Stopp & Belägg. På riktigt.

Hela tiden tjatar jag om att vi ska lyssna på oss själva. Och det ska vara medveten närvaro och regelbundna måltider. Och så var det detta med sömnen - ja, du ska helt enkelt lyssna och göra det som krävs för att du ska vara lycklig och tillfreds. Nu känner jag bara: bullshit! Nä, det funkar uppenbarligen inte! Bevis: en röd och täppt näsa och ont i kroppen. Och det roligaste av allt - jag gjorde det igen! För trots att den där promenaden var alldeles underbar igår och trots att yogan får mig att tänka jag älskar livet, så är min kropp i megaobalans. Den har inte återhämtat sig från den förra förkylningen. Eller vad det nu var. Så. Stopp och belägg. På riktigt. Det gör att jag kommer inte skriva världens inlägg om hur viktigt det är att jag lyssnar, hur viktigt det är att jag drar ner på tempot. För just nu är det något annat. Som behövs. Just nu handlar det om att klura ut HUR jag ska hålla mig frisk. För det är egentligen det enda viktiga. Jag säger bara en sak: lite l å n g s a m m a r e. Tack.


En lite Up-to-Date

Ett möte. Och ett bra beslut!

Lite gäsp. Kan bero på att det varit full rulle idag. Lite sånt gillar jag, i lagom dos. Vid tiosnåret träffade jag L som hjälpte mig att sortera bland tankarna - vi satt på Café Fix och en timme gick fort. Skönt att kunna diskutera mina idéer och uppslag. Det handlar alltså om mitt skrivande. Efter det kände jag mig stärkt (tack L!) och tog en promenad runt halva Kungsholmen. Gick först ner Hantverkargatan för att sedan svänga vänster vid Stadshuset och gick då längs vattnet. Skönt och uppfriskande! Solen har ju kommit fram ordentligt de senaste dagarna - så det är bara att njuta! Bra beslut att promenera.

Att det blev halva Kungsholmen beror på att de bygger ganska mycket vid Lindhagen. Så jag knökade in mig på tvärgatorna, för att sedan gå ner för Nordenflychtsgatan. Därifrån gick jag till Kristineberg. Då hade jag varit igång i en och en halvtimme, så det blev tunnelbanan hem. Hann dricka lite blåbärssoppa och äta en banan. Här hemma har jag ätit gårdagens blomkålsexperiment med räkor och sedan läst lite i boken Åse av Denise Rudberg. Och nu har jag lite lätt planerat resten av dagen. Ni kanske undrade vad jag gjorde igår klockan 20.00. Ja, tanken var att det skulle bli någon form av träning, men jag insåg att jag hade gjort tillräckligt, så jag bänkade mig framför Idol istället. Okej då, datorn var på också!

Pust & Stön - är igång!

Som sagt - berätta bara NÄR du har tränat - inte att du SKA. Tanken är väl att förflytta sig från tankestadiet till själva aktiviteten. Min träning idag bestod av:

Springa upp och gå ner för en väldigt lutande backe! 6 gånger orkade jag och pulsen gick upp - tummen upp med andra ord. När jag kom hem körde jag ett 17 minuters benpass som jag verkligen tycker om. Caroline heter instruktören på skivan som "höll" passet i min dator. Svettades redan efter första fem minuterna! Så jag är nöjd med dagens insats!

11.30-13.30 - Mässa och stan
13.30 Intag av den riktiga lunchen Något senare eftersom jag hämtade min bok på OKQ8!
14.00-15.00 Jobba med artikeln Det blev lite vila istället...
15.00-18.00 Tvätt Gick finemang!
Samtidigt kan jag då ta en prommis på ca en timme, mellan 16-17 förslagsvis Jobbade istället - hur - se nedan!
17.00-18.00 Skriva ut mitt arbete med den senaste artikeln och granska medvetet - den ska bli kanon! Det var någon som önskade mig ett slipat skrivande - och det ska jag göra mitt bästa att uppnå! TRÄNING!
18.00-19.00 Laga mat - något med blomkål! Hm, då måste jag kika på recept! Kanske nåt sånt här? Lagar mat just nu!
19.00-19.30 Middag Ja! Nu ska jag äta!
19.30 Hämta paket (en bok som jag har beställt!)
20.00 Berättar senare!Planera, Göra, Vila, Mat

Det är en halvtimme kvar tills jag ska gå. Och jag vet inte om jag ska äta nu. Eller sen. Vilket problem, eller hur? jag tror jag satsar på att äta lite senare, men kokar ett ägg så att jag inte får blodsockerfall! Och en avokadomacka. Lunchmellanmål.

Annars är jag mycket i huvudet just nu. Det handlar om att kunna hitta lösningar för dagen. Funderar på när jag ska gå ut och gå - dels är det härligt väder, dels ligger fysisk aktivitet högst upp på min priolista. Jag slänger upp en ungefärlig planering:

11.30-13.30 - Mässa och stan
13.30 Intag av den riktiga lunchen
14.00-15.00 Jobba med artikeln
15.00-18.00 Tvätt
Samtidigt kan jag då ta en prommis på ca en timme, mellan 16-17 förslagsvis
17.00-18.00 Skriva ut mitt arbete med den senaste artikeln och granska medvetet - den ska bli kanon! Det var någon som önskade mig ett slipat skrivande - och det ska jag göra mitt bästa att uppnå!
18.00-19.00 Laga mat - något med blomkål! Hm, då måste jag kika på recept! Kanske nåt sånt här?
19.00-19.30 Middag
19.30 Hämta paket (en bok som jag har beställt!)
20.00 Berättar senare!


En promenad rikare!

Man ska tydligen inte berätta vad man planerar att träna - bara berätta vad man de facto har gjort. Så. Jag har varit på en lång promenad idag. Powerwalk. Och det var skönt, trots blåsten. Snart ska jag sätta igång med ett till lass soppa. Den som jag gjorde för några dagar sen. Har en del lax kvar som jag ska använda upp! En liten brasklapp - det är inte kålrot som jag använder i, utan rotselleri!

Jag har invigt kameran! Som jag köpte igår. Känner mig än så länge nöjd - vi får se vad ni tycker! Det är skönt att kunna använda den utan att känna stress. Det är en Canon PowerShot SX210 IS. I guld. Alltså inte riktigt dårå!

Idag har det annars varit fokus på att jobba med skrivande. Det går sakta men säkert framåt. Ikväll ska jag på möte på Prostitutionsenheten. Det är vår grupp som jobba på Malmskillnadsgatan som ska dit och höra vad de har att säga. Det är alltid bra att få höra vad andra gör på området.

Jag fick en fråga om jag var nöjd med jackan - och ja! Det är jag! Den är skön, varm och jag köpte den precis i lagom tid. Hade den första gången igår!

Kan berätta att jag träffade Ulliz & Ida igår, och ett gäng till. Vi hade pannkakskväll och det var mysigt! Vänner slår det mesta!
Världens Bästa Lördag!

Ibland är det skönt att bara vara. Och det bästa av allt - idag lyckades jag. Att bara vara alltså! Jag har badat, läst och ätit. Jag tänkte faktiskt fortsätta att läsa - och sen somna. Så jag borstar tänderna nu. Klockan är strax innan halv tio, men jag känner mig trött. Det har varit en intensiv vecka - och sömn är viktigt! Jag är en sådan person som blir "dålig" och sömnen sviktar. Och maten gör ju sitt också. Har varit nöjd med maten denna veckan - ordentligt och regelbundet. Det är inte alltid lätt att få till det. Men då får man prioritera! Köpte mat idag på City Gross i Bromma, efter att ha jobbat med Naoi groups dumplings och edamamebönor, och jag hittade en häftig Korma Curry som jag köpte (har ingen kamera, men det ska inköpas en imorgon!). Ska testa den på min linssoppa och på fisksoppan (tänkte köra en del matlagning i veckan, storkok inför hösten). Sen köpte jag en jordgubbshårinpackning som jag testade i badet. Nu sitter jag i min gråa mysdress och härligaste tröjan. Och så är det söndag imorgon - det känns skönt, då har jag en hel dag som jag kan ta det lugnt! Ska inviga jackan imorgon!


Idol, Skavlan och nu Kalla fötter

Jag tycker om att följa något. I programform. Därför satsar jag nu på Idol - vad många duktiga det finns! Jag och Svenne satt ikväll och funderade på vilka som skulle gå vidare - kusligt spännande! Hur som helst - sen blev vi vuxna (ja, jag vet att ALLA tittar på Idol, inte bara fjortisarna) och såg Skavlan som hade otroligt intressanta gäster. Blev lite fundersam över Anne Holst kommentar till den dömde spionen - att domen var rätt och att hela Norge står bakom det. Saken är den, att jag har ingen aning alls om vad som hände, hur det bevisades (dvs att spionen åkte fast) och vad som nu är på tapeten. Men hennes sätt att säga det, med en säkerhet som skulle kunna tolkas som 100 %-ig, SAMTIDIGT som hon ändå kommenterar fabriceringen av bevis (som nu alltså har uppkommit efter 25 år) skulle kunna vara, IFALL de är sanna, en stor katastrof för Norge. Det är retoriken som jag inte förstår. Eller så var den personen som textade programmet inte så bra på att tolka henne. Vad vet jag. Fundersam kring det bara. Mona Sahlin var också gäst - och hon skötte sig, om man kan uttrycka sig så. Personlig men inte privat (som många bloggare brukar identifiera sig med - alltså att vara personliga. Inte privata. Just det ja)

Nu vänner är det en sak som väntar mig - en god natts sömn. Men först Denise Rudbergs bok: Matilde. Jag har läst den första ur serien som heter Jenny S. Och eftersom jag de facto läste ut boken så tycker jag kort och gott att den fyllde sin roll: den underhöll mig och jag tyckte att den var bra. Skönt att kunna läsa om personer där det mesta ändå verkar lösa sig, och att det går att leva med svåra känslolägen. Det är inte för inte böckerna har haft bra försäljningssiffror.

Adjö!
Emilia


Jag är trött. Men nyinköpt jacka!

Nu kurrar det lite i magen. Gårdagens soppa är på menyn och jag längtar! Sven och jag ska hänga denna fredag kväll - med mat och idol. Kanske lite Skavlan också. Är livet inte ganska bra ändå? Jag jobbar imorgon, men det känns ok, för det är en ganska kort dag (till 16.00).

Köpte ny jacka idag, på Esprit! Har kikat på den ett tag. Och nu var det dags! Försökte hitta en bild på nätet, den närmsta jag kom var denna - min är lite längre och har kapuschong! Mycket nöjd och inte så farligt dyr! Invigs på söndag!

Att vila är att respektera sin kropp. Så det är planen nu. Först lite dusch, innan dess stryka min kockrock för imorgon!

Vad gör du ikväll?


Åh, en kväll för mig själv!

Jag lovade ett recept - och ett recept ska ni få! Den här soppan är rik och god. Jag använder mig av två sorters fisk, lax och torsk/hokifilé.

EN STOR FISKSOPPA! RÄCKER LÄNGE OCH FULL AV NYTTIGHETER!
1 burk tomater, gärna hela i sås. Om du inte föredrar krossade!
10 dl vatten
1 lök
7 potatisar (5-600 gr)
1 kålrot
2 buljongtärningar
Curry (jag använde mig av Santa Marias Durban Curry - en favorit!)
Piripiri (eller vanlig svartpeppar)
ca 200 gr lax i bitar (jag köpte en hel filé idag och frös in resten - bättre än att köpa de frysta, som är dyrare - kolla på kilopriset, det är mitt tips!)
400 gr torskfilé/hokifilé

Topping
1 burk créme fraiche
Några kvistar persilja
2 vitlöksklyftor (anpassa lite beroende på hur mycket du vill att det ska smaka vitlök - jag tycker ju mycket om det!)
Salt

1. Hacka löken
2. Skala och tärna kålroten och potatisen
3. Bryn löken, häll i tomaterna, vattnet och 2 buljongtärningar. Krydda med piri piri. Låt puttra på i några minuter
4. I med kålrot och potatis - låt koka i ca 10 minuter - krydda med curry!
5. I med fisken - även torsken ska vara i munsstora bitar! - puttra på i 8-9 minuter. Under tiden blandar du créme fraichen med hackad persilja, pressad vitlök och sist i med salt - rör om ordentligt! Kanske i en plastburk så att du kan försluta den. Då kan du använda den under längre tid!
6. Njut av den goda soppan och dess topping! Perfekt för lite kallare höstkvällar!Jag var ju som sagt och gjorde intervju idag - med trevliga Lina! Och fick träffa hennes son också - som hade Bamsetröja på sig! Det gillar ju jag förstås! Nu på kvällen har jag varit hemma hos Maria, en kompis, och hon visade vad hon hade shoppat till lilla Klara i Chicago....Hälften av kläderna ville jag själv ha!


Lina och hennes son!

När jag prioriterar träning och rörelse...

...är det kanske inte så konstigt att jag är frilansskribent. Inte alls - eftersom det gör att jag kan få till det med träning, även mitt på dagen. Utan att stressa. Så nu sitter jag här och undrar NÄR jag ska ut och promenera. För det är ändå bra att bestämma en tid. Annars är det lätt, trots att jag verkligen tycker om rörelse, att sysselsätta sig med annat. Klockan 17.00 drar jag på mig skorna och går. En timme tänker jag mig, eftersom jag har varit lite sjuk under helgen. Det tar tid att återhämta sig!

Så, nu mellan klockan 16-17 ska jag jobba vidare med en artikel. En timme kanske låter lite - men jag är effektiv när det gäller! Nu har jag precis gjort en fisksoppa som blir dagens (och morgondagens) middag. Ska skriva ihop ett recept senare!Klarhet & Vision

Den dunsen. Satt fint. Och det handlar inte om det yogapass som jag så glatt deltog i. Nej, dunsen tillhörde en av de tre kassar som jag ska lämna. Med kläder. Som jag inte längre använder. Dunsen symboliserar styrka och ger kraft. Den renar och den ger klarhet. Vad skönt att bli av med den. Påsen alltså. Den kanske får nystart någon annanstans.

Som sagt - yogan gör något med mitt huvud - det kan Sven intyga! Munnen gick i ett efter passet och kände mig stark och glad. Jag märker också att jag klarar av mer nu än när jag började yoga - så bra och viktigt! För på så sätt vill jag fortsätta!

Nu ska jag slösurfa lite och sen sova - imorgon är det tvätt, en intervju, lite ärenden, jobb och kanske kyrkan på kvällen. Vi får se.

Från fokus till ofokus på tre röda...

Jag är lite trött, och går mellan lägena fokuserad och ofokuserad. Massa saker som drar i mig, och nu gäller det att vara lite konsekvent. Som att till exempel inte sitta och häcka framför datorn. Eller gå omkring och städa utan mål - det är värst. Springer mest omkring och duttar. Nej, nu får det bli ordning på torpet! Ska beställa lite saker på nätet innan jag går på yogan ikväll. Försökte höra med min yogalärare hur pass tufft det blir idag, men har ännu inte fått svar. Det är bara att se till att jag inte tar ut mig. Imorgon kan jag tänka mig att börja med träningen igen!! Som jag har saknat dessa endorfiner - ni vet ju kanske att jag är beroende av dem! Jag smygstartar alltså med yogan för att sedan fortsätta med mina powerpromenader (can´t live without them...). Efter helgen, om jag håller mig frisk, peppar peppar - så ska jag lägga upp lite schema kring styrkan (jag skulle ju kunna göra det redan nu, så är det bara att köra sen.... tål att tänkas på!)

Funderar på detta med träningsutmaning - vikt är inte riktigt min grej. Liksom gå ner några kilon...och sen då? Men att vara stark och fit är ju en annan femma! Måste bara klura på hur jag ska mäta det... Kanske att jag ställer en sådan fråga på Blossoms forum på Facebook. Ni som inte har kikat i Blossom Magazine - det rekommenderas - mycket fint innehåll och trevlig layout!

Ska ta tag i min att göra lista nu...


Intervju med Terese Sparkibaken.se

Rubriken berättar lite om min dag! Jag började dagen med lite frukost och en medveten promenad - finns så mycket att se när jag promenerar - men tyvärr så kan jag ibland vara alldeles för mycket inne i mig själv (och i huvudet!). Idag satsade jag på närvaron.

Klockan tre ungefär, träffade jag trevliga Terese (och sonen Charles som sussade så sött i vagnen!), som driver bloggen Sparkibaken. Anledningen till mötet var en intervju som jag ville göra med henne. Och på torsdag är det nästa person på gång, Lina! När artikeln publiceras kan jag berätta mer om vad den handlar om!

Efteråt var det en fredsgudstjänst i kyrkan - det var fin sång och tänkvärda läsningar. Jag funderar nu på detta med fred och vad vi som individer kan göra - hur tror du vi kan nå fred - tillsammans? Berätta gärna dina fredstankar (har känslan att Herr Höckert kommer att skriva något på temat)

Nu: te. Och i smyg gör jag purjolökspaj. Igen. Massa smör var det ja. Ibland så måste (läs: vill) man!

Varit på Möte - en känsla av Inspiration!

Sitter på biblioteket vid Fridhemsplan - ska strax ta en fika. Känner mig glad och inspirerad - har varit på möte hos en tidning som jag har fått ett uppdrag ifrån. Ja, det är nästan så att jag vill söka jobb på en redaktion, häftigt är det! Så mycket kunskap som finns där. Och tänk att göra en hel tidning tillsammans! Så peppad som jag är ska jag sätta mig ner och formulera vad vi gick igenom.

Annars en ganska lugn måndag - imorgon börjar det riktiga arbetet! Idag förarbete - det passar.

Fick en massa tidningar från redaktören också - så nu kan jag verkligen hämta inspiration!

Hur har er måndag varit?

Vi syns senare!

Emilia

Val i Rampljuset!

Det är förstås val som är på tapeten. Jag har röstat. Men nu är jag jättetrött. Och lider av abstrakt hunger. Ja, jag kallar den abstrakt, för jag har ingen aning om var den kommer ifrån. Och den känns inte jättefarlig. Jag tror jag har en lösning på problemet. Och även en plan för kvällen. Först lite bakgrund.

Igår var det dags för "gatan" - det är ett frivilligt arbete bland gatflickorna i Stockholm, på Malmskillnadsgatan. Vi kommer dit med fika och finns disponibla för kvällen. Igår var jag som sagt lite krasslig, men med hjälp av vänner och samlande av kraft begav jag mig ut. Ibland är det så att man bestämmer sig, och då är det svårt att ändra sig... Kvällen var speciell, och jag är glad att jag inte ändrade mig. Fina samtal, inte alltför kallt och trevligt också att träffa mina vänner som står med mig.

Nu så här dagen efter kan jag säga att det hade inte spelat någon roll om jag hade stannat hemma igår eller inte. Det är först nu på kvällskvisten som jag känner mig extra trött. Och vill lägga mig tidigt. Läsa lite grann. Dra ner på tempot ordentligt!

De flesta ser vem du är. Det är nog mest jag som är blind. Jag ber om öppnare ögon


Ung kvinna, återhämtar sig från förblindad kärlek


Mungbönegryta med Koriander!

Det här var ett bra recept som jag en vän smakade på denna lördag. Jag har testat att göra mungbönor förut, men då inte alls varit imponerad. Mer uttråkad. Samtidigt är det nyttigt. Och jag hade ett paket hemma, som stod och väntade. Ni som vill se receptet, var så god och klicka här!

Matlagardagen igår gick hyfsat - och den fortsätter idag! Sven hjälper mig nämligen med inskjutsning till stan - jag har volontärarbete på gatan ikväll. Och det innebär att jag kan ta det lugnt och hinner även laga en linssoppa. Denna gång med extra mycket koriander! Och mitt goda bröd till.

Just ja. Har förstås lite bilder att bjuda på :

På något sätt vore det kanske bra. Men jag vet inte. Vad tycker du?


Ung kvinnas tankar om vänskap, en regnig dag i september

Rapport från Sjukstugan!

Om cirkus tio minuter har kanelbullarna jäst färdigt. Eller ja, degen till dem! Jag kunde inte låta bli, så samtidigt som jag gör ett matbröd, blev det dags att göra något gott också! Längtar till lite Earl Grey-te med mjölk och en bulle från ugnen! Ikväll ska jag på möte med Caritas, vi ska få information om vad vi kan göra ifall flickorna på gatan behöver hjälp. Men efter det tänker jag gå hem och fortsätta att kurera mig. Hemma bäst helt enkelt.

Jag läser ju mycket hälsotidningar, för att få inspiration, och även för att hitta idéer till uppslag. Idag i Blossom Magazine (det senaste numret) läste jag om detta med motivation och träning. Motivation kan ju vara yttre eller inre. Min träning drivs ju av flera saker. I artikeln (som skrevs av Johan Plate) fanns det redskap för hur man ska förstå sin motivation. Så jag tänkte använda mig av dem (du också kanske??)

Dags att fixa bullarna!

-------------

1. Varför tränar du? Det finns flera anledningar - men främst för att knoppen ska må bra - det händer något när jag tränar - huvudet lättar och jag får lättare att tänka och vara kreativ. Sen är det bonus att kroppen också får en genomgång och att jag blir starkare. Men främst - för att må bra psykiskt!

2. Vilket är ditt inre motiv? Att bli stark mentalt vilket ger goda efterverkningar på jobbet, och jag orkar mer! Att orka mer blir alltså en del av motivet!

3. Hur kan du kombinera det med yttre motiv?
Genom att bli stark mentalt kan  jag också fokusera på att få en stark kropp. Så båda delar får sin del.

4. Vilken kostnad har du egentligen? Alltså tiden. Men det ser jag inte som en kostnad utan nödvändig förutsättning. Förstår ni vad jag menar? Sen är det också så att jag måste hitta träningssätt som fungerar - så det blir också lite av en kostnad - eftersom jag behöver kunskap. Men det är ju också roligt!

------------Väntar ut mig själv

Nu tror jag att den är här. Förkylningen. På riktigt. Så min plan idag är: matlagardag! Behöver fylla frysen litegrann så att jag har att ta av! Tanken är att laga linssoppa, purjolökspaj och något med mungbönor. Sen vill jag baka lite bröd också. Så ganska snart ska jag gå till affären och kompletteringshandla - för mycket av ingredienserna har jag redan! Tanken var att gå på fest ikväll, men tyvärr får jag ställa in. Plus att jag imorgon har "gatan" - volontärarbete. Och på söndag är det val. Efter det och kyrkan ska jag och Sven åka till Barkarby. Helgen är fullspäckad med andra ord. Fast jag är ganska duktig på att ta tid till att bara vara. Tycker jag.

Har du något bra tips på mat som man kan frysa in? Som innehåller mycket näring?


Pre-förkyld och lite inspirerad

Det händer saker. Hela tiden. Och någonstans på vägen hände det - en begynnande förkylning ligger och försöker ta kommandot.

Alla har vi våra huskurer när det gäller förkylning. Min är: te à la kamomill, echinaforce, halstabletter. Eventuellt alvedon om huvudet säger ifrån. Hur brukar du göra när förkylningen är ett faktum?

Idag har det gått bra att arbeta. Inte för att jag gjorde det hela dagen. Nej, men två timmars kreativt tänkande har resulterat i nya idéer och tankar om hur jag kan fortsätta mitt skrivande. Framför allt - det känns möjligt och roligt.

Kan berätta att jag begav mig till Kista Centrum, för att därifrån ta mig till Eggeby Gård. Till fots. I regnet. Jo, sörrö, det gick alldeles utmärkt. Jag var dyngsur när jag kom fram, och ansiktskrämen jag smörjde mig med hadl liksom runnit ner i ögonen på mig. Och jag såg ingenting för glasögonen var så blöta. Det gick ju inte annat än att skratta! Svenne assisterade med handduk. Och vi hittade en kjol i deras förråd så att jag kunde torka mina byxor. Det gäller att vara kreativ. På med förklädet också - jag matchade caféet på ett bra sätt. Strax efter tre kom en vän till mig, och vi fikade och pratade om livet!

Ah, nu har jag lånat kamera - vad tycks?


No need to say goodbye

The Call är en låt som jag gillar. Regina Spektor. Och Robyns Hang with me är också en favorit. Dagen är utstakad, från lunch och framåt. Tyckte mig känna en lite raspig hals i morse, men har sköljt med salt och druckit kamomillte. Inte ork att bli sjuk - funderar på varifrån raspigheten kommer. Sov med öppet fönster - kan det vara det?

The plan:
Lunch - biffar från frysen, råkostsallad, ris och nykokta kikärtor!
12.15 Åka till Kista och gå till Eggeby Gård - jag har ett bord att bygga! Berättar mer senare!
15.30 Fika på Eggeby Gård med en kompis!
18.00 Kvällsmässan i Eugenia
Middag - ??

Förhoppningsvis kan jag låna kamera av Sven idag - för nu vill jag ta bilder!

Yogan igår var så skön - jag märker att jag tänjer på gränserna och det går bättre och bättre. Funderar på att gå på yoga på måndag också. Men jag har inte bestämt mig än.En liten simtur senare...

Jag var och simmade idag - 40 minuter hade jag som mål. Och det gick finemang! In i bastun och sen smörja smörja med bodylotion och ansiktscreme. Sen kom hungern, tryckte i mig en banan (passade på att handla lite också - koriander, banan, rädisor och avokado) och snabbt hem. Lunchen bestod av min fina purjolökspaj, råkostsallad av rödbeta och morötter. Dressingen var gjord på olivolja, rödvinsvinäger, koriander (färsk) och salt och peppar. Om en kvart har jag tvättid, och denna gång ska jag se till att få tvätten gjord. Sist sov jag ju bort den!

Ikväll är det yoga, ska bli skönt att få vara här och nu på ett intensivt sätt. Denise Rudberg sa idag på tv:n att yoga är överskattat. Jag kan inte hålla med riktigt. Hur som helst, anledningen till att jag nämner henne, är att jag har fått låna tre böcker från Ida. Tror jag ska börja en av dem idag!

Jag lyssnar just nu på The call av Regina Spektor.Träningstankar, träningsglädje, frågetecken...

Att stänga ner datorn med huvudet fullt av tankar känns inte riktigt rätt. Bloggen är en ventil som ska vårdas, särskilt när jag känner att det kliar i fingrarna! Det är härligt att veta att den finns här, och väntar på mig! Saker och ting verkar ordna sig - jag har en artikel som väntar på att bli skriven och dessutom har jag ca 2-3 artikelidéer som väntar på att ta form - från huvud till papper. Jag fick som sagt också mycket inspiration från gårdagens firande av en vän till mig. Om det kan ni läsa i ett tidigare blogginlägg

Idag var det som sagt en speciell dag. För det var en ingentings dag - dvs jag tog ledigt från allt som heter jobba. För min kropp talar tydligt. Den vädjar, tittar mig i ögonen och säger: inte riktigt än.... Så dagen har bestått i att söka kraft, i det som mina ögon ser, noterar. Gick bland annat på lunchmässan i kyrkan, det är alltid skönt att kunna gå dit och samla sig lite. Jag lämnade alla mina 50-öringar också, eftersom de inte längre kan användas efter den 1 oktober (tänk på det ni, kanske ni har några öringar att lämna till välgörande ändamål?)

På kvällen var det lite av en höjdpunkt - fick träffa finaste Emily och Ulliz. Och Ida! Snack om allt och inget. Hur man till exempel ska tackla orkestrar som bjuder på alldeles för mycket vodka. Hur vi tycker att arbetsplatser ska vara. Och ja, hur mycket vi vet om kärleken, och hur den inte ska vara. Och hur vacker den kan vara ändå! Emily har börjat med yoga hon med - och den känns roligt att kunna dela erfarenheter. Det blir nog någon artikel om det också!

Träning ja. Funderar på att köpa träningspasset på Stockholms hallar, men sen såg jag att jag kunde få badkort billigt, 10 kort. Så jag ska fundera. För samtidigt vore det kul med gruppträning också! Planen är just nu: yoga en gång i veckan, två långpromenader, styrka två gånger i veckan. Styrkan kan jag ju få till "själv" också, det gäller bara att hitta de rätta övningarna!

En blogg som jag tycker inspirerar är Spark i baken! Där hämtar jag gärna inspiration - och jag kom på att hon skrev om utomhusgym - kanske det är det jag ska göra under hösten? Då behöver jag inget träningskort! För jag tänker att det jag behöver träna i styrkeväg är:


Armar: axlar, triceps, biceps
Bröst
Mage
Rygg, övre och nedre
Ben, Rumpa och Vader


Har jag glömt något?

Som sagt, nu invigs en ny kategori: nämligen träning. Och jag vet ju att det finns hur många bloggar som helst när det kommer till träning, men jag hoppas kunna ge min version av det hela! Och det finns bara en Emilia!

Nu i dagarna ska jag låna kamera av Sven - så då kommer det lite mer uppdaterade bilder!


En trötthet som förlamar

Lite konstigt det här. Jag kom till biblioteket för kanske 40 minuter sedan. Satte mig vid fönstret med en bok*. Och så kom den förlamande tröttheten. Ögonen vill bara blunda. Ja, helst så skulle jag sova. Det känns mystiskt. Jag sov ut i morse, efter en sen hemkomst i natt. Finns någonstans en tanke att det är bra att somna innan klockan tolv. Igår kväll var det en trevlig sammankomst. Egentligen på två ställen - först i kyrkan (kursverksamhet) och sen på Vassa Eggen. Jonathan fyllde 30 år och han lyckades med konststycket att samla ihop en hel drös med människor - tre bord fulla. Det var mat och dryck (tydligen väldigt gott, jag hade redan ätit) och även sång som J:s vänner stod för. Intressanta samtalsämnen och inspiration. Kom hem vid ettiden.

På bibliotek kan det hända allt möjligt. Både trevliga saker och mindre trevliga. Men som observatör välkomnar man båda. Det är olika människor som hamnar i denna oas. Ibland undrar jag var gränsen går...? Nu ser jag några vakter som går omkring och nog har lagt märke till något. Jag ska nog gå på en vandringstur och se vad som händer. I brist på annat. Kan vara kaffe som jag behöver!

*Läser på om svenska skrivregler och vanliga misstag. Och mode/trender inom ord och uttryck. Är inte helt förtjust i upplägget, boken kunde ha varit mer pedagogisk.

Att fokusera. Att kunna göra en sak i taget.

Planen var tvättstugan. Den modifierades till längre sömn. Jo tack, jag håller fortfarande på att återhämta mig från bröllopsfestandet. Nu är klockan snart halv tolv och jag känner en aning stress över att jag inte påbörjat dagen än. Okej, frukosten har jag fixat, men sen då?

För ganska länge sedan läste jag en bok om kreativitet. Där gavs rådet att skriva morgonsidor. Jag känner mig lite sugen på det. Men det som nog ska göras, i lugn och ro, är en planering för dagen. Jag har några viktiga saker som ska göras (företaget) och senare ikväll ska jag på kurs i kyrkan. Efter kursen ska jag joina några vänner, det är en som fyller år. I allt detta skulle jag vilja få in någon form av fysisk aktivitet - vad sägs om daglig genomkörare (yoga) och ett kortare benpass? Jag tror egentligen inte på att pressa in hur mycket saker som helst denna dag. Jag behöver lyssna till min kropp - den är lite i obalans. Det märks genom magen och genom huvudet.

Lyssnar just nu på:
Regina Spektor
Anna Ternheim
Robyn
Melissa Horn
Klassisk musik
Phil Collins

Längtar till:
Komma helt över gammal, rostig kärlek (we´ve all been there...)
Yogan på onsdag
Söndag, det är nåt med söndagarna!
Att bygga mitt bord till köket, där jag ska ha mina blommor, och under ska jag gömma återvinningen
Möta Dig (vem är du?)

Vill:
Komma i mitt livs form!
Köpa nya promenadskor som även går att springa i
Möta dig (ja, vem är du nu då??)
Bli ännu mer yogiserad
Sjunga

Purjolökspaj & Garderobsrensning

Trots ingentingandet har jag ändå gjort en del. Jag hade en purjolök i kylen och tänkte både en tanke och två innan jag insåg att det ofta är så att purjolöken slängs. För att man inte vet vad man ska göra med den. Så jag slog upp detta recept på purjolökspaj och sen har jag varit på Konsum och handlat. Till pajen ska jag riva rödbetor och morötter, en liten råkostsallad helt enkelt.

Jag känner att jag saknar en kamera. Garantin på min har gått ut, men jag har pratat med Sven om att jag ska låna hans några dagar. Tills jag bestämmer mig för vilken jag ska köpa. För det finns inte att jag inte ska ha en kamera.

Ja just det. Val är det nu. Och jag blir alldeles snurrig över vad mycket det är att ta ställning till. Och samtidigt, vad viktigt! Jag har detta år valt att fundera på: vad är bäst för småföretag? Hur hjälper vi dem som hamnar mellan stolarna när det gäller sjukförsäkringen? hur ska vi ta hand om miljön, i det stora hela: skapelsen? Hur kan vi vara ett föregångsland? Vad är human politik? Mitt råd till mig själv är att rösta långsiktigt! Alltså inte bara tänka på nästa 4 års period, utan längre fram! Hållbar politik tack!

Garderoben är rensad och jag har nog tio kilo kläder som ska lämnas till någon återvinning eller liknande. Vad härligt att rensa!!

Jag längtar efter nästa yogapass, som är på onsdag. Och jag vill simma också. Mycket av träning ligger på agendan. Men nu i helgen är det vila som har varit i fokus!


Att göra Ingenting

Hemkommen från kyrkan - alltid kul att träffa människor som man inte sett på ett tag. Det känns bra att vara tillbaka helt enkelt. Efter kyrkfikat begav jag mig till mitt nya favvobibliotek - vid Plattan - och lånade två böcker som handlar om skrivande. Man lär sig alltid något. Som mål denna söndag har jag att göra så lite som möjligt. Helst ingenting. Det är något i mig som säger att jag behöver bromsa. Så då gör jag det. Men att göra ingenting innefattar också att jag vill göra en purjolökspaj, läsa i lite böcker och kanske fixa min sista rensning i garderoben. Jag rensade igår, och mycket ska iväg till Stadsmissionen eller vad det nu blir. Tänk vad häftigt - undra var mina kläder hamnar och hos vem?? Mycket är för litet och annat har jag helt enkelt tröttnat på.

Har du gjort någon rensning på sistone?

Böcker som jag läser just nu är "För att världen ska leva" (E. Bischofberger), "Vad hjälper? Vägar till återhämtning från svåra psykiska problem" (A. Topor) och nu två böcker till, om skrivande. Någonstans tycker jag egentligen att det är bäst att läsa en bok i taget - men det är svårt när det finns så mycket som jag vill läsa!

Vad läser du för bok? Något att rekommendera?

Några artiklar som jag har skrivit på sistone har blivit publicerade på Livskick. Varsågod, en om kundaliniyoga och en om dagboksskrivande!

Jag hade som ambition att skriva dagbok, men just nu hinner jag inte riktigt med - jag lever alltså inte riktigt som jag lär! Men ibland har jag perioder då jag skriver ganska mycket - det beror på. Tycker om att skriva brev också, skickade nyligen ett till Emsan!

Två knäckemackor väntar, och kamomillte! Ha det gott!Från och Med Du :)

Jag har upptäckt Oskar Linnros - Från och Med Du är ju en härlig låt! Två gånger spelades den när jag gick runt Årstaviken. Jag är nu hemkommen och har ätit lunch - linssoppa och rostmackor med ost. Nu har jag skrivit ner lite vad jag ska göra, med papper och penna. För att slippa ha det i huvudet. Tar det lite lugnt, men letar efter en respondent till en artikel som jag ska skriva för en tidning. Har kontaktat folk via Facebook och via mailen, så jag hoppas att det är löst innan jag åker in till stan. Tänkte gå till kyrkan. Det känns att det är fredag, och det är skönt. Egentligen skulle jag ha jobbat i Uppsala idag och i nästa vecka, men det blev ändrade planer. Så då satsar jag på annat istället!

Promenaden kändes renande och nu är jag snart framme. Hos den jag är. Planen är att sätta upp mål, och tankarna går kring styrketräning i kombo med yoga för smidighet (fast jag läste någonstans att styrketräning kan leda till smidighet as well). Kettlebells är en annan form av träning jag gärna skulle ge en chans. Vi får se. På onsdag tänkte jag eventuellt åka och simma.

På min lapp står det att jag ska städa soffan och torka av golvet i vardagsrummet - jag tar tag i det NU!

Tjing!

Emilia


Jag och kompisen Marcin!

Du, jag stänger den nu. Dörren dit bara du har nyckeln. Jag hoppas ibland att du ska tappa bort den. Dina ögon tittade in i mina på ett sätt som inte går att beskriva. Men av enkla skäl är det dags. För nu har jag möjligheten. Att lära mig vårt avstånd. Att förstå verkligheten. För jag lever i en fantasi. Så att du vet det. För det kan vara så att du märker det. Om vi ses igen.

En tacksam själ som Vandrar

Jag känner att jag översköljs att tacksamhet. Och ibland kan det vara svårt att hantera det. Men det är också häftigt!

Nu ska jag ta det lite lugnt, känner mig inte riktigt återhämtad. Men imorgon vänner är det Årstaviken som gäller! Här ska det nu tränas och sättas upp mål!

Bilder säger ju en del!

Jag har hört mig för lite grann och det verkar okej att jag lägger upp bilder på helgen som gick. Idag missade jag min massage på morgonen - försov mig helt enkelt. Det visar på att jag håller på att ta igen mig!

Idag är det tvätt och lite jobb som gäller. Igår kväll var jag på yoga, det var verkligen behövligt! Sven kom och hämtade mig efteråt och sen hängde vi en stund hemma hos mig.

Om jag har ork funderar jag på Årstaviken runt ikväll. Men först och främst - lyssna på kroppen!

DAGARNA SOM GICK! 4 september 2010

Dagarna som gick! Bröllopsyra och festande i fyra dagar!

Lite trött men färdigfestad – nu kommer annat i fokus! Men jag har haft det uberbra – har insett att jag älskar att dansa! Bröllopet som sådant var helt fantastiskt och jag fick umgås med nära och kära. Men nu är jag lite sliten, och har lite smått börjat återkomma till livet! Lördagen var jag uppe till klockan två på natten, de andra festade till klockan fyra, medan jag sov lite. Jag fick agera konfrencier när det var dags att leka lekar med det gifta paret – eftersom Lee (äkta mannen) och hans familj är från England – oj, vad det var kul att översätta från det ena språket till det andra och vice versa! Jag fick många applåder och kände mig nyttig. Men framför allt – dans, dans, dans! Jag publicerar några bilder på mig, ska höra mig för med mina vänner om resten!

Imorgon åker jag hem till Svea och börjar min hemmavistelse med yoga på kvällen tillsammans med Svenne. Jag hoppas att jag snart får träffa mina fina tjejer, Ulliz och Emily! Idag ska jag packa lite och ta det lugnt! Gick en promenad på nästan en timme och sen har jag varit och handlat lite grann. Håller på att bränna skivor med bilder från bröllopet till mina vänner. Det skulle ju inte vara fel att gå till havet en sista gång! Min kamera har gått sönder, så några fler bilder att klicka blir det inte. Men jag tror fortfarande att garantin gäller – så när jag kommer hem ska jag fixa till det hela! Jag har en artikel att skriva, ska jobba med det på torsdag – så jag känner att saker och ting händer – det är roligt!

Nya mål ska sättas, både företagsmässigt och ”privat”. Med det återkommer jag snart på bloggen!Dag 3: Baksmälle – och Bröllopsresan

Det finns dagar som jag undrar till vilken värld jag tillhör. Egentligen. Men så tänker jag på min värld därhemma – med trygghet och grundning i fokus. Och det är svårslaget. Hur mycket jag än tänker på dig. Ni som undrar hur man kan ha baksmälla samma dag som själva bröllopet, här kommer en förklaring (om än något modifierad!): kvällen innan Den stora dagen är det porter abend (ingen aning om stavningen är den rätta) – och då kommer människor från hela byn och krossar glas på gården – och sen häller brudgummen upp vodka till alla. Jag krossade förvisso inget glas, men smakade lite på det som bjöds. Med tanke på att jag dricker fyra gånger per år, så kan jag hävda att jag idag har baksmälla. Fast mest är jag glad över att det äntligen är dags. Det jag har kvar att göra är att stryka klänningen, växla pengar till mindre. Och slå in mitt kort. Som min kavaljer ska skriva under också. Han visade upp sig igår, och vi pratade igenom detta med blommor och hur mycket vi ska dansa! Och han sa att han skulle ha gul kostym på sig. Jag hoppas att han skämtar!

Planen för dagen är att hålla sig fin och glad, klockan 15.20 går bussen till Hel, där vigseln sker i kyrkan klockan 16.00. Sen är det fest i
Exploris, som ligger i närheten av Jastarnia, där vi bor. Och festen pågår i två dagar. Nu häller regnet ner som bara den, men förhoppningsvis klarnar det upp tills det är dags. Festen innehåller mat, mat och mat. Och dricka. Och tårta. Och musik! Jag vill dansa och jag får inte glömma mitt skobyte!

Tack Sven och Dorota för era kommentarer – de värmde!

Kram till alla!
Dag 2: Skratt- och Rörelseresan

Så är det bara – jag är lite nöjd. Men också trött – sover som aldrig den, och känner att det är helrätt. Så är det, som sagt. Gårdagen var det rörelse i fokus och jag både sprang och promenerade. Tränade lite triceps och hoppades på att ingen skulle se mig. Åt två luncher – blev bjuden på en, och sen kunde jag inte tacka nej här ”hemma”. Jag läste lite. Och sen frotterade jag mig i gammal nostalgi medan jag lyssnade på Melissa Horn på Spotify. Klockan 21.00 ville jag sova, men jag höll ut till klockan 22.00.

Dagens plan ska vara liknande den igår, men nu ska det jobbas lite också. Jag väntar på svar från en redaktör, lite otålig är jag, för jag vill komma igång! Apropå skrivande – min presentation på Livskick är uppdaterad – här får ni läsa! Hur som helst, jobbet går ut på att kolla min planering som jag så fint gjorde i veckan – en lång härlig todo-lista. Tänkte se om det finns något som jag kan kryssa över!

Det blev ingen yoga igår för mig, däremot har Janne skickat över några övningar via facebook, så idag ska jag slå slag i saken. Ta ansvar för mitt Yoga-Jag.

Imorgon är det bröllop! Tjoho! Jag ska höra om jag kan publicera några bilder därifrån, så ni får se hur kul vi kommer ha det!

Kram till er
EmiliaDag 1: Hälso- och Nostalgiresan

Det är lite konstigt att vara här nu, i september – ljuset är annorlunda, det är lite kallare i luften och havet är starkare än vanligt. Jag tog en promenad efter frukost och gick ner till stranden. Den vita sanden bländade mig, havets färg är mörkare och vågorna slog med kraft. I skogen var det skönt, solen strilade genom trädkronorna, och tanken ”jag är här nu” gick igenom huvudet några gånger. Är lite trött, tror det är baksmälla från gårdagens resande. Bröllopet är på lördag och jag ska försöka få tag på min kavaljer idag, kolla om vi ska köpa blommor och så. Jag har gjort ett egenhändigt kort, det är ju min specialité numer. Kanske att jag publicerar det senare, men det får bli efter bröllopet.

Nu ska jag yoga lite. Missade yogan igår på Devas – så jag kör lite själv. Sen ska jag handla lite yoghurt, blev sugen på det!