I found my light, but where is he tonight?

Det är Allhelgona. Och jag har blivit allhelgonalized på Skogskyrkogården. Var där med vän och tände ljus. Fantastiskt att gå genom en land av ljus i mörker. Ljuset vann. Tyst. Löv som prasslar. Rök ur munnar. Jag sa det, att det borde vara Allhelgona oftare - inte minst på tanke folkhopen i tunnelbanan. Det gick att komma fram till stationen - men inte ner och ut. Så det kan gå.

Snäll vän skjutsade hem mig och nu sitter jag i ett skinande kök och funderar på om jag ska ha röda läppar ikväll. Och om jag överlever denna kväll i stort. Förstå mig rätt, det handlar om trötthet och apati, inget annat. Melissa (Horn) sjunger i min dator och jag känner igen mig. Det är det som kallas träffande musik. Eller bra musik. Helt enkelt. Och så har jag en liten crusch på Amanda Jenssen - hon skrålade under hela sommaren i min mp3. Tack. Dessutom har hon släppt en ny skiva - Happyland. Vore ju Happy om den fanns bland mina skivor.

Dags att dricka upp det sista av mitt te och sedan göra mig i ordning. Ska gå om 23 minuter. Alvedon tagen. Nu måste jag bara ta mig i kragen!

Ibland är det bra att veta att man lever.

Om ni inte lyssnat på Melissa Horn, då har ni missat något. Men hjälp er själva genom att klicka här

Sen en tid tillbaka har jag kämpat för det goda. Det går. Men långsamt och med bakslag. Idag känner jag att jag lever, men visst, det är tungt. Med andra ord - berusning kan leda till baksmälla. Inget att skylta med, men däremot ta erfarenheten på allvar. Jag hade jättekul igår och fick även dansa. Ett stort tack till: Kostas, Carlos, Sven, Elisabeth och Maria. Och mig själv! Jag bifogar bildbevis nedanför.

Det är allhelgona. En tid att minnas minnen och se att livet är begränsat. Att begränsa sig är dessutom något bra i övrigt - jag återkommer med detta att begränsa sig, om ni har några åsikter om det - var god använd kommentarsfältet.

Något som är bra när huvudet är tungt är: städa. Sådär riktigt ordentligt. Jag har attackerat både kök och badrum. Däremot vet jag inte alls hur jag ska ta mig an mitt sovrum/vardagsrum. Tur att Maria kommer på tisdag och ska hjälpa mig. Men dammråttorna ska jag själv ta hand om - så att Klara kan tumla runt. Åh, vad roligt det ska bli!

Snart ska jag träffa Sven. Fika och Skogskyrkogården. Senare ikväll är det Halloween-kväll och middag hos Ulliz och Ida. Det känns tryggt och jag tar med mig kameran!


Kram till alla därute - ibland är det bra att veta att man lever.KOSTAS´ FIRANDE AV ATT HAN FÅTT FAST JOBB - ett stort grattis Kostas, du förtjänar det verkligen!! Tack för en underbar kväll!

PS. Jag har fler bilder, men eftersom jag inte frågat om jag får publicera dessa, så får ni ger er till tåls!

Jobba, jobba, jobba!

Hej vänner! Klockan är strax tio och då är det 46 minuter kvar tills min tunnelbana drar - destination Odenplan och Ica Supermarket Vanadis. Igår gjorde jag en ostcheesecake baserat på Digestivekex, creme fraiche och brännvinsost. Lite gräslök och Kaviar. Det blev en succé och jag sålde bra. Idag kommer det vara en räkbåt och där ska jag stå och sälja räkor och bjuda på dem med någon god sås. Det blir säkert kul! Ikväll har Herr Kostas bjudit på festligheter i form av restaurangbesök och Golden Hits. Drinkbord inkluderat. Så efter jobbet blir det bråttom bråttom hem, dusch, äta, smink, kläder och tillbaka inåt stan - det blir Söder först, så det är nära mig! Kom dessutom ihåg att sätta kamerabatteriet på laddning så jag känner mig extra duktig. Dessutom har jag packat ner en lunch för idag också, så man kan säga att jag är välplanerad!

Vad ska ni göra i helgen? Själv ska jag på Halloweenmiddag och fest hemma hos casa Ulliz-Ida-Elvis och det tror jag kommer bli kanon!

Näe, dags att låta tangenterna vila och göra sig i ordning!

Tjingeling!

Solen skiner, tiden stannar. Torsdag

Godmorgon - vilken härlig dag!

Igår insåg jag att hösten säger sitt hej då nu, de sista bladen på träden faller och vem vet när vintern kommer? Tog mig en promenad igår till Årsta för att handla på Lidl och ICA. Massa gott hamnade i kassen. Bland annat ska jag göra min egen musli, så det behövdes lite ingredienser.

Jag hade en lista igår som jag skrev på: saker jag vill göra och saker jag måste göra. Och sen var det bara att kryssa av. Skjöt dock upp att rengöra skrivaren - det är nämligen så att den vägrar att dra in papper när jag vill skriva ut. Detta irriterar mig, men innan jag slänger den på tippen vill jag ändå göra allt i min makt för att faktiskt få den att fungera. Jag surfade runt på nätet och hittade en guide för felsökning. Jag har gått igenom steg 1 och 2 - utan resultat Steg 3 innebär att "städa" den lille mackapären. Kan gå.

Annars då? Ja, idag väntar en demo med cheesecake och ikväll ska jag bara ta det lugnt. Jag fick så mycket gjort igår att jag förtjänar en lugn stund. Men visst kliar det ibland i fingrarna - särskilt när jag hittade en julpysselbok! Jag fick den i julklapp av Ulliz för något år sen, och därifrån hämtar jag numer inspiration!

Även om hösten snart är slut så finns det några envisa buskar kvar med klarröda färger - se bilden nedan. Och idag hade det varit perfekt med ett lager snö, skulle ha matchat solen så fint. Rök ur munnar och nypiga kinder. Inget slask önskar jag mig i år. Vi får se.

Saknar träningen - men jag har behövt vila. Kommer igen på lördag och söndag. Det ska bli kul!
Gårdagens lunch blir också dagens lunch - kyckling, cannellinibönor,
morötter, lök, ris och sås!


Envisa buskar


Här gick jag igår!

Inspiration från andra bloggar

Det är så att i bloggosfären är man sällan ensam och det är egentligen häftigt att det finns en möjlighet att på ett sådant enkelt sätt följa människors tankar. Jag tycker det är kul att "fastna" för bloggar och återkomma till dem. Jag hade ju ett inlägg här för någon dag sedan, gällande vilka bloggar jag följer. Det uppstår relationer med människor som jag inte känner - undrar hur det blir om man ses i verkligheten? Mymlan på bloggvärldsbloggen tar upp detta med marknadsföring av sin blogg och vad man inte ska göra. Det som ofta stör oss bloggare är dessa spammare, men jag har ännu inte råkat ut för dem (någon enstaka gång då och då).

Visst, jag kan ju ställa mig frågan vad målet är med min blogg. Och där är svaret inte entydigt. Till exempel så skriver jag för att jag verkligen tycker om det och ibland har jag riktiga bloggdagar då jag känner ett otroligt sug att dela med mig, av erfarenheter, av livet i stort. Eller så vill jag officiellt tacka mina vänner för att de finns. Eller så har jag lagat något som verkligen fungerar - och då blir det ett recept. Egentligen borde bloggen kanske heta: enemilia: en salig blandning. Men jag började med Morgonsolens sanning och så vill jag fortsätta att ha det.

Det jag kan känna är att det är spännande att hämta inspiration från andra bloggar, exempelvis när det gäller designfrågor eller teman. Denna vecka är det främlingsfientlighet som tema för Bloggvärldsbloggen, men känner att jag droppar den. Inte för att jag inte har åsikter, men jag vill skriva om annat. Fast å andra sidan är det en viktig fråga, eftersom det råder ett klimat där inte alla känner sig välkomna. Får se. Kan gå. På måfå.

För att avrunda så kan jag säga att inspiration från andra bloggar är kul- och denna vecka fick jag en lista som jag inte kunde motstå - här kan ni se bloggen som jag hämtade den ifrån


EMILIA - THE TRUE STORYVad tror folk om dig?
Eh. Jo när jag jobbar tror folk att jag är galen. Men när jag är bland vänner tror jag att folk tror (vad hände med att man tror i kyrkan) att jag är ombytlig. På gränsen till neurotisk.

Stämmer det? Shit, andra frågan ska alltså bekräfta det första. Både ja och nej. Idag till exempel är jag som en pensionär och sitter och ler mysigt åt Malou och gänget på TV4.

Vad får du oftast komplimanger för? För att jag är rolig. Och att jag ställer upp.

 Vad säger du för att imponera på någon? Att jag är iransk ljussättare. Fast då ljuger jag.

Hur imponerar man på dig? Genom att vara sig själv

Brukar du skratta för dig själv? Jo.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? Hej, masz chwilke? Mozemy pogadac na skype? Buzka

Var bor du? I en lägenhet

 Trivs du där? Svar: JA!!

Äger du några Converse: Nej.

Brukar du bli för full: Faktiskt inte

Är du allergisk mot något: Barn som pratar för högt på café

Hur svarar du i mobilen: Ja, det är Emilia

Vem ringde du senast? Jonas

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Och skicka in Hatting på webben

Antal timmar sömn inatt: Ganska precis 8

Sov du ensam: Jajemän

Brukar du komma i tid: Ja. Gärna för tidigt.

När blev du fotad senast: Igår efter yogan. Med en rullator.

 Hur känner du dig nu: Hungrig

Vanligaste färg på dina kläder: Blått, grått, svart, vitt

Vad tycker du om fötter: Jag tycker om mina fötter! De är fina!

Vad saknar du: Mannen i mitt liv

Hade du en bra kväll igår: Absolut, efterlängtad yoga och en halv pizza efter det - mums!

Favoritdryck på morgonen: Kaffe. Och sen lite mer kaffe. Med mjölk.

Rakar du benen: Jag kan avslöja att jag precis vaxat benen.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 22.00-00.00

Är du blyg? Nej

Sysslar du med någon idrott: Yag yogar och friskar på Svettis

Vill du hellre ha mail än brev:  Jag vill ha brev, såklart!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vill tro

Är du nöjd med ditt liv: Ja. Men det får gärna gå i den riktning som jag valt. Livet utvecklas ständigt. Men just nu är jag nöjd!

Är du bortskämd: Det vet jag faktiskt inte.  

Vad gör du i morgon: Jobbar på Ica Supermarket Vanadis

Vad är det värsta du vet? Att inte ha kontroll över situationer. Kontrollfreak. Jag till och med frågar om folk har tvättat händerna innan maten. Fast mest på skoj. Och lite för kontrollens skull. Och jag tycker inte om att vara sjuk.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? 560 kronor på mat. Sen tillkommer det kanske en bio, en gång äta mat ute. Kanske runt 700 kronor på en vecka. I snitt. Men det kan variera.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Zarah Öberg

Vad längtar du till? Hälsomässan nästa vecka!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja. Och ja igen! Det har tillkommit de senaste åren!

Vad är det finaste du fått? Mina vänner

Hur gammal är du: 29 år och snart 11 månader

Du samlar på: erfarenheter. Och skratt. Och minnen.

Gröna eller röda äppeln: Röda äpplen. Gravenstein - så gott. Och så gillar jag polska äpplen!

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Här får jag nog skriva Sven - men det är lite olika.

Gillar du golf: Golf är inte min grej. Alls

Vilken tid gick du upp idag: 08.15

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja

Är det okej att gråta: Självklart

När grät du senast: Igår

 Vad skulle du göra om du vann en miljon: Jag skulle ta semester och sen lägga resten av pengarna på företaget.

Bär du glasögon eller linser: Både och. Mest glasögon just nu

När går du upp ur sängen en helgmorgon: ca 9.00

Vill du gifta dig: Ja. Fast just nu nej. Så det blir ett nja.

Solar du ofta: Nej

Är du bra på att laga mat: Jag vill tro det ja. Senaste året har det hänt mycket på matfronten

Är du flygrädd: Ja. Särskilt landningen tycker jag är läskig.

Hur vig är du: Jag är kategori vigare. Sen jag började på yogan händer det grejer.

Är du musikalisk? Ehm, räknas det om man har skivor hemma? Som jag stoppar i CD-spelaren?

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

Tycker du om sushi: Mums. Gott. Länge sen sist dock

Bor dina föräldrar tillsammans: Nej

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Kan man göra det? Får testa

Biter du på naglarna: Stolt kan jag säga att jag har slutat. Händer kanske ibland. Men svaret är nej.

Senaste låt du hörde: Sweet dreams


 

Vad kan det vara?

Ljuset gör lite ont i ögonen. Och nacken känns stel. Vaknade småsnuvig. Mogen som jag är inställde jag dagens jobb. Men det hindrar mig inte från att göra nyttigheter här hemma. Ätit två goda mackor med kalkon, druckit kaffe och te. Snart ska jag inta dagens frukost nummer två - havregrynsgröt med mjölk och massa nyttigheter. Och sylt - jajemän. Till det ska jag läsa lite i dagstidningen. Klockan halv tre ska jag befinna mig i Solna Centrum - träffa gamla kompisar från förr. Och då funderar jag på om jag ska ta med mig yogaombytet så att jag slipper åka hem emellan. Kan gå. På måfå.

Nästa vecka är det Hälsomässan - så otroligt roligt! Men jag vill sätta mig in i det, och känner att jag inte riktigt prioriterat det. Men imorgon ska här prioriteras, och min "chef" på Fitmama ska hjälpa mig med ett intyg så att jag kan få pressleg. Viktig vill man ju känna sig. Frågan är hur jag ska lägga upp det här med Hälsomässan, min tanke är att jag ska rapportera därifrån och sedan publicera på Fitmama. Har du någon vinkling som skulle kunna fungera? På temat Hälsa? Kanske någon intervju...Ge mig era tips!

Sen så är det så att Hälsomässan kryllar av människor i branschen - och det vill jag ta vara på! Emily sa något väldigt klokt igår, nämligen att små saker kan göra skillnad - ett annorlunda visitkort, en mapp med arbetsprover som känns personlig och proffsig...Det gjorde att jag vill göra i ordning några sådan mappar för att sedan dela ut till dem som jag känner att jag får kontakt med (måste ju dessutom vara snygg den dagen..!). Jag tänkte be Kinga om hjälp (hoppas hon läser detta!) och under helgen lägga ner tid på det. Kan gå. På måfå.

Nu. Havregrynsgröt. Hungrig. Mums!
Mat för några dagar sen...Linssoppa med smörgås och polsk korv!

Ett meddelande till Sven. Och dagen i stort.

Så trött är jag att jag orkar inte hämta telefonen eller öppna mailen. Fast jag behöver Svens hjälp. Så det blir på offentlig basis - det är bara att hänga på! Jo Sven, jag kommer maila över filmsnutten som vi spelade in på Drivhusvägen/Lindevägen häromdagen - tror du att du kan lägga upp den som ett youtube-klipp? För jag har ingen aning om hur jag ska lägga upp filmen här på bloggen, och det enda alternativet blir att länka till youtube.

Så. Meddelandet slut.

Annars hörrni så är livet bra. Jag är mätt och belåten och har dessutom spenderat dagen med mycket trevliga människor - dels Maria och Klara - helt galet exemplarisk var den lilla krabaten (Klara, inte Maria, fast Maria var ganska exemplarisk hon med, hehe) och när hon skrattar så gör hon det med hela kroppen. Så ikväll har nog lill-Klara haft träningsvärk i mungiporna! Vi gick till det nya centrumet vid Liljeholmen och från mig får det ett gott betyg - 4 morgonsolar av 5 möjliga. För att få en femte morgonsol så krävs det gratis toa och ... ja just nu kommer jag inte på något mer. Waynes coffee var trevligt och där satt vi en bra stund - perfekt för vi var ganska trötta (ej Klara dock). Sedan kom Mike och då gick jag. Jag sa just det att varje gång jag träffar Mike så går jag, men att vi alla måste ses tillsammans någon gång. Vet inte om han hörde det för det var en viss liten tjej som hade hans uppmärksamhet.

Är ju lite glad att få umgås med Maria, just för att hon är A. Trevlig och snäll B. Mamma till Klara - tillgång till söt bebis med andra ord C. Hon bor nära D. Nästa vecka kommer vi att vara hos mig och Maria förstod mitt behov av att göra något vettigt med lägenheten och ska hjälpa mig att resonera - detta uppskattas!

Sen träffade jag Em. Em som i Emejzing [amazing] och vi satte oss på ett mysigt ställe för att bara prata och dricka lite vin. Jag tog ett Australiensisk (rött) och det var jättegott - Emily satsade på ett vitt Reisling. Vilken kväll, vi pratade om allt mellan himmel och jord och efter två timmar var det dags att bege sig hemåt - det kändes skönt att det inte var så sent, så jag begav mig till Lidl för att handla lite till frukosten imorgon.

Dags nu vänner att sova. Ta hand om er därute! Tack Dora och Hanna G för era kommentarer!


Ruggigt väder ute

Riktigt höstväder ute. Kategori ruggigt. Men det är okej eftersom jag ska sitta inne och fippla med papper. Har sovit gott och käner mig utvilad, alltid en bra förutsättning. Igår kväll la jag mig redan 21.30 och somnade nästan omedelbums. Planen är att jobba här hemma några timmar, käka lunch och sen bege mig hem till Klara och Maria, i Årsta. Ikväll ska jag träffa fina Em, det ska bli roligt det med!

Imorgon är det yoga Som jag har längtat! I och med min resa så har jag missat två tillfällen.

Annat roligt som händer i veckan är att min vän Kostas ska bjuda på mat och dricka på fredagskvällen, vi ska på grekisk restaurang och sen vidare till Golden Hits. Helgen är tom så vitt jag kan se, men det är nog bara bra. Behöver lite luckor! Jag ska kika på min novemberlista som jag gjorde för ett tag sen - så att jag inte glömmer de roliga sakerna som händer under årets tyngsta månad!

Hände en liten rolig grej på Facebook, fick kontakt med en vän som jag inte sett på evigheter! Vi åkte tillsammans till Portugal under 2001 om jag inte minns fel. Fika ska jag föreslå snart!

Ja, då kör vi igång här hemma. Go, go, go!Bra det här med att vara ensam ibland

Nu ska jag alldeles strax stänga ner datorn, göra mig en kopp te och läsa i en vanlig bok. Det har blivit alldeles för många kvällar framför datorn - och även om jag gillar det så vill jag vila lite grann från det. Klockan halv nio är det dags för Parlamentet och det ska jag se på. Tidig kväll, ska upp imorgon för att göra lite städning bland papper. Tyvärr har det hopats sig en massa och jag känner igen mig i det som Emily nämnde idag - stress och tankar på allt som ska göras. Nåväl, inget tråkigt liv jag lever i alla fall!

Har bestämt mig för att stänga av mobilen också. Men klart att jag tjuvkikar på den ibland...

Nu ska här pingas!

Mark Levengood sitter och pratar om sin vilda farmor på Robins. Och Svenne kollar mobilen. Det är lördag kväll och jag kan inte slita mig från datorn. Jag håller på att förstå detta med ping. Jag ska testa att pinga, men det känns lite läskigt.

Det blev mat till slut och för någon dag sedan längtade jag efter söndag. Och imorgon är det söndag!! Så därför är jag extra glad. Trots disken som väntar i köket. Men gör jag om disken till tidsenheter så handlar det om tio minuter - helt klart överlevbart.

Sven vill spela kort igen. Och jag vill spela Alfapet. Polsk riksdag.

Nej, nu ska jag slappa på riktigt.

Vad gör ni ikväll? Jag funderar på att ha en tävling här på bloggen - jag återkommer, vet ju inte om det finns intresse för det.

Några tipsar på bloggar som jag gillar:

Malins träningsblogg, hon ska tävla i Athletic Fitness
Matildas blogg, hon illustrerar barnböcker
Jennas blogg, en tjej som pluggar kost, men hinner däremellan med allt mellan himmel och jord
Bloggvärldsbloggen, aktuella ämnen, temaveckor och annat smått och gott - en favorit just nu
Sofia Åkerman, sjuksköterskan som är engagerad i föreningen SHEDO, hon är författare och smart som få!

18.25 - lördagskväll med spenatpasta. Kan gå.

Hej kära vänner. Det är ju som att skriva ett brev, men till en bredare publik (ja, jag har väl en tio trogna läsare). Dagens brev handlar om hur glad jag är. Att jag inte fastnar i negativitet. Lyckades för någon dag sen bli lite orolig, det var länge sedan sist och känslan var minst sagt obehaglig. Ett förstadie till ältande. Men! Jag är ju lite luttrad och som sagt så har jag vänner som ställer upp (tack Dora för den fina kommentaren, jag mår bättre nu!) Så jag har helt enkelt tagit tjuren vid hornen och börjat tänka på hur jag ska göra mitt liv så problemfritt som möjligt. Framför allt ska jag ha kul på vägen, visst kommer det fallgropar, men tänk vad roligt att kravla ur dem sen!

På spisen står det varmt vatten som väntar på Svens ankomst. I hans kasse ska det finnas spaghetti och creme fraiche, samt lite gott. Jag är ganska hungrig, men har i alla fall gjort i ordning baconen. Ska strax ta mig an spenaten. Slappa är också på schemat - igår gick det riktigt bra!

Fryser lite om fötterna (tips: sätta på sig strumpor). Funderar på att överge facebook - men hur då?

Mysstund med te och honung och snart läsa en bok

Mina närmsta vänner vet att jag har varit lite down de senaste dagarna. Det har varit mycket helt enkelt. Men det som verkligen gjorde mig glad idag var ett samtal med Ulliz - hon räddade min dag helt enkelt. Det var en helomvändning och jag är så tacksam för alla mina vänner - TACK för att ni finns. En del av er bor inte i Stockholm, men ni finns i mina tankar och hjärta.

Idag har jag jobbat med produkterna Breton och ostar från President - jag gjorde väldigt bra ifrån mig och sålde slut på en del av produkterna. Det gör att jag känner mig redo för imorgon då jag ska göra samma sak. Det är kul när man tycker om sitt arbete!

Nu sitter jag som sagt och jag har druckit te med honung (kamomill) och smörjt in mina fötter. Jag tycker jag lyckas med att inte arbeta något mer denna kväll, utan Skavlan har fått underhålla mig med sina gäster - verkligen kul! Här får ni en låt som jag föll för - klicka här (Lisa Nilsson och Björn Eidsvåg)

Status: trött, vill stänga av datorn, lycklig, ledsen, handlingssugen.

Igår var Sven över, det var trevligt att ses. Vi skulle fokusera, men jag tror vi gjorde allt annat. Men det är ganska skönt att vara ofokuserade. Det kommer gå bra, vi har lite lösa planer - men jag tror på detta. Glöm inte att lämna ett spår och försök att göra världen lite rättvisare. För visst finns det orättvisor. Ibland så att man blir alldeles rädd för den maktlöshet som man känner. Där vill jag nämna SHEDOs viktiga arbete - min vän Dorota är verksam där, kika på deras sida (jag har nämnt dem tidigare en gång). Ordföranden i SHEDO heter Sofia Åkerman och är en så otroligt skärpt tjej att jag ryser när hon talar. För hon gör det så bra. Bland annat har hon medverkat i Fråga Doktorn och Nyhetsmorgon.

Natti,
EmiliaPerception is reality. Om stress.

Det är bra med bloggar som utmanar en litegrann. Tack vare bloggvärldsbloggen har ju ett antal blogginlägg producerats på min egna blogg, så att den inte bara handlar om mitt mycket exotiska liv. Via den blev jag också blogalized genom Blog Action Day. Ni som missade mitt inlägg om klimatet kan ju givetvis läsa det här.

 

Nu är temat stress (ja, bloggvärldsbloggen tar upp teman som är så aktuella att det inte går att inte skriva om det). Så här kommer mitt bidrag om stress, ett urval av tankar. Jag kan ju skoja till det och säga att det är stressigt att skriva om stress eftersom det finns så mycket att säga. Men det var en parantes.
 MINA TANKAR OM STRESS


Definitionen på stress, och detta kommer direkt ur mitt huvud (inga fancy uppslagsböcker eller wikipedior här inte) är den subjektiva reaktionen på yttre händelser (eller varför inte den subjektiva reaktionen inför ens egna känslor?). Observera att man kan välja hur man reagerar – det finns ju alternativ, eller hur? Jag kan acceptera och handla därefter (här måste jag ge cred till författarinnan och psykologen Anna Kåver som skrivit boken Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans). Jag vet att det kan låta provocerande, men läs gärna vidare…

 

Men lättare sagt än gjort – det är så att beteenden styr hur vi de facto hanterar uppsägningen, förseningen med betalningen av hyran, separationen och alla andra påfrestande händelser. Har vi ett beteende som gynnar tankar om att vi är stressade (ofta handlar stress om att vi upplever tidsbrist, det känns nästan som att dessa två begrepp är synonyma med varandra) och att vi definierar situationer som stressiga då blir ju det verklighet för vår hjärna. Perception is reality.

 

Vänta här nu ett tag, är stress bara dåligt och har jag glömt någonting? Jo, det är klart att det är naturligt att bli stressad – det är kroppens sätt att säga, hallå, här händer någonting! När vi var jagare och samlare så var detta av stor betydelse – blev vi attackerade av något lejon så aktiverades kamp och flyktsystemet så att vi kunde ta snabba beslut om hur vi skulle hantera situationen. Idag, konstigt nog, kan dessa system aktiveras på fel tidpunkter eller utan självklar anledning – stress eller ångest av diffus karaktär.

 

Ni kanske såg programmet om de självskadande flickorna som fick ”vård” på rättspsyk i Sundsvall. De lider av ångest som de hanterar på ett destruktivt sätt. Men det är också en form av stress om än väldigt lidelseskapande – en livsstress som kanske kan vara svår att definiera. Så länge man kan definiera sina stressituationer, då är det ju möjligt att faktiskt göra något åt saken. Men är det existentiell stress, livsstress, då blir situationen annorlunda. Och jag tror faktiskt att det finns mycket av den stressen i samhället. Den skapas av värderingar, hur den perfekta individen ska vara, vad man ska ha för jobb, status, vänner och familj. Där har jag själv satt ett konkret STOPP – man kan nämligen välja – glöm inte det! Create your own reality and the reactions towards it. Then perception will be beautiful!

 

Från en f.d stressoman

Emilia

Ur boken Att leva ett liv, inte vinna ett krig - om acceptans (s. 33 Natur och Kultur 2004)

"Acceptans är inte detsamma som att tycka om
Jag vill betona en viktig sak - att acceptera betyder inte att man automatiskt tycker att någonting nödvändigtvis är bra, rätt, riktigt, rättvist, vackert eller liknande. Det innebär rätt och slätt att se verkligheten som den är, utan skygglappar och utan värderingar. Att acceptera innebär också att frigöra sig från tankar om hur det borde eller måste vara. Allting i livet har en orsak, vare sig vi känner till den eller inte och vare sig vi gillar den eller inte. Enkelt uttryckt är livet som det är, vilket inte betyder att det är opåverkbart. Du kan välja hur du ska reagera och agera på denna verklighet"


Ett konsumbesök senare

Lite bättre status på gnällfabriken - jag vet inte riktigt hur det kommer sig att humöret är så skevt. Men måste man alltid veta allting? Nej och ibland är det skönt att flippa lite. Utan att det får alltför stora konsekvenser vill säga. Jag vandrade iväg mot Konsum. Löven prasslade och flög omkring mig, som om de ville visa sitt stöd för mitt turbulenta inombords. Ja, natten var redan kommen, trots den tidiga timman och jag funderade över skuggornas form och om de på något sätt kändes skrämmande eller inte. Höstlukterna var där, utan tvekan, för att understryka att november är nära. Men det är så det ska vara, på väg till Konsum. Glad lite grann över valet att ta på mig en tjockare tröja. Funderingen gick: jag behöver en ny jacka. Bara för att. Men så tänkte jag på dem som inte har någon värme, kanske sover på gatan. Deras längtan efter tak över huvudet blir så mycket viktigare än att jag vill slippa min Tranan Hockey nr 16 i höst. Tänk till. Så får du se.

En mörk kväll i oktober, 2009, Emilia vid tangentbordet

Det är bra om man kan ta det lugnt ibland

Jag är hemma - yes! Det är faktiskt skönt, men ack vad jag började i fel ände. Tur att man har vänner som kan dra ner en i verkligheten. Inte bra när det går åt fel håll. Snart ska jag göra mig en ansiktsmask och bara ta det lugnt. Det är bara onsdag, men jag tänker fredag. Ansiktsmask var det!

Idag hann jag irritera mig på följande

- två tjejer som pratade oavbrutet mellan Warszawa och Stockholm. Det var liksom inget stopp på dem. Till och med killen framför mig sa att han inte orkade lyssna på dem...Hjälpte det? Nej! Fast det var ganska underhållande att lyssna på pinglornas teorier om hur svenskar är. De trodde att de visste allt...
- Folk som ska hämta bagage från bandet. En klassiker

Annars försöker jag verkligen vara positiv. Men det har jag i och för sig varit nästan hela året. Därför kan jag ju spy lite galla så här en mörk oktoberkväll. Måste köpa frukost till imorgon - Konsum here I come!

Har du något som du irriterar dig över?

Inspirationsbrist – behöver komma ut!

Ja, jag arbetar enligt en affärsplan och ibland är det så att man ”måste” göra trots att det känns trist. Det är roligare att arbeta när man har inspiration och ett go. Inget av det så det är dags att gå ut och vandra på Warszawas gator och ta en macciato på ett trevligt kafé – låt inspirationen flöda! Jag ska dock akta mig för caféer med allt för rökig atmosfär.

 

Idag var jag och hälsade på Apap (hund) och Pigulka (en liten söt katt) hemma hos min morbror Andrzej. Det var kul att se dem leka! Annars har det varit ganska lugnt idag, somnade igår tidigt och vaknade klockan nio. Dessvärre har jag en jobbig huvudvärk som följer mig idag, men kanske att det blir bättre när jag går ut.

 

Imorgon ska jag hem! Det känns alldeles lagom om jag får säga det själv!

 

 

Skönt att bara promenera, andas och vara med min fina morfar

Egentligen har jag inte så höga krav på livet – utan tacksamhet är ett inslag som finns där dagligen. Och trots mardrömmar i natt, så känner jag mig glad och tacksam att jag fick spendera dagen med världens finaste morfar. Tack. Nu är jag trött och tittar ibland ut genom fönstret – ljuset är borta om en timme. Jag sa till morfar att vi får reklamera detta, det är inte klokt att ljuset ska försvinna så där.

 

Jag väntar på att den sena lunchen ska användas på rätt sätt i kroppen – sen ska jag yoga är det tänkt. Vi har varit och shoppat morfar och jag – på Tesco. Det är en stormarknad ca 45 minuter med buss härifrån – jag tycker om att handla där, men tyvärr hittade jag inga långkalsonger…Men annat smått och gott, lite presenter och så. Sen har jag funnit ett nytt favoritmärke när det gäller hudvård – Ziaja. Det är producerat i Polen och de har en hel serie. Det är bra kvalitet, det passar mig i alla fall och dessutom är det billigt. Närproducerat och billigt – det gillar jag! Köpte även Fructis schampoo till mig själv. Ska snart ta en dusch och tvätta mitt fina bruna hår. Jo för jag var ju hos frisören och hon färgade det så fint! Ania (min brors flickvän) sa flera gånger att det passade mig så bra!

 

Dags att koka lite wellness te, jag lyssnar under tiden på heather nova. Skönt att bara vara och andas!

Snörvel snörvel – men jag sov ut i alla fall

Jag hade en mardröm i natt och den påverkade mitt morgonhumör, minst sagt. Nej tack till mardrömmar. Det som i alla fall är glädjande är vädret ute – lite sol och härligt ljus. Mitt mål är att inom en timme gå ut och gå. Jag har ju mina walkingskor med mig. Jag har tre brev som jag ska skicka, måste bara kolla upp adresserna på nätet.

 

Morfar och jag ska bege oss till Arkadia, ett stort centrum i Warszawa – jag har en del att inhandla. Inte överdrivet mycket. Och så tycker jag om att gå omkring och titta i affärer! Jag är fortfarande lite snuvig, men det känns ändå under kontroll. Men jag tänker inte göra samma misstag som sist och tro att jag är nästan frisk och efter det köra i 180 igen. Nej.

 

Igår var det en massa släkt över, bland andra min morbror Andrzej och hans fru. De har världens sötaste hund som heter Apap – ganska väluppfostrad för sina 3 månader. Och sa jag att han var söt? Senare kom min moster Gosia och min kusin (hennes son) Stefan. Vi åt tillsammans och sen gick de vidare.

 

På kvällen hämtade min bror mig, då fick jag träffa hans flickvän Ania igen – vi åkte för att fira min brors mormors namnsdag – det var jättemysigt och massa god mat.

 

Nu mina vänner väntar lite jobb!

 

Ett stort nej till sig själv kan ibland vara riktigt bra

Är lite besviken på mig själv. Det handlar om hur jag har hanterat min förkylning – det gick så bra först, jag vilade mig mycket och tog hand om mig själv. Men sen, så fort jag kände mig liiiite bättre, ja då var det full rulle igen. Resultat – jag mår dåligt igen. Igår kväll var halsen alldeles röd och jag hade ont i öronen…Som tur var så fungerade min besvikelse på mig, för jag struntade i alla måsten och gick och sov. Innan dess kollade jag, mormor och morfar och min morbror på en ganska bra film – mysigt. Men sen sova. Nu mår jag lite bättre – men denna gång så säger jag ett STORT NEJ till mig själv och tänker inte överdriva dagens aktiviteter. Punkt.

 

Idag hade jag hoppats att få träffa min bror, men det kanske får bli lite senare i eftermiddag. Jag ska höra med honom. Han är klok, så vi får se vad han säger. Sen var det frissan, men den tänker jag ta eftersom jag så gärna vill. Får inte glömma att ta med mig näsdukar. Och halstabletter!

 

Håller ni er friska därute?

 

Uppdatering: Jag träffar bror min klockan 15.30 – I am so happy! Måste bara klura på hur jag ska övertala honom att hjälpa mig med min dator. Kan gå. På måfå.

Insikter som påverkar

Ibland tänker jag lite konstiga(re) tankar. Den senaste är att det kommer att finnas tillfällen där det är sista gången jag träffar vänner och bekanta. Inget är ju för evigt eller hur? Men det är okej om man får möjlighet att säga hej då – få ett avslut. Men det kommer säkerligen situationer där man inte vet. Och sen går tiden och vänner försvinner … och man ses aldrig mer igen. Sätt er i den tanken – den är lite obehaglig. Att det kommer finnas en sista gång som jag ser Emily, Ulliz, Sven och alla andra. Apropå konstiga tankar.

 

Annars har jag haft en skön eftermiddag med mat, fika och tjejsnack och bara vara. Sånt gillar vi. Men nu känner jag mig megatrött, har gjort mig en ansiktsmask och ska snart lägga mig. När man är så här seg är det bra att kunna hänvisa till att en bild säger mer än tusen ord…

 

Lite bättre, lite yoga gör ju susen!

Dricker min tredje kopp te och klockan är inte ens tolv. Igår när jag skulle somna hörde jag ett oväsen utanför fönstret (ja, det är ju egentligen oväsen hela tiden) och då var det en bild som slirat in på parkeringen – men jag fattade inte riktigt, för han måste åkt i helt fel körfält. Men det är sådana spännande saker som händer här i Storstaden.

 

Annat som händer är omvärldsbevakning (ja, det låter som om jag är värsta detektiven), på företagsfronten – jag tittar på tidningar, antalet läsare, målgrupp och hur deras annonsverksamhet ser ut. Varför – ja, jag vill ju ”känna” mina framtida kunder! Jag skriver artiklar om kost, hälsa och motion. Nu senast har jag skrivit på tidningen fitmama, klicka för att läsa om protein!

 

Igår beställde jag tid hos frissan (det är standard när man är i Polen) så jag ska dit på lördag klockan elva. Och sen gick jag runt i staden, har börjat tycka om stadsvandringar! Men nu, om drygt en timme, ska jag träffa miss B och vi ska äta på restaurang och sen ska hon visa mig guldställen värda att besöka. Det är skönt med någon som vet! Jag tar givetvis med mig kameran!

 

Skapelsens vara eller icke-vara - KLIMATETJag fick en uppmaning att delta i Blog Action Day, och idag den 15 oktober kommer det att publiceras många inlägg på frågan KLIMATET. Så här har jag tänkt:

 

Vad vill jag förmedla? Vad vi kan göra på det personliga och individuella planet

 

Hur ska jag gå tillväga? Jag tänker använda mig av de kunskaper som jag redan har och sedan formulera det i ett inlägg

 

Brinner jag för frågan? Jag ligger nog på medel

 

Jag skulle kunna ha gjort en massa research, sökt på nätet och imponerat med ett inlägg som hette duga. Men! Jag tror inte det är så det fungerar, jag tror vi människor söker enkla lösningar på ofta komplicerade problem. Därför så tänker jag inte använda google, utan det som vi alla faktiskt har tillgång till – det sunda förnuftet!

 

När någon säger klimat så tänker jag ofta på global nivå, växthuseffekter och isar som smälter. I dessa fall blir det svårt att konkretisera och förstå på vilket sätt som jag påverkar att riktningen går som den går. Att klimatfrågan är viktig, det vet vi. Men vad kan vi de facto göra?

 

  1. Användandet av energi påverkar, energi behövs för att värma våra hus, för att vi ska kunna laga mat och vi behöver lampor för att kunna se vad vi gör hemma. Det jag gör, särskilt efter att jag har läst elräkningen, är att jag ofta ser till att bara de lampor som verkligen behövs, är tända. Dessutom har jag hört rykten om att de vanliga glödlamporna ska slutas att säljas och istället kommer Herr Lågenergilampa att säga hej!

  2. Vi använder energi – men vad ger vi i gengäld? Det handlar ju faktiskt lite om att ge och ta, eller hur? Klimatkompensera är ett ord som minst sagt börjar bli populärt. Oftast kompenserar man med att betala ett högre pris (kan pengar verkligen lösa klimatfrågan??), snart kommer väl skatterna på flyg att flyga i höjden. Men vad gör du konkret? Jag har börjat sopsortera – bredvid papperskorgen så har jag en liten korg med majspåse istället för plastpåse. Däri ligger jag alla matrester – potatisskal, citronskal, brödkanter, rester från sallad – det fylls en halv sådan per dag hos mig och jag skulle gissa på att det blir ca 3-4 kilo i veckan. På ett år är det ca 200 kilo! Dessa majspåsar har jag fått av min hyresvärd, de komposteras tillsammans med matresterna. När påsen är halvfylld slänger jag den i en speciell kompost som ligger bredvid de vanliga soporna. Okej, hur lätt är inte det? Dessutom slipper jag gå så ofta med de ”vanliga” soporna. Tänk er själva, det blir något konkret av mina sopor istället för att de ska brännas på ett äckligt sopberg vars ångor jag inte ens vill tänka på vad de gör för klimatet…Ställ krav på din hyresvärd och börja göra något i gengäld!

  3. Resa gör vi. Ofta varje dag. Någon gång per år lite längre. Ni vet ju själva hur jag ofta skriver om att jag vill åka till Thailand. Men sanningen är den, hur ont den än gör, att flyget spottar ut en väldig massa skit som påverkar klimatet negativt. Jag hörde nånting om 15 ton koldioxid per passagerare om man åker till Thailand. Här tror jag en viktig pusselbit ligger. Det talas om att flygen kommer att gå långsammare för att klimatkompensera. Men här hemma då? Ja framför allt så tycker jag tunnelbanan har gjort mycket för att vara klimatvänliga. Om du har möjlighet att lämna bilen hemma och ta tunnelbana eller cykel istället – så gör så. Jag kommer följa flygdebatten, för jag undrar hur man ska lösa det. Människor tycker ju fortfarande om att resa – kanske man får marknadsföra roligare flygturer – lite dyrare, lite långsammare – men oj! så mycket roligare!

  4. Produkter – det kanske låter konstigt, men det är klart att de bidrar på ett eller annat sätt till klimatet. Det finns ju en produktion bakom det hela. Inte är det ofta man tänker på hela kedjan, men här kommer det också att ske saker – hur har denna pasta tillverkats och hur har den kommit till hyllan på Konsum? Jag vet redan en producent, Lantmännen, som använder havreskalen från sin produktion för att värma hushållen i Järna. Tänk hållbar utveckling. Tänk på att klimatet inte existerar bredvid oss, utan med oss och det kommer i slutändan att påverka oss.


 

Det var mina fyra punkter. Kanske har jag fel, men kanske har jag berört klimatfrågan på ett sätt som gör att du börjar fundera. Ta hand om Skapelsen, det är vi som kan påverka. Och det är liksom läge att göra det. Nu.

Vad har du att se fram emot i november?

November är helt klart den värsta månaden – det är då man ska ställa om sig totalt mörker och till att solen enbart skiner på bestämda tider. Nej, då är det dags att kura ihop sig med en bra bok och en kopp te – men goda råd är dyra – ska vi sitta och surpla te i en månad? Och inte orkar vi väl läsa sida upp och sida ner heller…

Nej, jag fick ett bra tips av en vän – se till att ha roliga saker att se fram emot! Och jag tänker mig att detta är ju alldeles utmärkt. Min budget är begränsad, men det är inte min fantasi! Jag tänker dock inte redovisa en hel månads aktiviteter på bloggen, utan jag tänker mig en rolig aktivitet per vecka, för att förgylla vardagen lite grann…!

 

OPERATION NOVEMBER / STRIDSPLAN!

 

V 45 Bio med Solnagänget – yeeha! Och det är jag som är lekledare igen och får bestämma film – det ser jag fram emot!

Bonus på detta är fest hemma hos Emily och Anders, det är ju strålande!

Sen är det hälsomässan i älvsjö! Men det har med jobbet att göra

V 46 Ja men visst, det är basar i kyrkan och flitig som jag är så har jag anmält mig för att stå med Vibeke och sälja prylar till förmån för fattiga barn i Thailand. Men! Det innebär att jag bokar in en dag med brödbak – här ska det bakas för fulla muggar!

V 47 blickar tomt mot mig…Kanske en fika hemma hos mig med vänner…Vet ju exempelvis att Ida och Anders (Ulliz ´ och Emilys respektive) inte har varit och sett hur jag bor än…Det känns som att lördagen den 21 november eller söndagen den 22 november kan vara alternativ för höstfika hos mig. (SSSch, säg inget till dem än…)

V 48 Åh, en vecka med massa jobb…Det ska säljas Anthon Berg för fullt. Men. Alltså, det är så att jag är väldigt sugen på att ta en ansiktsbehandling. Jag bokar in en på lördagen, den 28 november. Sagt. Och snart gjort!

V 49 Är det lite bonus eftersom november går in där…Kan ju säga att jag och Sven ska gå på Bröderna Lejonhjärta på onsdagen!

 

Jag utmanar er att göra en lista för november!

Se det snöar, se det snöar!

Javisst, imorse (läs förmiddags) när jag lite halvsnorig och dann tittade ut genom fönstret så fick jag mig en liten chock – snö, snö och åter snö. Tyvärr av den blaskigare varianten. Men det är mysigt och jag ska redan börja planera för julen lite smått. Jag vill fira den i Enskede Gården tillsammans med familj och vänner. Inte fokus på en massa paket utan fokus på varandet tillsammans. Förhoppningvis ska det gå bra att kombinera med de kyrkliga aktiviteterna. De som vill kan hänga på. Och ljus, jag ska inhandla en massa ljus! Och göra dundermysigt! Kom på att jag har en kompis som har hur mycket julpynt som helst – kanske att jag kan köpa lite av henne (apropå det här med klimatet – att vara klimatsmart och att dra sitt strå till stacken – välkomna imorgon den 15 oktober där mitt bidrag till klimatdebatten kommer!)

 

För något år sedan var det ett inlägg om Astrid Lindgren och hennes fantastiska böcker. Hon har helt klart varit en viktig del i mitt barnaliv och i det inlägget (som inte var på denna blogg) så frågades det efter vilken favorit bland karaktärerna som man hade – så jag gör en favorit i repris – vilken är er favoitfigur i Astrid Lindgren böckerna? Och varför? Jag vet att jag svarade på det inlägget men jag minns inte riktigt vem jag valde. Just nu är jag inne på Madicken – för att hon var så söt och käck och hade fina klänningar på sig!

 

Dagens planering:

Affärsplan – 2 x 45 minuter

Svennes kostregistrering – ca 2 timmar

 

Vänner som jag har i Sverige – saknar er massor! Men jag har det faktiskt megabra här också – trivs med mormor och morfar, vi har det mysigt tillsammans. Saknar även mina systrar – vet att Monika kikar in här med jämna mellanrum! Kram till alla!

 

Ja, då var det dags för den årliga förkylningen...

Kom till Warszawa igår och redan på morgonen, hemma i Enskede Gård, kände jag att halsen inte var som den brukade. Och mycket riktigt, jag vaknade alldeles hostig idag så nu håller mormor och morfar på att kurera mig – det går riktigt bra. Nu på eftermiddagen, efter en väldigt god lunch, tog jag på mig varma kläder och gick ut till parken här bredvid (Pola Mokotowskie) och det är kul att se skillnaden mot i somras när jag låg där på gräsmattan och stekte mig. Massa hundar ute som går och jag såg en söt svart en som jag hade lust att klappa, men jag tänkte att det kanske var bäst att bete sig normalt. Eller så normalt som det går medan man går omkring och snorar och hostar. Sedan var jag inne på en av mina favoritbutiker – Rossman – och handlade ansiktsmasker, specialte och näsdukar. Sen köpte jag lite nötter och aprikoser på en affär som låg mittemot.

 

Nu är jag hemma igen och läser en bok om pengar. Det som är så tabu, ni vet. Och vi får se om den ger mig någonting, det är Nina Jansdotter som har skrivit den. En annan bok som jag läste ut igår var ”tio tankar om tid” av Bodil Jönsson – jag är väldigt nöjd, även om jag kanske inte förstod allt. Det här med ställtid tyckte jag var extra intressant, att det tar en viss tid innan man börjar göra saker, och ställtiden för en sak kan vara betydligt längre än ställtiden för något annat. Och styckad och ostyckad tid fick mig att inse att jag gillar nog styckad tid. Men så brukar jag vara extra glad när jag får tid över om jag lyckats göra klart innan tidsblocket är slut. Att tänka i tidsblock, dvs att man går in i olika aktiviteter där man uttalat använder tiden till just den aktiviteten, har gett mig mycket. Och det är ur boken ”Må bra medan du lyckas” (som dessutom snart är utläst, jag tror Sven vill få tillbaka den…)

 

Annars då? Jo, har varit lite busig och gått mot rött en gång. Kom på det efteråt, precis när jag kom över gatan, men som tur var det ingen polis i närheten. Men lite busigt var det. Nu ska jag läsa vidare om pengar – vad tycker ni, kan man prata fritt om pengar? Och hur mycket pengar behöver du för att känna dig trygg? Jag behöver för mina fasta kostnader plus mat – då känner jag mig ganska nöjd. Gärna en lika stor summa till på kontot ifall något oförutsett händer…

 

Bra grejer. Och sånt som inte fungerar.

Bra grejer: packlistor, idomin för torra läppar, en kopp te, vänner för livet. Sånt som inte fungerar: att hänvisa till raketforskning när det enda man ber om är hjälp (jag tog det inte så hårt dock...), rygg efter för mycket jobb, idéer som inte går över till handling, pappersröran i mitt vardagsrum...

Tänk, en sådan sak att jag kunde låna om mina böcker via nätet, det gjorde mig lite smått lycklig i och med att jag ska befinna mig på en flygplats imorgon och jag har inte tid att springa på bibliotek....Men vad skönt att sådant går att ordna hemifrån. Har nu packat, efter packlistan, och nu kvarstår necessären och alla tekniska prylar. Eltandborsten får dock stanna hemma. Svenne kommer inom en timme, så jag har sällskap för kvällen - vilket gillas!

Apropå Svenne - vi är härmed certifierade borrare - jajemän! Vi (läs Sven med korrigering av mig) borrade fyra hål i väggen ovanför fönstret i sovrummet så nu kan en gardin hängas upp - fantastiskt! Nu kan vi alltså borra utan att känna oss rädda. Men lite läskigt var det. Förstås.

Vi skrattade gott igår åt lite olika saker: nummer ett: min marsánsås som jag gjorde till äppelkakan såg ut som fogmassa till konsistensen. Sen har jag också börjat höra dåligt. Så nu är vi två. Tänk om vi hela tiden missförstår varandra? Hm...En annan rolig sak, eller ja...Hur som helst, Sven funderar på att rymma landet i några veckor för att slippa mörkret..

- oj då. Hm (Sven)
- Vad händer? (Emilia som ligger på en madrass på golvet och försöker ta igen sig efter matlagning och städning)
- Ja, de vill ha 40 000 kronor för två veckor på Mauritius...
- Haha, för 40 000 kronor kan du får två veckor i lyxiga Enskede Gård, all inclusive. Ta med dig katten (Emilia som också funderar över hur livet utan Sven kommer att se ut i två veckor...)


PS. Ja, vi umgås mycket, in case you didn´t know...

Tusen tankar i en ostädad värld

Åh, jag blir så trött. Vet inte var jag ska börja. Först och främst - träningen är inställd med hänvisning till att jag är alldeles för trött. Det går inte, jag måste lyssna på kroppen. Och knoppen. Jag gav ju Rådet med stort R för några inlägg sen och det är bäst att leva som man lär, eller hur?

I alla fall. Nu är det projekt städning som gäller - jag ska ta det i etapper. Först ut är soffan som är min allmänna "här lägger vi allt" - plats. Så kan det ju inte vara. Nej just det. Klockan tolv har jag tvätt, men det är en liten sådan och klockan 14.36 (!) kommer Svenne över. Jag ska bjuda på mat. Det lutar åt lax. Sen är det soffbordet som är fullt med pinaler. Och kläder överallt. Jag vill skura golvet härinne. And so it is.

Nu kör vi. Jag borde skapa en kategori som heter Städning, men jag vet inte, det känns lite trist?

Lite om företagandet då - jo, jag har ett upplägg på en artikel som skulle passa alldeles utmärkt till typ DN eller SvD. Men inte vet jag, ska jag våga? Friskt vågat hälften vunnet. Får känslan av att det skulle kunna bli ett JA. Sen är det så att jag har en massa företagspapper överallt. Men jag var, som jag tror jag har nämnt tidigare, på ÖB och shoppade pärmar och register. Väldigt Vuxet - VV. Kanske att jag skulle sätta mig i en kvart och sätta in det som ska sättas in...Och Svennes kostanalys - hjälp, hörrni, jag har inte tid att sitta här och blogga - the real world is waiting!

Tjingeling!

Trött och glad.

Har ätit god middag, paprika i grädde och med pinjenötter - det bästa var parmaskinkan som jag åt till. Pasta till det då. Jag får tacka Kinga och Sven för kommentarerna till förra inlägget. Jo, men jag var ganska nöjd med det rådet. Idag jobbade jag med START Crisp n´crunch. Det var jättekul, särskilt eftersom jag fick sällskap av en kille och tjej från Lantmännen - dessutom fick jag mycket information hur det går till, från havre till färdig produkt. Dessutom arbetade jag en halvtimme med Andreas som kan sägas vara varumärkesbyggare. Det var verkligen jätteintressant och nyttigt för både dem och mig - win-win med andra ord.

Imorgon är det lyktfestival på Stora Sköndal (fontänhuset). Jag och Sven ska dit, hoppas att det blir kul! Sen ä det match, och den ska jag nog se. Men framför allt - jag vill hinna träna imorgon och städa. Och vila. Vila, vila, vila...

Nu är det idol som gäller - det är så skönt att bara göra ingenting. Hoppas att ni också har det bra - trevlig helg!


Ett råd

Det är så att jag ska simulera att jag ger ett råd. På något sätt vad jag vill lämna till världen efter mig. Samtidigt känns det svårt, eftersom det finns mycket som jag tycker är viktigt. Så här kommer det, ett råd:

- Ta vara på dig. Det innebär att du respekterar dina gränser, på riktigt. Det innebär också att du ger din kropp vad den behöver, både till det fysiska och själen. Det betyder att du ser dina möjligheter och låter inte begränsningarna plåga dig. Det är okej att inte vara perfekt. Ja, det är till och med bra att vara alldeles DU.

Nu råkar jag veta att du som läser bloggen har en del erfarenheter som du bär på. Vilket är ditt råd?

Emily, lunch, bibblan, hem

Hejsan vänner. Jag börjar med en traditionell uppdatering på dagen som gått. Det började med en lagom uppstigning runt 8 och så en massa fixande och trixande. Jag kan numer säga att jag helt och fullt har förtroende för skattemyndigheten vad gäller deras service - de har utan tvekan en sådan kompetens som de delar med sig att det är guld värt. Det tackar vi för. Funderar fortfarande på att skicka en blomma till Anders som jobbar på en myndighet, för han fick mig att tro att samhället fungerar (om än för en kort stund...). Begav mig sedan till Centralen för att vandra vidare till Kungsholmstorg - där satt jag och skrev klart ett kort till tjejen som jag strax skulle träffa, nämligen Emily! Vi åt lunchen på en grekisk restaurang med riktigt humana priser och dessutom ingick kaffet - trevligt och solen lyste in medan vi pratade om Emsans jobb och allt annat mellan himmel och jord. Timmen gick snabbt, men vi hann ändå med mycket och det är alltid kul att prata om det som sker i våra liv!

Sedan gjorde jag ett stopp på mitt favoritbibliotek på Fridhemsplan. Det blev en varm choklad med grädde och sen testade jag att koppla upp mig - det gick inte alls. Men det viktigaste av allt var att fixa utskrift på min första faktura! Stolt så in i bomben och nu är den lagd på lådan. Med all denna företagaranda så gick till ÖB och köpte kuvert, två pärmar och ett register. Vilket påminner mig om att jag ska kolla lite på det här med bokföring på nätet. Det finns tydligen en liten nätversion som heter "Att föra bok" så det kan nog vara nåt!

Annars är det lugna fisken - jag tar det lugnt, ska snart göra mig en kopp te och städa lite grann - vill ju ha fint omkring mig. Har inte tränat idag, jag vill att kroppen ska få vila sig lite. Däremot så var yogan igår alldeles underbar! Men det har ni redan förstått, eller hur?

Kanske ett bad senare ikväll, vem vet...Luktade på ett supergott badsalt på Body Shop häromdagen....


Det är gott att leva...

...och skönt att sova. Och lära sig surfa effektivt på nätet, det tror jag stenhårt på. Inte hålla på att klicka överallt och gå vidare från sida till sida. Göra det man ska. Typ. Måste ju också få berätta att Sven och jag har ett guldstjärnesystem. Ja, när vi gör nånting bra för varandra så pratas det ofta om guldstjärnor i dessa sammanhang. Jag kan nu meddela att Sven har kvalificerad sig till en ny nivå: Diamanten. Den fick han för att han hämtade mig i Täby Centrum efter jobbet och skjutsade sig själv och mig till yogan. Han kom till och med upp till Hemköp och satt och väntade. 18.01, en minut efter schemat, så var jag klar. För jag ville verkligen inte missa min favorittisdag på Deva Center med Janne Spetz - då fungerar jag inte resten av veckan...

Nu sitter jag i min säng och knaprar på de sista lakritsbitarna som jag har tagit fram ur skafferiet. Lakrits är underskattat och finns det en kanelbullens dag så kan det väl finnas en lakritsdag? Någon rättvisa får det vara. Kanske att jag kan gå till val på detta...

Om ni visste vad jag fick göra igår skulle ni bli lite smått avis. Ja, för har man träffat lilla Klara en gång, då vet man att livet är alldeles bäst. Hon är en söt liten prick i kiwitröja (?) och beiga byxor och hon verkligen älskar, jag menar älskar, att kolla på träd. Det finns inget bättre än att kika på dessa ståtliga gröna (numer röda) saker. Och igår var det extra bra eftersom mamma Maria bar lilla Klara i sele - nu är lilltjejen så pass stark att det fungerar med sele - och jag måste säga att det var spännande att se hur Klara tittade på omvärlden och man kunde nästan ana vad hon tänkte. Ja, om ni har möjlighet att träffa små Klaror eller andra bebisar, gör det, för man blir så glad av det. Det var förstås också jättekul att träffa Maria och Mike...Det är bra att de bor så nära..!

Nu blåser det som bara den och jag ska alldeles strax duscha och sen sova. Men jag behövde komma in på datorn en stund. Det blev en lätt och sen middag bestående av två ägg, skuren potatis och ost och lök. Allt detta i stekpannan. Mums.

Kram allihopa, vi syns!

Det var måne när jag gick upp...

Klockan sex ringde klockan - då var jag minst sagt trött, så där att jag funderade över att flytta tvättiden till en annan dag. Låg där och halvsov medan jag diskuterade med mig själv om för- och nackdelar med att tvätta på onsdag istället. Men jag gick till slut upp, för jag har en massa saker för mig denna vecka: jobb, träff med Emily, träning, städning och packning. Hua, har en massa papper som ska sättas in i pärmar, sånt är trist och jag känner att jag bör insförskaffa mer pärmar och ta undan dem som jag inte använder.

Desto roligare var det igår eftersom vi (pappa, jag och Herr Höckert) firade min syster (som egentligen fyller år på tisdag). Vet ni att jag gjorde min första prinsesstårta? Den blev riktigt bra! En ny tradition månne? Vi åt kyckling, bulgur och halloumiost och efter tårtan spelade vi kort. Sista omgången vann jag och Monika stort! Fast Svenne och farsan var inte dåliga - de vann första gången!

Som sagt, måne när jag gick till tvättstugan första gången och nu kikar solen fram - idag ska jag träffa Maria, Klara och Mike - vi ska diskutera företag! Jag behöver ventilera lite!

Sol till alla!

Festlig stämning med höga toner!

Kan ni tänka er att jag låg i sängen idag till 11.30? Jo, men det berodde nog på att min kropp behövde det - för det kändes alldeles rätt. Gårdagen var speciell i och med att jag fick gå hem tidigare från jobbet och då kunde jag i lugn och ro göra mig i ordning för kvällens fest hemma hos Ulliz och Ida. Det var mysigt och framför allt så trevliga människor. Det pratades roliga historier, erfarenheter och till slut så kom vi till kvällens Singstar - jag och Kråkan körde tillsammans och vi var lika bra, eller lika dåliga, ha ha!

Bilder i urval för er som vill känna av stämningen från igår!
Jag kan också meddela att det parallella livet med mayan är slut! Idag kunde jag med gott samvete shoppa lite grann och det kändes faktiskt roligt! Det blev smink och sedan var det även dags att shoppa till syster som fyller 19, men vad kan jag inte avslöja!

Ikväll ska jag träffa killarna Sven, Kostas och Carlos, men först lite pyssel!

Ha det gott!

Ekonomisk kris (?) - inlägg

Jo men det är klart - visst gillar jag att få uppmärksamhet på bloggen - det är feedback på mina tankar, ibland av helt främmande människor, idag från Emmy på Sveriges Radio. På något sätt vill jag även ha allvarligare teman här på bloggen även om jag vet att ni älskar mina kikärtsbiffar och vill veta hur många morgonsolar som Idol får i höstens tappning. Men nu handlar det om ekonomisk kris och den 15 oktober kommer jag att ha ett inlägg om KLIMATET - pappa är välinformerad och på söndag vid födelsedagsfikat kommer vi att diskutera detta högst aktuella ämne.

Hur påverkas jag av krisen? Den frågan ställs just på Sveriges Radio P3 och jag känner mig manad att svara. Innan dess så kan jag då göra lite reklam för P3 och säga att är ni intresserade av KRIS:en så klicka här.

1. Jag tror inte att jag påverkas av krisen - inte rent ekonomiskt just nu
2. Jag har däremot fått en "känsla" av att det är svårare att få arbete, så hoppet sinar lite grann, men detta kan ju bero på falska löpsedlar
3. Jag vågar också påstå att jag blir lite provocerad av denna sk KRIS - jag tänker ignorera den och söka arbete/kunder ändå - tidningar skrivs ju fortfarande och jobb utlyses fortfarande. KRIS betyder inte STOPP. Kris betyder: hitta lösningar som fungerar bättre än de gamla mönstrena.
4. Ja just det - fick höra att lönen inte kommer att höjas pga KRISEN - okej. Det blir legitimt att hänvisa till den. Det gillas inte hos mig.


Vad tycker du? Våga vägra Kris? Läs gärna det här inlägget om hur jag tror att löpsedlarna påverkar krisens vara eller icke-vara!

Omplantering på Gården!

Hej därute - äntligen fredag, eller vad säger ni? Jag vaknade vid åtta, och nu är klockan snart nio...Klockan 09.46 går tunnelbanan till Centralen och sen beger jag mig till Jakobsberg. Idag ska det demas Start Crisp n´Crunch - soft bite. Vi får se om jag gör succé!

Igår hade jag min fina vän Line över och vi planterade om mina plantor. Som ni kanske minns så fick jag skott av Agnieszka förra året i december och nu har de växt så mycket att det var dags att separera dem och de fick var sin kruka. Det var så skönt att äntligen få det gjort!

Ikväll har Ida och Ulliz fest för sina vänner och jag går dit efter jobbet - det ska bli roligt att äntligen ses igen! Imorgon, mina vänner, har jag varit shoppingfri i TVÅ månader - en utvärdering kommer med stor sannolikhet imorgon! Annars, förutom shopping av present till min syster (som fyller 19 år på tisdag, men vi firar henne på söndagen) så ska jag träna i Kista och sedan hälsa på Herr Höckert.

Jag önskar alla läsare en trevlig helg!
Emilia
Vi testar...

Jag har ingen aning om det kommer funkar, har fått en badge och jag vill informera andra bloggar om detta:Blog Action Day - jag ska vara med och skriva om KLIMATET! Fantastiskt vad roligt - jag tror jag ska satsa på VAD den enskilda individen kan göra - detta inlägg, specialdesignat för Blog Action Day kommer att publiceras den 15 oktober 2009.

Om min käre pappa läser det här, så får han gärna komma med en kommentar/mail etc för att ge mig inspiration vad gäller klimatet!

Temat förra året var fattigdom, det hade också varit "roligt" att skriva om.

Oki, nu publicerar jag och hoppas på att badgen kommer upp!

Ibland ska man lyssna. Eller ganska ofta...

Jag fick en uppmaning av Sven (ni som undrar vem denne Sven är, skriv en rad i kommentarsfältet så kanske det blir ett inlägg om denne fantastiskt goda vän...) att jag inte kan gasa och bromsa samtidigt. Det kanske låter självklart - men faktiskt så undrar jag om det inte ligger mer bakom orden än endast orden... Kanske måste jag planera min körning - för jag tror inte på att mjukköra när det gäller mitt företagande - det fungerar inte riktigt så...Eller? Ska jag testa att mjukköra i alla fall. Bilen (jag) mår ju bra av det. Och mina medpassagerare (vänner) uppskattar en säker körning.

Okej. Dagens planering kommer här. Håll i er:

1. Skriva en artikel om C-vitamin (vill ni läsa om kolhydraternas oförtjänta rykte, klicka här).
2. Ringa ett samtal (jobb)
3. Skicka ett säljbrev till en kund
4. Städa
5. Lunch
6. Promenad och boka tvätt (slänga mina matrester, dvs kompostera!)
7. Kontakta Skatteverket
8. Träffa Line och plantera om mina blommor!

Jag tror det räcker så. Det är lite mjukkörning tror jag. Bäst att ta det lugnt så att inte bilen (jag) måste åka på reparartion.

Uppdatering 09.33 Hehe, ändring i planeringen idag:
Svennes kostanalys ska göras
Söka ett jobb inför våren