Vilken dag! Och livet fortsätter...

Melodierna skrålar, vem strålar mest ikväll? Jag hänger inte riktigt med i svängarna utan väntar istället på den stora finalen i Globen. Jag vet, det finns säkert fördelar med så kallade delfinaler, men om man inte orkar boka varje lördagkväll i en månad då? Ja just det!

Jag är nöjd med helgens insats när det gäller jobbfronten! Sålde ganska mycket pasta och pratade mycket med kunderna, det var en trevlig butik därute i Sollentuna/Häggvik. Dessutom hann jag träffa lite jobbkompisar samt andra personer som arbetar i samma bransch! Men nu, nu är jag trött och längtar efter min säng. Har träffat två kompisar efter jobbet och det var jätteroligt, verkligen!

Morgondagen är inriktad på mässan klockan elva och sedan ska jag på Gröna Linjen igen. Agnieszka kom på den fantastiska idén att göra schabowe, det är jättegod mat, panerad kycklingfilé om jag inte minns helt fel.

Och nej, Petra Mede är inte rolig. Tycker jag.

Emilia, den roliga.


Framtiden är ljus...

Naturligt trött...

...efter en hel dags arbete - men jag klarade det! Jag är härmed expert på att koka pasta och servera den med carbonarasås. Har jag lärt mig något idag? Ja, att det går att sälja om man bestämmer sig för det! Trivs jag med att "jobba på golvet"? Ja visst gör jag det. Alla börjar någonstans, eller hur? Men jag har ett par idéer på hur jag ska utveckla mig själv inom det område som jag är bra på. Någon dag här ska jag satsa på att arbeta med min målbilder.

Ta hand om er!
Emilia, den målfulla (vad är annars motsatsen till mållös?)

Så där ja. Eller hur var det nu igen?

Ja, acceptans. Av livet i litet och stort. Och mellan. Känner mig som en mellanbregott. Normalsaltad på en knäckebrödmacka. Tänk att bli tuggad på och svald. Mina tankar är lite i en annan värld just nu. Lyssnar på radio, någon som "råkade" ha 10 miljarder på sitt bankkonto. Inte illa, eller hur? Hennes första tanke var att de skulle dra, hon och hennes kille, men det gick inte, för hunden och samvetet. Men några extra kronor på kontot hade inte varit fel! Imorgon ska jag försöka göra vad jag kan på jobbet så att det blir en rolig dag. Tyvärr så har jag inte fått min certifiering och scarf som skulle skickas på posten hem till mig. Och så är jag lite irriterad över att syster min är så dålig på att svara i telefon. Förmodligen är det min hunger som spökar igen, det blir en väldigt seeen lunch idag. Men gott blir de: köttfärssås och spaghetti. Grönsakerna var alldeles för dyra, så några sådana köpte jag inte. Får kolla i Sollentuna om de har några bra priser - hoppas, hoppas!

---

Så, nu har jag fått i mig två portioner av god mat och kaffet puttrar på i köket, jajemän, nu är jag back to normal igen. Planerna för dagen är egentligen bak av bröd, om jag orkar, nu behöver jag vila lite på maten! Vill ju gärna att syrran ska fixa mitt hår, om hon nu kommer nån gång *otålig* Så måste jag ju förbereda mig inför imorgon, läsa igenom uppdragsinformation. Dessutom är det slutet på månaden, så räkningar skall betalas. Men först kaffe, kaffe, kaffe! Visste ni att "billigt" kaffe kan vara giftigt och att det innehåller helknasiga saker. Det var en nyhet för någon vecka sedan eller så. Tur att jag har "dyrt" ekologiskt kaffe hemma!

Dags att ta det lugnt - det blir bra det här!

Over and out
The normal one
Som stormen river öppet hav...

Den som hade svaret på frågan...

Nej, idag är en speciell dag. Som säkert alla förstår var fikan med tjejerna mysig och trevlig, det var länge sedan vi sågs alla tre (jag, Em och Ulliz). Jag åt aubergine fylld med grönsaker och bulgur. Sallad till det. Super-veggie med andra ord. Och hungrig var jag, som vanligt. Jag sa till Agnieszka idag att jag förmodligen har hål i magen, för var kommer hungern annars ifrån? Jag vet mycket väl att jag kanske tänker för mycket och att det går åt energi för det. Men inte ska det betyda att jag hela tiden tänker och planerar vad jag ska äta...Jag undrar om det är farligt att vara hungrig. För några år sedan så hade jag väldigt mycket att göra, skolan tärde på min hjärna och det var ständigt nya grupparbeten som skulle lämnas in, jag skulle iväg och träna, jag skulle vara en tillgänglig vän och hela den svängen. Det gjorde att jag inte hann äta som jag borde och jag hann heller inte känna någon hunger. Ni som känner mig vet hur det gick sen, men poängen som jag vill framföra är: om man har en massa aktiviteter så kanske inte hungern blir prio nummer ett? Jag kanske har för litet att göra? Fattar ingenting. Men vet också att jag inte kan hålla på och gräma mig över detta hela tiden. Det finns lösningar: äta regelbundet och alltid ha nödproviant med sig i form av frukt, nötter, aprikoser...

När det gäller träningen och hälsan i övrigt denna vecka har jag hållt lite låg profil. Jag har känt mig lite "svagare" och inte haft samma motivation som tidigare. Glömde till och med stegräknaren idag. Samtidigt har jag en känsla av att det kan vara bra och ta lite "ledigt" från min aktiva livsstil. Kroppen vet oftast vad den behöver och i mitt fall är det nog vila. Men det kommer att vända till på söndag då vi ska gå Gröna Linjen igen. Vi startar i Alvik klockan halv två, säg till om ni vill följa med!

Har kommit till en punkt där jag måste klargöra för mig själv vad det är jag egentligen vill - vad jag vill åstadkomma och vad som är viktigast. Vet redan nu att lugnet som jag känner i kyrkan är något jag vill fortsätta känna. Men livet innehåller också mer...

Over and out,
The Thinking OneBeen there before, it can come back...

Ut och fika med tjejerna! Men det är...

...även fastedag idag så jag ska ta det lite lugnt! Gick upp ganska sent, vid elva, och ska snart åka in till stan. Vi ska gå på Waynes coffee på Sveavägen. Var där och fikade med Emily för någon vecka sedan, det var trevligt och de har mycket mat att välja på (det är köttfritt idag som gäller). Sedan har jag inte så många andra planer, förutom mässan ikväll med Agnieszka. Hon och min syster kanske kommer över till mig imorgon, det ska bli kul! Ska övertala syrran att ta med sig plattången, håret blir så fint när hon har plattat det! Vi ska nog äta något gott också...

Såg film med Sammy igår (och ja, det blev en mumsig semla från Thelins, me very happy!), det var The last king of Scotland, den var bra. Riktigt bra. Hemsk också. Men vilka insatser från skådespelarna - fantastiskt! Så den kan jag rekommendera.

Måste de bara prata mat på radion - jag är ju jättehungrig!

Kram
Emilia

Tisdag, en lugn sådan!

Sommaren närmar sig. Ja, så nära är den kanske inte, men det är dags för mig att hitta sommarjobb. Och då är det bra att börja i tid! Har redan frågat pappa om han kan kolla på sitt jobb om de behöver någon på halvtid. Sedan tänkte jag höra för mig på ett ställe i Solna, ett litet gym, ifall de behöver någon i receptionen i sommar. Nu på fredag ska jag jobba med Axa mage och hjärta, det är två nya pastor, och dessa ska serveras med carbonarasås som jag värmer. Det ska nog inte bli så svårt! Har försökt att nå säljaren, men inte lyckats, ska försöka igen senare idag. Dagen som sådan kommer att vara ganska lugn, vet att jag har en broccoli som måste ätas upp. Den kommer jag att tillaga hemma hos Sammy, då jag ska dit om en timme eller så. Vet att Marius väntar på mig! Åh, hörrni, det är sol ute! Fantastiskt skönt med ljuset som har återvänt till vårt avlånga land. Ja, ikväll måste jag hitta på någon slags middag till mig och Sammy. Hm, jag funderar seriöst på thaikyckling. Det var länge sedan jag åt det och jag är riktigt bra på det. Det som behövs till det är förstås kyckling, aubergine, röd currypasta, kokosmjölk, limeblad, fisksås, ris....Idén känns bra, inte sant?

Dags att göra sig i ordning för att gå. Tar med mig en bok som jag kan läsa hemma hos Sammy. Ta hand om er! Tack för alla kommentarer den senaste tiden!

Emilia

Ps. Har ju inte ätit en enda semla i år - ska jag köpa till ikväll?Jag kan ju alltid fundera på saken...

Jag förstår inte!

Ja, rubriken kanske visar på att jag är irriterad? Ja, kanske, eller snarare orolig: jag har försökt att få bukt med min panikhunger som jag lider av och det är minsann inte lätt! Jag tycker personligen att jag äter bra samt regelbundet men ändå strejkar min kropp. Jag vet att om man sover dåligt så kan kroppen vara lite tricky när det gäller mat - men jag börjar undra om det inte är fel på min sköldkörtel eller om jag lider av diabetes. Det måste kollas upp och det ska jag göra senast nästa vecka. Sedan måste jag även ordna legitimation (som jag inte haft på evigheter!) samt pass. Mycket fixa och trixa med andra ord!

Har varit i kyrkan på mässa klockan sex och direkt efter det är det en kurs som jag går på. Det är en trevlig tjej där i min ålder som jag nu har pratat lite med och vi promenerade ända till Kungsholmen tillsammans, det var skönt att röra lite på sig och prata om lite allt möjligt. Kyrkan har bidragit till mycket positiva saker i mitt liv, bland annat en bredare bekantskapskrets, vilket är trevligt och spännande. Agnieszka och jag umgås ju mycket, vilket jag tycker är finemang. Dessutom har vi det polska språket gemensamt, vilket är bra för då kan vi öva på varandra!

På onsdag ska jag träffa mina änglar Emily och Ulliz, vi ska luncha ihop. Det var länge sedan som vi tre hann träffas! Den 14 mars ska Ulliz och Ida dessutom ha tjejfest med bögiga inslag - det ska bli jätteroligt! Och helgen innan ska jag och Emily åka till IKEA och då ska jag äntligen köpa....lampor!!! Då blir många av er glada eftersom jag just nu har en lampa i vardgasrummet som extraknäcker som hallampa när det är mörkt ute. Ja, sanningen är den att jag har inte en enda taklampa. Men det kommer! Den som väntar på något gott....

Men en sak som jag har tänkt på är livssanningar. Sanningar som man har gällande sig själv. De behöver inte vara sanna. Jag tänkte på det igår när jag läste om fenomenet i en bok. Och livssanningarna kan vara riktigt farliga. Jag har några sådana om mig själv som jag måste identifiera med ord och kolla av mot verkligheten. Till exempel så....ser jag mig själv som hjälpsam. Och det är ju i sig en positiv egenskap, men kanske inte alltid - ni vet, att sätta gränser är också en konst. Att jag är vanlig känner jag också ibland, samtidigt som jag marknadsför mig själv som"den roliga". I relationer till andra människor anpassar jag mig lätt, jag är nog ganska lätt att tycka om. Ogillar konflikter som inte är konstruktiva...Ja, det finns många livssanningar, det handlar ju i mångt och mycket om självkänsla.

Hörrni, dags för refrängen!

Sov gott!
Emilia


Emilia den kloka?

Jag vill åka utomlands i vinter! Och en film som jag gillar!

Jaha, är det så att en bild gör att ni läser bloggen? Jag tror att det är mycket möjligt! Nedan tagna bild är från Thailand som är mitt favoritresmål för närvarande, och det är Maria som har tagit bilden med min kamera - finemang! När jag menar att jag vill åka så betyder det inte att jag faktiskt kommer att göra det. Nej, under nästa vinter kommer jag nog att fokusera på arbete och försöka hitta fler Frilansuppdrag. För det tilltalar mig! Men drömma kan jag ju alltid. Sedan kanske jag är så pass etablerad och duktig att jag kan arbeta från Thailand! Allt jag behöver är en dator och uppkoppling, svårare än så blir det inte!

Marius ligger här bredvid mig på soffan och gnäller. Och jag säger att jag vet att han vill gå ut, men just nu vill jag surfa på nätet! Sammy var så snäll och lämnade en tallrik med spenatpasta som bara behövde värmas - tack så mycket! Tröttheten sitter i lite grann, men jag ska klara denna långa dag. Att komma ut i ljuset kan nog vara en bra idé!

Jo, i fredags såg jag och Carlos en film med Will Smith: 7 pounds, den var riktigt bra. Lite sjuk men ändå förståelig. Och liksom talade till ens känslor. Jag tror Carlos tyckte om den också!

Nej, nu klarar jag inte av Marres gnäll: time to go out!

Emilia


Yes please, more of this is my kitchen!

Dålig sömn inatt, men det kan gå ändå!

Så är det: har man sovit en dålig natt, som jag inatt, då har jag en tanke som jag använder mig av som säger att en eller några nätter klarar kroppen av - man behöver inte få fnatt över det. Och det gör att jag känner mig piggare! Men jag skippade träningen här på morgonen, det får bli en långprommis med Marre istället. Det har ju snöat galet mycket igår, så idag är det vinterskor som gäller. Kanske att jag tar med mig kameran också (är fortfarande hemma i Enskede Gård).
Dagens plan: ta det lite lugnare än vanligt, gå ut på en prommis, äta sen lunch, kolla in en blogg som jag verkligen gillade: www.matildasalmen.blogg.se, hon är barnboksillustratör på heltid och gör fantastiska saker, bor i Uppsala och är veckans blogg på blogg.se, sedan ska jag på mässa och kurs i kyrkan, hem och göra ett pilatesprogram....sen sova!

Kram, vi kanske syns senare!
Emilia

Fika, Pilates och SPA dag!

Ja, så är det planerat för idag, och snart ska jag äta middag. Det blir resterna av Fetasalladen som jag gjorde till mitt nyttiga fika och en smörgås på ett bröd som jag köpte på Gateau i Gallerian - mums! Har en camembert som jag ännu ej smakat på! På förmiddagen var jag på mässan, efteråt var det fika och då träffar man alltid på lite trevligt folk! Det var Agnieszka som tipsade mig om brödet. Tillsammans med avokado är det suveränt! När jag sedan skulle hem då strejkade tunnelbanan på grund av en olycka på Centralen så jag ringde Maria och sa att jag skulle bli sen till fikat, men det var lugnt. Hon och Mike kom till mig runt halv tre istället! Vi hade det mysigt och de gillade lägenheten! Vi åt så mycket att vi sedan var alldeles slut! Det var kul att ses, det var ett tag sedan!

Sedan har jag tränat Pilates hemma, jag har en dvd. Det var helt okej och blev lite smått andfådd, pluspoäng till mig! Nu ska jag snart äta som sagt och sedan blir det SPA - bada och göra mig ren och fin! Ansiktsmask och hela kittet!

Imorgon ska jag ut till Solna och ta hand om Marre! Ej att förglömma är att göra livemedelshygiencertifieringen samt ringa butik och säljare inför fredag och lördag! Och kanske söka sommarjobb? (hint till dig pappa!)

Kram
Emilia den underbara!

PS. Mitt i allt tumult på centralen träffade jag på Sven! Ja just det, ni som vill gå Gröna Linjen söndagen den första mars klockan halv två start Alvik: hör av er till mig!

En kopp Kvällsro och snart sova!

Köpte ett nytt örtte idag på Ica, Kvällsro, som jag nu intar inför nattsömnen - gott är det! Sitter och småtittar på en film, men den verkar ha pågått ett tag, så jag lägger inte så stor vikt vid den. Idag har varit en lång dag, en av anledningarna till att jag inte har bloggat så mycket. Jag började med att gå upp strax efter nio, testade en ny grej: att försöka hålla ögonen öppna på morgonen och "vakna" i sängen - det är inte lätt, för jag somnar om helt enkelt, men det gick ändå ganska bra. Skulle genomföra en certifiering på nätet i Livsmedelshygien, men hade inte användarnamnet - så jag får göra den på måndag istället. På fredag och lördag nästa vecka ska jag agera matinspiratör och säljare ute i Sollentuna i en butik - mer om det nästa vecka! Hur som helst, efter en ordentlig frukost gav jag mig iväg på träning, det är sista veckan nu på Planet Fitness, så jag maxar och går dit så ofta min kropp säger ja! Idag gick jag loss på crosstrainern igen och sedan var det benstyrka i fokus. Efter det tog jag en väldigt god wrap med kyckling, hummus och grönsaker och begav mig sedan till Farsta. Meningen var att jag skulle hjälpa till att städa, vilket jag gjorde till en början. Men sedan gick musten ur mig och jag blev förste kramgivare istället. Sedan åkte jag hem till mamma och hjälpte henne med tvätt och sortering av den. Sedan har jag handlat till morgondagens fika eftersom jag ska ha gäster imorgon! Massa gott!

Det var allt!

Sömniga hälsningar
EmiliaDet är så här vinter ska vara...

Kallt men vackert väder!

Ja, verkligen. Mössa och vantar är ett måste men sedan är det bara att njuta! Var ute med Marre (igen) och nu sitter vi i soffan och myser - vilken fredag! Snart ska jag sätta igång att laga mat, det blir en tidig middag idag, för sedan ska jag in till stan. Jag ska testa ett recept från tasteline:

Pastasås
1 tomat
1/2 paket bacon
1/3 paprika
1/2 buljongtärning
1 vitlöksklyfta
Matlagningsgrädde
2 "bollar" med tagliatelle, pasta

Bryn bacon, paprika och tomat.
Häll på matlagningsgrädde så det blir såsigt och gott.
Pressa i vitlöksklyftan och smula i tärningen.
Koka under tiden pastan. När den är nästan klar, häll i pastan i stekpannan och blanda omkring med såsen några sekunder.

Helgen blir lite lugnare än vanligt, i vanliga fall brukar jag ha en massa inplanerat. Imorgon eftermiddag ska jag till Farsta och hjälpa Sven att städa. Den första mars är det visning på lägenheten, så då måste allt vara tip-top! Sedan ser jag mycket fram emot söndagen för då kommer Maria och Mike över på fika och för att kolla in den nya lägenheten!

Sitter och kollar på gamla Melrose Place serien, riktigt underhållande!

Kram till er denna soliga dag!
Emilia

Lite missnöjd med Max...

Ja, jag handlade mig en hamburgermeny och frågade om jag kunde byta ut drickan mot en extra bönsallad....men det gick inte alls. Så jag satt med den där drickan hela vägen hem och kunde liksom inte släppa det riktigt - jag var inte arg eller så, men jag funderar på varför det skulle vara så svårt att göra mig som kund nöjd. Men hamburgaren var god och de har ett bra recept på bönsalladen, så i det stora hela är jag nöjd! Tränningen gick kanske inte riktigt som väntat - hade så pass mycket energi att jag kunde ha tränat i 20 minuter till, men jag tyckte att 25 minuter på crosstrainern samt styrketräning av armar och mage räckte. Ska tillbaka igen på lördag - då minsann ska jag ta i som bara den! Kom över 20 000 steg idag igen, så jag är på G! Snart ska jag tvätta ansiktet, lägga mig i sängen och läsa lite grann. Läser bland annat en bok om KBT och viktkontroll, jag kanske lär mig något, vem vet? Än så länge har jag inte kommit så långt. Parallellt läser jag en bok om religion och symbol, väldigt intressant, lånade den av en vän.

Ta hand om er och uppskatta tystnaden!
Emilia

Ps. Snart börjar fastan!

1 timme kvar till träning!

Och idag är det armar, rygg och mage som gäller! Har fortfarande lite träningsvärk i benen - så de får vänta till imorgon. Gällande konditionsdelen så har jag varit ute i drygt en timme med Marius så jag känner att jag har täckt den delen. Däremot blir det en 20 minuter uppvärmning på crosstrainern. Idag har jag med mig hårinpackning och bodylotion, så jag kommer känna att jag är på spa! Vädret är lite grått, men ändå helt okej. Och framförallt: det är ljust ute!

Nytt rekord på motiomera.se: 20 305 steg! Nästa delmål är att klara av 25 000 steg på en dag! Jag har inte riktigt förstått de som registrerar 40 000 steg per dag, det måste ju vara fusk! Fick i mig en god räksallad med halloumiost till lunch.Skalade räkorna, kokade lite pasta, förberedde sallad och gurka. Glömde som vanligt pinjenötterna, men tog dem efteråt istället! 

The killers har en bra låt: human. Den spelas just nu på MTV.

See you tomorrow!
Emilia

Fint väder, lite mer värme...

....skulle göra att våren var här! Var ute på en långprommis med lillkillen, det var skönt att röra på sig lite. Till lunch har jag ätit bulgur med kyckling och tomat - hoppas att jag håller mig någorlunda mätt. Har ett päron till mellis, så det ska nog gå! Sitter och funderar på vad som händer härnäst, en ganska soft dag, jag ska till Kungsträdgården senare ikväll, men fram till dess tar jag det lugnt - jag behöver en sådan dag också. Dessutom har Sammy en massa roliga kanaler på TV, så varför inte? Kaffe skulle vara gott, men det lär jag inte hitta.

Tystnad är något som jag fick uppleva igår när jag låg i sängen och läste en bok om symboler. Jag hade tänkt att sätta på musik, men så tänkte jag: nej, jag vill ha det tyst och skönt. Och det var det verkligen! Så det rekommenderar jag verkligen. Uppskatta tystnaden. Jag känner mig mycket duktigare på att bara vara, även om jag i grunden alltid varit en rastlös person. Men bara-varandet kan ha att göra med min kristna tro. Jag kommer ofta (på vardagarna) till kyrkan en timme innan för att bara sitta. Och det är inte lätt, om man är van att springa från det ena stället till det andra, eller hur? Samma sak, förut tyckte jag ofta att det var ganska tråkigt att ta långpromenader med Marius och tittade ständigt på klockan eller tyckte att Hagaparken låg alldeles för långt bort. Men att inte leva efter klockan, att vara tidfri, det tror jag är en konst och fantastiskt om man klarar av det.

Igår såg jag programmet: halv åtta hos mig där fyra personer ska laga mat åt varandra och sedan poängsätter man - jag tycker det är en idé som skulle kunna funka bland mina vänner. Man planerar in fyra lördagar och sedan ett första pris (behöver inte vara något märkvärdigt) för bästa middag! Jag ska fundera lite på detta, det blir ett nytt sätt att socialisera.

Take care!
Emi

I Solna!

Hej! Nu är jag och träffar Sammy och Marius i Solna. Det var kul att träffa lillen, han var minst sagt galen när vi sågs. Har ätit pizza och är superdupermätt. Aja, nån gång då och då får jag väl "synda". Men det var inte så där wow gott som jag minns att det var en gång i tiden. Men det är ju bara bra! Imorgon är det dags för bildterapin igen och sedan ska jag hit till Solna och passa Marre. Då ska vi bränna pizzan tillsammans! Hagaparken here I come! Or we come!

Ta hand om er!
Emilia

Internet here I come! Yeeha! Knockad av en snöflinga!

Ja, ni läste rätt - jag har Internet och jag är så glad!  Tack Sven, det var snällt av dig att hjälpa mig. Oj, ja nu är jag helt slut. Har haft en bra dag idag, det känns i hela kroppen. Började med att träffa min Ulliz och Elvis på Odenplan. Vi tog det bara lugnt och hade lite tjejsnack och sedan åt vi maten som jag hade med mig, spenatpasta. Sedan träffade jag Svenne på Odenplan och vi påbörjade det som var tänkt att bli en två timmars-promenad på Gröna Linjen och det började bra, det gick i rasande takt och efter en och en halvtimme hamnade vi i Alvik. Men där satte vi stopp - vi var båda lite hungriga och Sven kom på den briljanta idén att ta tvärbanan hem till Globen, vilket är en station från mig. Jag hade stavarna med mig idag, och det kändes vill jag lova. Plus att det snöade och var allmänt kallt. Vi tog foton och spelade in en film också, vi får se om de kommer upp på Svens blogg, vet att han inte är så aktiv med den nu, men vi får hoppas!

Ja, just det: jag blev knockad av en snöflinga idag när vi var ute! Haha, ja, ni förstår inte hur jag började skratta efter det: den kom in i ögat på mig och jag reagerade som om jag hade fått ett slag i magen, backade på något lustigt sätt. Sven förstod ingenting när jag sedan står och vrider mig av skratt. Det var så härligt att bara skratta! Men sedan blev jag helt matt - hua, det tar på krafterna att skratta åt sig själv!

På kvällen var jag på mässan, jag och en vän brukar ofta gå på måndagarna, det är något speciellt med dem...Men sedan på vägen till tunnelbanan var det så kallt - inte klokt. Dags att ladda med extra tröjor och långkalsonger. Värmer mig för närvarande med te och ska snart ta mig en kvällsmacka. Risken med att ha Internet blir att jag blir sittandes hela kvällen, det har redan gått en timme sedan jag satte på datorn!

Nu, mina vänner, är det dags för lite uppdateringar gällande bildfronten, enjoy!

TALLIN 11-13 FEBRUARI MED MAMMAUPPSALA PÅ VALENTINE´S DAY

Min syster åt räksallad i lördags och jag åt lammfärsbiff - allt var väldigt gott på Mammas Meze i Uppsala, rekommenderas!

Kram till er! Veckans youtube klipp: http://www.youtube.com/watch?v=HdRO091Bwkw

Release me med Frida Örn.

Emilia

Frida Örns röst...

Om ni har möjlighet att lyssna till denna ängel, så gör det! Hon är bland annat med i gruppen Cookies and Beans i melodifestivalen med låten what if....Hon gjorde bland annat låten till en Saab-reklam som gick för några år sedan!

Kram till er därute!

Emilia

Jag fick ett jobb på MåBra!

Ja alltså inte heltid eller så, men jag ska frilansa åt dem. Till en början ska jag skriva en kort artikel om mig och Sven och vårt promenadengagemang på Gröna Linjen! På måndag skickar jag en kundrapport till MåBra, vill visa att jag är seriös!

Visst är jag bra? Heja mig!

Emilia

Uppsala - out of town! And Happy Valentines to all!

Hej kära läsare och vänner! Har ju varit bortrest i några dagar, dels har jag varit i Tallinn med mamma, det var trevligt. Jag promenerade mest medan mamma åkte skridskor. Vi hittade en trevlig restaurang, men eftersom man fick så lite mat (dock god) så beställde vi givetvis efterrätt också. Hade lite svårt att sova på båten, men det gjorde ingenting för det gjorde att jag sov bra hemma istället - efter att ha tittat på Let´s Dance. Kitty åkte som ni vet, jag tyckte nog att hon förtjänade att vara kvar ett tag till...Men, å andra sidan röstade jag inte så...Ja just det, bilder från Tallinn kommer inom kort!

Nu är jag i Uppsala med syrran min och vi har gått en långpromenad med pappa. Innan dess var vi och åt asiatisk buffe, där vi även träffade på pappas vän Staffan. Det blir utgång ikväll också och sedan lite Melodiskandalen, eller jag menade festivalen!

Ha en trevlig Alla hjärtans, så syns vi, förmodligen på måndag!

Emilia

Det var just det...

...att jag behöver peppa mig själv inför intervjun idag. Tycker att jag har en ganska bra dag idag, sådant känner jag av oftast på morgonen och idag var jag duktig nog att gå upp kvart i åtta - har ju bildorienterande terapi på onsdagar. Ni kan säkert gissa var jag är just nu med en kopp te. Tog mig en smarrig cookie med choklad, men innan dess en nyttig macka med kalkon. Funderar just på vad jag ska äta för lunch innan det stora mötet. Seriositet, professionell, spännande och idérik...mantra som går igenom mitt huvud. Idag är jag extra stolt över min vän Emily som uttryckligen bombarderas av intervjutillfällen, inte så konstigt heller med tanke på hur bra hon är - så jag önskar henne lycka till dessa tre dagar! Själv ska jag ute och matinspirera i slutet av februari, ett av de jobb som jag känner att jag är riktigt duktig på! Men nu är jag sugen på det skrivna ordet och inte bara inspirera med mat. Har med mig mitt lilla minikollage och sminkade mig till och med i morse (inte så ovanligt om man är tjej i för sig).

Ikväll drar jag iväg till Tallinn, känns lite stressigt, har inte packat klart allt - får inte glömma kameran. Mitt mål är att promenera och fotografera. Eventuellt klippa mig också, men bara topparna, har lust att låta håret växa lite till, även om det börjar bli riktigt långt nu. Vid bordet bredvid mig sitter några studenter och pluggar juridik, skulle gärna ta en kurs i något, frågan är bara vad. Har en vän som ska skriva sin uppsats om vad verkligheten är, spännande. Det är alltid kul att skriva akademiskt och hitta svar på saker och ting. Fast det tyckte jag inte när jag skrev min D-uppsats, hua vad jag led mot slutet! Men det gick, mycket tack vare att pappa hjälpte mig att få ordning på uppsatsen! Den handlade om polska läkare som kommer till Sverige och arbetar och hur de lär sig det svenska språket i Polen på en kursgård som ett företag anordnar (Kalmena/Medena). Så här i efterhand tycker jag att själva ämnet faktiskt är ganska intressant och det kan hända att jag i jobbsammanhang faktiskt kan få nytta av den!

Jag har ju tunnelbanelektyr som jag läser sakta medan jag åker inne i stan, det är Kay Pollak som får mig att tänka till lite grann just nu. Han skriver bland annat om de sju gyllene orden, ord som du kan använda då du blir kritiserad, påhoppad eller om något klandrar dig för något. Dessa ord är: Det ligger nånting i det du säger

Kanske en aning provocerande, men samtidigt förlösande. Personer som kritiserar, påhoppar andra, mår egentligen inte bra, det vet de flesta. Men att vara extra medveten om det gör att du kan ta dessa påhopp med en ro. Jag tror jag förstår vad Pollak menar...

Ta hand om er!

Emilia

Fortsättning följer, bildkavalkad! Intervju imorgon!

Hej hallå!
Har stress i kroppen idag, jag tror jag vet vad det beror på och jag anser själv att det är fel reaktion från min sida, jag borde uppskatta det som sker omkring mig istället för att odla stress. Unnade mig en kärleksmums, ja, det är ju alla hjärtans dag på lördag, och jag får detta år fira med mig själv! Skulle gärna fira med några vänner, men jag ska till Uppsala tillsammans med min syster. Hoppas hoppas att det blir fint väder, så att vi kan ta en långpromenad. Igår stannade stegräknaren på drygt 15 000 steg, så jag är nöjd! Sitter som vanligt på café mersmak och surfar runt, ska snart ladda upp alla mina steg som jag tagit de senaste dagarna! Sedan jag började är jag snart upp i en halv miljon steg, synd att jag inte får en krona för varje steg jag tar! Planen för idag är att jag kommer att gå på mässan klockan sex. Innan dess ska jag köpa ut middagsbiljetter till min och mammas Tallinnresa, vi åker imorgon kväll och kommer hem på fredag dag. Då har jag bokat mig en tvättid, missade förra veckan, eftersom jag försov mig.

Imorgon kära vänner ska jag på en intervju med tidningen MåBra. Jag kommer ta med mig ett kollage med ca 4 idéer på vad jag skulle kunna tänka mig att skriva om. Måste säga att jag är lite nervös, men samtidigt känner jag intuitivt att jag skulle vilja arbeta med det skrivna språket - ni vet ju själva att jag tycker om att skriva. Imorgon gäller det för mig att vara kreativ, säker, professionell och positiv, tror nog att jag besitter de egenskaperna!

Så, det visade sig att min beställning på bredband inte gick igenom via nätet - så jag ordnade det per telefon. Leif som jag pratade med var trevlig, försökte förstås sälja fast telefoni samt TV, men jag avböjde. Det är bra som det är! Jag har ju mobilen - eller hur?

Nu kommer det lite bilder!

FÖDELSEDAGSKALAS MED EMILIA OCH KOSTAS 7 FEBRUARI

Födelsedagsbarn 1 och Emily

Emily och jag fnittrar!

Emilia, Christian, Marcus. Agnieszka och Carlos

Frank, Elisabeth och snyggingen Kostas

Sven gör sig fin!

Allvarliga diskussioner på G med Christian, Marcus och Agnieszka

Emilia öppnar presenter!Så, fina bilder, eller hur?

Kram
Emilia

Hejsan hoppsan fallerallera!

Hej!
Åh, äntligen lite Internet att tillgå, dock ej hemma, så snart ska jag maila comhem och slå dem på fingrarna! Sitter lite obekvämt eftersom alla bord var upptagna på café Mersmak, och platsen jag hittade gör att jag måste göra gymnastiska övningar för att kunna skriva - men det är det väl säkert värt! Har idag varit hemma hos Ulliz och vi har arbetat lite med projektet och haft kul. Jag var inte lite trött när jag gick upp i morse, men vid halv nio lyckades jag kravla upp. Ringde Ulliz och sa att jag skulle bli lite försenad - det var lugnt! Funderade på att fråga Sven om han kan tänka sig att låna sin filmkamera till oss så att vi kan spela in föreställningen (så om du läser detta Sven: skulle det funka eller?)

Hörrni, det har varit en fantastisk helg som kanske gick lite för fort - så är det ofta om man har kul, eller hur? Jag tänkte maila alla som kom till festen och fråga om jag får publicera lite bilder på bloggen. Det jag däremot tänkte publicera nu är bilder på de presenter som jag fick (Kostas fick en hel del han med). Det är några presenter som jag inte fått med på bild, bland annat ljusstakar från Agnieszka samt ett presentkort på IKEA från Ulliz, Emily, Anders och Ida. Tack! Och tack alla som förgyllde lördagskvällen med sin närvaro! Tack för presenterna!
So - here it comes:

Födelsedagskalas på Dalastugan med Kostas och Emilia

Här satt vi och mumsade på god mat och efterrätt!

Ja, vad ska jag säga: mums igen!

En skiva från familjen Arvidsson...

Marcus visste konstigt nog vad jag önskade mig....

Gudrun ville att jag ska läsa mer och ha mjuka händer...

Emily sötisen gav mig sötsaker, har redan ätit upp chokladhjärtat

Syster min gav mig te och kakor....mmm

Mamma var inte med, men gav presenter ändå!

Denna sak heter Hugo rosa och sedan en USB-koppvärmare - från Sven

Anna-Maria och Frank tycker att jag ska börja med mig själv :)

Christian gav en flaska vin i en silvrig påse, tack!Tänk om jag har glömt någon? Det skulle ju vara pinsamt. Men jag får hänvisa till tekniska problem uppe på hjärnkontoret, eller vad säger ni? Nu känner jag att min rygg snart kommer gå av om jag fortsätter att sitta så här. Det jobbiga blir ju också att förflytta sig, med dator, stor dunjacka, ryggsäck (ah just det, var och tränade precis, efter att ha fikat med Emily!) och en plastpåse med Keso och äpplen. Varför satte jag mig här? Ibland är jag lite optimistisk, allt ska liksom gå på något sätt.

Vi hörs och syns (i alla fall några av er!)

Emilia

Seg söndag :)

Hej alla pigga! Det är inte så farligt med mig, men lite segt är det nog allt. Snart ska jag och Kostas och Carlos åka till lokalen för att städa efter gårdagens trevliga träff. Det var en lyckad kväll med roliga människor och god mat. Jag var ju som sagt ansvarig för bålen och den blev med beröm godkänd. Det tog nästan en timme att göra i ordning den med all frukt och allt! Mina båda systrar kom, det var trevligt eftersom vi inte ses så ofta. Jag och Kostas fick fina presenter men framför allt var sällskapet trevligt! Bilder kommer förmodligen imorgon, har inte hunnit ladda upp dem på datorn än...Det väntar en hel prinsesstårta åt oss på Dalastugan nu när vi ska gå dit....mums! Jag försöker övertala Kostas att vi ska fixa fika innan vi börjar städa, vi får se om idén går igenom!

Idag var jag i kyrkan på förmiddagen och sedan var jag på åhléns för att införskaffa mig en våg. Men nu är det slut med allt shoppande - måste hålla i pengarna....

Ta hand om er!
Emilia

Fest ikväll! Ja, nu samlas goda vänner!

Hej! Ja, jag vet att jag inte har skrivit på länge, men det är pga bristen på Internet hemma hos mig. Nu sitter jag hemma hos Kostas och vi ska snart åka iväg till en restaurang där vi ska fira våra födelsedagar. Vi blir en liten ansamling och det ska bli trevligt, jag är ansvarig för bålen, så ring mig sedan ifall konstiga magåkommor uppkommer...Nej, skämt å sido! Jag har på mig en fin blå klänning med vita prickar och har för en gångs skull utsläppt hår! Bilder kommer på måndag eller tisdag. Jag har ju suttit några dagar och masserat de grå däruppe - ja, för jag ska på intervju i veckan hos Måbra och presentera en del idéer, som många av er vet. Jag vill passa på att tacka Nisse, Hanna G, Ulliz, Em och Sven för gott stöd i den här frågan. Nu vet jag att det är presentationen som är viktig och jag ska göra mitt bästa på att vara kreativ!

Kram
Emilia, 29 åringen som tillsammans med Kostas fyller 60 år!

Idétorka? Jag har all den tid jag behöver!

Ja, det säger i alla fall Kay Pollak om tiden. Den är inte vår fiende, utan vi ha all den tid vi behöver. Men det känns lite knasigt uppe bland de grå just nu. Anledningen är att jag till nästa vecka ska ha kommit fram med några idéer - som handlar om kost och hälsa. Ni får gärna komma med önskemål, vad tycker ni är intressant inom dessa områden? Jag tycker mycket redan har varit uppe på tapeten.


Men hörrni, istället för att klaga på idétorka: jag passar på att än en gång rekommendera två filmsnuttar: Dalarö by day samt Skärmarbrink som ni finner på Svennosfären: www.musakon.webbland.se/blog Där får ni bland annat ta del av ankbråk samt att vi har med en joker i leken på sträckan Farsta Strand - Hässelby strand. Om ni vill följa med som praktikant går detta bra, meddela gärna en vecka innan. Vi går oftast på måndagar, runt ett. Alla är välkomna och den enda utrustningen som behövs förutom kläder är ett par sköna skor att gå i. Vi startar nu på måndag på Odenplan.


Nu ska jag fundera ut lite vad det är för typ av idéer jag ska presentera nästa vecka, först lite spel på datorn förstås!


Emilia

Gullmarsplan - Odenplan - bara så där!

Dagens födelsedagsbarn: Dorota! Grattis på födelsedagen!

Gårdagen:

Changeling...var filmen som jag såg på kvällskvisten, och jag tyckte väl som så här: eftersom det är en "true story" så är det ganska häpnadsväckande att det som skedde skedde. Den hade spänning, den hade story och den hade lite tårar mot slutet. Fyra morgonsolar av fem möjliga. Ett ganska bra betyg med tanke på att jag inte hade några förväntningar. Är lite trött just nu, tror att jag har ätit lite dåligt och på det lagt på träning, aja baja. Men så blir det när man känner att man är på G - jag vill att det händer saker hela tiden, däribland gällande träningsresultat. Men då gäller det också att andra saker fungerar, såsom mat och sömn. Till middag gjorde jag en favorit i repris: lite lax med gårdagens grönsaker (ugnsbakade) och till det lite tomat med feta och paprika - inte helt fel, eller hur? Dags att snart dra sig till kojs, men jag ska lyxa till det med en omgång pin ball!


Idag:
Oj, om ni visste vad trött jag är just nu. Det går inte att förklara, men det är t o m jobbigt att trycka ner tangenterna. Resan började med att jag gick hemifrån mig klockan 12.30 och gick till Gullmarsplan och träffade min prommisvän Sven. Och där började utmaningen, jag gissade på att vi på två timmar skulle nå Thorildsplan, medan Sven var mer säker på Fridhemsplan. Jag hade stavar och kamera med mig, samt två flaskor vatten. Och vi gick och gick och gick. Det var ju så att säga lite annorlunda att gå ute i Sandsborg i jämförelse med stan. Jag har alltid funderat över vad dessa gåstavar ger för resultat, men nu vet jag. Verkligen. Eller ska jag skriva Värkligen...? Efter två timmar så landade vi på Odenplan och där sa vi stopp och tur det. Vi åkte med tuben till Fridhemsplan. Jag åkte själv (Sven hade ärende i Sumpan) till Kista och tog med en välförtjänst macka med ost och skinka på Sandys. Nu är jag hemma hos Sven, han får massade av Frasse. Vi ska äta renskav med potatis och lingonsylt, ja tack! Men först lite kaffe!

Nu kommer dokumentationen av vårt projekt Gröna Linjen, där vi idag satte rekord!  10 000 steg!

GULLMARSPLAN -ODENPLAN MÅNDAGEN DEN 2:A FEBRUARI


Över och ut från Gröna Linjen vandraren

Söndag inför måndag!

Hej!

Ja, idag kom jag upp vid åtta och har ätit frukost bestående av en mellanstor kopp kaffe och yoghurt med müsli. Ofta när jag sitter och äter frukost så brukar jag fundera över dagens matintag - vad blir det till lunch och middag? Om man ofta är på gående fot, såsom jag är med mina biblioteksbesök, så är det viktigt att inte glömma att äta. Jag vill undvika att äta ute varje dag, så ganska ofta brukar jag köpa en keso och ta med mig en matig smörgås.


Jag hade en skum dröm nu på morgonen, eller egentligen två stycken. Men jag ska nämna den första. Det var en jympaklass och vi fick i läxa att lära oss att hjula. Vilket jag absolut inte kan. Av någon anledning fick man möjligheten att ta med sig smycken till denna klass nästa gång vi skulle ses - ja, fråga mig inte varför...Så vi hamnade allihopa i en smyckesverkstad, där smyckena skulle väljas och vi skulle få en tillhörande dvd för att träna hjulningen till. Men när de utformade de smycken som vi skulle få så visade de upp teckningar som vi elever gjort under årens gång i skolan och att de anpassade smyckestillverkningen efter dessa teckningar. Det var häftigt att se min reaktion när jag såg mina gamla teckningar, tårarna var nära. Sen skulle två män hjälpa mig att träna på hjulningen hemma. Och det var det, jag tror klockan ringde sedan. I min andra dröm var det en klassresa, med utbytesstudenter. Mycket skoltema i mina drömmar med andra ord!

Har varit på mässan och är nu på min favvo bibliotek och surfar runt, ska låna lite hälsoböcker också! Klockan fem ska jag på ett medeljympapass i Farsta. Har införskaffat lite nödproviant tills dess! Här nedan kommer lite uppdateringar i mitt liv:


Gårdagen:

Efter att ha varit enbart en dryg timme på café mersmak begav jag mig till gymmet - för att konstatera att det enbart var öppet till klockan fem, och jag var där tjugo över fyra. Men skam den som ger sig! Jag trampade på löpbandet i 25 minuter och kände mig väldigt effektiv. Sedan åkte jag hem och där väntade en disk som hette duga (efter gårdagens firande...!). Men det var inte så jobbigt, efteråt var det dags att ta sig an middagen - ikväll blev det stekt lax med ugnsbakade potatisar och grönsaker, med lite saffranscremefraiche (min nya favorit). Har tittat på den nya filmen med Leonardo di Caprio och Kate Winslet - den får tre morgonsolar av fem möjliga. Jag förväntade mig mer även om skådespelarna var duktiga. Men jag ville mer!


Läser en bok av Kay Pollak just nu, den handlar om möten mellan människor. En stor del av vårt liv består just av möten. Och han visar på saker som vi kanske tar för givna (eller inte?). Det första är att varje människa som jag möter lär jag mig något av. Och det stämmer nog: jag lär mig massor av mina vänner, särskilt om jag lyssnar noga på vad de faktiskt säger och vad de menar. Därför tror jag att lyssna in är viktigt. Sedan har Pollak en tes om att alla som vi möter är utsända. Det finns en poäng i det han säger eftersom du blir extra nyfiken på de människor som du då möter: "vad är han/hon utsänd för?". Och så kanske man inte enbart ser det positiva/negativa...Förstår ni vad jag menar? Jag tror hela café mersmak är utsänt till mig: jag trivs som fisken i vattnet: dels är det ett fik i ett bibliotek, vilket innebär att det är lugnt och tyst, men inte i överdriven mening, så jag kan väsnas lite grann med datorn och mina papper. Personalen är jättetrevlig och även fast jag är där i princip varje dag så påminner de mig alltid om att det är påtår på kaffe och te...Precis bredvid caféet är det en läshörna där många föräldrar kommer för att läsa för sina barn. Då får man också möjligheten att titta på alla söta tultande barn som springer omkring.


Nu mina vänner är det dags att sova! Jag kommer att gå till biblioteket imorgon, så då postar jag det här!


Imorgon:
Imorgon ska jag träffa Ulliz och vi ska repa vår pjäs, det ska bli kul att se hur pass motiverade vi kommer att vara denna gång! Det är alltid lite trögt innan vi ska börja, men jag tänkte göra i ordning i mitt vardagsrum så att vi kan sitta där, som på en scen!

Tjingeling
Emilia


Gårdagens goda middag!

Det här såg jag på väg till kyrkan! Sötisar!