? Vad är det vi skyndar till? Är det antalet aktiviteter som räknas när man ligger på dödsbädden? Kan det inte vara lite skönt att vara långsam...? Vad spelar det för roll...

Igår var det lite overload...

Men idag är jag på benen igen. Samtidigt förstår jag att det varit lite väl mycket på sistone. Dags att bara vara. Och ta hand om sig själv. Gårdagen i punktform:


- Banken (ahh, äntligen har jag fixat en ny dosa!)
- Kyrkan (välbehövligt!)
- Bibblan och lämna böcker
- Govindas för att äta lunch
- Liljevalchs utställning om IKEA
- Fika Blå porten
- Träna med Svenne på Friskus (men de stängde 19.00)
- Äta mat och titta på film med Svenne
- Åka hem


Ja, det säger sig självt att det inte var konstigt att jag var gråtfärdig och helt slut igår...Men det jag vill skriva nu ör: är du i Stockholm och vill äta bra mat - välj Govindas på Fridhemsplan - det är en vegetarisk restaurang med otroligt god mat och bra pris (80 kronor för den stora tallriken, och då får man påfyllning om man inte blir mätt!)


Vuxenpoäng! Och en miljötjänst!

Det är så bra när förändringar är roliga. Det blir liksom lättare. Det har hänt något i Enskede Gård. Närmare bestämt hemma hos mig. Om du kommer hem till mig och lagar mat eller skalar ett äpple, då kommer du märka en skillnad. Jag har börjat sopsortera! *stolt* Det är en vän till mig som lärde mig hur och nu har jag fått en massa bio-presenter från min husvärd: en speciell korg och en massa majspåsar (lena som silke!) samt en skrapa - underbart! Så nu får ni vara försiktiga när ni kommer hem till mig!

Ny kategori för idag - den heter "Ansvar". Och jag har nu kommit fram till följande: vi har ansvar för oss själva och vi har ansvar för varandra. Jag gick ju på promenad och kan inte sluta att häpnas över att människor slänger saker på marken: cigarettpaket, papper och annat. Det värsta är ju att det finns ju faktiskt papperskorgar! Skärpning! Så jag tänkte, att när jag går på promenad kan jag ju ta upp sånt som inte känns "äckligt" och slänga det i korgarna. Med enkel multiplikation får vi: tre morgonpromenader i veckan och ca 3 upplockningar per gång: 9 saker i veckan som jag slänger. 52 veckor på ett år gånger nio = 468 saker! Sug på den ni!

Ah. En massa mat var det igår. Så det kommer lite matbilder. Köttbullar är underskattat. Ska göra egna = billigare, godare och mer innehåll!Drum medicine. Snart sova. Jag vet.

Livet är inte alltid så lätt. Det är ju ingen nyhet. Men då gäller det att ha strategier. Och jag måste säga att jag och Svenne har ju en hel del att komma med. Strategier alltså. På sista tiden har det verkligen varit fullt ös för oss båda, så tanken kom upp om en retreat:

- Hm...ska vi hyra stuga en vecka, typ retreat? (Emilia)
- Jo, ja, titta - husdjur får följa med! Frasse! (ropar till katten) Du ska på retreat!!! (Sven)
- Mmm, jag tar med mig hörselpropparna
- Behövs inte, jag har vingar till näsan
- Ah, det är alltid bra att ha
- Fiskemöjligheter, Systembolag, Vandringsleder - den här tar vi!
- Men du, är priset per person eller?
- Vi får kolla upp det...
- Oj, det här blir ju sanning till slut - roligt!!!!

Kloka ord från coachen:

Ensam är stark. Om han har många vänner...

Livet är hårt. Aha, jag trodde det var en schlager...


Veckan är snart slut - och en avslutande tanke, för imorgon har jag retreat - inget bloggande!
Att vara lycklig här och nu betyder inte att livet är fullkomligt. För mig innebär det ett lugn och en säkerhet att saker och ting ordnar sig. Att simma omkring i lugnet är som att bada i bomull och silke. Den senaste tiden har det varit retreat och annat i fokus. Ta hand om sig själv och vara schysst mot sig själv är viktigt - var din egen bästa vän. Stäng av alla apparater och njut av ditt eget sällskap! Gå ut på kvällen och känns den fuktiga kalla luften - andas!! Njut av naturen och njut av dig själv.


Demiretreaten gick bra!

Jag och Carlos sitter och diskuterar kosttillskott och energidrycker. Det märks att vi är träningsintresserade. Carlos säger att han tränar för att få resultat och jag säger att jag tränar för att ha roligt (fast nog gillar jag resultaten!)

Idag gjorde jag en ångning för ansiktet (kokade upp vatten i en kastrull och slängde i en kamomillpåse och sen stod jag där i ångan med ansiktet - riktigt skönt!) Sen la jag en ansiktsmask, extra renande och filade fötterna. Skrubbade hela kroppen och la mig ett varmt bad! Som jag dessutom preparerat med badsalt. Jag mår prima ballerina!

Sen träffade jag en vän och vi försökte komma in på Globen (han hade aldrig varit inne där och dessutom hockey-fantast).

- Hej! Vi tänkte höra om det finns möjlighet att komma in, ja, på Globen alltså? (jag)
- Nej, tyvärr, det är inte möjligt. Vi kan ta en gruppbokning, men då kostar det 1500 kr
- Jaha, ja, men om man ber snällt och vi har ju kommit ända från...eh, ja...Slussen...
- Hemskt ledsen. Men tyvärr (log hon)

Dags att läsa lite. Varm kvällskram!
Morgonpromenaden bjöd på bland annat detta!


Hon var en otroligt vacker kvinna - i det svarta håret skimrade gråa slingor. Hon hade mörka ögon och rynkorna avslöjade hennes lycka inför livet. En vit tandrad log ofta mot mannen som satt bredvid henne. Hennes händer avslöjade en ålder som var över 35, men de såg starka och arbetande ut. Min nyfikenhet började fundera över vad hon gör på dagarna och vilken musik hon lyssnar på. Men framför allt tittade jag på hennes ansiktsuttryck - det var en stund  glädje. Tack.

Fullt ös, men inte medvetslös!

Morgonen började bra, satte på tvätten och tog sen en morgonpromenad. Detta innan frukost alltså. Det ska ju tydligen vara bra att promenera på tom mage. Jag ska göra lite efterforskningar på detta, vill ju inte skada min fina kropp. Jag har ju liksom bara en (om ni inte visste det). Det är höstingång, tveklöst, och det är helt klart dags att börja uppskatta augusti redan nu. Det är ett annat ljus, det är lite svalare och detta vill jag säga: var ute och ta del medan förändringarna kommer gradvis!

Jag har som mål att ha en demi-retreat idag. Demi, alltså inte total-retreat. Men jag ska ordna mig själv ett litet mini-spa. Blev ju inspirerad av Idas bok, som jag såg hemma hos Ulliz, den heter Lisens örtspa. Då otroligt mysig bok och funderar på den efter att mayan har tagit slut. I mitt demi-retreat ska här skrubbas och filas, smörjas och njutas!

Jag saknar två saker. En som inte hänt ännu. Jag funderar på Santiago de Compostela. Den tar ca 4 veckor att gå/vandra. Och Thailand. Men utan drömmar, inget liv - så jag njuter av att sakna.Nämen!

Ja, det blev en riktig långpromenad - från Odenplan till Medborgarplatsen. Gamla Stan var full med människor. Människor som sitter på restaurang, människor som står på ett och samma ställe, människor som ler...Det härliga var att gå medan det gradvis blev mörkare. Och nu är det snart dags att klä på sig lite varmare - mysigt!

Har varit med tjejerna Ulliz och Em, vi har skrattat åt olika klipp på youtube. Jag ville vara duktig och visa att jag också kan (Emily visade knasiga Idoler som sjöng - tyvärr är min blogg barntillåten, så låttitlarna är censurerade här hos mig) så jag berättade om dead anakonda på youtube. Då bestämde sig Emily för att vara ormrädd. Men den är ruskigt bra, klicka här!

Innan dess var jag med hunden Marre. Jag vet att han tycker om mig för precis den jag är - det känns tryggt att veta.

Annars då? Läst om räntefördelning. Egentligen är det intressant eftersom det kan ge skattefördelar, men jag kan säga att samtidigt som jag läste hade jag gäspmaraton. Och pussade en massa på Marius.Detta recept finner ni på fitmama!

Morgon med härligt augustiväder!

Vet ni att jag vaknade och då låg jag helt åt andra hållet - med huvudet där fötterna brukar ligga och vice versa - hur blev det så här? Nu är jag i alla fall vaken och tar mig en kopp kaffe medan jag lite smått planerar dagen. Sista passet med Marius idag och på eftermiddagen ska jag träffa tjejerna Ulliz och Em. Vågar knappt säga att vi tre har inte träffats tillsammans sedan jag åkte till Polen. Det säger sig självt att det verkligen är dags!

Morgonpromenader står lite på schemat den närmsta tiden. Och så funderar jag på det här med vad som händer om man tränar före frukosten. Jag följer några träningsbloggar och ska höra med "dem som vet" ifall det är en god idé. För är det så att det fungerar - då ska jag testa att träna tidigt på morgonen för att sedan äta frukost. Har ni några tankar om detta? Skriv gärna i kommentarsfältet!

Dags att städa kylskåpet! Jippie!

 

En lunch senare...Tankeludd

Det är något som saknas. Modell: ätbart. Kolhydrater. Socker. Ja, något är det. Men jag är inte hungrig. Kroppen behöver nånting gott. Det är som att det fattas något essentiellt. Men jag är inte sugen på något. Skulle faktiskt kunna tänka mig en tupplur. Fast utan tupp. En lur. Fötterna känns lite kalla. Har rena strumpor i väskan. Fast den ligger i köket och dit orkar jag inte gå just nu. Å andra sidan så ligger kameran där med. Så jag kan slå två flugor i en smäll. Är ni beredda, jag går nu...

Tillbaka - även med en grå tröja som jag är lite smått förtjust i. Och dessutom är den lätt att tvätta. Solen skiner därute, men det är ett helt annat ljus. Jag vet vad jag tänker och jag vet att jag förmodligen har rätt - hösten är på ingång. Första tanken är inte nej. Tanken är snarare att jag saknar höstlukterna och färgerna. Men min kropp är lite allergisk mot det mörker som sedan kommer. Det kliar liksom av det, inombords. Och jag blir trött. Lösning: Thailand. Eller kanske ljusterapi i någon tråkig lokal som har new-age musik. Eller se till att ha en bra dygsnrytm. Upp. Äta. Gå ut. Vila. Äta. Sova. Men jag vet att det inte kommer att hålla. Hm.

Det blev träning idag - en snabbvariant - 20 minuter på löpband med lutning. Och sedan styrka: mage och framsida axlar. Jag känner mig starkare. Och sen ut med hunden. Nu vet jag vad jag vill ha. En magnum med mycket choklad. Sen kan jag sova.Tiden

Är svår - för egentligen, vem behöver den? Det är klart, det underlättar om man ska bestämma träff med någon. Men annars - vad består tiden av? Sekunder och minuter, det har vi definierat som avstånd mellan dået och nuet. Och så var det framtiden. Eh, jag vet ju till exempel att jag ska gå om en timme. Och vad skapar det i mig? Det skapar en aning stress. Men jag omvandlar den till: vad måste jag göra under den här timmen?

1. Städa lite i köket
2. Blogginlägg
3. Kolla på skatteverkets hemsida gällande skatteuträkning.

Annars? Jag ska träffa Maria och Klara. Och träning på kvällen. Träningen känns viktig i mitt liv och jag är verkligen glad att jag är så motiverad! Det kan hända att det blir en kategori träning, men har inte bestämt mig än!


Möte. Hund. Mobil.

Fast hund kommer på första plats - min lille Marius har fått besök av mig och vi har det bra ihop! En liten prommis har vi hunnit med och sen har vi tagit det lugnt (dvs jag har surfat runt och Marius har legat på soffan och varit alldeles harmonisk). Alldeles strax ska jag åka till skatteverkets infoträff på Söder - mellan 13.30-16.30 ska det vara info om skatter och moms och annat smått och gott. Ser faktiskt fram emot det! Klockan hemma hos Sammy visar hela tiden på fem i två, men klockan är bara strax efter tolv. Lunch har jag fått i mig - spenatpasta som Sammy lämnade (tack!).

Tanken är att senare ikväll komma tillbaka till Solna och få hjälp att välja mobil och abonnemang. Visst kan man ha det tråkigare? Jag vill ha en lur som är bra, men inte för avancerad. Sammy brukar vara bra på att ge mig råd. Sen så måste vi kolla min dator lite grann också. Funderar på att ge den en upgrade. Men vi får se hur det går.

Det kommer att bli en del yoga i höst. Jag och Sven håller på att planera. Det lutar åt drop-in yoga två gånger i månaden och sen blir det yoga hemma hos varandra med lite spa-karaktär. Det är bra att ha killkompisar som man kan göra sånt med! Ska höra med Ulliz, hon hade DVD med yoga som kan fungera. För det ska vara kundalini-yoga - annat går inte igenom!

Ja. Jag säger ja.

Till det som livet erbjuder. Javisst, jag tar emot allt. Bra som ont. Shoot, I am ready! Om någon söker mig så är jag på gymmet. Det går bra med träningen - igår var det bröst och triceps i fokus. Det känns bra och ingen träningsvärk. Sedan var det retreat på schemat. Jag var tyst som en mus och låg i sängen och läste och sov om vartannat - mycket uppskattat. Men jag var uppmärksam på mina tankar: det var ganska mycket av "jag borde", "där skulle jag kunna städa" och "shit, vad beroende jag är av datorn egentligen!". Summa summarum: fler retreats. Inom snar framtid - framför allt glad över veta hur det känns att inte vara online hela tiden!

Det är mitt träd som det låter om när vinden brakar in i det. Jag vet nu hur det låter och jag tycker om det. Och jag gillar att kunna känna lukter från förr. Jag har besökt världar som jag trodde hade försvunnit. Färgerna är nu klarare och jag tror jag förstår lite mer än vanligt.

I say yes to life. What do you say yes to?

Ge mig ett M! ett Y! ett S!MYS


Ja, det är vad jag behöver. Kalla det ego-tid, kalla det en lugn stund. Jag hittade ett annat bra ord också: retreat. Kanske ska jag börja med att säga att Kinga ligger hemma och kurerar sig, så lilla jag har en ensam stund hemma i lägenheten. Fast det är sanning med modifikation. Mamma ligger och sover i min säng i vardagsummet. Men annars är det tyst och skönt. Jag gick inte till kyrkan, det kändes för stressigt. Att säga nej till sig själv är inte så svårt ändå. Efter taget beslut kände jag mig lättad! Beslutet togs när jag stod och svettades på crosstrainern på Friskis. Idag har jag varit på medel-jympa-pass och sedan tränat kondition och styrka. Det märks att folk är tillbaka - det var fullt ös. Men jag gjorde alla övningar förutom lats-drag som jag tar imorgon för maskinen var konstant upptagen. Konstant.


Tillbaka till retreat. Jag känner att det skulle vara passande för mig att ha en sådan imorgon. Det skulle då innefatta följande:- ingen dator, tv eller musik (hjälp!)
- vara ensam hela dagen
- ingen prestation och inga mål att nås
- stillhet
- en promenad i naturen nånstans här i närheten (obs ingen kamera medtages. Jag vet att det är taskigt...)Så, mina planer på att åka till Tyresta med killarna Sven, Carlos och Kostas går lite i stöpet. Eller ganska mycket. Men jag prioriterar mig själv imorgon, då det är halvtid i augusti månad.

Jaha tänker ni, men du snackade ju om lats-drag? Ja, för jag gör en fuling och tränar på morgonen - sen börjar retreaten. Fiffigt va? 

Om du var nere på gården, skulle jag titta ut genom fönstret. Våra ögon skulle mötas och du skulle se att jag har förändrats. Vem vet vad som händer, när ingen ser på? Vem vet, kanske kommer du verkligen att stå nere på min gård och jag skulle kasta ner nyckeln i en av mina strumpor - den med Hello Kitty på. Och du skulle sedan dra ett skämt och allt skulle vara som vanligt igen. I den bästa av världar. Saknar dig.

Mycket gott. Typ "lås in dem, jag kan inte sluta!"

Ja, det är bullarna jag talar om. Och inte vilka som helst: kanelbullar bakade med olika mjölsorter. Och jag har egentligen bestämt mig för att skita i att ha dåligt samvete över att äta det som jag gillar, så länge jag inte överdriver. Och det gör jag ju inte. Men visst får jag lust att äta upp allihopa - inte klokt vad det är gott!Idag är det en dag av kontemplation. Och träning. Och kyrkan. Och Kinga. Men det känns inte stressigt, klockan är ju bara tolv. Ah, och så var det tvätt också. Men det är lugnt, mamma får hjälpa mig!Jag är ovan att ha dig hos mig. Men å andra sidan är du med mig hela tiden. Du har inrett ett rum i mitt hjärta och du dansar till dess slag.

Lite kallt om fötterna...

och ändå så in i bomben harmonisk - saker löser sig liksom eftersom. På något konstigt vis. Framförallt är jag glad och stolt att Dorota har fixat arbete och ett rum som hon ska bo i tills hon hittar något eget. Det regnar ute och vi lyssnar på låtar från youtube - mysfaktor hög.

Vill läsa min bok "att må bra medan man lyckas" - och ska strax göra det. Ville bara lämna ett avtryck när jag mår så här bra - det blir bra att komma tillbaka till de dagar som är lite mindre bra.

Aha. Mayan ja. Den lever jag parallellt med och det går bra. Snart har två av åtta veckor gått. Jag är bra. Tack Emily och Sven för era fina kommentarer - de värmer så!

En morgon. Med sol och holländsk waffle.

Lite gäsp och lite hunger. Och vackert väder. Då är det liksom läge att mysa och ligga i sängen med datorn. Livet är härligt. Och tänker mig en frukost med melon och yoghurt. Kaffe finns inom räckhåll också. Jag upprepar: Livet är härligt. Dagens planering är inte bestämd men Dorota nämnde solning och det kan gå! Och baka kanelbullar kan också vara ett alternativ.

Dagmar har åkt till Göteborg, hon ska på festival där. Hon hade med sig en liten present till mig när hon kom i måndags: sådana goda waffles - ruskigt goda, om jag får säga det själv!

Kanske att jag skulle ta mig till köket ändå. Tänker mig en smörgås med lite ost. Det är inte lätt att blogga på tom mage. Men det var värt ett försök i alla fall!

Vi har alla olika problem...

Men det löser sig! Dorota och jag har spelat yatzy och nu visar det sig att livet ler åt oss. Ja, till och med Dagmar lyckas med att skicka sms från sin mobil (det gick inte förut). Så, jag menar: don´t  worry, be incredibly happy instead. Det känns trist att tjejerna ska åka, vi har vårt lilla harem här.

Min syster åker till NordIrland imorgon. Hon ska volontärarbete och jag är så stolt över henne! Fick ett mail här på kvällskvisten och jag blir alldeles glad!Dorota och jag softar! Och det känns bra!

Vi lämnade Dagmar, den festivalälskande, i stan och själva har vi gjort en bulgursallad. Det är grått ute, hösten knackar på och vad kan vi göra? Det är bara att släppa in den...Men om det kommer en dag med sol, så är det förstås också välkommet!

Åhå. Jag yogade igår - det är  ju bara så underbart. Men så har jag kommit fram till följande:

1. Det skulle vara kul att gå en hel höst, varje vecka.
2. Men då försvinner spontaniteten

Lösning: Fundera på saken.

Vilken dag hörrni. Började med att skrivaren som jag fått av en kompis strejkade. Igen. Så jag åkte till bibblan och skrev ut mitt fina CV - ja, jag behövde den till en intervju. Det var på en träningsanläggning och det kändes bra. Men jag tror att jag ska söka mig vidare, för dagarna passade mig inte alls och lönen var rent ut sagt kass. Så är det ibland. Hade det varit bara på vardagar hade jag kanske övervägt det. Men! Jag fick en lust att fortsätta söka, så det är bra!

Jag vill tacka några personer (hehe, värsta galan här på bloggen). Dels är det Dorota och Dagmar - för att de har tagit hand om mig så bra dessa dagar och varit alldeles ypperliga gäster! Och Dorota är official yatzy-master. Vi väntar på att Dagmar ska slå en yatzy hon med!

Sen är det Emily, för all inspiration och stöd inför det här med företagandet och jobbsökandet - det känns bra och ärligt och givande! Och jag tycker definitivt ni ska kolla in hennes hemsida: www.emforme.se

Och så är det min Ulliz som också finns där, hela tiden, och som man kan prata om allt med! Jag hoppas hon får nytta av sin friskvårdsutbildning och att livet blir som hon tänkt det!

Sen finns det fler personer, det vet jag. Men idag nämner jag dessa fyra!

Ah. Måste tipsa om min artikel om panikhunger på www.fitmama.se! Ja, det är jag som är författare.Vad är det med bullarna på Pressbyrån?

Aha! Ni tror att jag fuskar med Maya-fria månaderna? Nej, men igår när jag och Dagmar satt och väntade på Dorota så var ett skumt par som gick in på Pressbyrån och packade en papperspåse (storlek liten) full med kanelbullar och annat. Först trodde jag att de skulle dra utan att betala, men min tanke var fel. Jag får ibland sådana infall, att sitta och kolla in vad människor gör. Just detta par verkade väldigt stressade, de sprang fram och tillbaka och man visste inte riktigt vad som var på gång.

Sedan, efter att vi fick veta att Dorotas buss var försenad (pga asfaltsläggning) så gick vi ner till den Pressbyrån som hade öppet till 23.30 så ser vi paret igen. Och mycket riktigt, de skulle köpa ännu fler bullar. Så min fråga är: vad är det med bullarna på Pressbyrån?

Så, när väl vår söta Dorot kom, då gick vi till tunnelbanan. Och vem stöter jag på vid perrongen, ganska dragen (tyvärr) - jo kvinnan från bull-paret. Hon såg ut att ha tagit något av den starka sorten. Dorota har en teori att bullarna innehåller amfetamin. Man vet aldrig - så se upp! Life is like a Pressbyrå full of Buns - you never know what you gonna get!

Nu på dagen har vi varit och inhandlat mat, vi har blivit nekade alkohol på Systemet (!) och så har tjejerna köpt en inflyttningspresent till mig, sånt blir man ju glad av! Och det roligaste var när Dagmar skulle köpa vin, hon hade bara studentlegitimation, men det var inte godkänt. Men då tänkte jag att den enkla lösningen var att jag tog fram mitt leg. Men nej, det gick inte. Vi fick inte handla. Punkt. Så vi tog nästa System och lämnade för säkerhets skull Dagmar utanför. Det gick bra och det kommer en vinprovsinlägg inom kort!
Whiiippa, Whooopa!

Ja, sådär gick jag omkring igår i skogen i Nationalparken och ropade. Bara sådär härligt att vara barnslig och se vilka ljud jag kan åstadkomma. Svenne hängde på trenden och vi funderar starkt på att bli Professionella Ljudmakers. Ljudeffekten AB. Eller så fortsätter vi att vara Emilia och Sven och har det bra med Yoga, vandringar, matidéer eller varför inte filmkvällar. Kan gå säger jag.

Sitter med en just nu mossig hjärna och försöker sortera intrycken. Det är saker som ska göras och det ska tränas på Friskis och Svettis. Mitt bästa recept på att lösa den sorten av problem är: Skriv en lista på bloggen! Och mycket riktigt - jag lever som jag lär, trots värmebölja och total olust att göra saker, så sitter jag med mina tangenter och säger klara, färdiga, SKRIV!

1. Jag ska städa kylskåpet - det tar ca 1 timme
2. Badrummet behöver en upgrade - ca 45 minuter
3. Det sista i vardagsrummet - ca 30 minuter
4. Träna tar ca 1,5 timme
5. Tvätta - ca 30 minuters arbete med hängning plus upphämtning

Sammanlagd tid avseende aktiviteter: 3 timmar och 45 minuter. Klockslag

15.20-16.10 Badrum
16.10 Hänga upp tvätt
16.30-17.40 Kylskåp plus hämta tvätt
Träna gör jag mellan 19.00-20.30 Och jag ska ha fokus på CARDIO *peppa mig, please!*

Ikväll mina damer och herrar har jag ett celebert besök, inga mindre än D & D: Dorota och Dagmar!! De ska vara hos mig denna vecka och jag har en föraning som heter: mycket skoj!


Jag fixar det här, eller hur? Whiiippa, Whoopa!

Paradiset - eller Tyresta Nationalpark

Andas in. Det var steg ett. Andas ut. Det var steg två. Och det är det som jag har gjort denna eftermiddag/kväll. I mitt sällskap har jag haft min trogne vän Sven och min något pratglada syster Monika. Ah, vi får inte glömma Fabio, vår transport mellan Enskede Gård och Tyresta Nationalpark. Ni som bor i Stockholmstrakten vet att vädret har varit helt galet bra. När jag inte andades idag så åt jag mat. Och det bästa av allt - jag gled (ja, graciös som jag är) ner i det sköna vattnet och badade och sa vid flera tillfällen "det här är livet". Och det är det.


Vi uppskattade vägen lika mycket som målet!


Mat: korv, potatis och sallad. Very much husmanskost!


Vi kallade oss själva för Black Widows...Mat har ju varit lite i fokus på sistone. Ja, alltså, det är ju det viktigaste vi kan ge kroppen (tillsammans med motion och sömn blir det bra!). Igår kväll var vi ju på Parkteater igen, men innan dess så åt jag:
Parkteatern var sådär. Inget ont om Potatislandet, men jag var trött efter gårdagens persiennbestyr och dessutom är det svårt att komma med en föreställning efter att Sirqus Alfon slagit till...Men det var fint ändå. Ni kan ju kika på lite bilder om ni vill!
Eftersom jag är på bildhumör så får ni en titt på min "snabb-middag". Men sen är det stänga-av-datorn-dags!You won´t find peace by avoiding life

Något i den stilen sa Virginia Woolf (Nicole Kidman) till sin man Leonard i filmen the Hours, som jag såg igår med Sven, efter att ha varit på restaurang och ätit kinesiskt. Mycket trevligt och dessutom har vi en idé som så sakta börja ta form. "Avoiding life", är det något som man gör? Jag har nog haft perioder av undvikande av livet. Men just nu är närvaron i nuet mycket stor - även om jag har svårt att definiera begreppet "nu". Jag hade en gång för länge sedan en kort diskussion om begreppet nu i min blogg, men orkar inte riktigt leta i bloggen, varför gräva i det förflutna?

Jag hade också en trevlig eftermiddag med Kinga, vi fixade lite med en bild som jag ska använda till min artikel som handlar om panikhunger, den borde komma upp nästa vecka. Men redan nu finns den berömda torskröran med på fitmama, så gå in och kika!

Nu håller vi på för fullt och sätter upp persienner i vardagsrummet - Sven och hans vän Göran arbetar på bra, medan jag är lunch - och fikaansvarig. Gabriella (Görans dotter) hjälper till hon med!

Ikväll riktar jag mig in på Parkteatern igen, Potatislandet är det ikväll klockan 19.00 på Vitabergsparken på Söder!


Bloggar i allmänhet - mina åsikter

Det är riktigt kul att hitta bloggar som man sedan följer under en period. Alla har ju olika smak och utbudet är minst sagt stort. Men när jag klickar på bloggar som verkligen är intetsägande och där stavfelen (jag vet...) avlöser varandra, då känns det som ett onödigt klick. Dessvärre händer det ofta. Så jag googlade på "kvalitetsbloggar" och fick lite resultat. Det roliga var att Google själv har problem med särskrivning "menade du kvalitets bloggar?". Det finns en modig bloggare som har döpt sin blogg till just "kvalitetsbloggen", men dess innehåll tilltalade mig inte riktigt. Den var svår helt enkelt.

Man kanske skulle starta siten Kvalitetsbloggar.se och sedan certifiera bloggare. Typ så man kan säga att man är legitimerad bloggare (ni inser att det är ironi i det jag skriver?). Det finns säkert sidor som har den funktionen, vet bland annat att man kan hitta mycket träningsbloggar på http://www.traningskompisen.se/.  Sen finns det spotlife.se, som kallar sig själva för exklusivt bloggnätverk, men jag får dessvärre dåliga vibbar av det, gissa varför: "Spotlife letar efter unika, intressanta och ambitiösa bloggar/bloggare. Har man dessutom en större läsarkrets redan kan det vara aktuellt med sammarbete". Hallå!! Om ni nu verkligen vill ha ett samarbete, please check your spelling!!! (någon som ser vad jag ser?)

Ja, kanske att jag överdriver, men ju mer spacklad med reklam en sida är, desto mindre vill jag vara där. Och det är ganska självklart vad spotify vill jag göra, tjäna på annonser på bloggar som ofta unga tjejer skriver på. Deras s.k. erbjudande till dessa bloggare är säkert inte mycket värt med tanke på vad de får i gengäld. Men, det är mina åsikter.

Jag skapa en kategori där jag förklarar lite närmre vilka människorna i mitt liv är. De som ofta förekommer i bloggen - det kan ju vara så att någon vill veta, man vet aldrig! Jag har lite svårt att använda kategorierna, men jag hoppas att ni har sett längst ner på varje inlägg, att jag de olika kategorierna, såsom Företagande, Underbart och Vänner. Den sistnämnda har jag använt mycket!

Har ni några tankar om bloggvärlden och vilka följer ni? Jag brukar sätta upp de riktigt schyssta bloggarna som en länk i min blogg, nere på högra sidan. Men det tål att upprepas att jag följer (bland annat):

Matilda: barnboksillsutratör som skriver på ett humoristiskt sätt och är duktig på att svara på kommentarer. Hon är egen företagare och en inspiration till oss som är i startgroparna!

Jenna: en jättegullig tjej som ofta promotar ego-tid. Fastän att hon är ung så inser hon vikten av att lyssna på sin kropp, och det gillar jag starkt!

Nu ringde Kinga! Så jag måste dra! Vi syns senare!

Emilia

Sirqus Alfon rules! Punkt.

Det var så kul, det var så mycket bra grejer, det var alldeles perfekt väder och det var....Sirqus Alfon som uppträdde på Parkteatern i Vitabersparken! Vi kom utan förväntningar och lämnade med huvudet fullt av Euro hits och glada leenden på läpparna. Hur orkar de vara så energiska och hur kan man få tafflighet att verka så professionellt? Ett mysterium, men det fungerar. I sluttampen av denna färgsprakande föreställning hoppade hela Vitabergsparken och ropade Jump Jump! tillsammans med ledaren av Sirqus Alfon. Jag är verkligen glad att jag gick och det vet jag (inte tror, men vet) att resten av sällskapet också är! Vi kommer garanterat att kika på  Riksteaterns hemsida, eftersom den 4-5 oktober kommer dessa performance-artister att vara på plats.

Annars då? Em kom hit i eftermiddags, mn vi hann knappt med kaffet förrän det var dags att röra sig vidare. Vi handlade goda baguetter på gateau, Sockenplan. Sen tuben till Skanstull. Jag är mycket nöjd med dagen. Ni ser, den får fem morgonsolar av fem möjliga - fantastiskt, den första femman i denna blogg! :)

Kom ihåg - var professional! (om man har sett Alfon - ja, då vet man!)

I am loving life again!

Ja, det finns orsaker till detta. Alla kanske jag inte  ska ange, men framför allt känns framtiden ljus och jag är så glad att jag är hel och frisk och kan träna utan problem. Jag tar medvetet ledigt från träningen idag - väljer att umgås med fina Em, som just nu är på väg till en arbetsintervju - all lycka till henne! Tanken var att jag ska skulle hinna gå ned och sola lite, men känner att det kurrar så smått i magen. Planen är pasta igen, ca 1,5 dl (i torr form) och mera tonfisk och lite ägg, tomater, majs m.m. Nu har jag ingen majonnäs hemma, men jag tar olivolja istället!

Ikväll är det dags för parkteater tillsammans med Em (kanske att hennes Anders också kommer!) och Svenne. Tydligen ska det vara något riktigt bra: www.sirqusalfon.com Försöker få mi syrran också!

I helgen ska jag äntligen (!) sätta upp persienner i vardagsrummet - perfekt eftersom jag ska ha gäster nästa vecka. Jag får tacka Sven för att han hjälper mig med mina victory-challenges, ja det betyder helt enkelt att jag faktiskt gör saker!

Idag är det torsdag och jag kom på att jag ändrar datumen för mitt parallella liv vid Mayan. Starten var de facto i måndags - så 3 augusti till den 3 oktober - känn på den ni!

Min "nya" design på bloggen är jag inte riktigt nöjd med, eftersom länkarna endast ser understrukna ut. Men efter mina mayanfria månader ska jag hitta någon som kan hjälpa mig med designen på min blogg. Nu har jag testat bloggandet så pass länge att jag kan tänka mig att faktiskt göra något snyggt med bloggen - ni får hemskt gärna tipsa mig på personer som kan det här med bloggdesign - det skulle uppskattas mycket!

Dagens Victory nummer ett: sorterade tvätten!


Leva parallellt med Mayan i två månader

"Yes, I´m on my way" sa hon med sin breda amerikanska. Hon var liten, men på något sätt unik. Jag satte mig mittemot henne på tunnelbanan, men kunde inte titta på henne, jag var rädd att möta hennes blåa blick. Blåa små söta ögon i ett ansikte som liknade en dockas. Förutom det faktum att hon var piercad, inte så docklikt. Hela hennes uppenbarelse var färgsprakande: byxorna var ett mischmasch av tygbitar på något som en gång hade varit ett par jeans. Hennes byst, för hennes storlek, var milt sagt stor. Hon hade en rutig skjorta på sig, men hade tydligen svårt att knäppa de översta knapparna...Armband, halsband och...musik...hon lyssnade på en Ipod och hennes ansikte antog olika känslouttryck - ända fram till T-centralen där hon gick av. Hon fick ett namn av mig - Trixie.

Jag klarade samtliga åtaganden i det förra inlägget - otroligt vad ett blogginlägg kan göra. Så jag tackar mig själv för min insats idag - är riktigt nöjd!

Att leva parallellt med Mayan i två månader. Mayan är den kommersiella världen, med alla ha-begär, konsumtion och att ständigt jaga. Jag har tagit begreppet mayan från Ambres, utan att för den sakens skull vara anhängare av någon form av new-age konstellation. Jag tycker att namnet mayan passar bra. Ni har säkert andra namn på detta, jag använder detta.

Törstig - sugen på cola

Vad menar jag med att leva parallellt då? Ja, mayan kommer ju inte att sluta att existera så länge jorden finns till. Tror jag i alla fall. Säkert är att den kommer att existera de närmsta månaderna. Och jag tänker leva bredvid, parallellt. Ja, kalla det shoppingstopp, köpfria månader....det spelar ingen roll. Jag har bestämt mig. Det finns dock några saker som är tillåtna:

- 80 kronor per dag (detta går till mat etc) = 2400 kr / månad
- Om jag får tillfälle att gå på Yoga, så gör jag det (150 kr per gång)
- Jag får äta ute en gång per vecka
- Det kan finnas extraordinära utgifter som jag inte riktigt kan styra över.

Missionen "Leva parallellt med Mayan i två månader" kommer att vara mellan den 5 september och 5 oktober

Lev väl!
Ja, lunchen känner ni igen, lite modifierad och utan aubergine, men däremot mycket morötter (lax och sås)

Men middagen är jag extra nöjd med. Jag var ju på utejympa ikväll och kände för något gott och proteinrikt. Så jag tog en burk tonfisk, la den i en bunke, en halv burk med majs, en hackad lök, 2 msk majonnäs, 1 tomat, örtsalt, peppar och oregano. Blanda och du får en underbar tonfiskröra! Till detta åt jag lite sallad och 1 1/2 pasta.

Det finns stunder som...

gör mig oklok. Eller så här: jag har en del saker att göra idag, men de snurrar mest i huvudet och jag kan inte bestämma mig (jenna, en bloggare, hade liknande problem idag, såg jag!). Så min tanke är så här: jag spaltar upp det här på bloggen och så kommer jag kanske på en lösning. Är ni med?

Skicka en förfrågan till en kund - detta tar ca 45 minuter då jag måste göra ett förarbete
Skicka en jobbansökan - detta tar en timme. Måste fixa lite med CV:et och skriva ett personligt brev
Ringa en potentiell kund - detta tar max 15 minuter
Sola
Äta lunch
Göra klart tvätten
Träna utejympa klockan 18.00
Få en nyckel av Sammy

Jaha ja. Då ska jag försöka med några klockslag här då. Först: vad känner jag för just nu? Egentligen är det två timmars arbete, de två första punkterna. Så jag tar tag i dessa nu på en gång, medan tvätten görs. Och sen kan jag ta det lugnt. Så alltså:

10.20-10.35 - Ringa samtal
10.35-11.45 - förarbete plus mail (la till några minuter för att fixa med tvätten)
12.00 LUNCH (gårdagens lax, yes please)
12.30-13.00 Första hälften av CV plus Personligt Brev
13.00 PAUS - SOLA och GÖRA INGENTING!
15.00 (ca) Andra hälften av CV etc

18.00 Jympa och innan dess träffa Sammy

Se, det var ju inte så svårt, eller hur?

Igår var det ju YOGA med stort Y - fantastiskt bra, jag är alldeles kär i Kundalini Yoga - helt sjukt bra och roligt och avslappnande! Sen åkte vi hem till mig och åt Fjällfil - en ny favorit! Med en massa gott i!

Lyssna på radio, dricka kaffe, och sen ut...

En behaglig röst på radion måste jag säga. Och en behaglig Emilia. Som har tränat i en timme och sedan bastat. En favorit i repris från igår, bara det att jag slapp springa ut från Friskis som igår (Sven hade parkering till 12.15). Idag blev det ett pass med armar. Men jag får dålig "kontakt" med mina biceps. Ska kolla på ett site och se om det finns alternativa styrketräningsmetoder för dessa muskler. För tricepsen kände jag av, oh yes! Blev en stunds mage också. Äntligen har benen återhämtat sig efter den upproriska träningsvärken som jag hade ett par dagar.

Nu har jag två dagar i rad gjort en "sås" som passar utmärkt till fisk eller kyckling. Och allra bäst till aubergine! Så därför inleder jag denna tisdagsblogg med recept! Tadaa! Modifierad variant från tasteline.com:

Aubergine - hur göra?
Aubergine är kanske inte det mest vanliga som man köper i butik, men jag kan säga som så här: det kan verkligen vara värt att pröva.

Så: skala och tärna sedan auberginen. Strö över salt och låt "svettas" i en halvtimme. Under tiden kan du göra lax eller kyckling - det är upp till dig. Eller varför inte såsen som jag kommer marknadsföra senare i detta inlägg!

Skölj av saltet och auberginen. Hetta upp olivolja och bregott/smör i en stekpanna (det blir faktiskt ett bra resultat i stekningsväg om man blandar dessa fetter) och stek auberginen så att den blir mjuk och brun. Krydda med salt och peppar medan du steker. Lite timjan kan gå också!

Min goda sås!
2 dl (200 gr) creme fraiche (kan säga att den som säljs på Lidl är riktigt god!)
2-3 vitlöksklyftor
1/2 lök
Kryddor: salt och peppar, oregano

Häll creme fraichen i en liten skål. Pressa i vitlöken. Hacka den halva löken fint, häll i skålen tillsammans med kryddorna och rör om ordentligt - voilà!

Auberginen och såsen kan fördelaktigt ätas med lax, så som jag gjorde idag, tillsammans med lite goda rårivna morötter! Mums!


Morgonstund har Guld i mun!

God morgon. Och vilken morgon sen! Det känns nästan dumt att gå till gymmet och svettas, men vad 17, det är ju också roligt. Fast det tycker inte mina ben som har ont ont ont sedan benpasset för några dagar sen. Därför blir det överkropp och armar idag istället! Jag tar med mig Sven också och så lunchar vi hemma hos mig efteråt. Jag har ännu inte fått i mig frukost, men magen kurrar, så det är nog dags! Dricker först en kopp te, ingefära och citron är det på temenyn idag.

Jag har ett träd utanför fönstret som jag tycker mycket om. Det känns som om jag har sällskap på så sätt. Grundat och bra. Just nu är det extra fint eftersom solen lyser på det. När jag tittar åt andra hållet ser jag hur stökigt det är här. *suck* Det är nog dags att göra något åt saken. Härifrån sängen kan jag identifiera fyra handdukar (!). Ja, en till träningen , en till utomhusbruk, en till duschen. Och den fjärde då? Ingen aning. Men det är alldeles för många! Sen ser jag en spegel som skulle ha hängts upp för länge sedan. Som tur är ska jag få monterade persienner på lördag (Sven och hans vän Göran kommer hit) så då tänkte jag be lite snällt om hjälp med spegeln. 

Syrran tycker jag ska tala om...

...fenomenet att gräset är grönare på andra sidan. Varför? Jo, det var prästen som predikade om det idag på högmässan. Jag lyssnade, för det var intressant och för att jag försöker vara närvarande i nuet. Ja, det är kanske inte enbart ett välanvänt ordspråk, det kanske är vår sanning?

Är du nöjd?
Eller strävar vi alltid efter något annat? När vintern är närvarande, ja då saknar vi sommaren. Men när sommaren väl har kommit, är det inte lite väl kvavt då (om jag får citera prästen...). Fast ibland kan jag tycka at begreppet nöjd betyder att det faktiskt skulle kunna vara bättre. Att nöjd är ett mellanläge...

När jag slog på det ovan nämnda ordspråket kommer först wikipedia upp men sen är det många bloggar som verkar ha fastnat för det. Vad tycker du?

Jag tror Elviz tycker gräset är precis lagom grönt när han får ligga och vila på madrassen, eller när bollen finns i närheten. Och i parken är gräset som grönast, till och med när det är vinter. En Elviz-filosof helt enkelt!

Igår hade jag en trevlig dag, men picknicken tog plats i Ulliz´ kök istället, tillsammans med Sven och Agnieszka (som gjorde en god pastasallad). Senare på kvällen kom Monika (syster) och hon stannade till idag vi gick på mässan tillsammans. Det är tänkt att vi ska ta en prommis till Djurgården - men ju mer tiden går desto mer inser jag att det är långt att gå dit...Och syster säger att jag får bestämma...Varför ska alltid jag ta de stora besluten?
Lördagsslappa och picknick i eftermiddag!

Det är väldigt ljust ute, samtidigt som det är grått - men Sörmlandsleden är inställd då vi inte vill vandra i regn och rusk. Jag ska slappa, det är min nya melodi - det känns bra. Imorse kom Ulliz in och sa att hon och Ida skulle åka - då var klockan åtta, men jag var fortfarande trött, så jag gick upp strax före tio.


Jag läste ett intressant inlägg på en blogg igår som ni gärna får kika närmare . Det handlade om vad som händer med oss på Internet när vi de facto dör (ja, för det ska vi ju alla). Ni som har facebook-konton eller bloggar (så som jag själv) bör kanske ta en funderare. Personligen vill jag nog inte ha kvar mina pinaler på nätet utan vill helst att någon efterlevande "tar" bort mig. Inte för att jag är i riskzonen, men det är nog dags att skriva ner sina lösenord...


Elvis och jag har det bra tillsammans - idag har vi tagit en kort runda, men innan picknicken blir det en lite längre promenad. Livet är som bäst när det är enkelt - eller hur?


Ah! Jag såg en film igår - Frida. Den handlade om Frida Kahlo, den mexikanska konstnärinnan. Den var riktigt bra, men kunde inte sluta att irritera mig över hennes ögonbryn (haha, hur ytlig får man vara?). Filmen hade flera budskap, bland annat om att inte ge upp. Och ger du upp, så gör det med stil! Det var kärlek, det var konst, det var sorg. Många vackra scener och Selma Hayek gjorde det hela bra, tycker jag.