Måste. Eller inte?

Jag måste jobba. Jag måste städa. Jag måste vara vältränad. Jag måste slappna av. Jag måste klara allt.
Jag MÅSTE.

Eller

Jag vill jobba. Jag vill städa. Jag vill vara vältränad. Jag vill slappna av. Jag vill klara allt.
Jag VILL.

Vi äger en hel del måsten i våra liv. Är det någon annan som tvingar oss? Vem i så fall? Berätta för mig vem eller vad det är som tvingar dig? Eller har vi egentligen ett val? Jag tror det, och även om det är provokativt så är det sant: vi har ett val. Och väljer vi bort något så kommer det nya konsekvenser av det. Ja. Så är det. Det kan vara negativa konsekvenser. Men jag vill att vi ska vilja mer. Än att hela tiden måsta oss fram.

Min insikt idag är att jag vill aldrig mer hamna i ett ekorrhjul. Jag har inga problem med att leva ett enkelt men lyckligt liv. Jag kan inte leva upp till andras normer. Jag kan leva upp till min egen vilja.

Det kom en dag när allt bara blev becksvart. Det tog fyra år innan jag fick solen gå upp igen.

Fick tipset att lyssna på Deva Premal idag. Hon sjunger på min spotify just nu. Och jag ska lägga mig. För att jag vill och för att jag väljer det.

Vad väljer du?


Ett Nytt Ljus.


Så skönt att vakna upp utvilad. Igårkväll var jag verkligen trött, och kanske inte så konstigt med tanke på måndagens och gårdagens jobb. Men det är ett annat inlägg (som kommer snart!)!
Spännande igår var att testa det nya spåret - nu har de öppnat Hagsätra-grenen igen - tänk att saker och ting ändå kan ordnas i tid! Så där satt jag och gled in på min station. Jo då, helt klart godkänt. Och konstigt att inte behöva byta till buss vid Gullmarsplan.
Så idag var det dags för ett nytt möte med H. Jag har inte skrivit så mycket om det, kanske för att vi sa till en början att vi skulle hålla det lite hemligt. Men det är svårt, eftersom det är så fantastiskt roligt! Kan säga lite smått att det handlar om att jag ska få en skjuts i rätt riktning vad gäller mitt företagande, och detta även i visuell, grafisk form. Vi satt i över en timme idag, och pratade mycket om mig, vad jag gör och vad jag vill ha för effekt av samarbetet med H. Får väl se när jag kan avslöja vem det är som jag jobbar med! Framför allt är det faktiskt en fördel att vi redan känner varandra litegrann sedan tidigare - för det som presenterades idag var helt klart klockrent. Nu är jag alldeles full av inspiration!Efteråt tog vi en välbehövlig promenad nere vid vattnet. Även om solen gömde sig mycket så var det skönt att bara gå. Många intressanta samtalsämnen kom upp, och det kan sammankopplas med att jag mer och mer blir klar på vad jag vill med mitt liv. Och vad jag inte vill.

Lördagen som sedan blev söndag

Jag kunde ha stannat tiden mellan lördag och söndag. Så bra hade jag det. Ni undrar säkert vad jag menar. Jag kan avslöja att:jag blev bjuden på en mycket god räkmacka...som sedan kompletterades av denna nya favorit - det var något om en grek....Temat för kvällen...Mysigt kan vara ett ord som beskriver kvällen


Och många timmar senare kom söndagen. Jag och Herr H bjöd in vår favoritkundaliniyogalärare med tillhörande dotter L - åh. Jag tycker om barn tror jag!


Ja men ni ser själva hur trevligt vi hade det!Janne tog med sig mycket god efterrätt - det här måste testas! Riktig glass skulle jag vilja säga! Toppbetyg!Jag framkallade några leenden hos denna sötnos. Men just här undrar hon nog vad som händer!Vi tyckte att en promenad skulle vara bra. Det var det också!Ja. Just ja.Emilias goodiebag som Svenne fick hem: lasagne, linssoppa, morötter, hummus och lite te.


En vackrare lördag får man leta efter...

Jag vet. Det är tisdag. Typ. Imorgon. Eller ja, om en timme. Jag har jobbat järnet tillsammans med min käre far. Jag är så trött att till och med tangenterna känns tunga. Men jag kan ju inte låta bli. Jag ljög på min twitter (EmiliaMorgonsol - följ mig gärna!) - jag skrev att jag prioriterar mig själv och att jag kommer blogga imorgon. Men så tankade jag över bilderna från kameran. Och så kan jag inte låta bli att redigera (för det är så kul! Det lilla jag kan. I picasa)

Det har hänt alldeles särskilt mycket den senaste tiden. Hjärtat verkar slå i en annan rytm. Och jag gillar det. Vill väl kanske inte avslöja för mycket. Men jag vet att det åtminstone finns en som kommer känna sig en aning träffad [smiley!]

Det är klart att ni ska få ta del av min fantastiska lördag. Jag börjar lite smått med Herr H:s besök!Vi tänkte: promenad. Det blev: promenadJag kunde njuta. Inte så konstigtDet kunde nog de här med...Jag fotade blommor som en galningFår väl starta en blogg som heter Blom-marodörenDet var en fantastisk dagSvenne pallade sura äpplenNågon hade planterat en bilVart man än gick fanns färgerna därOch jag gick och shoppade på ett favoritsställeNågot nytt har öppnats i mitt liv


Men ni kanske undrar - vad hände sen? Ja. Det blir mer - fortsättning följer inom kort!


Hela jag säger ja

Sällskap & Kärlek & Höst


Gårdagen:Träffade Em igår och åt en supergod tuna salad på lilla caféet på Söder #sällskap 1


Jag har blivit en junkie vad gäller promenader, this is my viewSitta och fundera vill jag bli bättre på


Hittar alltid något att rikta kameran mot #höst 1


#kärlek 1


Det är något visst med den röda färgen #höst 2


Denna sprang emot mig. Ohämmad fågel. Modern fågel enligt min vän M #sällskap 2


Många hjärtan passerade min väg #kärlek 2


Röda kinder i vintertid kan man sakna #höst 3


#sällskap 3 - världens bästa nyklippta Peppe!

Ja

Sådär ofokuserat glad

Pillar lite här, fixar lite där. Passar på att städa vissa kökshyllor. Inte alla, varför vet jag inte. Fnular med en linssoppa och gör en grymt god hummus. Bjuder på detta när morfar och mamma kommer över. Morfar undrar vad det här med "meditation" är för något. Jag blir eld och lågor och så gör vi en andningsmeditation vi tre. En som jag har lärt mig av Janne Spetz. Ja, egentligen vet jag inte om det var en meditation eller inte. Morfar blev lite sömnig medan vi satt och först andades in genom vänster näsborre. För att sedan andas in genom höger. 10 gånger på varje sida. Jag tror någonstans att morfar tyckte om det här. Jo.

Sen måste jag ge lite tips också. Det är produkter från Riitas Fötter Örter Rötter Jag har testat hennes FOTKRÄM och ASP-OCH KÅDSALVA. Den sistnämnda använde jag på mina nagelband, då de var i dåligt skick, lite skadade - nu mår de finemang! Och - morfar testade den också på sina ben, som är känsliga och med behov av något att smörja in med - och det verkade fungera riktigt bra!

http://www.viio.se/

Höstlig inspiration


Efter ett förmiddagsmöte med stor portion inspiration och framtidsutsikter i fokus ville jag bara ut och röra på mig. Det blev en promenad från Skanstull till Årstadal, cirkus 5 kilometer. Jag har ju inte kunnat springa på grund av mitt knä. Det glädjande beskedet är att jag kommer kunna testa imorgon! Så jag misströstar inte! Men respekterar kroppen!Ibland kan man må såhär: lite under ytan och stukad
Träffade på denna unga dam, och frågade om jag kunde ta ett klick. Och vi passade på att byta bloggar. Klicka här om du vill veta vem Antonia ärDen krispiga luften infann sig nästan. Vatten är just nu det bästa jag vet. Next to Melissa HornNågon var tidig med vantar. Och med att tappa demJag sökte hösten och jag fann denHar gått förbi dessa säkert 1000 gånger. Äntligen klickade det till


Till dig från migKärlek till färgens årstid


x 2Just idag är jag bäst. Och himla bäst efterrätt ocksåFölj mig på twitter! EmiliaMorgonsolDet kittlar i området för hjärtat

Jag fick något idag......världens bästaste komplimang. Och med den går jag och lägger mig, ska drömma sött. För jag har vackra ögon.


Längtar till detta

Söndag. Vilans Dag. På riktigt

Jag testade en kokosolja, har fått rekommenderat att steka pannkakor i dem - mycket bra!Hann shoppa lite efter kyrkan. Mina favoriter från Dr Hauschka. Clay masken är första gången jag köperRekommenderar Götgatsbackens hälsokost - fick massor att prova (de platta grejerna på bilden)


Det var länge sen jag hade en sådan lugn söndag. I det stora hela: ett kyrkobesök, lite shopping, hem och steka pannkakor, titta på film The Lincoln lawyer (helt ok, spännande och intressant), ta ett långt bad, och nu har jag möjlighet att göra vad jag vill. Ska kika lite i almanackan för att se vad veckan bjuder på.

 

 

En Lördag med massa Trevligheter!
Igårkväll hade jag Herr H på besök och vi testade min nya lyktas mysfaktor. Dessutom mat och en promenad runt kvarteret. Och så Skavlan. Spännande. Idag, lördag, hann jag med en hel del också. Bilderna får berätta!
Fredag -som sagt: middag - en hederlig mild linssoppa! Och kantarellmacka!Jorå så att: lyktan fick godkänt!Finemang idé av Herr H: en promenad i Enskede!Jag ville fota fönster i mörker. Det gick sådär...Skam den som ger sig...Hittade en mysig trädgårdOch så kom lördagen. Spenderade några trevliga timmar på lite olika håll...


Grönsaker på Bondens marknadBlev bjuden på glass...Massor att fota. Men framför allt - vilket härligt väder! Och sällskapet var bra, så tummen upp!Han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro...Det råkade bli en riktigt god fika. Med solen i ansiktet.
Jag ska inte vara någon annan, som du är mot mig /Melissa Horn/

Varför springer jag? Och vilka är mina tips?

För ett år sen var jag promenadtjejen. Som gick och gick. Alltifrån tvärbanelinjer till powerwalks runt kvarteret. Det handlade om att komma ut i ljuset, det handlade om att leva sunt.

Så fick jag upp ögonen för löpningen. Jag fick ett frilansuppdrag för tidningen Hälsa, och på den vägen var det. Intervjuade författaren Moa Herngren om hennes löpning, och sen en löpexpert som heter Ingmarie Nilsson. Den sistnämnda har dessutom skrivit en bok som heter Löpträning. Den recenserade jag när den var aktuell. I mars köpte jag mina träningsskor och började med ett träningsprogram. Det handlade om att stärka kroppen - och först var det kombinerade promenader med lite löpning. Första målet var Vårruset - och jag åkte upp med en förkylning till Umeå och gick tillsammans med Johanna!

Varför löpning? Jo, för att det är det som jag inte förknippar mig själv med. Så var det i alla fall tidigare. Jag har haft negativa associationer till denna träningsform, och tyckt att jag inte är löpartypen. Men nu har det ändrats!

Svaret på frågan är: löpningen innehåller det jag behöver: friheten, enkelheten, utmaningen, svetten och endorfinerna. Jag kan variera mig, jag kan anpassa efter dagsform. Jag kommer ut. Efter att jag har sprungit mår jag oftast väldigt bra, och det är ju verkligen något att eftersträva!Spring efter ett program!

Ha som första mål att vara ute en halvtimme!

Sätt upp konkreta mål: 5 kilometer - eller som jag: 1 mil!

Satsa på skor!

Peppa dig med att registrera dig på  någon sajt - jag använder runkeeper

Belöna dig med snygga kläder!

Kom ihåg - oftast orkar kroppen - men vad säger knoppen? Var uppmärksam på detta!

Musik är viktigt för mig - kanske kan det hjälpa dig med?

Ät och drick ordentligt! Jag kör med en gainomax direkt efter - enkelt och gott! Sen hade de bra pris idag på Ica Svedmyra idag så jag köpte hem ett gäng. Eller drick ett glas mjölk (protein) och ät en banan (kolhydrater).Byxorna från Röhnisch var grymt sköna och "höll" allt på plats!


Fick ett par gococo strumpor idag på posten. Vann dem hos Ett dussin pannor!

Fredagstankar

Sov ut idag - det behövdes! Sen har jag haft skypemöte med bästaste Johanna! Att mixa tankar och idéer är dubbelt så bra! Nu äter jag frukost och planerar resten av dagen!


Mitt fokus: att läsa (ni läste väl mitt inlägg om tiden?) - jag väljer alltså bort annat till förmån för läsningen.


Målet idag, annars

* uppfölja mina säljmail (2 st)
* skicka iväg ytterligare ett säljmail (1 st)
* fixa med sponsring (berättar mer när det närmar sig!)
* planera inför nästa vecka


Målet i övrigt: springa. Och jag hoppas att runkeeper sköter sig nu!! Ska testa de nya löparbrallorna. Återkommer med tankar om detta!Jag saknar dig mindre och mindre. Det kommer annat emellan och det är bra (Melissa Horn)

En dag med Humör på Topp

Jag har haft effektiva dagen idag. Det började med att jag skrev en ansökan till det team som jag är medlem i. Vår verksamhet riktar sig till kvinnor i prostitution. Nu vill vi söka pengar till den ordinarie verksamheten. Det var sista ansökningsdag idag, och jag lämnade den personligen. Check!

Sen hämtade jag mitt nummer som jag ska springa med den första oktober, på Topploppet. I det bästa och snyggaste laget.  I Röhnischbutiken pratade jag med Emma från Topphälsa - mycket trevlig tjej som jag gärna ser mer av! Handlade både yoga och löpbyxor (25%:s rabatt). Klurar på ett yogajobb, kanske att byxorna kommer till pass... Och löpning blir det mycket av nu! Hoppas kunna skriva fler löptexter. Här är bland annat en som jag skrev i våras!

Så svängde jag förbi Body Shop som idag släppte ett nytt puder - spännande att testa, det blev en mascara och en nagelbandspenna. Shopping kan vara trevligt ibland!
Nu hejar ni fram mig till milen! Ja, nu kör vi!

Jag sprang förresten igår. Runkeeper ballade ur och tyckte att jag sprang en massa kilometer. Det var inte sant, men det var nästan fem i alla fall. Hoppas att det funkar bättre nästa gång!

Kvällen avslutades hemma hos fruarna L - vi körde charader till ordspråk. Bättre en Emilia på bloggen än en ... ja, hur ska vi avsluta detta ordspråk! Släng in en kommentar vetja!

Till dig som tycker att Tiden inte räcker till

Vi är många som kämpar mot klockan och Tiden. Ja, rentav går vi omkring och tänker hur ska jag hinna med allt?

Kära du. Och kära jag. Det vi faktiskt har är tid. Den har vi fått, när vi kom till jorden. Men! Vi tror att vi ska klämma in allt. För varje val som du gör - så väljer du bort något annat. Men idag väljer vi allt. Resultatet? Vi glömmer oss själva, vi väljer bort oss själva.

Tricket tror jag är att göra mindre. Och må bättre. För njuter du av allt det där som du gör? Hur känns det när du faktiskt inte hinner?

Det kommer alltid finnas saker att göra. Det är inte som att du kommer till en gräns där du har bockat av allt. Högen växer.

Fundera därför över dina val. Och hur du prioriterar. Och det är okej att välja bort. Rentav hälsosamt.

Jag tar mig själv som exempel.

Jag vill prioritera läsning. Men när jag likväl ligger där på kvällen så pillar jag med datorn, uppdaterar facebook och gör annat. Inte för att det är tråkigt - varken det ena eller andra. Men resultatet: idag hann jag inte heller läsa. För att välja i huvudet är en sak. Men att göra det i handling är en annan.

Så jag har satt läsning längst upp på listan. Och då gör jag ett val. Det innebär att jag får välja bort annat. Oavsett om det är roligt eller inte. Att välja bort är en egenskap som jag vill träna upp. För att använda tiden på det sätt som jag vill

Vad har du satt längst upp på din lista?I en tid där jag inte vet

Processer. Mognad. Frågetecken. Saknad. Längtan. Människa, människa.

Och i allt detta finns en genuin lycka. Jag har förstått vad det är jag går omkring och bär på. Mellan tårarna. Det är tacksamhet.

Dagen som sådan var fantastisk för att....


För dig som undrar - här kommer textversionen:

Jag gick upp efter sex. Frivilligt. För att måla klart mina kökshyllor. Jobba jobba jobba

Morfar kom klockan tio. Han satte igång på en gång. Skruveri skruvera

JA! Vi kom i mål med kökshyllan - nu är den klar!!

Sen var jag hos Ulliz! Åh, precis vad jag behövde. Jag har saknat att bara sitta och prata - och det kändes som att tiden faktiskt räckte till. Underbart!

Och snällaste Ulliz & Ida gav mig en present. Himla bra! Och trevligt. Nu finns ingen återvändo - här ska mysas i ensam regi med bad, ljus, choklad, te & musik. Och ni ska veta hur mycket jag tycker om dessa tjejer - de är världens bästa. Och söta är de också! Vi går på kurs tillsammans, på torsdagarna. Non violent communication. Och den boken ska jag strax börja läsa!


----

Jag vet inte vad jag ska göra med Saknaden. Den sitter bredvid mig i soffan. Pillar mig i sidan och säger "här är jag". Jag försöker putta bort den, först försiktigt. Sen lite hårdare. Men då studsar den tillbaka, mot Hjärtat. Och där sitter jag med en Saknad som jag inte vill ha. Kan jag få byta den mot något annat? Glömska hade suttit fint.

Rädslan Varieras med Längtan efter Närhet

Onsdag - Reload Brain

Brrr - det är nästan lite kallt i lägenheten - får värma mig med en kopp kaffe!

Har en hel del att göra, och då brukar jag skriva ned det på papper och strukturera dagen efter det!

Dagens att göra blir

*skicka iväg en artikelidé
*sätta upp kökshyllan med hjälp av morfar - nu är målet nära!
*skriva en ansökan till en fond
*rensa inkorgen


Sen! Jag ska få till ett löppass!

Yoga ikväll!

Just ja - jag har fått indikationer av er att bloggen inte riktigt fungerat som den ska. Lösningen kan vara att facebook-gilla-knappen måste bort. Därav är den nu - borta! Den känns tråkigt, men det är inte mycket att göra! I framtiden kanske bloggen kommer att flytta - vi får se. En sak i taget!Djurgården i helgen

Bara rakt av. Lycklig.

Kopierar Petras lista här och nu:


Dagens:

bökigaste: min syn på kärlek

…bästa känsla: att tillsammans med A-C fixa en grym återträff!

…trevligaste: Återträffen i min kyrka!

…besvikelse: att jag inte kan bryta

…lyxigaste: äppelpaj med vaniljsås

devis: be honest

…mest oförberedda: att J finns där utan att jag behöver anstränga mig

snällaste: A-C som ställde upp!

mest spännande: måla kökshyllan (snart klar hörrni!!)

miss: att tiden går fortare än vad man kan tro

energiboost: Suzan!

härligaste: tanken på att det kan bli bättre

godaste: OOOps - äppelpajen igen!

insikt: att jag vill ha kärlek i mitt liv

…mest intressanta: jag!

...äckligaste: en pissoar vi gick förbi. Men det var i o f s igår!

skönaste: Melissa Horns nya skiva!

känsla: kärlek!

mest frustrerande: att jag känner mig avvisad

morot: att sälja mer artiklar!

 

 

Träffade de här sötnosarna idag! En kortis, men sjuttsingen vad härligt!

En kväll att vara Tacksam över

Jag vill vara vanlig. Vad det nu är.

Hur nu livet än beter sig mot oss, eller vi mot det, så är det oslagbart att få bli inspirerad. På riktigt. Och liksom veta att man funnit rätt i all den röra som jag befinner mig i. För det är snurrigt ibland. Det ska du veta.

Ikväll anordnade Clara-teamet, som står varje fredag uppe på Malmskillnadsgatan (där det existerar gatuprostitution), en afton med drogfokus. Ingemar Sköld, läkare på Mariakliniken för unga vuxna (18-25 år), höll i expertrollen, och det var otroligt intressant. K och min syster Monika var med också - det kändes bra. Riktigt bra! Dessutom bjöds det på både paj, sallad och te med kakor!

Vad bra mitt liv är. Även om det finns stunder som jag undrar - vad håller jag på med? Men just nu är allt rätt.

Herr H, min bäste vän, och jag var på Café Tidemans i lördags, ett favorithak med god mat!Du är nog den, som jag borde vara hos

Jag ville vara nära

Åh. Helt underbart att ha så mycket energi som jag har just nu. Och. När det kommer paket så blir jag extra glad!

Jag lyssnar på Melissa Horns nya skiva, och jag säger bara: ja, ja. Ja!! Det finns redan favoriter. På repeat har jag låten Jag saknar dig mindre och mindre. Kanske för att den passar så bra in i mitt liv just nu. Trots att jag inte vill att du ska betyda något, så gör du det i alla fall. Men det är fel betydelse.

Saker jag har gjort idag - stortvätt, städning av badrum, lagat lunch, fixat ärenden på mailen, skickat in ett CV för ett jobb, pratat en halvtimme med finaste Em! Sysslat med min kökshylla! Stolt satt jag igår natt med sandpapper och slipade på. Och jag har haft ett leende på läpparna. Och sen finns det stunder där tårarna bränner därinne. Det är så jag är. Och jag vill inte vara någon annan. Men jag vill veta vad det är jag ska göra, vad mitt uppdrag är...
Bredvid Mig SjälvJag sitter och håller om den Andlösa. Jag förstår inte hennes tårar. De verkar komma från en outtömlig källa. Jag får hålla handen över hennes bröst. Det vibrerar därinne. Hennes hår är tjockt och ordentligt borstat. Hon luktar gott och håller ena handen över den andra, lite som i bön. Ögonen blinkar sakta bort en del av tårarna. Jag kramar om, jag håller hårt. "Jag orkar inte mer, låt mig vara". Hon orkar inte med mig. Jag orkar inte med mig, där jag sitter bredvid mig själv. Vi väljer ensamheten istället.
Känslor utan uppehåll

Från Klar(a)het till Vacker SeptemberIbland är det alldeles utmärkt att bara vara. Jag och bästa Maria är duktiga på det. Vi tar dagen som den kommer och planerar inte särskilt mycket alls. Och det fina är att Klara är med på det hela. Fast igår levde den lilla krulltotten enligt sina egna regler. Sova? Nej. Sova i alla fall? Nej. Övertrött? Ja! Sova sen i vagnen? Ja, till slut slocknade hon, innan Maria på riktigt tänkte att något gett henne raketbränsle till frukost. Jag bjuder på en massa bilder, och det var svårt att välja. För ja, hon är ju det sötaste jag vet just nu!
Det här med att gömma sig är ju faktiskt riktigt roligtKnapra på tacoskal istället för att sovaMen det är klart. Man kan ju mysa i soffan iställetVi gick ut - och träffade en kompis i buskenOch busa med mamma är toppen!Jag står hellre här och luktar på blommorna......Maria bjöd mig på fika på fantastiska stället Hållbart & Njutbart (Årsta)Och det var efter detta som jag åkte iväg och tränade i Tumba - (förra inlägget)


Middag med Fina Gäster

Igår var det en fullspäckad dag. Men jag börjar bakifrån - jag blev bjuden på träning av finaste Suzan. Åkte till Tumba och gick på både spinning och core - oj vad man kan svettas. Jag tycker om svett i sådana sammanhang - det är ett kvitto på att jag har tränat! Efter dusch så var det dags att bege sig till Sushikungen! Jag fick skjuts av fina Kia, en ny bekantskap! Kia sa något bra till mig. Nu när jag börjar bli lite lätt stressad över milen som jag springa om några veckor. "Har du klarat 5 kilometer, ja då vet du att det bara är 5 kilometer kvar, när du spungit hälften, och det har du ju klarat!". Jag behöver höra sådant!

Det blev en middag med ett 20-tal personer - och huvudpersonen började med att ge oss alla en present - en påse med lite fina saker från Holistics - ni kanske kommer ihåg mullbären som jag fick?? Det blev en sådan påse, en kokosolja (som tydligen ska vara grym att steka pannkakor i) och en vitaminbehållare!

Men hörrni, text i all ära. Men bilder säger ju mer! Här kommer en drös!Men Åh! Kia tycker om Hello Kitty - jag har en frände!


Suzan fick present. Och grym sushi i alla möjliga konstellationer. Kärlek från Sushikungen


Ja ni ser själva. Vi var imponerade! Nämnde jag att hon är stammis där?


Hon har fantastiska vänner! Den som mumsar på Suzans sushi är Szilvia - som också bloggar! Det var rätt många bloggisar på plats!


Men vad är det här nu då? Ah. Det kommer i ett senare inlägg... Jag säger bara: krulltott

Och du kanske undrar

...hur jag mår. Du kanske vill veta. Jag vill att du ska vilja veta. Men jag finns inte inom de horisonter som du använder dig av. Jag är inte ens ett minne. Och det känns, in i benmärgen. Jag tittar in i mina ögon, och försöker. Men jag vill inte veta hur man gör. För att glömma. Nej, snälla. Jag lever av mitt onda. Det är det som gör att hjärtat slår. Jag är en olyckans syster. Självcentrering har blivit mitt andra namn. Jag springer framåt, men sviktar och faller tillbaka. På avstånd ser jag allt. Men kan inte komma närmre än såhär. Jag väljer något annat, jag väljer saknad, sorg och tårar. Om och om igen. Varför vet jag inte. Det är som att du lever då.

För övrigt en helt ny låt från Melissa som jag verkligen gillar!


Mållös

In the world of NVC - ny kurs!Jag har en hjärna som ibland behöver få lite stimulans
. Får känslan av att jag inte är ensam. Men nu ska ni få ta del av något spännande! På torsdagskvällarna, varannan vecka, deltar jag i kursen NVC - non-violent communication. Den handlar om ärlig och empastisk kommunikation. Helt galet fantastiskt intressant! Alltså jag var alldeles till mig igår! Det är gott tecken.

Det finns en kursbok som vi ska läsa (se bilden nedan), och läraren Ann var inspirerande och bra på alla sätt. Vi var en grupp om ca 10 personer som samlades i min kyrkas lokaler. Igår pratade vi om känslor och behov. Vilket behov är tillfredsställt när vi känner en känsla av tacksamhet? (till exempel). Det kan vara behovet av frid och harmoni, eller behovet av tillhörighet - det finns massor att välja på. Ibland blev jag lite snurrig - vad är hönan och vad är ägget? Vi gick också igenom känslor som uppkommer när behov inte är tillfredsställda - när vi känner oss arga, vilket behov är inte tillfredsställt?

Ann pratade också om att vi alla har grundläggande behov. Och bakom varje handling, kommunikation - finns det ett behov. Ja, hon kanske inte sa exakt så - men det var det jag minns. Lite senare under helgen ska jag presentera NVC-processen - för den gav mig en aha-upplevelse!


Om du vill - ge mig en känsla och berätta om vilket behov som är tillfredsställt. Eller vilket behov som inte är tillfredsställt - förstår ni uppgiften?The dejtSitter här med alldeles full mage: mullbär, lunch, äppelkaka med vaniljsås. Jo tack. Åkte imorse till finaste Suzan - och vi tog oss an en 5 kilometare. Jag var stolt över oss, för mot slutet var jag ganska trött ska jag säga. Jag slänger in ett par bilder. Och kika gärna på Suzans blogg, för jag kan tänka mig att hon också skriver något om dagens löptur! Himla skoj och dessutom hann vi prata träning, kosttillskott, events och lite annat smått och gott!
Vilken start på denna torsdag!
Söta Suzan. Jag kände mig ungefär lika suddig som bilden är


Av någon anledning blir Suzan jätteliten och jag jättestor på bilderna....


Så den bilden längst ner fick hon ta. Så att hon inte var midget hela tiden


Himla bra service på denna dejt. Suzan blandar proteinshake med linfröolja. Och så gav hon mig en påse mullbär. Som numera bor i min mage. Hon tipsade mig om denna sida för att handla mullbär och annat!


Man blir så klok när man är hemma hos andra...
Tack för idag!!

Världens Bästa Morfar!Åh. Jag är ganska underbar när jag väl bestämmer mig. Det är en härlig egenskap tycker jag! Jo. För jag åkte till Eggeby Gård idag. Jag trotsade regnet, det matchade mina inre tårar. Jag gick med raska steg, med en sallad i genomskinlig plastpåse, för att genomföra Projekt skära till brädor.

Det är min kökshylla som liksom nått en ny nivå. Jag fick hjälp av snälla J att skära till brädorna, och Herr Höckert peppade med både kaffe och kram. Det är liksom så här jag vill leva mitt liv. Det här är mitt liv när det är som bäst. Att jag gör det jag vill, och jag har människor som bryr sig. På riktigt. Alla är värda det.

Skyndar mig sedan hem, för att få besök av morfar. Åh! Min morfar är så bra. Händig, pålitlig och väldigt snäll. Jag bjuder givetvis på lite bilder från dagen....
För det kom något roligt på posten - min senaste artikel i Vi föräldar!


Till vänster: två sådana hyllor ska upp i lilla rummet. Och till höger: nyskurna brädor till min kökshylla!


Världens bästa morfar in action!


Nästan färdigt - en lykta i hallen - som jag har längtat!


Slängde ihop en jätteenkel äppelpaj - här är receptet!


Denna bok som jag läser alldeles strax till mitt kvällste!
Otvingad

Nu är det allvar. Nu finns det ingen återvändo!

Öppnade inkorgen. Jisses, där står det svart på vitt: 1 mil ska springas den 1 oktober 2011. På Topploppet. Och vet du, att jag har ett startnummer också. Ja, men det är lika bra att jag visar på bevis

Sen är det som så att jag springer i bästa teamet. Team Ett dussin pannor. Och! Varför ska du inte springa med oss? Sista anmälningsdagen är imorgon! Kom igen! Klicka här för att anmäla dig! Och skriv sedan att du vill vara med i samma team som mig - alltså ett dussin pannor (jag tror det kommer upp efter att man har fyllt i uppgifterna!)

Varför jag skriver det här? Dels tycker jag att det är kul om fler springer - och jag tävlar om ett par strumpor från gococo - jag har några par hemma som används mest hela tiden.

Förresten. Jag ska på dejt imorgon! Med Suzan, som driver bloggen ett dussin pannor. Hon och jag ska springa tillsammans. Lite nervöst - och skoj ska det bli!!


Spring för Livet. Spring för att du är värd det

Aldrig att jag har ångrat en löptur. Det är lika skönt efteråt varje gång. Det är som att få ett nytt huvud. Jag tänker klarare, jag vill mer och jag tycker om mig själv. Jag vet att dagens löptur var något av en chansning, det var samma sak igår. Det kändes tungt, men jag nötte kilometer efter kilometer. Därför att jag är värd det.

Nu då, dessutom, använder jag mig av appen Runkeeper. Du ser, den är säkert inte alls lika exakt som en pulsklocka. Men! Den ger mig vad jag behöver - den där skjutsen, att jag ska springa så gott jag kan. Himla nyfiken blir man sen, du vet när du ska kolla på resultatet. Jag delar ju förstås med mig på facebook och här på bloggen.

Dryga 5 kilomter. På långsamma 38 minuter. Med en paus efter 15 minuter. Men jag är nöjd!

Så undrar jag - kära nån, hur ska det gå med den där milen den 1 oktober (Topploppet)?

Ge mig pepp & råd - hur ska jag göra nu då? Jag vill ju klara den på sisådär 1.05

Nu ska jag laga lunch. Det blir kycklingwok à la Emilia med pasta.


Att jag blir lämnad. Utanför

Jag har tanketrängsel. Det bubblar därinne. Men det kommer inte riktigt fram. Har så mycket jag vill säga. Men något tystar ner mig. Jag är stum för en stund eller två. Däremot har jag jobbat på bra idag. Känner en stor tacksamhet för en del av de människor som jag arbetar med eller som på något sätt tar fram mina bästa sidor. Jag får sån bra feedback!

När det är som det är nu, så finns det flera lösningar. Ja, jag skriver det rakt ut: jag tror jag är nere. Men vem har inte varit det? På alla svenskars CV:n borde deppighet finnas med på meritlistan. Strunt samma. Det finns något gott med det också - saker och ting går lite långsammare - och det ska jag säga dig, det är bra! Det finns helt plötsligt utrymme för att reflektera. Det finns anledning att stänga ner datorn och skita i att uppdatera facebook hela tiden.

Jag lämnar mig själv utanför för en stund. Utanför mig själv.

Det sticker lite

Tankar om Inget

Sov ut. Länge. Bra

Nu. Träning. För jag måste. Tankar som inte vill komma fram. Låst, utelåst från mig själv.


Du får, när du ger

Ja ni ser. Klockan är sena natten. Jag sov dessutom inget i natt. Så här är jag, trött som jag bör vara. Men kan inte låta bli att vara riktigt glad över denna dag! Tror jag blir klokare för varje dag som går. Sen gäller det att implementera dessa klokskaper också. Jaha, ja.

Dagen började annorlunda, lite otippat fick jag frukostsällskap. Sedan var jag grymt effektiv. Mitt upp- och nervända hem blev helt plötsligt städat. Och. Jag hann med fyra maskiner tvätt. Sa jag att jag lagade en riktigt god lunch också? Bäst att vi tar några bilder ändå!Kyckling i pesto och risotto med äpple och parmesanSen var det tedags. Fick ett nytt, välluktande te. Jag tror det är mamma som ligger bakomJag och mina systrar har världens händigaste och bäste morfar. Märk väl den fina hammaren som jag fick i julklapp av bäste Herr HöckertSen var det dags för Kräftskiva i Kista med Herr Höckert och hans mycket trevliga grannar och andra gästerMassa matFinfint dukat med både tallrikar och servetterSötast ikväll var Ludde. Åh. MysI say no moreVi gav kvällen toppbetyg!Och jag undrar - vad mer kan jag önska?


Syrligt

SkrivPuff: skriv om att slingra sig

Jag slog numret. Tittade på skärmen igen. Jo, det stämde. Sekunderna emellan var långa, och luften vibrerade. Varför gjorde jag det här? Vad ville jag uppnå? Den gröna luren lyste skarpt. Det var bara att trycka på den. Jag gjorde det. Det som jag stått emot. Jag hade hellre slingrat mig, och låtit bli. Det hade varit bättre.

SkrivPuff den 2 september 2011
Skribent: Emilia Arvidsson

Lilla mamma

Mamma kom hem från sitt besök hos mormor och morfar igår. Hon hade en kasse med saker till mig!


Presenter


Himla bra att haSånt här gillar jag. Allt som luktar gott och går att äta [dricka]


Om jag skulle råka få tråkigtDen här låg inte i påsen. Men Jesus fick följa mig hem


Just ja. Vi hann fika det sista av min cheesecake. Pimpad med amerikanska blåbärSitter och pillar på telefonen. Tur att jag tagit bort ditt nummer...

Min fina familj

Jag gör det inte ofta. Pratar om familjen. Jag har tyckt att det har varit mer eller mindre svårt. Mest svårt är kanske det sannaste. Att jag har dragit mig undan, redan som artonåring, var ett sätt för mig att hantera livet. Jag flyttade ut, försökte skaffa mig ett eget liv. Ni måste förstå mig - jag har inte velat ha något annat liv. Jag har lärt mig mycket. Men det har varit svårt med relationerna, och jag hade ett sjuhelsikes humör dessutom. Kanske för att jag var mobbad i skolan, vad vet jag? Usch. De där killarna som hela tiden hade något att säga. Elaka var de. Varje dag. Deras ord skar som knivar, rakt igenom hjärtat. Jag blödde i flera år. Ofta tänkte jag "vilka idioter". Nu tänker jag inte alls på det. Men jag tror att det har påverkat mig. Hur jag reagerar på olika saker.

Hur som helst. Familjen. Nu, när jag har distans och någorlunda koll på känslorna, tycker jag att den är himla härlig. Och nu när min snälla morfar är här känns det extra fantastiskt! Och då kan jag ta orden i min mun.

Jag älskar min familj
Belfast förra året i augustiLjuset var fantastiskt den dagenSen var jag på Dreamplay på parkteatern. En annorlunda upplevelse. Ett år går fort...Det är dig jag söker, Verkligheten...Utsikt från Liljeholmsbron, ett år sedan

Antonius och jag är redo

Kaffekoppen är riggad, datorn vibrerar av längtan. Låt skriveriet börja, låt orden flöda. Men först. Låt mig skriva obehindrat, ofrustrerat, fritt, så som jag vill. Antonius är min kontorsstol som jag köpte i slutet av förra året. Jag har suttit alldeles för lite i den. Varför? Jag hänger gärna i soffa och säng, ser du.

Jag har lyssnat på soundtracket till Kings Speech. Egentligen på en låt - den kan ni också lyssna på!

Då börjar jag nu. Med ett 40 minuters pass. Jag ska bara skriva ut en sak först.

Peppa mig, så går det ännu bättre! Eller tryck på gilla-knappen!


För en kort stund såg jag ditt ansikte igen. Och jag saknade dig fruktansvärt. Mycket
.