Lite mat, såhär efter träningen

Jag sprang min halvtimme idag (passet var tre gånger 8 minuters löpning, och tre gånger 2 minuters gång = 30 minuter), på det första åttaminuters-passet kom jag in i vad jag skulle kalla ett jogg-flow. Det regnade lite grann, och lukten fick mig att försvinna en liten stund. Till det ställe som har betytt så mycket för mig. Som fortfarande betyder en hel del. Men på ett annat sätt. Men mindre om träningen nu och mer om maten!

Först och främst - drack en väldigt god smoothie idag, av märket Paulún (därav också det härliga priset på drygt 20 pix). Men jag gillade vad jag läste, på innehållsförteckningen. 1 mosat äpple (40 %), 9 pressade druvor * (34 %), 14 mosade hallon (16 %), 6 pressade hallon * (7 %), granatäpplejuice * (3 %).Innehåller socker från frukten.* Juice från koncentrat. Kanske att det där med koncentrat känns lite trist, men men... God var den!!


Bild härifrån


Hann handla på mig lite annat också, det var bra pris på fryst kyckling, så det hamnade i korgen. Har insett att min vanliga vaniljyoghurt faller bort numera, alldeles för mycket socker... Så det blev en lätt naturell yoghurt. Är inne i en fas där jag gör smoothies själv hemma, och kunde inte låta bli att köpa en juice för det ändamålet. Det blev lite ekologiska apelsiner i korgen också (sist jag köpte dem var de ruskigt goda!).





Eftersom jag ändå hade handlat kyckling så gjorde jag ett av mina recept, där jag använder banan, curry och creme fraiche. Här kommer receptet!



4 portioner

2 kycklingfiléer
matfett (t ex blanda smör och rapsolja i pannan)
curry, t ex en god korma curry
lite salt
1,5 skivad banan
1 burk ekologisk creme fraiche

Stek kycklingen i matfettet på ganska hög värme, krydda med salt och curry. Lägg i den skivade bananen. Stek en liten stund till och rör om ordentligt. I med creme fraichen - blanda om - en stund senare är det klart!

Serveras med
ris eller bulgur - jag använde Druvans bulgur - och risblandning som jag kokar i lite buljong!

Sallad - t ex på isbergssallad, kidneybönor och en riven morot. En dressing görs lätt med olivolja, rödvinsvinäger och oregano, dijonsenap, salt




Du lördag i spontanitetens tecken - kompott!

Visualiseringar - det blir som man tänker! Det var faktiskt ruskigt bra att ställa in sig på att saker och ting faktiskt ska gå bra. För det blir bra då. Att få in visualiseringar regelbundet ligger nära till hands. För jag var till en början inte alls peppad för gårdagens arbete. Liksom negativ och icke-arbetsvillig (det kan man inte tro om mig). Och det får vara så. Men man kan ju oftast göra något åt saken - och det tycker jag är toppen!

Men gårdagen toppades ändå av att få umgås med någon jag tycker om (undra hur länge jag ska hålla på att mystificera det faktum att vi träffas?). Vi möttes på Mariatorget, där jag fintade fontänen (ville inte bli blöt) för att sedan gå hand i hand mot Götgatan. På ren känsla frågade jag en kille på Löplabbet om han hade tips på något matställe och det slutade med att vi hamnade på en Kolgrill på Folkungagatan - fast utan killen på Löplabbet då (om någon undrar). Härlig känsla, med mycket folk och till synes god mat! Men pommes friten som jag beställde var ingen höjdare, däremot var lammet och kycklingen goda!

Och så kom denna lördag. Som är helt oplanerad. Helt tom. Helt fantastiskt! Sitter med min andra kopp kaffe och funderar på vad jag vill fylla den med. Kanske ta dagen lite som den kommer? Vet att jag vill ut och springa, och det ganska snart....









Löpningen motsvarar min längtan - stegen är lätta, musiken är toppen! Jag testar mina nya lurar! Kommer hem svettig, glad och motiverad att fortsätta!


-------------

I want a perfect body, I want a perfect soul - en av mina gamla favoriter! (Creep med Radiohead)

Min lykta och en visualisering






Morgondagens jobb kommer att vara ruskigt roligt! Sådär att kunderna verkligen uppskattar det jag gör. Säljer för fulla muggar och timmarna flyger iväg. Och något oanat händer, jag blir förvånad själv. Lunchen smakar bra och jag tar en promenad under resten av rasten. Jag är glad och tacksam. Tittar på klockan, hon är kvart i sju - dags att plocka undan!

Lunchen slutade med en t-shirt



En dag där allt är okej

I ett huvud där allt mixas. Med ingenting. Där glädje kan vara ett sms. Där sorgen kan vara att inte räcka till.

Med lurar på begav jag mig idag till finaste G, som hämtade mig vid stationen. Det var länge sedan vi sågs, och hon är så fin nu, med magen! Vi satt hemma hos henne på altanen och åt kladdkaka och myste i solskenet. Fantastiskt! Hoppas på att kunna ses snart igen!!

Väljer att ge er några godbitar från dagen...









Hon säger att det blir inte bättre än så här. Och det vet jag ju. Men det gör ont att veta att var jag än vänder mig, så är Den där. Fräter mig sönder och samman, för att sedan läka en kortare tid. Och så börjar det om från början. Ärren från åren är vita, streckade, tjocka. På insidan.

Kvinna under behandling för att Återvinna Hoppet

Träningsveckan - hur tänker jag?

Dagarna går - det är redan onsdag! Och ingen träningsplanering? Vad hände?

Inget har hänt. Jag har bara bromsat på den fysiska aktiviteten. Det behövs, min kropp talar till mig. Vilodagar innebär inte att jag inte rör på mig. Bara att det är lite mer sporadiskt. Igår blev det en timmes promenad från Kungsholmen, till stan. Imorgon blir det yoga. Saknar löpningen, men som sagt, jag väntar några dagar. Kanske blir det ett pass imorgon, eller på lördag.


Lyssna på kroppen

Yoga

Löpning 1-2 ggr




När jag är lite ofokuserad brukar städning ligga nära till hands. Numera har jag ett rent och städat badrumsskåp. Bjuder på lite bilder!









Ska iväg och träffa G och hunden Knatte! Tar med mig kameran! Det blir nog en promenad. Och det vankas kladdkaka!!

Ja. Det är ok.

Klickade på skicka-knappen. Och kan känna mig nöjd. Jo det kan jag. Men gör jag det? Vet inte.

Näe. Ofokuserad och allergitrött. Pollen har slagit till med all sin förbannade kraft, och jag har en pollenfabrik i både näsa och ögon.

Men så är jag lite lycklig också. Bara sådär. Lycklig över att jag kan sova, att jag kan träna, att jag har mitt hem och min tro. Och vännerna. Och mer därtill. Jag sover inte i en portgång, jag behöver inte oroa mig. Blir jag ledsen kan jag ringa en kompis. Är jag hungrig har jag mat att äta. Och kliar det i näsa och ögon, så har jag både spray och droppar. Jag börjar ha drömmar. Och sen är jag galet nyfiken på framtiden. Och samtidigt så rädd att jag flyr in i tv-spelets värld och kör super mario bros i tre timmar. För att sedan bli serverad kyckling med ris och sås. Av bästaste Ulliz och Ida (detta var igår måndag). Kan gå på trottoaren och insupa kvällen för att sedan ligga i sängen, mot kalla lakan och borra ner näsan i kudden.

Jag undrar vad jag är kallad till? Jo faktiskt. Jag behöver ett svar.

En Påskhelg med inslag av Vår

Man skulle kunna tro att det är måndag. Men så är det tisdag och vardagen har kommit tillbaka. Lite välkommet, på ett sätt. Men jag utformar vardagen lite annorlunda, för att återta lite av den energi som så hastigt försvann under denna helg. I ärlighetens namn är jag trött. Sådär att jag inser mina begräsningar. Än en gång. Fick en förmaning av en god vän. Och jag lyssnar.

Har tagit en hel del foton under dagarna som gått. Men lite några ord om helgen!

  • i fredags hade jag gatan - vi var fyra som var ute, och det gick bra!
  • i lördags hängde jag med dig. Var bland annat på Budo&Fitness, och ångrade att jag inte köpte en Nike-top som var i min storlek, kostade endast 100 pix. På lördagskvällen var det Påsknattens mässa, den vackraste mässan på året!
  • i söndags sov jag länge. Fick en kram som var efterlängtad. Klockan 15.00 kom pappa, min syrra & Höckert. Vi åt linssoppa, gott bröd och fick i oss lite tårta också! Hängde på gården i solen en halvtimme. Kinga kom vid halv sju och vi hann umgås lite, mysigt!
  • söndag: en timmes mässa på förmiddagen, sen en träff med mamma och sen häng med Ulliz & Ida i parken. Elviz var med - se vilka härliga bilder!!



Jag är vaken hela natten

Melissa Horn skrålar (?) på min spotify och jag håller på med tre saker samtidigt: blogga, städa badrumsskåpet och laga linssoppa. Det går sådär kan jag säga!

Att bli tillfrågad kan ju vara ett sätt

Tänkte gå ut efter att linssoppan är färdig. Kroppen säger "ta det lugnt" så jag funderar på en promenad istället för löpning. Trots att jag vill springa. Men jag känner att benen inte riktigt är sig själva. Tillsammans med knoppen. Alla kyrkliga aktiviteter har tagit på krafterna. Igår var det Påsknattens mässa, den vackraste mässan på hela året. Jag satt vid ena sidan av kyrkan, för ovanlighetens skull. Men därifrån hade jag ett fint perspektiv! Kom hem först vid ettiden, och så har jag sovit länge idag.

Försöker att inte tänka för mycket, jag snubblar över mig själv

Klockan 15.00 kommer syster, Herr Höckert och Pappa. Vi ska äta och fira pappas födelsedag. Kanske sitta ute på gården. På kvällen kommer Kinga en sväng, och jag funderar på att slänga in en tvätt. Eller två.

Kan ju vara bra att prata om det

Timeout är ett projekt som ska förverkligas. Typ imorgon.

Det bubblar i mig, av både gott och ont. Det bästa är det goda, där jag bara vill omfamna och omfamnas. Det är de finaste av tankar



Nordic Military Training - BBC passet som fick mig att undra...

Det kan ibland behövas utmaningar utöver det som du är van vid. Dels får du testa att tänja gränserna, och dels får du veta vad du faktiskt klarar.

Lördagens sista pass under Blogger Boot Camp var Nordic Military Training, med MarathonMia och hennes NMT-kompis Johan. Det fanns inte riktigt utrymme och filosofera kring vad man klarar eller inte - på NMT är det militärisk disciplin som gäller. Vi tappra BBC:are, som tränat hela dagen, ville väldigt mycket denna lördagseftermiddag - frågan var bara - skulle vi klara det?

Vi sprang. Vi ordnades i led. Vi gjorde armhävningar på trottoaren. Och någonstans där förstod jag - det här var något annorlunda. Intressant skulle kanske någon säga. Men jag blev faktiskt lite rädd. Och peppad. Samtidigt.

Vi sprang vidare till Gärdet och fick testa att två och två försöka nudda varandra på axlar, knän och huvud - och samtidigt undvika att själva bli nuddade på. Skratt bubblade upp hos en och annan deltagare, och under solens strålar fick vi höja pulsen ordentligt! Då kände jag mig fortfarande ganska stark.

Vid nästa springmoment kom tröttheten, och jag blev en aning stressad över tempot. Andningen var tung, och terrängen gropig. Det var bara att bita ihop. Vi stannade till och Mia visade på nästa övning. Knäböj. Med deltagare på ryggen. Oh joy! Jag och min NMT-partner gjorde en variant, där vi tryckte på varandras axlar. En annan övning vi fick göra var att "klättra runt" varandra. Det gick över förväntan... kom nästan runt! Jag har inget problem med att någon klättrar på mig - men vice versa kändes inte helt "bekvämt". Du lär känna dig själv.

Här någonstans skulle jag kunna stoppa. Och avsluta i stil med "fantastiskt roligt och jobbigt"! Sådär lagom glättigt.

Men! På vägen tillbaka körde vi Jägarmarsch - Mia förklarar på sin blogg: "går ut på att man springer två och två lugnt, de sista två i ledet springer riktigt snabbt fram och löper först. Mycket bra intervallfartslek". För mig var det ingen lek, för mig handlade det om att klara det. Men var fanns kraften?

När det är ca 400 meter kvar, till anläggningen där BBC höll hus, inser jag att kraften är helt slut. Med blicken i marken försöker jag ändå hålla ut, men jag hamnar längre och längre bak. Tjejerna peppar mig att hålla ut. Mjölksyran är total och jag tänker: det här går inte! Men då kommer en räddande ängel och tar ett fast grepp under armen på mig och springer med mig! Johan, Mias NMT-kompis springer med oss, och säger "upp med blicken".

Jag klarade det, med nöd och näppe!

Vad vill jag säga?

Jo:

  • vi klarar mer än vad vi tror - men då måste vi tro på det!
  • att få hjälp, när man är helt slut, är fantastiskt!
  • viljan att bli starkare, få bättre flås och bättre styrka mentalt - väcks till liv när man går över sin bekvämlighetsgräns - rekommenderas!



Bilderna är tagna av Jane, BBC:s alldeles egna fotograf!

Påsk!

Tiden rusar iväg ibland, men igår på yogan stannade den till. Det var skönt att få köra ett till pass, och vi var några tappra själar som samlades på Salve. Det var samma pass som på onsdagen, så det var inga konstigheter. Efteråt åkte jag till Kungsträdgården för att gå på mässa i  kyrkan klockan 19.30. Påsken är en stor högtid, så det blir några aktiva dagar. Efter mässan idag ska jag fixa lite inför kvällens volontärarbete - tänkte även hinna med och handla en del innan. Annars en ganska lugn Långfredag. Som det ska vara! Fast jag har känt mig lite stressad, mycket som försigår i min hjärna. Helgen är delvis planerad - men det som är skönt är måndagen - helt fri! Fast lite jobb är inplanerat - men det känns som att det kommer bli minsta möjliga ansträngning!



Vad jag gillar er mina bloggvänner!

Det som är fantastiskt med blogosfären är att man ganska direkt kan få svar på frågor. Kärlek på webbvis - och sånt gillar jag! Titta bara på min fråga om mjölksyra och träning - det är ju så att jag måste publicera svaren här på en gång!

Fina Johanna skriver:
"Mjölksyran kommer när det fattas syre i muskeln. Och som jag fattat det finns det två sätt att bli av med den:

1. Äta tillräckligt med kolhydrater (alltså både innan (3-4 timmar, plus en timme innan) och efter (direkt i anslutning till passet) och någon timme efter.


2. Du måste vara noga med nedvarvningen efter. Låt musklerna jobba lite lätt minst fem minuter efter passet. Fortsätt alltså jogga eller promenera lite lätt ett bra tag efteråt.


Dessa är de tips jag fått och det hjälper faktiskt! Jag har sällan mjölksyra nu för tiden (inte tidigt på passet i alla fall). Hoppas det hjälpte!"

Snälla Malin skriver vidare:
"Och en sak som är otroligt viktig är att vara noga med uppvärmningen och inte gå ut för hårt i början av passet. Börja i ett mycket lugnt tempo som uppvärmning, stanna sedan och tänj/stretcha och börja därefter ditt löppass. Uppvärmning är till för att mjuka upp kroppen och successivt öka blodtillförseln till musklerna. När vi tränar kondition tränar hjärtat sin förmåga att pumpa runt mer och mer syrerikt blod till kroppens alla celler och muskler. Mjölksyran kommer som sagt var när musklerna har underskott på syrerikt blod. Lycka till med löpningen!"


Dagens löppass gick bra, nu är jag uppe i 25 minuter ren löpning. Träningsvärken sen helgen är nästan borta, och yogan tror jag gav mycket idag. Dessutom ska jag gå imorgon också. Yoga is life!

Till min lättnad har jag bestämt mig för morgondagens lunch med Monika & Svenne - det blir en mungbönegryta!! Ska handla det som behövs imorgon - men mungbönorna är i blöt redan nu, och vissa ingredienser har jag redan. Receptet hittar ni här!



Så här en onsdag...

Efter helgens träning är det klart att många texter på bloggen handlar om just... träning.


Men just nu behöver jag få en struktur och planering för denna onsdag. Jag skriver dagbok ibland - for my eyes only, men kan avslöja att jag kommit fram till följande: jag mår bra av motion, jag mår bra av regelbundna mattider och sen mår jag bra av att få vara lite andlig. Gillar att ha städat omkring mig också. Tre-fyra grundpelare. Ibland när jag är stressad, sitter och knådar en text eller ska sälja en artikel, så är det skönt att tänka - "det här är inte det viktigaste i mitt liv" - även om jag vill göra bra ifrån mig. Det blir oftast att jag slappnar av lite, och resultatet: gör bättre ifrån mig. Press är alltså inte alltid bra. Distans är bättre!

Onsdagen bjuder på några timmar och dem vill jag använda till att:

  • köpa biljetter till Umeå samt betala in avgiften till Vårruset
  • skriva en faktura och skicka iväg
  • se över mina artikelidéer och köra lite säljmail
  • löpning - ett absolut måste!!
  • städa

Utöver det kommer ett besök till kyrkan vid 16.00

Onsdagskvällarna betyder yogatime med Janne! Bor du i Stockholmsområdet kanske du vill testa nu på onsdag eller torsdag? Halva priset på drop-in! Läs mer på Jannes sida.




Att springa & samtidigt återhämtas

Igår var det vilodag (surprise) och trots sega ben gav jag mig ut på en halvtimmes löpning. Fick känslan av att vara väldigt närvarande, och det gick långsammare än vanligt. Men fick känna på steget och dessutom se om det var någon skillnad med de nya sulorna från Foot balance. Tyckte nog att det kändes bra under hålfoten och ingen skillnad vad gäller bekvämligheten. Men jag har inga direkta problemfötter, så jag kanske inte kan uttala mig. Killen som gjorde dem åt mig på Blogger Boot Camp sa att man kunde få träningsvärk i början, men det har inte hänt än så...

Sen undrar jag - hur funkar det med träningsvärk egentligen? Och hur gör man för att bli bättra rustad mot mjölksyra? Du som vet - släng in en kommentar! Det går bra att maila på [email protected]

Jag får nämligen mjölksyra ganska snabbt!






3 löppass - 1 redan klart!
1-2 yogapass - ska höra med Janne om jag kan komma på torsdagen också - han har dessutom bra priser nu på drop-in! 85 pix! Föranmälan gäller.
Core - jag måste ta mig en funderare hur jag ska göra - tycker aldrig att jag hittar motivationen till den. Något tips på hur det ska bli av? Kanske någon som kan peppa mig lite. Har man lovat någon annan blir det kanske av....

Efterverkningar

Jag har en massa konstiga ord och meningar som kommer ur hjärnan - därför har det varit svårt att arbeta idag. Och jag har kommit på att jag, trots att jag är kvinna, har svårt att göra flera saker samtidigt. I alla fall skriva och lyssna på musik samtidigt. Näe. Det går inte. Det kallas för multitasking. Och det är något som jag inte gör. Känner åtminstone en person som multitaskar, men jag tror inte helt och fullt på konceptet. Liten korrigering - när jag bloggar är det helt okej att lyssna på till exempel Regina Spektor. Som jag gör nu. Men inte att skriva artiklar och knåda texter. Silence is required.

Man kanske skulle ta sig en kopp te ändå?


Blogger Boot Camp 2011 - fantastisk upplevelse!

I månader har många av oss väntat - i alla fall vi som bestämde oss i januari! Kanske tidigare än så egentligen - för förra året kunde jag inte bestämma mig. Men nu var lördagen med stort L här, och att klockan ringde kvart i sju gjorde ingenting - jag var laddad och samtidigt lite spänd - vad hade jag gett mig in på? Redan vid tunnelbanan på Karlaplan började en ansenlig mängd deltagare att poppa upp - med träningsväskor och hela kitet. Blogger Boot Camp hade incheckning 08:15 och vi fick var sitt skåp med våra namnlappar på.



Första passet gick av stapeln klockan 09.00 med Primal Fitness/Parkour med en kille som heter Patric Westerlund från Planet Fitness - grymt smidig var han, och vi fick testa övningar som gorilla, krokodilen... Det satte ribban lite för Blogger Boot Camp, vi blev nog alla ordentligt varma!






Vi hade lite gemensamma lekar efter det, och fotografering - vi hade alla fått fina röda t-shirts i våra goodie-bags (kommer mer om det i ett senare inlägg!) som vi poserade i!

Klockan 11.00 tränade jag BODYCOMBAT® en favorit som det var länge sen jag tränade. Tjejen som ledde passet kallas för Soffan och hade bra energi och peppade oss! Jag var nöjd och ganska trött efter det!




Lunchen fick vi av Ica-to-go, ett ganska nytt koncept med färdiga, nyttiga rätter - jag tog en räksallad med bland annat nakenhavre och måste säga att den var riktigt, riktigt god!!




Tribal House - ett danspass som var efter lunch, fick mig att inse glädjen i dans! Det var svårt och för min kropp ett helt nytt "språk" att förhålla sig till - men jag hängde på så gott jag kunde!!

Sen var det några extrautmaningar som fick både en och annan att bli inspirerad! Bland annat var det en planka-tävling där vinnaren klarade av 8 minuter - galet bra och roligt att se!!

Jenna, som är den som fick mig att bestämma mig för Blogger Boot Camp, utmanade sig med armhävningar - 28 stycken strikta om jag inte missminner mig!!



Sen kom dagens sista utmaning - men den tänkte jag berätta om i ett senare inlägg, det var nämligen en väldigt speciell upplevelse.... Passet var Nordic Military Training med Mia! Hennes upplevelse av passet kan ni kika på genom att klicka på länken!

Kvällen avslutades på en libanesisk restaurang, Tabbouli, som hade finfin mat i min smak. Till slut satt vi bara där och insåg att tröttheten var total - så det var bara att åka hem och lägga sig!

Söndag, idag, påbörjades klockan 08.30 och det första passet var BODY ATTACK, benen var möra och höger vad ville inte det jag ville, så det fick bli en kort stund på det passet. Hann fixa sulor via Foot balance, och sen var jag med på det sista passet - Body Balance. På avslutningen höll jag på att somna, men passet var bra - kanske hade det varit ännu bättre om kroppen inte var så slut! Dagen avslutades med en kostföreläsning och prisutdelning!



Tack BBC-arrangörerna - riktigt roligt var det!!








Lyckofabriken: Få spendera tiden med någon du tycker om

Enligt lyckoforskningen mår vi bra av att ha meningsfulla relationer, att njuta av dem och vårda dem. Så jag tänker att det kan vara ett bra sätt att spendera fredagkvällen så - då kan jag inte säga att har struntat i min egen lycka. Andra saker som tyfligen är bra är att hjälpa andra. Vet inte om jag har gjort det idag? Det var någon som ville att jag skulle maila över en grej, och det gjorde jag - det räknas, eller hur? Få se nu, vad mer kan jag göra för att påverka lyckan? Motion! Ja, det var också en sådan grej som var med på listan. Och jag menar, fem pass på en helg - det klassas väl ändå som motion i kvadrat.

Nu har mitt sällskap kommit. Som jag tycker om. Så det är full pott!



Gnuggar ögonen och låter solen ta ut sin rätt

Mjukar upp dagens skrivande med ett blogginlägg. Det gör åtminstone att jag vaknar litegrann. Idag hade jag lyxen att bli väckt av min vän Ki – och hon gjorde det riktigt snyggt. Det var liksom inte bara ”godmorgon” och lägga på. Nej, hon pratade på en liten stund, sådär så att jag hann sätta mig upp i sängen. Dessutom inbjöd hon till prat från min sida, och det är när jag börjar prata som jag vaknar. Så full pott där!

Efter frukosten insåg jag att en tvätt är bokad. Så en snabbsortering senare sattes två maskiner på. Jag måste ju ha rena träningskläder till helgens Blogger Bootcamp! Jag ska även klura ut namnskylten OCH fixa mellanmål. Jag ska försöka hinna blogga på lördagseftermiddagen, så att ni får se vad jag har tränat! Har laddat kamerans batteri.

Solens strålar, de som kommer in genom persiennerna, smeker mitt ansikte, medan jag dricker dagens första kopp kaffe. Igår kväll hade jag och Ki föreläsning för ungdomarna i kyrkan, om vårt volontärarbete på gatan där kvinnor prostituerar sig. Det var uppskattat och det var några som ville börja i teamet, får se hur vi styr upp det! Jag jobbade lite när jag kom hem, men efter elva insåg jag att det var dags att möta drömmarnas land. Underbart!



Jag bifogar min själ

När solen lyser riktigt starkt, måste jag vara extra lycklig för ljuset?
När är rätt tillfälle att gråta, trots att man inte behöver?
Kan jag tro på att jag har all den tid jag behöver?
Vågar jag fråga om meningen med livet?

Varför vill jag höra orden, räcker inte närvaron?
Hur gör jag när allt tycks vara precis som förr?
Ny tid, kom.

Ord, text, ingresser, brödtexter, teckenantal...

Trevande in i det sista. Men så laddad. Jag ska testa en ny metod imorgon. Eller metod. Ett nytt sätt att skriva. Nervös. Och förväntansfull. I mitt jobb måste man utvecklas, och nu är det dags för nästa steg. Fy vad pretentiöst - "i mitt jobb måste man utvecklas" - jag vill lattja lite med kreativiteten, det är vad jag vill. Jag söker ingen karriär i vanlig mening. Trött på att toppa hela tiden. Det slutade jag med för några år sen. Vadå hetsjobba? Vadå glömma att jag är mänsklig? Vadå strunta i det faktum att jag spenderat månader på sjukhus för att jag kört över mig själv, gått igenom väggen, hamnat i Landet där ingen hör mig, och fortsatt - vägg, efter mur... Kroppen säger ifrån till slut.

Jag lever på övertid i viss mån. Jag vet att det kan vara provocerande. Jag blir nog rätt provocerad av mig själv. "Du som är utbildad, begåvad, tralalala" - so what? Att följa någon slags destruktiv norm där den egna personen inte alls får plats, det passar inte mig. Nej. Fast det är klart. Jag kan ju lyssna på det.

Oj. Jag kanske låter lite hård? Jag testar mest tangenterna! Men det finns nog en gnutta ärlighet och frustration i texten ovan.

Vad är det mer jag vill säga? Två saker egentligen - att få skriva är underbart. Att skriva riktigt bra - är magiskt. Så då testar vi imorgon. Du som vill ge mig lite pepp och motivation - släng in en kommentar! Måste bara få säga att jag blev himla glad av ett ord idag. En tjej, som tittade in på bloggen en stund, skrev ett räkrecept - där räkorna fick heta räkrackarna. Är det inte härligt?

En fråga som poppade upp idag var: är kaxighet en synd? Är det liksom motsatsen till ödmjuk? Någon påläst som vet?

Balanserad Emilia från en Yoga som gjorde susen.

Den där känslan att jag måste UT. Och springa.

Om cirkus en timme börjar yogan. Som jag längtar. Har laddat med två ostmackor och en himmelskt god smoothie på jordgubbar och banan. Satt en stund och funderade på om jag ska jobba den sista halvtimmen. Men det blev ett nej. Däremot är det inte omöjligt med ett litet kvällspass senare. När jag är yogad, grundad, jordad och allt det där. Jo, det kan bli riktigt bra. Sitter (läs: ligger) i sängen med yogakläderna på och tycker om livet. För oftast gör jag nog det. Ibland är jag lite tjurig och gnällig. Botemedel är oftast då: mat.

Men. Idag kom det över mig. Jag måste UT. Det var nästan så att jag höll på att strunta i min telefonintervju (yeah right). Jag satt som på nålar. Och ville bara ut och springa. Det tredje passet denna vecka. Kvart i fyra begav jag mig. 3 minuters gång, 3 gånger 8 minuters löpning och 3 gånger 1 minuts gång. Ni inser att jag är uppe i 24 minuter?

Det kändes bra. Flåsigt: ja. Men bra. Nu ska jag inte springa mer den här veckan. Kom på att det är megamycket träning den här helgen. Ska på träningsläger à la Blogger Boot Camp. De tre passen som jag har på lördagen är: Body Combat, Tribal House och ett utomhuspass. Söndagen bjuder också på träning - så det blir en hel del! Måste se till att ladda batteriet på kameran! Tydligen är det en namnlappstävling också... Jag har en idé som jag vill förverkliga på fredag. Med allt annat som ska göras!




I Påskens tid

Har en förkärlek till att blogga med en kopp kaffe bredvid. Är sugen på att pyssla, men skjuter upp det en stund till. Har jobbat av en del på förmiddagen (transkribering är ett måste!), och tycker nu att en paus är välförtjänt. Har en telefonintervju på eftermiddagen. Jag minns nu var det finns påskris att plocka - så jag tänkte ordna det när jag ändå ska gå och slänga återvinningen. Så kan jag ordna lite med påskpyntet här hemma.

Har du påskpyntat något?



Bryter inte den tystnaden

Det var när jag såg dig som jag förstod att avståndet var större än stort. Vi har gått vidare, och det har jag vetat länge. Förmodligen gick vi vidare redan när vi var tillsammans. Läste någonstans att det som har hänt inte finns längre. Och minnena är i mina ögon subjektiva betraktelser, och sanningen existerar egentligen bara i nuet. Så mina minnen korrelerar nog inte med dina. Och du finns inte längre, utan du är något annat nu. Det är ganska häftigt. I mitt huvud tänker jag "vad länge sen det var" - och samtidigt blir jag lite rädd - har jag också blivit något annat? Vägrar att gå i gamla hjulspår. Vägrar.


Lite försnack. Och träningsintention!

Jag mår som bäst när jag har fått lite mat i mig. Jag är inte rolig när jag är hungrig. Sen har jag en perversion vad det gäller att planera matlagning och matinköp. Det får mina nära och kära känna av med jämna mellanrum - på gott och ont. Min dödspolare Höckert hamnade i ett läge i helgen där han till slut inte visste - var det bulgursallad vi skulle göra eller linssoppa?? Jag hade nämligen planerat för två dagar... Tur att jag var någorlunda kommunikativ, och kunde förklara (för er nyfikna så var det linssoppa vi gjorde).

För att avsluta matsnacket kan jag säga att det blev en quorn-filé till lunch. I tomatsås med edamamebönor och lök. Afrikanska kryddor. Ris & Bulgur (en god blandning från Druvan, som jag kokar i buljong). Och järnladdade med lite kokt broccoli.

Humöret har varit lite varierande dessa dagar. Det gör ont att gå omkring och vara lite... ja, vad ska man kalla det egentligen? Men det finns bot! Ett besök på lunchmässan i kyrkan var stärkande. Och visualiseringarna fungerar faktiskt riktigt bra. Jag ska göra en för denna tisdag, längst ner i detta inlägg. Som jag tänker, så blir det! Tankarna om visualisering har jag fått från den inspirerande Kay Pollak, som har en DVD som heter "Att välja glädje". En annan sak som fungerar är att fokusera på andningen. Idag på Livskick står det lite om meditation - här kan ni få tips på hur ni kan göra!

Jag har skrivit en del för Livskick den senaste tiden, det blir en artikel i veckan ungefär! Här kommer mina tre senaste!

I vår strävan efter lycka
Training for runners på SATS (recension av träningspasset som jag berättade om förra veckan!)
Löpning - så kommer du igång!


Ah. Apropå detta med träning. Mitt mål denna vecka är:

  • löpning 3 ggr (enligt program)
  • corepass 2 ggr (ska jag klara plankan 1 minut?)
  • kundaliniyoga









Eftermiddagen löper på bra. Först städar jag undan på köksbordet, för att sedan sätta mig ned med penna & papper. Jag skriver för hand ner de delar som är kvar på delartikel ett. Jag ser helheten och mitt fokus är att skapa ett intresse hos läsaren inför detta ämne, samt att jag erbjuder ett lätt sätt att förstå ämnet. Jag slår på datorn och fokuserar på att skriva klart delartikel ett. Klockan 16.00 är jag ute och springer mitt andra pass för veckan. Jag är närvarande och känner en genuin glädje över att kunna använda min kropp på detta sätt. Låtarna som spelas på radion är peppande och ger mig styrkan att fortsätta. Det är härligt att svettas!

Jag äter ett mellanmål, och fortsätter med att skriva två mail som ska iväg idag. Jag är klar i mitt språk och i mina frågor. Påbörjar min transkribering av intervju och ser en tydlig struktur för hur jag ska få ner det i skrift. Men fokuset idag är att fixa transkriberingen, text-skrivandet kommer imorgon förmiddag. Jag märker att jag har ställt rätt frågor, men märker jag luckor, ser jag till att skriva ned dem, för att återkoppla till respondenten. Arbetsdagen är snart slut och jag tänker att det vore trevligt att träffa dig snart igen...

Måndag - startskottet för en mastodontvecka

Hej därute på er! Tiden går, men jag har planerat veckan, och allt ska kunna gå! Jag har två artiklar som ska in, och jag har idag gjort en grov planering för en av dem (den andra ska bara omarbetas). I lördags gjorde jag en intervju med fina Pia Johansson, som ni kanske känner igen från Parlamentet. När artikeln kommer i tryck så kan jag berätta lite om vårt samtal!

I helgen hade jag föredrag om lycka - att jaga eller inte jaga? Det är frågan på Eggeby Gårds Hälsodag. Det gick bra och jag tyckte om att få hålla lite låda! Vädret var fint och jag hann även inspireras av fina Maj som föreläste om socker på ett pedagogiskt sätt. Kanske att jag kan fråga henne om en liten gästblogg här hos mig? Vad säger ni?

Om det är något som jag har saknat så är det löpningen. Inte för att jag inte har löpt, men jag känner ett ständigt sug att komma ut och bara köra! Så alldeles strax ska jag trycka i mig en banan, och sen ut! Toppen! En planering för veckan kommer inom kort, och en återblick för att utvärdera förra veckan.

Vad tyckte ni om min visualisering i förra inlägget? Jag kan säga att det faktiskt fungerade, jag ska göra en kort variant för denna vecka - kika lite längre ner i detta inlägg!








Efter ett tufft men skönt löppass kommer jag hem och äter ett mellanmål. Jag är inspirerad att arbeta med min artikel, som jag vill se växa fram. Det kliar i fingrarna - nu kör vi! Jag är tacksam för att jag har fått detta uppdrag. Jag drar mig till minnes hur jag gjorde för att få skriva artikeln och känner mig stolt över vad jag har åstadkommit. Jag har all den tid jag behöver och jag tar emot min kreativitet och omvandlar den till en artikel. De personer som jag kontaktar visar en nyfikenhet inför vad jag gör och hjälper mig gärna med information. Jag har kontroll över situationen, men binder mig inte vid tankar, utan är flexibel. När fredagen kommer har jag skrivit klart båda delartiklarna och den sista omarbetningen på en tidigare artikel är färdig. Löpningen under veckan har hjälpt mig att orka och syresatt hjärnan. Jag äter balanserat och tar hand om mig själv. Yogan på onsdagen är pricken över i:et.

Tack för imorgon - visualisering

Jag träffar Herr V(H) i Kista och solen skiner på vår väg till Gården

Vi skrattar och är glada över denna Hälsans Dag

I påsen guppar dagens Lunch - linssoppa och pannkakor

Vi ser de andra på Gården och hälsar varmt på varandra, vi är taggade inför uppgiften

Jag skriver upp mina klokheter på det redan förberedda blocket. Alla pennor fungerar och jag känner mig tillfreds och redo inför Uppgiften

Vi äter lunch och en blåbärsmuffins och känner en värme och kärlek i och med att vi ger näring åt oss själva

Klockan 13.00 påbörjas dagen - jag får inspiration från andra Utställare och Solen ger oss en fantastisk dag!

Det är Lagom med Folk och jag knyter en del värdefulla kontakter

Klockan 14.00 lyssnar jag på min kollegas föreläsning om Socker.

Klockan 15.00 är det min tur - jag känner mig fantastiskt glad över de som är där, kända och okända. Vi får en bra kommunikation om Lycka och skratt blandas med allvar. Jag känner mig nöjd. Allt är ok. Tack!





Du är det finaste jag vet

Min sista bit av frihet för dagen...

...ägnar jag detta blogginlägg. Hm, det låter egentligen lite hårt - vad är det för fängelse som väntar? Måste omformuleras så att jag blir motiverad! Jag ska testa en sak nämligen. Och det är att inte skjuta upp det där som tar emot lite grann. Och inte tänka "men åh, vad jobbigt" utan mer "hur löser jag det här?". Mindset. Liksom. Så det som händer nu är: lite ställtid - dvs jag förbereder med en god kopp te, ska damma av det ena skrivbordet (som jag använt oförtjänt lite den senaste tiden) och sedan skriva ut lite papper som jag behöver. Just do it!

Idag har jag gjort något riktigt roligt. Om man bortser från den mindre roliga vägen dit, till Eggeby gård, då jag höll på att blåsa bort. Men väl framme har jag och Vaktmästare Höckert fixat med våra nöt och bär-strutar som kommer att vara till försäljning på söndag. Har utnämnt mig till strutdrottning och Höckert har avancerat på Gården och har nu högsta ansvar för vågen (där han så fint vägde upp innehållet till de magiskt vackra strutarna, som gick i färgerna rosa och turkost. Glansigt papper. Say no more).

Ok. Hörrni. Jag harklar mig och gör mig viktig. Försvinner en timme eller två...



En ljuv erfarenhet

Jag hade en lite dålig start på dagen. Till saken hör att jag har en hel del att ta tag i - och jag tycker inte om att multi-taska. Jag är en junkie vad gäller att koncentrera mig på en sak i taget. Det är min melodi helt enkelt. Men det har gått ganska bra ändå. Förutom att jag inte kom i kontakt med min vårdcentral. Har fått vårallergi passande nog, och ögonen kliar som aldrig förr. Tur att det har regnat lite, för det hjälper litegrann.

Jag håller på att förbereda en föreläsning till på söndag. Känt mig en aning stressad. Men nu satte jag mig ner med färgglatt papper och favoritpennan (det ska gärna vara blyerts) och skrev ihop ett program. Det tog en kvart för mig att prestera detta och nu ska jag bara fylla ut rubrikerna med kloka ord. Ska tillverka schyssta kort i hårt papper, så att jag ser riktigt professionell ut! Ibland jobbar jag bra under press ändå. Till er som undrar är det alltså Hälsodag på Eggeby Gård - och här hittar ni programmet!

Igår var jag ute och sprang mitt första pass denna vecka - känner en klar förbättring vad gäller konditionen - jag sprang en aning snabbare och blev inte lika andfådd. Skorna är verkligen bra och jag är motiverad till att fortsätta!

Träningsveckan inleddes med...

Training for runners. Jag har tränat ett av årets förmodligen tuffaste pass. Och det som gör mig extra glad är följande: jag tror mig veta att jag KAN mer än vad jag TROR. Många "tror" och "veta" i samma mening. Hur som helst, jag vill inte avslöja för mycket - det kommer en artikel inom kort (som jag givetvis länkar!). Sitter nu hemma med darriga ben, och glad över att det är måndag (jag vet att jag är lite väl positiv ibland).

Och då var det dags att planera veckans träning. Först en kommentar till förra veckan. Jag hade planerat in fyra löppass, men det blev tre. Alla gick bra och jag klämde även in ett corepass. Yogan ställdes in på grund av nedkommen bebis, så jag och Svenne umgicks, som ni kanske vet. Sven är som sagt vännen i mitt liv. Märker nämligen att det trillar in lite nya besökare. Och då kan jag ju inte namedroppa åt höger och vänster! Så sammantaget: 3 löppass, 1 corepass. Jag har fått tipset att inte hoppas över de löppass som jag inte hinner med under veckan, utan istället köra

Denna vecka är målet

Måndag: Training for runners: check!
Tisdag: Löppass 1
Onsdag: Yoga
Torsdag: Löppass 2 + core (ev yoga nummer 2)
Fredag: vila
Lördag: Löppass 3 + core
Söndag: om jag känner sug - löppass 4 - annars vila


På söndag ska jag föreläsa! Och här hittar ni programmet för hela dagen!



Lördagstankar i en trött hjärna

Lite trött. Har några timmars jobb framför mig, men det känns helt ok. Med tanke på min väldigt lediga fredag igår! Har många tankar i huvudet, men det som främst är på näthinnan är Livet. Detta uppdrag som jag har. Att leva Det. Ibland övermäktigt. Ibland underbart. Mest undrar jag om det är meningen. Vi:et. Vore ganska underbart det med...

Ja. Det var väl det denna lördagsförmiddag.

Adele sjunger i min spotify nu

Du vackra Fredag

De ringde mig från jobbet igår och undrade om jag kunde byta från fredag till lördag. Ja tack. Dels har jag en del jobb med en artikel som är på slutfasen och dels är lördagar kortare, men nästan lika mycket lön. Så denna fredag uppskattar jag. Extra mycket.

Det bästa är att jag igår verkligen fick mycket gjort - här hemma. Jag når snart mitt mål. Det sista ska jag göra i eftermiddag. Nu myser jag här hemma med att leta information till min lyckoföreläsning. Jag har bäddat sängen, men sitter i den. Jag tycker om att byta miljö - har suttit mycket i det lilla rummet på sistone. Men nu är det sängen som gäller. I morse gjorde jag något helt annorlunda. Har ordnat en liten hörna med en korgstol, lampa och ett litet bord. Jag tände ett ljus, tog fram boken som jag läser (jag läser böcker parallellt - och nu var det: Så arbetar en journalist) och satte mig där en stund med mitt morgonte. Himla bra det där. Kanske att jag fortsätter med det. Lärde mig en del om hur man ska utforma sin intervju och hur man skriver ingresser. Intressant och lärorikt! Kanske att jag skriver ett inlägg om det.

Nu jobbar jag vidare, väntar ett samtal efter lunch - men jag har förberett med att skriva ut dokument. Min vän L ska nämligen ge mig feedback på min senaste artikel! Det är ett tips - ta hjälp, om du jobbar med det skrivna ordet! För mig är det guld värt!