Vuxenpoäng! Och en miljötjänst!

Det är så bra när förändringar är roliga. Det blir liksom lättare. Det har hänt något i Enskede Gård. Närmare bestämt hemma hos mig. Om du kommer hem till mig och lagar mat eller skalar ett äpple, då kommer du märka en skillnad. Jag har börjat sopsortera! *stolt* Det är en vän till mig som lärde mig hur och nu har jag fått en massa bio-presenter från min husvärd: en speciell korg och en massa majspåsar (lena som silke!) samt en skrapa - underbart! Så nu får ni vara försiktiga när ni kommer hem till mig!

Ny kategori för idag - den heter "Ansvar". Och jag har nu kommit fram till följande: vi har ansvar för oss själva och vi har ansvar för varandra. Jag gick ju på promenad och kan inte sluta att häpnas över att människor slänger saker på marken: cigarettpaket, papper och annat. Det värsta är ju att det finns ju faktiskt papperskorgar! Skärpning! Så jag tänkte, att när jag går på promenad kan jag ju ta upp sånt som inte känns "äckligt" och slänga det i korgarna. Med enkel multiplikation får vi: tre morgonpromenader i veckan och ca 3 upplockningar per gång: 9 saker i veckan som jag slänger. 52 veckor på ett år gånger nio = 468 saker! Sug på den ni!

Ah. En massa mat var det igår. Så det kommer lite matbilder. Köttbullar är underskattat. Ska göra egna = billigare, godare och mer innehåll!



Kommentarer
Postat av: Malin

Hej Emilia :)

Skönt med träningsvärk?

Bästa belöningen som finns, enligt mig!



Ja, du såg mitt schema. Kör rygg två ggr i veckan om man inkluderar chinsträningen på lördagar. Kör såhär både nu innan tävling och i vanliga fall.

Kul att höra att du tycker jag utvecklas :)

Tack så mycket för berömmet, det sporrar mig ännu mer!



Hoppas du får en bra vecka :)

kramar!

2009-08-24 @ 11:42:38
URL: http://metrobloggen.se/malinlundebring
Postat av: Jenna

Håller verkligen med dig om naturens läkande krafter. Hur grymt som helst. Jag hoppas jag lyckas leva kvar i det härliga harmoniska tempo och lugn som jag fick med mig hem därifrån :)



Åh stugretreat i Värmland låter verkligen toppen! Du måste se till att det blir av. Hur härligt som helst. När har ni isf planerat att åka?



Kundalini-yoga låter lite väl avancerat för en yoga-newbie som mig. Det enda jag har hunnit prova är sats nybörjar-yoga. Vad exakt innebär Kundalini? Det verkar finnas en hel yogadjungel av olika varianter :)



Första kursen på tur blir näringslära A. Ska bli superroligt eftersom jag redan läser det på fritiden! Dock misstänker jag att den innebär lite mer kemi vilket jag kanske borde förjupa mig i nu innan kursstart..



Hoppas du oxå får en riktigt bra start på en ny vecka!



Kram

2009-08-24 @ 20:32:35
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Är det sant? :) Gud vad duktig du är, Grattis!

Visst är det underbart när man märker och ser resultat! Riktigt bra jobbat!



Ja.. jag tog ju studenten nu i juni så det här blir vad jag sysselsätter mig med under mitt sabbatsår/halvår.

Ska definitivt plugga vidare - vet bara inte till vad. Svårt när man har så mycket att välja på, men träning och hälsa är verkligen något jag skulle vilja jobba med :)

Kramar

2009-08-24 @ 20:55:24
Postat av: Emilies Skafferi

Absolut det tror jag också på, att äta säsonngsbetonat. Det är den godaste maten också ju. Tyvärr bor jag ej i stockholm så jag har inte koll på var man kan handla vad där.. Hoppas att du fick tag i mågra kantareller.

Ha det fint! kram

2009-08-24 @ 21:57:04
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/
Postat av: Eric Bos

Vi källsorterar sedan vi flyttade till villa för tre år sedan, välkommen i klubben! Om alla drar sitt strå till stacken kan vi förändra denna värld! :-)

2009-08-24 @ 22:55:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback