Den ekonomiska krisen...ska den få rätt?

Bloggvärldsbloggen tema är...den ekonomiska krisen. Här kommer mina tankar...

Det har varit kris, och det pratas om den hela tiden. Tror inte den är slut heller, men jag har stängt av den. En intressant notering har dock gjorts, att man använder krisen som anledning till att inte höja lönen. Jag (som en av många som upplevt ett nej gällande höjning) tacklade det ganska bra eftersom jag är glad att jag har ett jobb, men jag funderar på om ordet ”kris” inte används lite väl ofta och omotiverat? I mitt arbete, exempelvis, så tror jag att krisen faktiskt resulterar i att marknadsföringsaktiviteter blir ännu viktigare – just för att öka konsumtionen hos människor. Men inte började jag att käbbla om det, den stora krisen måste ju få rätt (eller inte?)

Den psykologiska aspekten är intressant, om man tittar på hur folk reagerar, trots att krisen inte ”drabbar” dem – tankar som att man ska börja spara pengar blir aktuella och människor känner en oro – trots att det kanske inte behövs. Löpsedlar om kris, oavsett om det är prognoser eller kalla faktan, gör att människor konsumerar mindre, det tror jag i alla fall. Och blir mer rädda – och det i sig är ju en kris…Så krisen föds också upp av löpsedlarnas rapporter!

Att vara aktsam på vad som händer: JA!
Att lusläsa rapporter och bita på naglarna: NEJ!

Över och ut!

Satsa, inte satsa. Leva, inte leva.

Ja, det är lite så jag ser på företagandet - om jag inte satsar, ja då lever jag inte riktigt fullt ut - förstår ni vad jag menar? Och i all denna röra av moms, skatter, kundjagande och skrivande - så finns också en Emilia som vill ta det lugnt. Smaka på orden - t-a  d-e-t  l-u-g-n-t. Inte fel, eller hur? Ibland kommer man till en punkt där man faktiskt bör ta ställning till: 1. Vem är jag? 2. Vad gör jag här?

Frågorna har jag plankat från min kväll med Svenne på en indisk restaurang där det skedde skumma saker. Medan vi satt och diskuterade vad en sökare är, höll resten av restaurangen på att göra en reklamfilm (ja, jag vet, fråga mig inte varför...). Men en sökare ställer sig själv de frågorna som ni ser ovan (1 & 2). Svenne vill kalla sig själv för hittare istället och jag kan hålla med om att det är större chans att hitta något genom att vara en hittare istället för att söka om man är sökare.

Jag testade en sak igår. Det är nämligen så att jag vill göra saker helt och fullt. Inte halvdant på något vis. Så jag gick in i Friskis-salen och sa till mig själv - "föreställ dig att det är det sista du gör" - då hade jag inget val, och även om jag hade träningsvärk sedan tidigare så gick det bättre med motivationen.

Det finns saker som jag verkligen vill göra. Företagandet är en sak. Men så vill jag underhålla - och jag tror mig kunna fixa det. Och testar jag inte så kommer livet kännas konstigt. Jag och Svenne har ett par riktigt roliga idéer och jag hoppas verkligen att vi tar chansen! För vem vet hur länge vi finns kvar på denna jord? Vi måste vara här och nu.

Har du något som du verkligen vill göra? Vad vill du att ditt liv ska bestå av? Är det träning, är det att kunna läsa böcker under veckan? Att laga mat till en vän? Umgås? Göra skillnad i världen? Plantera en blomma och se den växa? Share it with me, please!


Melody Gardot

En tjej som sjunger som en gudinna. Texter som berör och stannar. Hon är cool. Det gillar vi. Det vi också gillar är medeljympapasset på Friskis som börjar klockan 11.45 - där kommer jag stå och hoppa. Svettas som bara den och göra mig av med det där konstiga som tycks gro. Gårdagens oroskänsla ligger under sängen och väntar på att ta tag i min strumpläst. Men jag tar ett långt steg ut och hamnar på täcket på golvet där jag brukar yoga. Men det var länge sedan sist. Men det bästa av allt är: det är tisdag imorgon, och klockan 19.00-20.45 är jag inte anträffbar och borta i kundalini-härligheten.

Dags att göra sig i ordning. Har suttit och klurat på det här med moms hela morgonen - och det tär på krafterna...Dessutom fryser jag om fötterna. Annars är läget under kontroll och i eftermiddag ska jag träffa lilla muffimu Marius. Det ska bli skönt att bli välkomnad av någon som älskar mig helt och fullt.


Denna filur blev nyfiken på mig i Uppsala


Han för mig till vatten där jag finner ro...

En oroskänsla...

...kan ibland säga mycket - som att...ja, just nu vet jag inte. Men det handlar i mångt och mycket att lyssna. Och jag gör det - jag lyssnar med hjärta, kropp och huvud. Jag ropar i min själ och frågar vad som händer. Men intet nytt. Det är som att det finns ett svar, så självklart, men så svårt att få ut.

Helgen har varit bra, träffade pops på lördagen, vi gick och åt på Fugu och sen hemåt. Somnade på soffan medan jag läste en bok om tid. Jag försöker mig förlika med tiden, men kan inte. Jag mixtrar och experminterar med den - för att få kontroll över den - men nej, alltid är det något som gör att jag känner mig obekväm med tiden. Den får mig i ett läge där jag känner mig kuvad. Tidsblock, planering, ignorering - alla sätt har testats. Därför läser jag boken med stort intresse. Varför somnade du då, kanske ni undrar...Ja, det var en reaktion på att lugnet behövs på ett djupare plan, i ett sovande tillstånd.

Nu tar jag ansvar för min oroskänsla. Tar hand om mig själv. Ni också, hoppas jag.

En bild säger mer än tusen ord - min helg i bilder....


Pappa Forskare ute i fält....


Inne i staden...

Gravenstein - mums!

S:t Lars...


Finfina vänner på promenaden...


Vi var på blueskonsert också, det var på promenaden som vi av en händelse hamnade på ett mysigt café. Innan konserten fick vi ta del av konstnärs verk - mycket trevligt!

En liten utflykt på gång

Jag ska vara i Uppsala i helgen - skönt med lite miljöombyte. Har packat väskan och 10.16 går tunnelbanan till Centralen - det här blir skoj! Vaknade ändå relativt tidigt. Var ju hemma hos Svenne igår, vi har en liten tradition att ha fredagsmys och äta gott - det blev ekologisk fläskkarré med bulgur och äppelmos - heja oss. Efterrätten var en härlig chokladig och marsipanig liten sak - sen var jag mätt. Körde innan dess ett hårt benpass på Friskis i Kista.

Skavlan är ju faktiskt ett riktigt bra program. Gästerna igår var Anna Anka, Henrik Schyffert, Melody Gardot, Jay-Z och några andra. Melody gjorde intryck på mig. Klicka här så vet ni varför.

Annars då - jo...livet är bra. Kort och gott.

Linssoppa is the grej!

Alltså - jag har mött Guds Gåva till myndigheter idag - han heter Anders och kan sin sak och lite till. Mitt förtroende ökade med 120 % (statistiskt säkerlagt, hehe).

Snäll som jag är sitter jag nu med Marre i Solna, vi har varit ute på en liten promenad (idag höll jag kopplet extra hårt med tanke på igår...) och han har fått sitt fredagsmys: varma morötter med Bregott! Han har det bra, det lilla busfröet och själv har jag satt i mig en linssoppa som heter Duga - gott och nyttigt! Mitt fredagsmys istället för OLW chips.

En annan god nyhet, förutom Anders, är att en väldigt speciell person, nämligen Emily, har tackat ja till ett bra jobb. Tycker att det är på sin plats med ett GRATTIS, lite on-line, så att säga. Emily är inte bara en av mina bästa vänner, hon är så smart att ordet smart inte ens räcker till. Om ni vill veta mer om denna kanontjej så kika på hennes hemsida: www.emforme.se! Heja Emily! Nu håller jag tummarna för Ulliz, bästa vän också, som ska på intervju på tisdag. Vi kan väl kollektivt hålla tummarna?

Det är så kul, jag måste ha ökat försäljningen på MåBra:s nyaste nummer - jag kan räkna upp i alla fall sex personer som har köpt tidningen. Ni som undrar varför: jag och Höckert-Sven är med i lättviktarbilagan! Kika gärna på vandrarnas blogg, där kan ni få ta del av hela Gröna Linjen-konceptet!

14.18 går bussen till Solna Centrum - jag ska till Kista och träna och sen träffa Sven för att ha filmkväll! Tipsa gärna om bra köpfilmer - Svenne är på jakt efter det!

Tjingeling
Verklighet om 24 månader? Counting down...

Äventyr! Puh...

Det var ju så att jag var hundvakt idag - Marius är min favorithund och tillsammans med Sven och Syrran så gick vi till Hagaparken, under den tiden då det fortfarande var okej väder. Och det gick ju bra, även om han är väldigt olydig...Men! Tänka sig att han drog så hårt när vi stod på en liten backe i Hagaparken att jag tappade kopplet!!

Fiiiiiiiong och Marre sprang iväg, lycklig som få. Det var nästan svårt att inte tycka det var kul. För jag skulle också ta chansen, hur kul är det att ha ett snöre runt halsen som någon drar med? Så Marre han passade på - fram och tillbaka, sen började han jaga sitt eget koppel. Sakta med säkert insåg jag att detta kunde vara min chans - så jag körde på Marius-linjen - det här var ju lek och kul! Tills han fick syn på en hund. Och den var låååångt borta - typ nere vid vattnet. Men då! Då fick jag nog! "Marius, nu kommer du hit". Och mycket riktigt - det fungerade! Haha, ja, jag kan inte annat än unna honom hans stund i den gigantiska hundgården Hagaparken.

Dagens  Tre Tack går till

Sven och Monika för att ni förgyllde min dag!
Mina vänner - för att ni finns där!
My faith - what can I say, it is hard to explain

Att bara gå upp och gilla läget!

Ja, visst, jag känner mig så otroligt pigg och glad! Så här ser mina morgonrutiner ut:

- 07.00 Klockan ringer - jag snoozar. En gång, sedan går jag upp!
- Sätter på vattenkokaren och gör min morgondryck: citron och honung med varmt vatten - kanoners för magen!
- Sätter på morgontv:n tittar på nyheterna
- Ligger och drar ut mig förnöjt
- Pysslar och städar
- Äter frukost
- Jobbar och surfar runt

Snart ska jag iväg och träna - tuben går 09.46 och träningsväskan är packad - ska bara ta på mig träningskläderna. Sen är det kyrka och Solna som gäller. Idag ska jag träffa Sven och syrran också - JA! Jag har inte sett Svenne på evigheter - och syrran ska få äran att eventuellt platta mitt hår!

Dagens kloka - det är i huvudet du skapar din lycka!


Gissa vilka det här är?


Idag tillåter jag mig att vara stolt. Jag har skrivit en artikel om hälsostress - klicka här och begrunda!

17.13 Det är snart dags för middag

Och det här lyssnar jag på. Den låten var på yogan igår och den är finfin. Janne, vår yoga-lärare gav tips på en bra musikaffär som ligger på Skånegatan, så där ska jag kika lite. Fast har ju en massa tråkiga räkningar som ska betalas nästa månad. Men det finns ett mellanrum där det finns plats för utgifter också. Just nu har jag lagat färdigt middagen till mig och Sammy. Thailändskt blev det. Saknar Thailand. Men det kommer en tid för det också!

Jag och Svenne ska gå på Bröderna Lejonhjärta i december (snacka om att vara ute i tid!) och det ser jag fram emot. Kanske en liten lista på saker att se fram emot? Here it comes:

1. Åka till mormor och morfar
2. Göra en lyckovägg (ni som köper senaste MåBra vet vad jag menar) eller lyckokollage (härmed anropar jag min vän Kinga - vi brukar göra sådana saker ihop!) 
3. Göra min livslinje (har förskjutit den från dagens planering, den är för viktig för att bara göras på en timme)
4. Träffa Sven, Ulliz, Emily och andra fina vänner
5. Träna imorgon förmiddag (jag har haft en veckas paus, lite drygt)
6. Titta på TV
7. Köpa ett par röda skor
8. Hitta en vintagejacka till bra pris (tips tas emot)
9. Min födelsedag (det kommer en önskelista på bloggen inom kort)
10. Thailand (jag kommer att fixa det)
11. Julafton
12. Nästa yogapass
13. Mässan på söndag
14. Bio med Kinga plus sushi
15. Morgonpromenaden imorgon
16. Träffa pappa i helgen tillsammans med syrran
17. Läsa böcker
18. Gå och jobba på Fridhemsplans bibliotek (alltså sitta med datorn, surfa runt och dricka ekologiskt kaffe)

Ah, nu känns det bra!

Tjingeling!Lyckan i att hitta en boll...

Tiden ska inte styra. Sa hon.Tveksamt.

Men jag har saker att göra. Och det första är en idé på ett uppslag till en kund. Det kommer högst upp på min lista. Det är bra med listor och här kommer dagens:

1. Höra av mig till en kund
2. Läsa på om moms och maila skatteverket
3. Momsregistrera mig - obs brutet räkenskapsår
4. Göra en livslinje - jag ska gå igenom mitt liv.
5. Gå ut med Marre
6. Maila Sammy
7. Äta
8. Leva livet - kom så ska vi leva!

Då gör vi om det lite och sätter lite klockslag -
13.30-14.00 punkt 1
14.00-15.00 punkt 2 och 6
15.00-15.45 punkt 5 och 7
16.00-17.00 punkt 4
17.00 punkt 3

Punkt 8 genomsyrar samtliga klockslag.

Annars då? Jo, vi var i Hagaparken och Marre hittade en boll.  Han blev glad, kan man säga och det blev jag med. För jag menar, hur ska man skälla på andra hundar medan man har en tennisboll i munnen? No can do!

Aha! Jag och Svenne är med i det nya numret av Måbra (det är ett gult nummer, och det står bland annat om att man kan gå eller jogga sig i form). Bilden blev JÄTTEBRA! Jag var alldelesglad igår över det faktum att vi var med och att vår bloggadress kom med. Så nu måste vandrarna uppdateras! Det har Svenne gjort!


PS. Gatan på Söder hette Monteliusvägen, tack Hanna för upplysningen!

Jobbsökeri och tankar om nästa år...

Vilken dag - jag har varit med Marre och sedan träffat några vänner. Vädret tillät inga utsvävningar, men vi hann med på en liten promenad på Söder. Gatan som vetter mot hela Stockholm och den börjar på M, tio poäng till den som gissar rätt!

Fika blev det också, en suveränt god cappuccino på Hornsgatan, där vi sedan vandrade vidare för att boosta upp immunförsvaret - avgaserna ger en ordentlig träning. En av tjejerna var duktig på att hitta fyndiga affärer - så vi kikade in på i alla fall en av dem. När shoppingstoppet tar slut kanske jag tar mig en titt! Jag är redan inne på ett par röda skor, fast jag är inte 100 % övertygad än...

Ja, jobbsökeri. Det finns jobb som är intressanta, men än så länge nöjer jag mig med att söka sådana som verkligen tilltalar mig. Igår hittade jag en halvtidare via Poolia och jag var ganska offensiv i min framtoning - det gäller att vara kreativ!

Tankar om nästa år, det märks att jag ska fylla 30! Jag tänker på jobbsituationen, vad jag vill göra på fritiden - mer av yoga kan vara aktuellt. Träning, skrivandet. Och företagandet - det tar mest plats i mitt huvud just nu.

Bilden nedan beskriver ett middagsalternativ efter kundalini-yogan ikväll - fast utan broccolin!


Det finns hopp!

Hjärnan är ett speciellt fenomen. Vi har ju egentligen hela våra kropp, men mycket tar stopp på grund av tankarna i hjärnan - man tränar inte, för det "känns" tråkigt, man tror inte på sig själv, för man "känner" sig dum, ja, listan kan göras lång. Dags att omprogrammera! Livet blir enklare med en positiv inställning.

Jag har mycket att göra --> vad bra, mitt liv är rikt av aktiviteter!
Vad jobbigt det är med morgonpromenad... --> Vad härligt det är med endorfiner!
Måste söka jobb, vad trist --> Undrar vem som söker mig idag? Kanske att jag kan göra ett annorlunda CV?

Ja, ni förstår min poäng, ge gärna tips på hur man ska tänka mer positivt, det tas gärna emot!

Nu ska jag skriva en artikel om hälsostress, yeah!


Kom igen, Emilia, kom igen!

Hjärngympa blir det strax - ska arbeta med affärsplanen - och det är bara att köra igång. Är hemma hos Sammy och passar hunden Marius. Vi har varit ute en halvtimme och jag har gjort mig en kopp kaffe och ska alldeles strax köra igång! Måndagar är en bra dag att få iväg lite av det som försigår i huvudet. Marius ligger nöjt på mattan och själv är jag taggad!

Jag har en del nyhetsbrev som jag prenumerar på, bland annat finns det en mental coach som heter Olof Röhlander och idag tycker han att vi alla ska köra igång med att göra saker, det är trots allt måndag:

"Det som ligger bakom oss och det som ligger framför oss är bagateller i jämförelse med det som finns inom oss."

Det här är bevingade ord av Ralph Waldo Emerson, amerikansk författare och filosof. Emerson betonade personlighetens rätt till fri utveckling.

Emerson sa också: "Do the thing - and you shall have the power." Vänta alltså inte på rätt känsla utan sätt igång med det du ska göra och kraften inom dig kommer att komma fram. Det är måndag och veckan är som ett Tabula rasa - ett tomt papper som väntar på att fyllas med meningsfullt innehåll. Så släpp loss kraften inom dig och gör det du ska så kommer det här bli en kanonvecka.

Jag testar. och återkommer med resultaten...

Sånt här blir jag glad av!

Jo men visst. Varför inte. Klicka på den här. Klockren. Härmar lite bloggvärldsbloggen. Som för övrigt är en väldigt bra blogg.

Kaffe ska det vara! Nu!

En liten krya på dig hälsning till Herr Höckert. Det vankas glass hemma hos honom, tillsammans med bra film. Synd att du är dålig Sven, annars skulle jag komma på studs!


Kyrka, glass, fika, mysa, läsa

Ja listan kan göras lång. Men jag känner mig harmonisk. Gick dock upp med världens huvudvärk i morse. Sådär att det var svårt att öppna ögonen. Heja alvedon! Igår var det som sagt gatan-dags, men det var väldigt lite aktivitet borta vid Hötorgets ingång. Fast det är ju egentligen bra. Ju mindre flickor som vistas på gatan desto bättre. Jag hoppas att de hade det bra den kvällen, de som vi inte träffade. Det var jag och två andra, och det är alltid lite spännande att stå och betrakta omgivningarna. Men sen är det skönt att komma hem också - klarade min kväll som kvällsansvarig bra och efteråt släppte stressen lite. Därav huvudvärken kanske?

Idag har jag umgåtts med Line, en vän från kyrkan. Vi var bland annat på Claes Ohlsson och fick hjälp av en kille som hette Robert. Sen åt vi glass i Kungsan och det bästa av allt - det var hunddagen! Massor av hundar och jag fick mitt muffimu-begär tillfredsställt. Mycket glad och hundarna var så snälla när man hälsade på dem!

Nu är jag hemma. Planen är: vila, vila och åter vila. Sen beror det på hur man definierar vila, men i mitt fall är det slapperi som gäller.

Tjingeling!Bild tagen i sommar

Det är inne att uppdatera...

Fick en kommentar av syrran att jag inte uppdaterar lika ofta. Det är oroväckande. Men samtidigt, vem existerar bloggen för? Ska den ha tydliga mål eller vad? Jag har en trogen liten skara som följer mig, och då är inte syster någon som går in varje dag. Men ändå, uppdateringarnas icke-vara verkar existera.

För inte så länge sen introducerade jag mitt parallella liv med mayan. Att jag helt enkelt inte ska shoppa mellan den 3 augusti och 3 oktober. Det är dags för en utvärdering.

1. Det har gått bra - riktigt bra. Jag kör med varianten 80 kronor per dag. Rätt och slätt
2. Det har tillkommit några extraordinära poster: yogakursen, mobilen och en ny laddare till datorn. Men det står jag för ur också ett miljömässigt perspektiv: min förra mobil drog en massa ström i onödan och utan laddare, ingen blogg. Yogakursen talar för sig själv. Den kostar men kan sägas leva parallellt med mayan.
3. Det har inte varit jobbigt. Klart att jag också tycker om att shoppa. Det ligger i generna (jag är kvinna!). Men det finns en tillfredsställelse att säga nej också.
4. Jag har planerat utgifter för oktober månad: teater gånger två, skor (röda).
5. Begagnade kläder kan leda till missförstånd. Särskilt när jag går omkring i min mycket sköna "tranan hockey" jacka nummer 16 och får höjda ögonbryn hos killarna på t-banan. Vilken tjej, hon måste vara grym.
6. En liten summa pengar har lagts undan på kontot *säger hon förnöjt*

Summa summarum: det parallella livet har sin gilla gång. Det känns helt okej. Funderar nu på nästa steg i min relation till pengar. Det kommer mer om det.

Äppelpaj är en sån sak som får livet att vara extra "yeah" här hemma på Gården. Syster och jag fixade ihop den och med vaniljsås och te med mjölk så kan vi säga att vår dag är gjord.

Om en och en halv timme är det dags att åka in till staden och arbeta. Ni som undrar med vad kan läsa mitt förra inlägg!

Tjingeling!


Morgonsoffan och kaffe

Jag sov ut - det var alldeles underbart. Har ätit frukost och sedan har det varit lite småstäd på gång. Tittar lite på morgonsoffan vilket för tankarna till en period där programmet var dagens höjdpunkt. I huvudet var det då kaos, men det löste sig till slut.

Det var ju så att jag skulle uppdatera helgen som kommer - och nu är den här! Först och främst - ta det ganska lugnt. På andra plats kommer mitt volontärarbete på gatan ikväll - vi står på Malmskillnadsgatan och delar ut kaffe, varm choklad och mackor till de tjejer som går där. Ikväll är jag kvällsansvarig. Jag åker hemifrån vid sex skulle jag tro.

Söndagen är min stora vilodag - kyrka och fika med en vän. Kan vara så att jag och Svenne hittar på något senare på kvällen. I det stora hela - "ta det lugnt helg". Funderar på ett yogapass här hemma alldeles strax!


Att välja bort

Just nu väljer jag två saker. Samtidigt. Lite jobbigt faktiskt. Både titta på program, blogga. Vara tillgänglig på nätet. Man uppdaterar sig på Facebook, man bloggar runt, lämnar spår efter sig. Men att kunna välja bort är inte fel. Och det känns bra ofta. Som att välja bort datorn och sova istället - det är en nyligen funnen favorit. Välja bort jobb framför en morgonpromenad. Att skita i träningen, bara för att. Inga motiveringar, inget dåligt samvete. Inte kommer jag ligga på dödsbädden och säga att jag önskar att jag dog med större biceps...?

Jag väljer sömn. Jag väljer bort vakenheten.


Hösttecken

Det pratas ju ofta om vårtecken, med allt vad det innebär. Men på dagens morgonpromenad så kikade jag efter hösttecken och de är ju minst lika vackra. Färgerna förändras, luften är kyligare och om man är uppe riktigt tidigt så kommer det rök ur munnen. Denna vecka satsar jag på morgonpromenader och det gäller att ha en strategi. Jo för egentligen så skulle man kunna göra så mycket annat klockan sex på morgonen...Framför allt - har man bestämt sig så är det hetaste tipset att sätta på autopiloten - på med kläderna, jackan och skorna. Sen är det bara att låsa dörren och gå ut. Punkt. Det fungerade i morse och jag har prickat in alla dagar utom en, än så länge...

Dagen till ära så ska jag arbeta med demo idag - det är kaffe på menyn och jag känner mig taggad att sälja - bra tecken. Vi får se hur det går, det är PrisXtra Östermalm som gäller. Ska kolla upp var butiken ligger för jag har ingen aning. Jo, Östermalm var det. Men det kan ju vara lite var som.

Igår mina vänner umgicks jag med två kalaspinglor - Ulliz och Emily! Mina fina tjejer och det som stod på aktivitetslistan var att vi skulle hälsa på Em i hennes och Anders nya hus. Helt otroligt vad fint det är, och ej att förglömma skjutdörrarna till arbetsrummet (internt skämt). Det var ljust och fint och jag tror Anders har räknat att det fanns 70 spotlights. Också helt otroligt. Emily bjöd på soppa och fika och sen tog vi en promenad bakom huset där det fanns en stor park/trädgård. Gemensam variant. Storlek stor. Mycket uppskattat av Elvis som sprang runt och jagade pinnar.

Det var lite från vad som händer här på Morgonsolens sanning - en helg som väntar, berättar mer vad den innehåller nästa gång vi ses! Tjingeling!

Den sista bilden är en specialare - det fanns sittplatser mitt framför ett hus. Bringade mycket skratt hos vår lilla trio...

Att ta steget

Kan innebära så mycket. Steget att till exempel ta det lugnare är minst lika viktigt som att vara driven och företagssam - i alla fall i mitt fall. Tänk vad många steg livet egentligen består av, vad många beslut vi måste fatta, stora som små. Och idag fick jag mig en dos av vad företagande kan innebära. Helt otroligt bra dag och jag är stolt över mig själv att jag faktiskt orkade hela dagen, mellan 9-16. Det var sex myndigheter representerade och det som gav mig mest var tillväxtverket och skatteverket. Men jag tyckte i och för sig att allt som sas kunde appliceras eller att det bara var intressant att veta. Men kanske att Tullverket inte är så intressant. Men man vet aldrig...

Jag skulle kunna göra en lång historia och dra vad som sas, men om du som läser denna blogg är intresserad av företagande och kanske vill starta eget - då kan jag verkligen rekommendera Starta-företag-dagen som man kan boka på skatteverkets hemsida under informationsträffar - där finns det även andra info-träffar som kan vara nyttiga att gå på. Det var två inspiratörer med på dagen och de sa också det, att det finns mycket gratis information och det ska man ta vara på. Men jag vill tillägga också - sålla, för det finns en massa som kanske just du inte behöver ta ställning till.

Det är inte lätt att sätta sig in - men det jag har märkt är att det lossnar efter ett tag. Nu har jag hört om begreppet moms så många gånger att jag nu faktiskt utan problem vet vad det är och hur det ska redovisas. Bara en sådan sak som att det lossnar gör mig otroligt glad!

Nu kommer här lite bilder - dels från mina morgonpromenader, sedan är det en bild på mig och moderatorn från Företagardagen (hon arbetar på Tillväxtverket) och sedan dagens middag - räkrisotto vars recept finns att hämta på fitmama eftersom jag skrev om det för ett tag sen!
Jag har exakt tio minuter på mig!

För sedan ska dagens planering på pränt. Jag läser ett tiotal bloggar om dagen, men ibland kikar jag på Bloggvärldsbloggen. Hur mycket intressant som helst. Nästan så att jag finner prestation i att läsa så mycket som möjligt därifrån. Samtidigt är det stressande - hur gör hon, hur hinner hon? Och veckans tema är Jantelagen. Hon vill göra en motlista till dem som gör listor på vad de är bra på. Dvs helt tvärtemot Jante. Här kommer den förresten, kopierad från Bloggvärldsbloggen:

 • Du skall inte tro att du är något.
 • Du skall inte tro att du är lika god som vi.
 • Du skall inte tro att du är klokare än vi.
 • Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
 • Du skall inte tro att du vet mer än vi.
 • Du skall inte tro att du är förmer än vi.
 • Du skall inte tro att du duger till något.
 • Du skall inte skratta åt oss.
 • Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
 • Du skall inte tro att du kan lära oss något. 


 • Då testar jag att göra en motlista, här kommer Emilia-lagen  Jag tror att jag är en bra och rolig person
  Jag är nog lika god som många andra, kanske till och med godare (smaka!)
  Jag är klok, kanske till och med klokare än genomsnittet
  Jag inbillar och tror mig vara bättre än dem som klankar på andra
  Jag vet ganska mycket, t ex hur ljuset ser ut klockan sex på morgonen
  Hm, vet inte vad förmer är riktigt, men det är jag säkert!
  Jag duger precis som jag är, för det är så jag är skapad
  Jag skrattar i o f s inte åt människor, men gärna med människor, allra helst medmänniskor
  Jag känner ofta att jag har människor som bryr sig om mig
  Jag kan lära er massor, t ex att linfröolja är en bra omega 3 källa

  19.59 piiip

  Jag hann!!

  Kram och godnatt snart!
  Emilia  Baka och laga mat!

  Ja, det funkar - måndagar är ju alldeles utomordentligt trevliga. Till och med klockan sex i morse när klockan ringde. Men okej, jag erkänner, jag somnade om till klockan 06.16. Sen visste jag att tvätten väntade på mig i hallen, så det var bara att pallra sig upp. Hej och hå, med stavar och allt begav jag mig till delmål ett: sätta på första tvätten och fortsatte sedan med delmål två: promenad med stavar i en halvtimme. Jag kan säga så här i efterhand att jag lyckades.

  Sedan var det lite ärenden, träffade Sven på Friskus och vi körde ett medeljympapass, mycket bra musik och vi svettades på - tydligen över en liter om man kan lita på lederskan. Hon var riktigt bra och Svenne undrade om hon var lika hoppig hemma.

  In i bilen Fabio för att åka hem till mig och äta tinad linssoppa. Ja, vi värmde den i kastrullen och tog också några smörgåsar till. Svenne kommer inte undan, nu ska här kostregistreras i en vecka. Jag tänkte jobba med kost och då behöver jag utarbeta bra metoder för att det ska funkar i "verkligheten". En test är gjord på en annan av mina vänner och i skrivande stund håller jag på att analysera hennes matvanor.

  Annars är det så att det är bak på gång här hemma hos mig. Sex bröd kommer det vara sammanlagt och det är perfekt för imorgon kommer Maria och Klara hit. Om vi bestämmer oss för att vara hemma hos mig vill säga! Ska bli kul och träffa dem båda och hoppas, hoppas på fint väder. Och kanske en omplantering av mina växter...

  Linssoppefabrik blir det också - har laddat med morötter och linser. Lite ärter blir det också. Perfekt att frysa in!
  En sån här fin filt har Klara fått från sin mamma!


  Så här nyfiken var katten Bus...Remembering last week!

  Helgen fortsätter i gott sällskap!

  Ja, det är mitt egna sällskap, och jag är synnerligen trevlig att vara med: jag badar fotbad, bjuder på kaffe och te och det är absolut inga krav på aktiviteter. Det är bra att vara med sig själv helt enkelt.

  Igår kväll var det dags för en kväll med några bekanta från kyrkan (det där lite torrt, jag menade vänner). Vibeke hade gjort så fint med dukning i ett lusthus och vi hade tända ljus och god mat. Sällskapet var trevligt och det blev samtal om kyrkan, om oss och om livet. Allt detta på en kväll, det ni! Jag kom hem först vid tolv och då var det bara sova som gällde...!

  Idag var det kyrkodags igen. Pater Erwin hade ett bra framförande/predikan idag - jag lyckades lyssna igenom utan att i princip tappa tråden - jag blir bättre och bättre på att hålla fokus (yogan kanske har den inverkan på mig...)

  Det var även träning på schemat idag - en effektiv timme som resulterade i konditionsträning, rygg och framsidan på benen. Sen har jag varit hemma och ungåtts med mig själv - riktigt trevligt!

  Måndag innebär ny vecka - nya utmaningar och jag ska testa med briefing och bättre planering. Alltså att jag går igenom den planerade dagen på morgonen för eventuella justeringar. Jag säger som så här: Imorgon mellan
  06-09 är jag i tvättstugan och doserar tvättmedel...Alltid härligt med den sorten av morgonpass!  Jag bestämmer mig för en bra dag!

  I morgonsoffan på fyran satt Michael Nyqvist och pratade om sin bok När barnen lagt sig och hans liv som adopterad. Bra, känslofyllt, man undrar hur det skulle vara...Sen sjöng Ane Brun "True colors" och jag har hittat en artist som faktiskt är riktigt bra - här kan ni lyssna på låten.

  Nu måste jag bestämma mig och ja! Det blir en bra dag idag...Ingen stress, bara softa, pilla sig lite i naveln. Kanske en mindfulnesspromenad? Kan gå. På måfå. Jag tror det är viktigt att understryka det, så att man inte glömmer bort det.

  Igår var det också bra - tränade och stod i. Har även hittat lite av en förebild - Zarah Öberg. Den här tjejen är otrolig och det är hennes mål att påverka - varje sekund. Kika på vad hon gör och vad hon kan här!

  På kvällskvisten var det slappa-tema hemma hos Sven - förutom att vi då var väldigt aktiva i köket. Vi lagade ris, med kyckling och sedan stekte vi upp en massa kantareller - så gott. Jag blev mätt och ville liksom vara mer hungrig eftersom vi hade en god paj till efterrrätt - men det gick inte utan paus..! Vi tittade på Tv4 Comedy, en serie som vi följer lite grann. Sen fick jag skjuts till Odenplan och hem för att göra det jag gillar allra mest - sova!

  Nu hörrni, ska jag fortsätta att ha en underbar dag!

  Ciao!


  Våga vara Emilia!

  07.00 pip pip pip - En ny dag! Det gick bra. Men sen kom rastlösheten - sjutton vad den tog överhanden. Strategin blev: på med gympakläderna, gå till fots till Skanstull Friskis och sedan träna mage och biceps, hem till fots. Och mycket riktigt, det var vad jag behövde! Mår mycket bättre nu och knoppen är fokuserad.

  Jag bloggade ju inte i förrgår, men jag kan säga att jag var hos Emily och vi tog adjö av Norsborg genom att ta en fantastisk promenad - vilket fint område bakom knuten! Innan promenaden gjorde Emsan lunch till oss båda - köttfärssås och spaghetti. Hon är ju så bra! Och även fast hennes lägenhet är full av kartonger fick jag lust att inreda hemma hos mig också!

  Efter promenaden så bjöds det på fika, laktosfria bullar och kaffe - kan det bli bättre? Jag kan också meddela att Emily och Anders flyttar till hus nu och det känns till och med stort för mig som är hennes vän! Blir nästan tårögd över glädje att det ordnar sig så bra! Minns ju hur det var när vi båda letade lägenhet i Stockholm - inte lätt. Men nu trivs vi båda. Jo, för jag vet liksom att jag kommer hälsa på OFTA hos Emily - fast hon vet inte om det än...Och det bästa av allt: de ska ha ett hobbyrum!! Fatta vad roligt! Så ett STORT grattis till Emily och Anders!!

  Sen har jag ju lite annat och berätta - fast jag vet inte om jag får...Ulliz och Ida har i alla fall, ja ni vet, det där man gör när man varit tillsammans ett tag..! Så jag skriver ett hemligt GRATTIS till dem med! Mina fina vänner!

  Fryser om fötterna och funderar på fotbad. Innan jag går vid halv fem ska jag hinna med:

  - skriva ett personligt brev
  - arbeta med affärsplanen
  - skriva ett recept till Sven

  Jag har tre timmar på mig!

  Våga vara bäst! - hur då?

  Det som är bra när man ska starta eget är att man suger åt sig information och helt plötsligt finns det en massa seminarier att gå på. Det gäller ju förstås att sålla, men föreläsningen/peppningen med Jörgen Oom som kallades för "Inspirationsdagen" kunde jag inte tacka nej till. Även om jag förväntade mig en bra eftermiddag så förstod jag att det var bra att ta det lugnt på förmiddagen för att vara fit for listen mellan 12.45-16.00 (med paus 30 min). Mycket bra strategi kan jag meddela så här i efterhand.

  Det jag gillade med Ooms inspirationsföreläsning var:

  1. Konkret och aktuellt
  Han pratade bland annat om arbetsglädje och att välja arbetsglädje betyder inte att du väljer bort något annat. Det är inte "antingen eller". Han gav massa exempel på det här med attityder och inställning och förde fram det med humor och publiken uppskattade detta. Med tanke på längden av inspirationen så kändes det utmärkt att inspireras och skratta om vartannat!
   
  2. Oom fick en att tänka själv och vad jag själv kan förändra
  Att ha mod, att våga. Oom vågar exempelvis utmana det svenska tänket och det ska vara BRA att prestera. Landet lagom måste ha fler personer som vågar vara bäst. Vi kan inte säga att något är omöjligt i framtiden, menar Oom, vi kan bara se tillbaka i historien och då benämnda händelser som omöjliga. Framtiden kan ingen sia om, men vi kan styra vårt eget beteende och byta kasettband om så behövs, menar Oom.

  3. Smarta strategier: Vad behövs mest i ditt arbetsliv/i ditt egna företag?
  De framgångsfaktorer som Oom nämner är: Kunskap, Uthållighet och RMI (Rätt mental inställning). Hur ska man då fördela dessa så att summan blir 100? Jag började applicera på mitt företag och insåg att det var inte så lätt...Men det blev en fördelning på 40/20/40. Ofta är det över 50 människor vill ha på RMI. Jag kanske har en bra grundinställning, så därför satte jag lite lägre...vad vet jag, men det är en gissning att jag behöver ganska mycket kunskap när det gäller kostrådgivning och mina kunder.

  4. Oom hade med exempel från lagidrotten
  Det var kul att se hur det går att applicera även på företag - klicka här för att få upp en bild på de tolv punkter som togs upp!

  5. Oom vågar utmana Landet Lagom
  Det kändes skönt med någon som faktiskt ser att betygsättning av barn i skolan handlar om att betygsätta deras prestation och att det är något som vi behöver. Dessutom sa han klokt att "det finns ingen verklighet" Det är min syn på den som existerar. Så vi skapar mycket med våra tankar, se till att hålla dem positiva! Om inte, byt kasett!
  Fispumpar och gulliga katter... En dag på Gården

  Ja, alltså det är helt otroligt vad marknadsförare och företag hittar på. Men det fick Maria att börja skratta i alla fall - vem köper en fispump till sitt barn? Då är det väl bättre och introducera fritt fall på Grönan - det överlever man oftast i alla fall och jag har hört att säkerheten är riktigt bra...I jämförelse med fispumpen (gasläcka kan inte vara kul...)

  Ja just det. Det var så min dag passerade: på gräsmattan utanför mitt hus, med Maria och lilltjejen Klara som är så söt att jag bara var tvungen att ge henne en lektion i polska. Man vet aldrig, hon kanske blir en Polenentusiast och i och med att hennes mamma Landskapsarkitekten hela tiden babblar på om träd, bär och blommor, då tror jag att ordet träd på polska, drzewo, kan bli väldigt användbart (dock inte på restaurang!).

  Det var inte bara Klara som var busig idag. Det var nämligen Bus med. Maria gick bort en stund och så hörde man bara ett lite "åh" och då var det klart - en katt var på ingång (ja, t o m två, men det var en som fick Marias hjärta att inte bara smälta, utan som hon själv uttryckte det: "nu har jag inte tid att vara mamma!") Så under en lång härlig stund busades och lektes det med kattungen Bus som hade en grön julgranskula runt halsen. Sedan kom Mike förbi och det var dags att avsluta dagens Parkande och Kaffedrickande med Goda smörgåsar på Gården.

  Nu på kvällen har det varit kundalini-yoga. Har jag sagt att jag är frälst?  Eldandning på gräsmatta och nästa nivå i livet

  Kroppen säger nu stopp. Litegrann. Så idag ska jag ta det lugnt. Och göra saker jag tycker om. Lite tråkiga saker ska jag kanske göra också. Som att städa en av garderoberna. Men det jag vill göra framför allt är min affärsplan - men inte i samma tempo som sist, det gick alldeles för fort.

  Helgen har varit bra. Mycket träning - det gillar vi. I lördags var jag med min mamma, det var kul och vi promenerade i mina barndomstrakter i Farsta. Solen sken, men det blåste väldigt mycket. Vi gick ut på en brygga och satt där en stund. Sen åt vi mat och jag tränade på Friskis innan jag åkte hem till Gården. Igår, söndag, var det elva-mässan, det har börjat en ny präst och han har redan lärt sig svenska. Han kom hit i onsdags. Det är ganska imponerande! Kyrkfikat var trevligt, det är där saker händer! Dessutom har en av mina vänner kommit tillbaka från sin vandring i Sverige/Norge (30 mil på tio dagar!). Men jag hann inte få någon redogörelse. Det kommer. Sedan träffade jag Herr Höckert på Friskis Skanstull och vi tränade triceps och axlar. Kände mig stark.

  Men idag är det vilodag. Det finns ännu en anledning till att jag vill ta det lugnt. Ikväll är det första gången med katekumengruppen där jag ska vara följeslagare - jag vill vara utvilad och ostressad till den. Det är väldigt spännande!

  Igår så gick jag och Svenne på promenad på kvällen och la oss på en gräsmatta. Vi har ett ställe, mitt i Gården som är jättebra för meditation. Vi gjorde lite yoga också, med eldandning. Höll på tappa bort en nyckel, men vi hittade den. Som Sven sa, man måste ta risker! Det kommer lite bilder från gårdagen!  I passed by The Raspberry mountains yesterday

  Ja, alltså Hallonbergen. På väg till Kista för att slappa tillsammans med Svenne. Vi gjorde en kanonmiddag med lax, purjolöksris, morötter och grym sås. Helt enkelt suveränt och trevligt. Tråkigt bara att tiden gick så snabbt. Men man säger ju att det är så när man har roligt!

  Katten Frasse är ju så söt, men vill inte alls gosa. Nej, han är sin egen och det är på sin höjd Svenne som får ta del av mysandet. Tur att jag har Marius ibland - på så sätt blir jag mysad!

  Ni kanske märkte att det inte var något blogginlägg igår? Ja, jag hade en av de där kreativa dagarna - jag skrev på min affärsplan. Den är inte klar än, men jag satt i en timme och skrev intensivt (så intensivt att min dator stängde av sig själv - trots fulla batterier...). Sedan hade jag vilodag också från träningen, men hann med lite tvätt.


  Uppdatering på mina tvättkunskaper:

  A. Vi har mjukt vatten i Stockholm (tack Magnus på Stockholms kommun!)
  B. Dosen för 3-5 kilo är ca 50 milliliter tvättmedel. Det är alltså mindre än vad jag brukar ha
  C. Egentligen är sköljmedel onödigt, men jag tog ca 20 ml per tvätt  Ja, det var lite från mig - nu ska jag till Farsta för att umgås med min mamma. Om min syster läser det här så kan jag säga att jag har påmint mamma om den där fysikboken som ska lämnas in på skolan, och nej, hon har alltså inte lämnat den än...

  Kan ju meddela att morgonpromenader ger inte bara bra förbränning, man tänker klarare också!

  Gårdagens lunch


  Gårdagens Emilia


  Gårdagens Frasse hittade sin plats i en låda..!


  Gårdagens middag, fem morgonsolar av fem möjliga!
  Han satt snett mittemot mig. Tyckte mig känns ett sting av nonchalans från hans sida, men sen såg jag det vackra. Det var något med hans ögon - ljusa, men ändå med ett djup. Helt svartklädd om man bortser från det vita linnet med illustration på. Det var urringat. En svart skinnväska, som snarare skulle passat till en kvinnlig medpassagerare. Han gäspade och jag kunde inte låta bli att undra var han var på väg. Det cendre-färgade håret var uppsatt i en tofs. Kanske en aning kvinnliga drag i ansiktet, men ändå på något man. Han gick av på Skanstull...

  Kvinnas iakttagelse av okänd man på Stockholms tunnelbana, en fredagkväll i september 2009

  Good morning sunshine!

  Ut och gå. Hemma till nio. Och kela lite med den nya telefonen - den är ju bara för bra! Planera dagen - check. Idag ska jag lära mig mer om moms om man har verksamhet utanför Sverige. Mycket intressant. Eller inte. Men jag tar med mig matsäck så att jag klarar det hela. Det är skatteverket som informerar.

  Igår när jag svettades som bäst på löpbandet så läste jag en kort notis om ett musikband som heter Fibes. Så nu är jag ju nyfiken - och därför är det så bra med Youtube. Slå gärna på Fibes och säg vad ni tycker.

  I natt drömde jag om företagande - jag träffade Ulliz på biblioteket, hon höll på att teckna ett kort till sina systerdöttrar och sen hade biblioteket blivit mer kommersiellt och sålde massa kontorsprylar - allt för mig som företagare - den ni!

  Dagens lunch blir linssoppa, surpise, surprise. Och till det havrebröd med pepparrotsfärskost - yeah!

  Dagens kloka: fundera på varför DU inte tar en morgonpromenad! Hitta en sak som inte är bra med det och jag kommer ha svar på tal!


  Min frukost för några dagar sen...


  Jag har nu tagit ansvar i frågan om dosering av tvättmedel och mailat en kille på kommunen - gällande hårt eller mjukt vatten. Det känns bra och vuxet!

  Obama och hans gäng

  Det är egentligen otroligt. Att vara president. Vilket ansvar. Mitt tips till er är: var presidenter i era egna liv, med ett ödmjukt sinne för ditt egna liv och inför andra. Men känn att du styr och att du kan påverka. Kanske inte bara ditt eget liv utan du kan även påverka andra. Kan Obama, kan du. Det var alltså ett intressant reportage på TV 4 som jag kikade på lite grann.

  Kan ju säga att det varit en bra dag - otroligt inspirationsrik och jag kan nu mycket om budgetar. Ska fortsätta med budgeterandet imorgon. Jag satte två timmar som mål idag, att arbeta med det alltså. Jag avslutade efter 1 1/2 eftersom jag började bli okoncentrerad.

  Tidsblocken gör att jag tänker om. Tidsblocken gör mig medveten om vad jag gör just nu. Det är en viktig poäng. Att skala morötter och samtidigt tänka på likviditetsbudgetar är fel av två anledningar: ett: du kan göra dig själv illa. Två:  Du missar färgen på den fantastiska moroten!

  Märk väl att det är en ny tid som startar. Och ta vara på tiden, så att du styr den och inte tvärtom. Gör en kalkyl över vad du vill åstadkomma under en vecka, eller månad. Svart på vitt. Här kommer ett exempel på en veckokalkyl:

  Veckan har 168 timmar. Av dem vill jag

  - sova 8 timmar per natt = 56 timmar
  - syssla med bloggen 45 minuter per dag = 0,75 * 7 = 5,25 timmar
  - träna i snitt en och en halvtimme per dag = 10,5 timmar
  - laga mat två timmar per dag = 14 timmar
  - äta två timmar per dag = 14 timmar
  - jobba halvtid = 20 timmar
  - Läsa i ekonomiböcker = 7 timmar
  - Vara med vänner i snitt 1 timme per dag = 7 timmar
  - Kyrkan = (0,5 * 3) + 2 = 3,5 timmar
  - Yoga 1,5 timmar
  - Surfa (utöver bloggen) = 10 timmar
  - Restid ca 1 timme per dag = 7 timmar

  SUMMA = 155,75

  Det ger mig ytterligare 12,25 timmar att göra något. Det blir mer yoga - det vill jag lova!

  Men! Märk väl halvtiden som jag vill jobba...

  Be true to yourself!

  Nu dagens mat - jag är mycket nöjd!


  Linssoppa...Ja, den var smarrig!


  Min "efter-träning-mat" Tonfisk, cannellinibönor och paprika.
  Sås på creme fraiche och lök  Mitt frukostbröd numera! Det mörka är Annas nyttiga!

  Rapport från ung kvinna i sina bästa år

  Punkt 1: Jag vill veta hur man doserar tvättmedel. Erkänner alltså att jag kör på måfå och det är inte bra för miljön, för det kan vara så att jag använder för mycket. Eller för lite, fast kläderna blir ju rena. Så tips mottages tacksamt. För jag fyller 30 år om några månader håller nu på att samla vuxenpoäng. Framför allt är jag nu certifierad bio-sorterare. Alltså jag matsorterar och jag trivs med det. Jag har t o m en speciell nyckel som går till den mycket speciella sopsorteraren härute. Så det så. Pilutta er (jag vet, jag ska öva på att inte vara så barnslig).

  Punkt två på dagordningen är: vad är en sekt? Funderade lite och har kommit fram till: jag tänker mig en avskild grupp människor som har en gemensam tro på något och det är ofta fanatiskt. Sekt klingar negativt i mitt huvud. På wikipedia kan man utläsa följande:

  "En sekt är ett religiöst samfund eller parti, som skiljer sig från det härskande kyrkosamfundet genom att föra fram och lägga vikt vid någon underordnad eller förnekad lärosats /.../

  De som tar fasta på det marginella i begreppet brukar kalla alla nya religioner sekter, som en fas i etablerandet. I den betydelsen är ordet helt värdeneutralt. Därför omtalas till exempel de första kristna församlingarna ibland som sekter.

  I vardagsspråket är ordet pejorativt, ibland använt för att nedvärdera avvikande åsikter eller livsstilar, och som en diffus beteckning för sekteristiska grupper. I fackspråket har det en betydligt skarpare definition och är mer objektivt. På grund av sekters avvikande natur har ordet dock ofta en negativ bibetydelse, vilket förr härrör från inställningen till de grupper som klassas som sekter och de mest extrema sådana än på själva definitionerna. En mer politiskt korrekt term (åtminstone vad gäller sekter som uppstått i relativt modern tid) är "nyreligiös rörelse"

  Punkt 3: Jag håller på att budgetera. Det är intressant. Och tråkigt på samma gång. Men Björn Lundén och hans författarvänner är duktiga på att ge information i bokform - mycket cred till dem. Och att det finns bibliotek!


  Bole ram, bole ram, bole ram

  Jag var på världens bästa yoga igår, kundalini-yoga på Deva Center. Jag är frälst helt enkelt. Men jag märkte tydligt att jag hade svårt att koncentrera mig, tankarna flög åt höger och vänster. Men jag kämpade på! Var där med Svenne.

  Och...jag kan säga att jag avvek lite smått från mitt parallella liv med mayan. Jag ska ju inte shoppa alls förutom mat fram till den 3 oktober. Hade tänkt att ha en utvärdering, men jag kan ju lika gärna ta den nu. Det fria livet, det shoppingfria om jag ska vara mer exakt, flyter på alldeles utmärkt. Inga cravings och inga abstinensbesvär. Men så är det så att jag tänkt länge på en ny mobil. Jag har blivit uppringd och jag har testat och utvärderat olika alternativ. Det höll på att bli operatören 3, men så gick vi förbi en telenor-butik, jag och Sven. Och det var där allt började...

  Jag var ganska uppkäftig mot försäljaren och kallade dem för telesnor, men jag sa att han fick övertyga mig. Bara det att det fick max ta en halvtimme eftersom vi skulle på yoga. Det tog 15 minuter (säljaren själv sa att det skulle ta fem minuter) och sen gick jag ut med ett nytecknat abonnemang, en fräsig mobiltelefon och jag var ju lite orolig ett tag efteråt - hade jag gjort rätt? Jag gillar inte snabba beslut - så är det...Men nu inser jag att det var nog rätt med tanke på minutpriset. Idag betalar jag 69 öre per minut och med det nya abonnemanget får jag 39 öre per minut. Luren fick jag på köpet. Och även om det var en startavgift så fick jag en extra laddare - fick själv välja tillbehör. Så när Emma från 3 ringer idag så kommer jag att tacka nej till det erbjudandet som jag fick av henne igår.

  Bole ram sjöng vi igår på yogan, och det är faktiskt roliga meditationer!

  Det är med stor glädje som jag fortsätter denna vecka!