Vad ska jag välja?



När dagarna går, och jag skriver lite mindre till förmån för annat, då blir det svårt att välja. Vad jag ska berätta om. Här är mina alternativ, i bildform. Jag kan berätta om att....




....jag hunnit springa ett pass denna vecka, det var underbart....



...jag gjorde en vacker cheesecake som nu huserar i min frys... och jag är hemma ensam...det är nog det bästa
Just ja. Jag tycker också du ska göra en



...jag var på Löplabbet igår, där Topphälsa inspirerade med lite smått & gott! Jag blev ju så sugen på att springa, men det är svårt när man känner att det killar i halsen. Kul att se lite nya kläder och träffa folk!



...jag precis ätit en grymt god middag! Och det ska ni få receptet på nu:



RECEPT PÅ EN EMILIAS RÄKHIMMEL

Räkor för en person (där får du då känna efter vad som passar dig i mängd

Purjolök, skuren ca 2,5 dl
3 champinjoner, skurna i bitar
1-2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
2 msk tomatpuré
2-3 msk sojasås eller liknande
Rapsolja & Olivolja

Serveras med ris och lite riven parmesanost

Skala räkorna. Stek purjolöken, svampen och vitlöken i en blandning av raps - och olivolja (jag vet inte varför, men jag har börjat blanda de två). I med räkorna! Tillsätt sambal oelek, sojasås och tomatpuré och blanda om ordentligt. Några andra favoritkryddor? Jag tog lite chili lime som jag hade i en kryddburk. Inte värma för mycket när räkorna är i, utan mest värma upp. Färdigt!

Sen är det klart, då har du förhoppningsvis räknat ut att du börjar med att sätta på riset! Och sen mot slutet river du lite god parmesanost på! Hoppas att min räkhimmel smakar!

Jag <3 Tyresta

Jag har precis varit ute och sprungit - 38 minuter - jag är grym!

Gårdagen karakteriserades av lugn och ro. Eller ett försök till det i alla fall. Och nu kommer bildbevis! Jag & Svenne var i Tyresta Nationalpark. Tredje året i rad. Det var nästan att vi missade tillfället i år - men bättre sent än aldrig!






Det finns anledning att glädja sig!



Lite av himmelriket



Ett hinder på vägen...



En Emilia på vägen



Vi hittade en sten. Vår utsikt




Lite kallt. Men värt det!



Svenne doppade stortån.



Han var ytterst ansvarig för mat. Jag gav honom ett gott betyg!!



Det gick alldeles utmärkt att sova  lite



Kaffe på sten är ju så gott!



Nu ska jag jobba lite. Det går ganska bra. Har varit effektiv idag. Men dagen är ännu inte slut!!


Du. Ett minne. Blott

Livet blir vad jag gör det till



Jag ska göra det jag vill. Enkelt. Självklart, till viss del. Men nu har det blivit så. Att energin totalt läckt ut. Fanns ingen hejd. Och nu saknar jag den. Jag vet inte mitt eget bästa. Eller jo, jag vet. Men jag gör inte det jag borde för att det ska fungera. För det finns så mycket roligt att göra. Om det inte är bloggen, så är det något annat som lurar.

Men vet du. Jag vill läsa böcker. Jag vill tända ljus. Jag vill ligga och meditera. Jag vill grunda mig. För just nu är det ogrundat. Det är spretigt. Det är tusen saker som virvlar därinne. Och det är inte jag. Nej.

Ett steg i rätt riktning var att idag göra en utflykt med bäste Svenne. Vi tog bilen och åkte till Tyresta Nationalpark. Kameran var med - och jag lovar att snart göra ett inlägg. Men inte nu. För det skulle vara att ta i lite för mycket. Det ska ju vara roligt med bildredigering och annat. Men jag kan säga att det var roligt, lugnt och spännande! Ni ska få se!

Ett andra steg var att kolla på film här hemma ikväll. Jag kikade på King´s speech. Jag gillade den, framför allt tyckte jag filmen gestaltade vänskap på ett alldeles superfint sätt! Jag förstår att filmen fick pris!

Godnatt vänner! Ni har väl inte missat Under löven med Melissa Horn?







I <3 Reimersholme

Bakgrund: jag och Sven har en gemensam vän som badat på Reimersholme. Jag var sugen på att göra det också - men det har ännu inte blivit av. Men så satt vi idag på café jag och Sven, och Reimersholme kom på tal igen. Vi tänkte - vi gör en spontanutflykt. Det är kanske bäst att ta dagen i rätt ordning...




Började dagen med favoritosten. Modeller: herr Salut och fröknarna banan & melon



Jag var nervös och jobbade stenhårt med förberedelser för ett jobb



Sen var jag och gjorde en intervju och den berättar jag mer om i oktober eller november!
Men! Det var fantastiskt roligt, intressant och alldeles, alldeles underbart! [smiley!]



Herr H kom till Gunnarssons konditori, där jag precis förlustat mig på en ciabatta med skagenröra.
Han tyckte jag behövde en ordentlig fika....



....så jag tog mig an denna kompis



Någonstans där & då fick Svenne en snilleblixt - vi åker till Reimersholme!



Modell: Herr H och Herr Skylt.
Herr H har även tackat ja till att träffa min morfar nästa vecka!



För dig med träsmak...



Kärleksparet


På andra sidan vattnet...



Simmande sjökvinna




Precis när vi ska vandra vidare kommer värsta racerbåten. Eller bastuflotte kanske det heter...



Här ska jag bo när jag blir stor



Kameran var framme mest hela tiden. En liten tulting



Alla ska bo här när de blir stora



Jag tycker om sommarhösten. Det är en fin tid



Trask, trask



Två glada. En Höckert och En Emilia



Klick, klick, klick



Suga in


Avslutning på en så vacker dag!





Idag när jag gick på gatan slog du till mig. Med din närvaro. Rakt över hjärtat. Jag saknade dig en kort, kort stund. För att sedan inse: bilden av dig, den som jag saknar, är inte sann. Du, såsom jag önskar dig, du finns inte. Jag trycker på delete. Kastar min fantasi i papperskorgen. Knögglar ihop pappret med Raden. Kärlek stod det där. Men, ni ser - det var aldrig kärlek. En lek, kanske, men den var aldrig kär.





Det är såhär jag ska tänka!

Jag följer några bloggar. Det finns en som verkligen gjort intryck på mig. Och här är en av anledningarna - så här skriver niotillfem om kärlek:

"Jag har alltid sett mig själv som en vettig flickvän. Och då menar jag inte ur en pojkväns ögon, utan om hur jag själv mår. Jag skulle aldrig tillåta mig själv att känna mig trängd, orolig, sorgsen eller ledsen. Ett förhållande är bara och enbart till för att man ska må bra. Man ska känna sig roligare, starkare och bättre."

Jag tänker: ja, ja, ja!

Herregud.

Läs hela inlägget här!

Ps. Grymt bra bilder tar hon också!

När man faktiskt...bara gör det!

Totaltrött. Massor att göra. Lite oklar. Sa jag att jag var trött?

Den bästa medicinen är att sova. Jag väntar på samtal från Herr H, och efter det - natti! Men jag måste få dela med mig av en erfarenhet, åttiotalist som jag är.

Det var nämligen så att jag hade bestämt mig för att springa ikväll. Jag kom hem. Och musten gick ur mig totalt. Det var som att jag inte hade lust med någonting. Alls. Men efter ett samtal med finaste Em, fick jag tillbaka lite av energin.

Och när jag satt där vi köksbordet så sa jag högt för mig själv Jag behöver nog faktiskt gå ut och springa. Meningen kändes rätt och den kändes uppmanande. Jag satte på mig löparkläderna och skorna - och sprang en helvtimme (plus 6 minuters uppvärmning). Jag kan säga att det gick trögt till en början. Stressen pulserade i kroppen och jag försökte lösa en massa problem. Inte bra. Men jag gav mig 17 på att fortsätta springa.

Någonstans på vägen lossnade det litegrann och nu känner jag såhär: lösningen finns inom mig - men den kan lika gärna få formuleras imorgon. Det är ingen idé att sitta uppe på natten. Nej, det finns andra prioriteringar i mitt liv. Och till saken hör att jag lärde mig väldigt mycket idag - och det är jag tacksam för!

Vet ni. När jag sprang där i skogen, så hoppade det fram två rådjur framför mig. Och de tittade på mig. Nästan som om de ville säga vilket bra beslut ändå. Att du kom ut för att springa. På sista biten av löpningen, en kvart senare, så kommer en hel drös med hästar. Med tillhörande rytterskor. Ja, de var säkert en tio stycken. När jag passerade de sista hade jag ett stort leende på läpparna. Och vet ni en sak till? Skogen luktade underbart idag.

Läsa. Skapa. Fundera

Det är lite nervöst här. Eller ja. Inte så, mest att jag väntar på svar - och jag tycker att allt tar sån tid! Men det är jag i ett nötskal - allt ska vara NU! I alla fall ibland.

Bästa boten - mellanmål och lite kaffe. Och sen kanske en promenad med lilla Elvan. Han ligger här bredvid och snarkar. Och nej, det är ingen ny bekantskap - det är världens bästa hund!

Sen är det så. Att jag brukar fundera över vad som är viktigt för mig i mitt liv. Då får jag nämligen perspektiv och kan fokusera rätt. Då blir t ex träningen av, jag ser till att ta ordentliga pauser, jag får inte dåligt samvete för att jag spelar tv-spel. För under vila händer saker ska ni veta. Ni kanske minns vad jag skrev om företagande och fysisk aktivitet? Det var ett tag sen, på den numera nedlagda frilansbloggen, men det gäller fortfarande!







Du är inte i mitt huvud längre. Jag flyger lätt. Men jag kan alltid ta fram dig. Fast vill jag det?

Gardell fick mig att skratta. Litegrann

Himla trevligt i Vitabergsparken. Men så mycket folk att vi klämde ihop oss tre personer i gången, det var hysteriskt ett tag. Men är vädret rätt och artisten Jonas, ja, då kanske man inte ska förvänta sig något annat?

Pajen jag gjorde fick klart godkänt (vi hann i princip äta upp den innan kameran kom fram) - den ska jag göra igen, när min morfar kommer nästa vecka! Maria hade med sig lite rosé också!

Nu är jag så trött att jag bara ska tvätta ansiktet, och sen ska jag lägga mig. Jag har föresatt mig lite för mycket den här veckan. Men jag ska hitta luckor för att bara andas - var så säker på det!






Tack Maria & Åke för det utomordentliga sällskapet!

När man känner. Just det där.

Går omkring med en bra känsla i kroppen. Tjoho säger jag bara! Har varit grymt effektiv här hemma och lagat paj och kokat lite gula brytbönor (tror jag det heter). Jag ska nämligen träffa Maria och Åke vid Vitabergsparken, så vi ska picknicka, dricka vin och titta på Herr Gardell som gästar scenen. Kameran är med! Så både paj, sällskap och annat kommer senare ikväll. Åh, idag hittade jag två jättefina kuddar som var nedsatta. Och lite yogakläder - så allt måste ju fotograferas och jag lovar en massa härliga inlägg framöver!

Jag har samtidigt varit lite trött idag, tagit på mig en aning för mycket. Men! Jag är ändå glad att jag klarar av det!

Dags att göra sig i ordning!





Vad gör du ikväll? Varit på någon parkteater?

Alldeles snurrig. För att livet är så härligt!




Träffade världens vackraste igår: min Em och min Ulliz!

Det var så roligt att träffa Em som varit och rest! Dessutom var hon gullig och hade mig sig presenter till oss, och här får ni se hur vi spenderade kvällen igår! På café Blåbär, vid Odenplan. Det var där jag träffade Em för första gången, ungefär vid den här tidpunkten, år 2006. Kärlek vid första ögonkastet [smiley!]. Förresten så var maten oemotståndligt god: kyckling fylld med halloumi och god potatis och en massa röror! Var det bara jag som undrade varför bussarna hade konstiga meddelanden på sig? Och handskrivna bussnummer? Om de var KLARA FÖR TRAFIK igår, då undrar jag vad de var innan...












Just idag skulle jag kunna tänka mig att vara i din famn.

Från ett läge till ett annat


Man kan ligga såhär


Eller såhär

Måndag. Med superstart!

Klockan 05.55 ringde klockan. Strax efter nio begav jag mig hemifrån, mot Odenplan. Då hade jag hunnit med fyra maskiner tvätt och skriva ut en massa viktiga papper. Och bädda sängen. Faktiskt väldigt skönt att börja med en tidig morgon!

Sen lite tvättstugefilosofi. Visst händer det, ja till och med ganska ofta, att tvättstugan är ostädad och luddet i tumlaren sitter kvar från hyresgästen innan. Det finns då anledning att irritera sig, kanske du tänker? Och kanske skita i att lämna snyggt efter sig? Men jag har en annan tanke. Jag brukar ta i lite extra och fixa tvättstugan riktigt ordentligt. What goes around, comes around.... Visst händer det att jag också är stressad så att jag missar att skura golvet och så. Men ofta försöker jag tänka på min medbroder eller syster som tvättar efter mig...

Mål denna vecka (företaget):
- sälja två av mina artikelidéer
- läsa ut boken Börja skriva
- förbereda en intervju som är på lördag!
- bokföra mina kvitton

Om jag hinner
- kontakta en redaktör ang jobb i oktober
- se över mina kundkontakter

Mål för övrigt
- planera in en dag som jag ska hälsa på Herr H på jobbet (håller ju på att bygga en kökshylla!)
- träning - kommer ett inlägg om det inom kort!
- se till att ha kul på jobbet torsdag & fredag! Ringa innan jag ska dit (typ idag)
- gå förbi skatteverket och lämna in en blankett (imorgon tisdag)
- två möten
- ta det lugnt förstås! Min filosofi för denna höst!




Så här trött är Elviz idag


En Emilia som är ganska motiverad

Min Nya Leksak

För en stund leker jag med mina manliga drag, och är lite lagom lycklig över min nya leksak




Hårda paket är de bästa



Och innehållet fick mig att vilja pilla mer


Jag kommer närmre det där tillståndet. Helhet



Staden idag bjöd på både solsken och människor. Älska din broder




Du har omvandlats till en skugga. Någons skugga. Du har skarpa konturer, och är snabb att påminna mig om svunnen tid. Du försvinner ändå, bakom hörnet. Och det gör mig inget. Jag vill att skuggan ska upplösas till luft, genomskinlig och osynlig. Vi andas samma luft, du och jag. Men det är det enda vi kommer att dela.

Kyss Mig - en lördag med Bio

Jag hade en skön dag hemma igår. Hann fixa lite här hemma. Det är väl något meditativt att flytta saker från ett hörn till ett annat. Hur som helst. Jag har varit sugen på att se Kyss mig som går på biograferna. Så jag tog tag i saken, ringde Herr H. Och beställde biljetter. Sju-bion fick det bli.




Väntade på café Barista i anslutning till bion



Fick sällskap av en mycket god Ceasarsallad



Herr H kom och vi drack vatten ur majsmuggar



Linslus 1 & 2


En trevlig kväll fortsatte på Söder


Samtal efter samtal



Hann titta på folk. Och klicka lite foton



Götgatan by night




Snart är jag helt avgiftad

Lite av ett ... problem?

I en stund, av ren insikt, förstår jag helt plötsligt att min själ är alldeles för rastlös. Låt mig nu tala klarspråk. Det handlar om något väldigt kärt. Böcker. Sen jag började läsa igen (hade en paus på några år, där läsandet uteslöts på grund av koncentrationssvårigheter) så är jag dels väldigt tacksam och dels finns det helt plötsligt en massa böcker jag vill läsa. Och då hamnar jag i dilemmat - vilken ska jag läsa? Och den jag läser nu, är den verkligen så bra? (Själens fem stadier). Så jag sneglar från den ena boken till den andra.

Är jag ensam om detta?

Och jag som är en förespråkare för en sak i taget...



Funderar


Fick pappas jeans. Sitter som en smäck med härligt häng!

Pryttlar från Uppsala

Som jag skrev tidigare hittade jag en massa roliga saker i Uppsala, bland annat på SLU, där jag jobbade i torsdags. De håller nämligen på att rensa i sina gamla lokaler, och då var det fritt fram att leta bland labgrejerna. Och jag hittade några saker, bara att jag ändrade användningsområde. Ja, det är bäst att ni får se. Sen fick jag ett överkast också. Och sen lite nytt också, men det köpte jag i veckan i Stockholm.



Mest nöjd är jag med de här - små miniljusstakar till värmeljus. Gillar att de är numrerade



Och till vänster - ytterligare användning för värmeljus. Och sen tll höger: lådor till förvaring



Ett överkast från barndomen. Typ säkert 25 år gammalt. Himla fint



Den här lyktan kommer hängas på konsoll i hallen. Gillar! 99 pix



Nu blir jag ju hemskt nyfiken. Men håller i mig själv.

Lördag. För mig. Bara. Vara

Suckar av välbehag. I alla fall om jag lyssnar riktigt noga. Tuppen gal därute. Regnet har smattrat på sen igår. Jag har en alldeles egen lördag. Jag får göra vad jag vill. Vilken frihet!

Har kokat specialkaffe - haft i vaniljsocker, kanel och kardemumma i filtret innan jag la i kaffet. Lite julkänsla. Men det är fint.

Under mina två dagar i Uppsala kom jag över en massa fynd. De har ännu inte fotograferats, men jag kan rekommendera att kika in på bloggen under dagen. Massa roliga saker. Jag får berätta mer då!

Men nu kanske gårdagen. De bästa bitarna i alla fall! Sven, Herr H, kom ju till Uppsala och hälsade på!



Herr H och jag tog en timmes powerwalk. Jag hittade lite äppelträd



Det gick bra. Här syns inte regnet. Men oj vad blöta vi blev!



Det fanns bitar av himlen på jorden



En häst med kappa



Jag gjorde en himla fin marinad till kvällens nötbiff: vitlök, soja, grillmarinad, honung, dijonsenap, olja...



Ja. Det blev mat igen. Och god var den också




Hisnande men sant. Det är inte dig jag saknar. Jag saknar det vi inte hade. Förstår du? Det vi inte hade. En konstruktion i mitt huvud. Du har inget med det att göra. Tänk att jag ändå kommer kunna glömma dig.

Kyckling i dijonsenapsmarinad & zucchiniröra

Det här blev gårdagens resultat av lite fipplande i köket



Om du också vill testa så gör du så här:

För två personer
KYCKLINGEN
2-3 kycklingfiléer

marinad
0,5 dl dijonsenap
0,5 dl fryst (eller färsk) hackad persilja
2 msk rapsolja
Salt & Peppar


Blanda ihop marinaden. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg lite av marinaden i en plastpåse (t ex en fryspåse), sedan varvar du med kyckling och marinad. Massera in marinaden i kycklingen. Lägg i kylskåp, gärna en timme eller två (lite beroende på hur mycket tid du har!). Sen lägger du kycklingen i en ugnsform, och in i ugnen på 225 grader ca 35 minuter. Se till att kycklingen är ordentligt gjord.

ZUCCHINIRÖRAN
En halv zucchini
En halv lök
Japansk soja
Olivolja och rapsolja

Skär zucchinin i mindre bitar. Skär lökar i ringar eller halvringar. Stek dem i en blandning av raps - och olivolja, en matsked av varje. Efter en stund - tillsätt den japanska sojan. Rör om och stek en stund till. Klart!

Servera kycklingen och zucchiniröran med exempelvis fullkornsris!

Lycka till!

Emilia

Bland forskare & glasåtervinning

Oj. Det blev en lång dag. Sitter och lyssnar på Helen Sjöholms album Euforia. Och något händer i köket...


Testade de nya kaffemaskinerna på fars jobb. Godkänt. Miljövänliga koppar? Nej.



Vi är professionella. Vi hittade handskar för dagens arbete. I say no more



Första lasset av skrot. Min outfit säger allt. Kanske modeblogg nästa?


Le resultat. "Vi ska bara slänga liiiite skrot, är det okej om vi lånar er container?"



Som man jobbar får man äta



Lite rödare. Lite bättre. Eller? Någon nämnde Cirkus Cirkör...



Herr Far blommar till kontoret. Observera den tidigt utsatta adventsljusstaken



Så var jag där igen. Med mina cravings. Numera: havregryn, mjölk och honung...



Men jag lagar riktig mat också! Återkommer med resultatet. Det är det som händer i köket



Du ser. Jag kan det här nu. Livet. Så ta inte åt dig någon ära. Men där jag är, där är inte du. Så var där du är, så är jag där jag är.

I en tid där livet ler mot en

Fast det där är inte riktigt sant. För dagen som sådan har varit ganska trög. Men på kvällskvisten lättades sinnet upp avsevärt av en löptur i fina området här vid mig. 37 minuter. Och bitvis sprang jag i ett ganska högt tempo. Känns riktigt bra - och nästa pass blir på fredag eller lördag.

Löpning är inte bara ben och andhämtning. Löpning är att konversera med sig själv. Om huruvida man orkar eller inte. Och du får chansen att faktiskt klara sträckor/tempo/tid som du kanske trodde du inte skulle klara. Det blir att du stärker självförtroendet. Intressant är ändå den där dialogen som vi har. Och det bästa tipset jag har: gå ur din bekvämlighetszon! Och tro att du kan! För det är en härlig känsla.

Now, some pictures of the day

Dagen var som sagt lite trög. Jag blev iakttagen. Jag gav igen.

 

Dagens eminenta sällskap. Grym på att pussas

 

Ibland behöver man springa av sig gamla känslor. Annars rostar man

 

Min senaste craving: halloumi. Åh. Så gott! Stek i olivolja

 

Är väldigt vaken. Men ska upp tidigt. Så jag säger godnatt nu

 

Du försökte ta dig in idag. Men jag bygger inte längre murar. Jag blundar istället. Och då finns du inte. Ska ta mig igenom det här. Det känns redan lättare. Även om murar sägs vara starka, fanns det en tid där din närvaro gjorde att murarna rasade. Så. Blunda är det nya.

Saker man kan göra för att slappna av

Till exempel läsa senaste numret av LevaPS! Och äta bulle med kaffe


Eller spela tv-spel och komma väldigt långt


Och sen gå ut på promenad...


Ps. Jag har jobbat lite också

Nämen. Liksom lycklig (?)

Jag har allt jag behöver. Den tanken slog mig för någon minut sen. Och då är det bara att tacka och ta emot. För det är ganska vackert och tryggt att känna så.

Kanske är det så att jag trivs så bra just nu för att allt stämmer. Både på vänskapsfronten och jobbet. Jag har varit grymt effektiv de senaste dagarna, och saker börjar lossna. Till saken hör: ingen stress. Och: jag ber om hjälp ifall jag behöver det. Tack fina L som kunde ta mitt telefonsamtal idag - toppen! Jag tar saker i min takt, men behöver saker göras, så gör jag dem. Jag är inte rädd. Jag är frimodig.

Min kompis M sa till mig häromdagen att jag är mer öppen i bloggen nu, om hur jag känner. Det stämmer. Men det är ändå viktigt med den nyansen, att jag aldrig lämnar ut någon. Det är viktigt för mig, och för dem som jag träffar (eller inte träffar). Samma sak med foton, jag ber om lov.

Just nu är löpningen min räddning. När saker och ting inte riktigt fungerar är det bara på med skorna och ut i spåret. Och nu har jag Ulliz som kan hänga på ibland. Eller Elviz. Planen är att springa onsdag och lördag denna vecka.... Kanske att jag kommer upp i 45 minuter? Eller: jag ska komma upp i 45 minuter!







En vacker låt!



Varje dag är en resa. Bort från dig. Jag tar tåget och sätter mig längst bak. Bara för att kunna känna minnena i ryggen, men samtidigt lära mig att glömma dem. Ditt ansikte suddas mer och mer ut. Jag minns inte din röst längre. Nej, det är inte lätt. Men ja, det är så det ska vara.


Sen är det så att jag är på jakt efter en ny mobiltelefon, så en första dejt skulle kunna vara att vi går och fixar det! Till exempel...

43 minuter! Det du!

Ulliz lurade mig bigtime. Vi kom överens om att springa i 35 minuter. Och hon såg till att jag var ute i 43 minuter - och då med både backar och spurt på slutet! Topploppet - here I come! Tack Ulliz!

Kikärtsgryta med potatis, blomkål och purjolök

Det blev en god lunch idag - lite höstig sådär!





Ingredienser

3 msk rapsolja
2 dl skuren purjolök
2 vitlöksklyftor
Ett halvt blomkålshuvud
Några färskpotatisar
1,5 dl kikärtor (färdigkokta)
2 paket krossade tomater

Currykrydda
Salt

Så gör du!

Koka först blomkålen tillsammans med potatisen, så att de nästan är färdigkokta. Skär vitlöken i skivor. Stek den tillsammans med purjolöken i rapsoljan. Krydda redan nu med lite curry. Häll i de krossade tomaterna, lägg i potatisen och blomkålen, samt kikärtorna. Krydda nu med lite salt och ännu mera curry. Rör om och låt koka upp, så att potatisen och blomkålen blir färdigkokta. Det går bra att servera detta till ris, eller som jag använde: Druvans Ris & Bulgur! Ett annat tips är att använda lite koriander!


Varför jag gjorde detta? Blev inspirerad av Molly, som gör en massa fina vegetariska recept!

En sån där dag

Nej. Jag skrev en mening. Och den försvann. Jag borde ha som vana att skriva inläggen i ett open office dokument, och sen klistra in det. Men nu testar jag igen.

Det är en sån där dag. Där allt går lite trögt. Där tangenterna inte lyder fingrarna. Där rastlösheten ger sig till känna. Jag som brukar gilla måndagar känner bara ett stort NEJ till allt. Det var nästan tråkigt att spela tv-spel (och resultatet blev därefter) och jag vet att så här kan det inte fortsätta. Jag är hemma hos fröknarna L och är hundvakt till världens bästa kille, Elviz.

Jag vet också vad som kan ändra på detta, detta nej-tänk. Det gäller att fixa till det på insidan, på tankens nivå. Jag vet ju vad jag ska göra, i almanackan står allt det viktiga. Så nu tänker jag titta igenom mina papper. Lyssna på någon pepp-musik. Och sen, ta mig 17, så ska jag se till att skaffa mig en bra dag!




Frukosten idag


Det är något visst med att planera

Jag gillar att förkovra mig när det gäller skrivande...




Saker att se fram emot

Bygga min kökshylla
Gå på Scandinavien Sport & Fitness Festival
Yogan börjar - äntligen!!
Kanske börja träna - var kommer att avslöjas inom kort!
Springa Topploppet
Kanske få besök av Dorota! (hoppas hoppas!)
Allt för hälsan i november
Återträff med konfagruppen





Om du vill peppa mig lite, så skriv en rad i kommentarsfältet!

Kram

Emilia

Ordningen återställd. Svemilia på äventyr

Jag har planerat en kökshylla. I princip sen de målade om i min lägenhet. Alltså: väldigt länge. När det är så, att saker ligger och väntar, då kan jag efter ett tag bli lite irriterad. Men så vet jag också, att nu vet jag exakt vad jag vill ha. Och hur det ska se ut. Så. Här är min historia på det första steget mot en makabert vacker kökshylla. Håll i er!


Huvudpersoner denna dag. Vi startade på IKEA


Lite mycket folk. Typ så mycket att jag hann irritera mig. Som på folk som inte vet hur man ska stå i kö.


Så var jag ju hungrig. Ni vet hur det blir då.... Gott!


Herr H var mycket engagerad i detta projekt. Så där som man vill att vänner ska vara


Det här tog skruv på oss! [smiley!]


I say no more - steg ett avklarat!!!


Helgen: bäst. Veckan som kommer: spännande, join me!


Du har felparkerat i min hjärna. Kan du vänligen flytta på dig? Hälsningar Hjärtats hyresvärd

En lördag i mitt liv

"Varje dag är en seger"
Fick jag höra idag - och det är sant, trots allt. Idag hann jag vara social så in i bomben. Och det är klart att jag bjuder på mitt perspektiv!


Efter tvätt kommer rena kläder. Foto: kompisen M


Hemma hos goda vänner bjöds det på smarrigheter!


Jag har en tendens att fastna för detaljer. Här kompisen M:s glajjor. Prestige sörrö


Ett annat trevligt föremål är denne Peppe. Väldigt mysig. Och snäll!


Sånt här kan man gå omkring med. Bara för att


Jqag fick med mig en hel (!) väska med fina kläder! Tack A!


På vägen hem kunde jag inte låta bli


Och! Jag har sprungit i drygt 30 minuter idag. Jag är bra.


Just nu är jag väldigt mycket sova. Så då. Blir det så.



Kan skriva att jag på kvällen sprang från mig till Tantolunden. Där var det lite samling och jag fick träffa finaste U och I med lille Elviz (som jag hundvaktar nästa vecka!). Lite annat folk var det också! Men inga bildbevis då jag var löparmunderad.

Om man skulle ta och vara lite tacksam

Ibland behöver vi påminna oss själva. Jo men faktiskt. Det är lätt att grotta ner sig i gammal skit och sen frottera sig iden. Kom igen nu hörrni, låt oss tacksamhetsbomba oss själva. Här kommer mina, utan inbördes ordning:

  • Tacksam för mina vänner - de gör att varenda heartache slipas bort!
  • Tacksam för att jag har fått gå i skolan och lärt mig att skriva!
  • Tacksam för min lägenhet, här vill jag leva och bo. Alltid
  • Tacksam för mitt företag, som gör att jag kan göra saker i min takt och på mina villkor
  • Tacksam för min kropp, som bär mig
  • Tacksam för att mitt hjärta känner, både sorg och glädje
  • Tacksam för alla spännande möten med människor
  • Tacksam för mitt matintresse, food rules
  • Tacksam för yogan - yes! Kundaliniyoga is the schizzle. Klicka här om du vill se var jag yogar!
  • Tacksam för löpningen!
  • Tacksam för min tro!

Jag har precis kokat kikärtor, som jag hade blötlagt igår. Mums, vad goda de är. Nu ska jag fundera på någon härlig gryta med massa bönor och grönt. Jag har kommit in i en matlagarfas!



So they say that life continues...


...och det gör det. Livet fortsätter. Med te, med vänner, med ömsom sorg, ömsom glädje. Det vackra i livet är helheten, till och med när hjärtat har gråt i sig. Just ikväll är jag nöjd. Ni kanske vill veta varför?



Jag fick umgås med världens bästa kille hela dagen. Måndag och tisdag bokade!


Det här fick vi se tillsammans - jag gillar öde bänkar


På kvällen kom Sven över. Vi åt glass och melon. Bland annat


Sven funderade över vilken film vi skulle se...Det blev Delicatessen - väldigt bra!


Jag är trött nu. Och satsar på att lägga mig. Jobbar på drömmarna.


Men det är klart. Att jag minns. Men jag jobbar på Glömskan



Daj mi spokoj

En lugn fredag. Dagens mål.

Nu känns det bra, med helt klart godkänd sömn i natt. Utan sömn, inget bra jobb.

Jag kom hem till Casa L efter klockan nio, och jag tänkte jobba en stund innan jag går till Hagaparken med Elviz. Ikväll vankas häng med Herr H, vi ska laga mat och så får vi vad resten av kvällen bjuder på. Herr H vrickade foten igår, så några långpromenader  blir det inte!

Dagens mål: att i grova drag sätta ihop en ny artikelidé. Kan inte berätta något nu, men det kommer!

Sen - i våras skrev jag en artikel om löpning för tidningen Hälsa. Såg att den del av texten även publicerades på nätet: varsågod!

Näe. Om man skulle ta och sätta igång!

Tankar en torsdagskväll

Sitter här och fryser. Men är så tacksam att den enda som kan hålla om mig är - jag själv. Just nu är det helrätt.

Jag har hittat en sak att arbeta på. Det är inte helt lätt att leva ett liv, där man kanske vill bjuda in någon annan. Har liksom vanan att vara min egen huvudperson. Trivs ganska bra med det. Så. Ja. Vi får se hur det går. Än så länge har det inte gått så bra, nej. Men jag jobbar på det [smiley!]

Idag får ni en bild på fot med ljusrosa tånaglar. Tyckte det blev fint.

Slänger in en bild på mig själv också, så att ni inte glömmer bort hur jag ser ut!

Kram, nu är det snart helg!






Det vet jag när jag ser dig. Vart har du tagit vägen? Jag gav upp för länge sen
(M. Horn)

Den här platsen är någon annans, och jag måste hitta ut (M. Horn)

Mat i all enkelhet



Det var bra pris på ekologisk bacon idag. Så när jag kom hem gjorde jag en sån här:



Och då undrar du - hur gör man?

Jo:

Ingredienser
1 paket ekologisk bacon
1 paket Zetas blandade bönor, ekologiska
1 paket ekologiska krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor
Ost, så mycket som du känner passar dig
Basilika
Salt & peppar

This is how you do it:
Koka pasta (t ex penne) enligt anvisning - jag gjorde så pass mycket att jag har till lunch imorgon

Stek på baconen på ganska hög värme. Häll i de krossade tomaterna. Pressa i vitlöksklyftorna. I med genomsköljda bönor. Blanda om. Skär upp lite basilika, spara lite till dekoration, och blanda i. Sist i med lite ost som du skurit till. Jag använde en gul hårdost som jag hade hemma. Så! Rör om förstås! Och hoppas att det smakar!


Kram
Emilia på Morgonsolens Sanning

Jag behöver mig

Lätt hänt det där. När man saknar någon. Att man glömmer sig själv. Att jag glömmer mig själv. Men just idag är insikten: att jag behöver mig. Jag vill vara i det läge som jag var på Djurgården för ett tag sen: glad och tillfreds. Det är inte långt dit, men jag har fastnat i något mellanläge. Därför är det toppen och se att saker ändå går framåt, jobbmässigt. Det ringer litegrann och jag efterfrågas litegrann.

Nacken har däremot fått sig något ont och nästa sak på listan är att ringa min snälla sjukgymnast.


Katter den där gången när jag & Herr H var på Strandvägen, på väg mot Djurgården


Hade jag haft ett hus, hade jag bjudit in dig

Sova är mirakulöst

Det kunde inte ha gått många minuter igår, när jag lade huvudet på kudden. Ja, att somna alltså. Och jag sov hela natten igenom. Känner mig fortfarande lite sovmör - men mycket klarare. Just nu är jag hemma hos Casa L och ska snart gå ut med hunden Elviz. Egentligen inte så mycket till planering idag, behöver åka till mamma på eftermiddagen för att kolla hennes post. Ska försöka klämma in lite jobb också. Främst - försöka hitta tillbaka till mig själv. Gick lite vilse kan man säga...

Ett aldrig, blev ett kanske, blev ett sår



Aldrig ligger nära alltid
. Kanske skapar osäkerhet. Närhet som saknar kärlek är svårt. Mellan morgonen och kvällen var ett stort hål där, i hjärtat. Inte så mycket för dig, som för mig. Jag kom mig själv lite närmare. Och det gjorde ont. Det finns säkert en mening i det, men jag ser den inte just nu. Däremot vet jag att tiden kan få mig på fötter igen. Så jag sneglar på klockan, i almanackan och i själen. Det finns massa vackert som väntar på mig.

Nu en kopp te. Sen sova. Jag vill sova bort minnena. Nu. Jag är så trött. På flera sätt.

Bästaste U och I tog hand om mig ikväll. Det var ingen idé att göra annat än att låta sig tas om hand. Jag tror jag skrattade litegrann. Och jag tror det kommer bli bra. Mitt liv, en dag i augusti - vem kunde ana?






Do wiary chce wrocic.

Var sådär. Precis så. Som du är.


Jag springer in i ett kärleksförhållande
. Med mig själv. Jag har bränt mig illa, och nu baddar jag med all den kärlek som jag har. Och jag ska vara sådär. Precis. Som jag är. För det är jag bäst på. Och jag tar emot mig själv, håller om och viskar det jag behöver höra. Kaffet puttrar på inne i fruarnas L:s kök. Hunden Elviz ligger i soffan och håller vakt. Ingen, nej ingen, ska få trampa något mer på hjärtat. Ingen, nej ingen, ska få hålla handen för att sedan visa det motsatta. Du, ja du, fick mig på fall. Och jag lät mig själv falla fritt. Härligt en stund. Men jag är inte hon. Nej, jag är någon annan. Och tur är väl det, kan jag tänka mig.



Att bläddra i bloggen

Det är ett ganska fint arkiv att gräva i, min blogg. Dels kan jag ta reda på var, när, hur på ett enkelt sätt och dels kan jag läsa om sådant som jag med all säkerhet har glömt (jag har skrivit drygt 1200 inlägg sedan starten). Det var riktigt roligt att se vad jag gjorde för ett år sedan. Jag tänker också på var jag befann mig rent själsligt. För det kan jag minnas genom att se vilka platser jag befann mig på. Jag vet att jag vara ganska trött efter förra sommaren. Det var en del resande och hälsa-på:ande. Till exempel Belfast. Och ett bröllop i september. Allt var roligt och spännande. Men jag behövde vila sen.

Skillnaden nu är att jag känner mig utvilad. Och något närmare mig själv. Och jag vet att jag söker något. Vad? Det vet jag ännu inte...


En rastlöshet som driver mig till vansinne

Det bara skriker i mig. Jag vill ut! Det finns inget säkert svar på varför rastlösheten river och drar i denna kropp.

Däremot finns en aning. Och den slåss jag emot. Fina Emily gav mig tipset på hur jag ska boosta mig inför svåra stunder och konversationer.

Just nu känner jag mig mest liten. Jag förställer mig sällan, däremot har jag många olika sidor att tampas med. En Emilia är inte bara en, hon är flera. Hon tittar ogärna i dina ögon. Hon vill inte att du sitter där och smeker hennes axel. Din känsla är en hennes oro. Hon förbannar sig själv när hon inte har kontroll över situationen. Det enda hon ville var att höras. Och hjärtat att synas.

Där tog vägen slut.



Hundvakt & Arbete

Saker som gör att man vaknar till litegrann:

  • du åker och hundvaktar Elviz
  • du spelar lite wii (supermariobros - jag är grym!)
  • du äter lunch

... och är nu redo att jobba en timme eller två.

Tanken är att:

  • lägga alla artikelidéer i ett dokument (jag har ca 6-7 stycken aktuella)
  • kontakta de redaktörer som jag hört mig av till
  • se om det kan finnas någon öppning hos andra tidningar/redaktioner



Då kör vi!

Lycka i miniformat

Äntligen ordning i badrummet.....

Kostnad: 149 kronor per korg, med lock. Den längst ned hade jag redan




Helg i Kärlekens tecken

Hej fina ni! Helgen har gått fort - i lördags fick jag äntligen sätta på mig min fina rosa klänning. Det vankades bröllop mellan två fina. Jag publicerar bilder på mig, Ulliz & Ida, men resten får vara kvar i minnena! Vi hade en underbar dag och jag kände en oerhörd glädje att dessa två människor fick varandra! Längst ner ser ni kortet jag gjorde!




Blåa ögon som lyssnar

Det är lustigt det där. Att jag genom en situation får ett starkt ljus över en annan. Kanske ser jag klarare nu. Nu när blåa ögon har lyssnat på denna flickas hjärta. Hon är försiktig, hon är fortfarande öm, hon vill egentligen bara ligga hemma under täcket och läsa Själens fem stadier. Men så blev jag utbjuden på fika. Och kan liksom inte tacka nej, för det var en fin inbjudan. Så jag tackade ja. Med förbehåll. Att jag får ta det i min takt. Svisch sa det och tre timmar hade gått. Vi stannar där.

Jag var kär en gång. Det var ganska länge sen. Han var min stora tonårskärlek. Vi bodde inte i samma stad. Ja, inte ens i samma land. Kärleken var besvarad, men omöjlig. Det fina var att jag lärde mig att älska. Och som jag älskade honom. Det tragiska var att det gjorde ont, det där omöjliga. Tiden gick, han fann någon annan. Det är först nu, efter så många år, som jag ser klarare. Jag ser att vi är främlingar för varandra. Men det var vackert då. Den här låten får representera den kärleken. Artisten pratar först lite, men sen kommer denna vackra sång!


Det hände saker på stan idag. Två bilder. Gott & ont på samma gång.



Tyckeri, tyckera

Det finns stunder där jag finner mig själv ganska fantastisk. Jo så är det.

Det finns stunder då jag undrar vad det var som fick dig att missförstå mig. På alla punkter.

Jag undrar ibland. Ganska ofta. Vad det är som gör att jag klassas som "en bra person"(??). För ni ska veta att jag är gräsligt trött på det. Jag vill inte bara vara bra. Jag vill vara den som får ditt hjärta att slå lite mer än vanligt. I leave this heartache to the angels

I alla fall. Idag är jag fantastisk av flera anledningar:

  • för att jag städade köket i en vändning. Det luktar gott där.
  • för att jag i princip har skrivit klar min synopsis. Och klockan är inte ens ett
  • för att jag bokstavligen sprutar ut artikelidéer
  • för att jag värderar min önskan om kärlek högre än din påverkan på mig. Vilket är på tiden.
  • för att jag verkligen, verkligen uppskattar livet. Och de små sakerna.

Jaha, jag tänkte fortsätta vara fantastisk. Tänker du?

Här får ni lyssna på lite glad musik (spotify)




Det nödvändiga Göra:t

Har en hel lista för dagens aktiviteter. Druckit te och ätit en väldigt god ostmacka. Ska koka mera te. Hur som helst. Det skulle nog vara bra att inte bara ha listan i huvudet - utan skriva ned den. Och - ta bort en del så att det inte blir för mycket. Det är en konst i sig, att ta bort, säga nej, skjuta upp. Men ack så viktigt!

Målet idag är att skriva klar en synopsis - och skicka iväg den.


Jag är redo

The Djurgården by Emilia & Sven



Jag var, till all trots, redo att göra Djurgården osäker ikväll



Skuggorna var redo att äntra det nya livet. Vem visste vad som väntade...



Jag vill våga fota människor. Jag började med ryggar. Temat för kvällen därav: kärlek



Dessa två vågar jag fota. Där behövs inget mod. Jag fann mig själv än en gång idag.



Satt på den här bänken och hade vattenpaus. Jag hittade något...



Jag ville rista in mitt trasiga hjärta...



Men hittade istället en snäll fotograf som kunde tänka sig att bli fotograferad



Jag fick också vara med. På en bro. Blommorna luktade gott



Jag upprepade flera gånger: Det här får vi inte gå miste om...



En till kärlek. Och jag fotar. Trots avstånd känner jag mig osäker...



...



Sökes: liten fot



Finn två konduktörer i ett träd. Det gjorde vi



Hon visste någonstans var slutet befann sig

Matsnack

Jag har en stor kärlek till mat. Det är något med matlagning som gör mig lugn och tillfreds. Oftast. Häromdagen gjorde jag en cheesecake som var riktigt god, och inte så svår att göra. Den ska dock vara i frysen några timmar, så se till att ha gott om tid. Den uppskattades av vännerna! Idag snurrade jag ihop en lätt lunch med fyllda tortellinis (soltorkade tomater och ost, tio kronor per förpackning på Konsum för någon dag sen) och till det en blandning av tonfisk, majs, tomat, gurka, kapris, lök, solroskärnor och lite majonnäs och creme fraiche. Har en förmåga att laga till det mesta, har jag märkt. Det behöver inte vara så komplicerat tänker jag. En som verkligen är duktig på att slänga upp recept på sin blogg är denna tjej, kika gärna!

Varför just mat som intresse? Ja, dels för att det gör mig gott, både till kropp & knopp och dels för att det finns ju så mycket man kan göra och lära sig! Dessutom blir det betydligt billigare än att äta ute, och vem vet vad som händer bakom kulisserna... Ibland ser jag till att laga storkok, för det finns inget bättre än en välfylld frys. Lycka i frysformat!

Hur tänker du kring mat? Kanske har du något recept att tipsa om?



Koka upp tortellini. Blanda tonfisk med grönsaker och andra tillbehör. Lite basilika blir fint!


Frukost imorse, med block och penna i högsta hugg. Jag har saknat mig själv dessa dagar


Ska på bröllop i helgen. Pysslade ihop ett kort som ni får se efter helgen!





När du gett allting som de säger att du har.
Det är tomma ord som fastnar, för att jag låter dem vara kvar.
Jag hann låta hjärtat slå några extra slag för dig.
Nu bromsar jag av all min kraft
Vill rädda mig undan det oundvikliga
Jag skulle vara någon annan, om du fick önska nåt

(med inspiration från M. Horns låt "Tyck synd om mig nu")

För att göra saker och ting lättare


Kan jag till exempel gå till Javasavi, dricka latte och låtsas vara lite mogen med en bok



Att fota är inte bara roligt. Det är att avleda sig själv. Det behövde jag idag



Så det blev en del sånt här. Jag gick runt idag i fem timmar. Eller nåt.



Jag tyckte om det jag såg. Kunde andas till slut



Tänkte att ett bad kunde varit trevligt. Men tänkte bara



Hittade tre glada män på stan. Jag log. Det gjorde han med



Efter ett kyrkobesök gjorde jag Skeppsholmen & Kastellholmen. Det var fint



Jag vill drömma om vatten inatt. Inte om dig



Kom hem och tyckte att det var dags att sluta älta



Så jag avslutade med en sån här







Förstör inga minnen, du vill inte se mig så här

Vardagen. Tillbaka

Ingen kanske lade märke till det. Men det gjorde jag, på ett skönt sätt. Ja, att semestern var slut i måndags.

Jag fortsätter att njuta på samma sätt, men klämmer in lite jobb emellan. Det var längesen jag hade en sån ledighet att jobbet inte fick ta någon plats alls. Det var någon korrigering som skulle göras på en av mina artiklar under ledigheten, men annars har jag varit så ledig som det bara går!

Nu är jag igång igen. Satt både igår och idag med hjärnan utvilad och kreativ. Filar på idéer och jobbar med sälj. Det är mina styrkor. Ja, skrivandet också förstås! Sen är jag grymt bra på att ta pauser. För att få igång mig själv kan ett sätt vara att blogga, eller att springa, eller ta en kopp kaffe....

Sen försöker jag sköta mig också - även om bokföring är lite trist, så måste det göras!

Nu. Nu. Ja nu.

Träning är min andra luft. Idag klarade jag av att springa i 35 minuter. Jag brukar ligga på runt 30 minuter, så det är en 17 %-ig ökning. Nästa mål, i nästa vecka, blir 40 minuter.

Det första stora målet är att springa ToppLoppet den 1:a oktober. I lag. Denna tjej har ett lag, och om du också vill springa - så anmäl dig! Jag ska springa en mil. Det känns både läskigt och roligt samtidigt!

Så var det ryggen. Jag kämpar på med hållningen! Ibland glömmer jag, så ser du mig kutryggad - säg till!


I den bästa av världar


Började dagen med en sån här. Nu vrålar magen efter riktig frukost. Det blir ägg och gröt


Igår bäddade jag rent. Jag sov som en prinsessa. Jag är nog en prinsessa.


Masserade in naglarna och nagelbanden så här på morgonen. Bra start på arbetsdagen


Och läste några sidor. "Det kan vara så att den kraft som driver oss från partner till partner egentligen är kraften hos vår maskerade andliga längtan". Jaså. Jo, kanske.

Det flög precis in ett stort litet djur i lägenheten. Skönt att jag inte är ensam. Nu destination: frukost

Ett bad och en sushi senare

Klockan är strax efter nio. Och det innebär att det finns tid över. Till mig. Tacksamt. Och jag vet vad jag ska göra. En kopp te och min bok ska få ta plats i mitt liv. Jag ska få ta plats i mitt eget liv. Kärleksbekymmer ska tas bort ur mitt liv. I alla fall nu. Och det tackar jag mig själv för.

Vattnet omslöt denna kropp ikväll och tröstade så gott det kunde. Med kalla omfamningar låg jag där en kort stund medan solen torkade mitt ansikte. Kände att jag någonstans är älskad ändå. Sen satt jag på bryggan och jobbade. En sisådär tio minuter (penna plus nytt block gör susen). Det låter kanske lite, men faktum är att jag nu vet vad jag ska arbeta med i augusti månad. Det är ganska fint ändå.

Sushi. Ja. Precis vad jag behövde!

Och vet ni vad? Jag hann med tre maskiner idag - och mangla samtliga lakan. Lycka i tvättstugeformat!


In the woods of feelings

Det finns lösningar. På alla problem. Det finns ljus, där det är mörker. Det enda som inte finns. Är jag. Mitt hjärta krympte flera storlekar idag.

Det enda jag ville ha. Var ärlighet. Jag fick något annat.

Socker i vatten. Du är vattnet.

Salt i såren. Du är saltet.

Vakuum istället för syre. Du är vakuumet

Saknad efter något som aldrig fanns. I det krympta hjärtat. Jag är saknaden.



Ja

Nu bada. Nyktra till efter känslornas bestämda intåg


I skuggan av känslan

Där någonstans befinner jag mig. Känslomänniska uti fingerspetsarna. Jag känner av dem som har något att säga, men där tystnad råder. Ibland känns det som att jag skulle må bättre utan dessa egenskaper att känna av. Men jag är skapad så här, och tacksamhet råder, trots allt.

Jag ska dansa lite här i skuggan.