I löpning har jag en vän

Total brainfreeze hade jag runt klockan ett idag. Efter ett häftigt möte med den här tjejen, så landade jag först i inspirationskaos som sedan gick över till just det - hjärnsläpp och oro i både kropp och knopp. På min status på Facebook skrev jag därför att jag skulle ut och springa halv två. Sagt och gjort. På med dojjor och löparkläder.

Det gick inte helt lätt. Men jag gav mig inte. Jag jagar något specifikt. Det kallas för välbefinnande. Och jag fann det!

Sammantaget var jag ute i en timme och tjugo minuter. Nära milen och jag gjorde några axelövningar på en styrkestation vid Årstaviken. Benböj på det.

Nu är jag hemma. Ligger i sängen och har fått i mig knäckemacka med ägg och vitlökscantadou. Tredje koppen kaffe och ja - livet är lite bättre efter löpning.

Och det bästa - kundaliniyoga ikväll. Behöver den där samlande kraften. Göra min densitet ännu tätare.

Senaste dagarna i korthet
Måndag - morfar kom över med min syster Sabina. Käresten var här också. Vi spelade schack och jag gjorde homemade Ceasarsallad. Bildbevis inom kort!

Tisdag - träffade Herr H och vi gick Gröna Linjen Etapp 4. Rådmansgatan - Gullmarsplan

Onsdag - ett möte som innebär framtid med Hanna


Men nu det ni gillar mest - bilder!Om ni visste vilka fantastiska bilder jag har hemma hos käresten på kameran, då skulle ni klicka hit igen om några dagar....Nöjd i det lilla formatet                                        Foto: C. Lind

Balans i tillvaron med Herr H

Din blick. I mina ögon. Är allt. Jag behöver.
Blogger Boot Camp 2012 - the story!

Helgen kom. Helgen gick. Helgen var fantastisk.

Innehållet var som bekant: träning. Blogger Boot Camp firade fem år i år! Fyra fantastiska tjejer anordnar något så härligt som en träningshelg - öppen för alla!
Det är Terese, Mela, Sofia och Jane

Men också: kärlek, gemenskap, skratt, blod, svett & tårar

Det jag minns är:
härliga människor
jag är starkare än förra året
jag kan gå på danspass
jag blev inspirerad så in i bomben
två nya artikelidéer på gång


Nu. Äntligen. Bilder. Som jag knåpat! Tack också Jane för att jag fick låna bilder!
Dessa bilder har jag tagit (ovan)
Allra första passet - trots tidigare ryggont var jag med på det mesta! Grymt kul!
Foto: Jane HaglundDet valbara passet för mig blev dans - de andra gick på spinning!
Foto: Jane Haglund


Sedan var det Training for athletes med Robert Kronberg - då var jag hejarklack! Men det verkade väldigt skoj måste jag säga. Att ta friidrott till motionär är ingen dum idé alls!Sista passet för dagen som jag var med på. Jag gillar ju egentligen kundaliniyoga bättre, men helt okej ändå! Anna var en bra instruktör med behagligt tempo och bra upplägg. What to say? Helt okey!
Foto: Jag & en kompis tog dessa bilderDag 2: jag gick på ett suveränt danspass! Oj oj. Det var kul!! De andra var ute med Running Sweden och körde löpning!
Foto: Jane Haglund
Foto: Jane Haglund


Gänget!
Foto: Jane HaglundBBC-crew!
Foto: Jane Haglund


The goodiebag of all goodiebags!
Foto: Jane Haglund


Totalt pysselkaos. & fikaSven kom över idag
. Vi brukar inte huka oss för dåligt väder. Men eftersom det råder undantagstillstånd hemma hos mig, så fortsatte vi på det inkörda spåret: pyssel för hela slanten. Den senaste tiden har jag gjort två fina födelsedagskort och nu även en namnskylt för morgondagens Blogger Boot Camp. Sven intygar att jag är nöjd. Sådär barnsligt nöjd. Vad ska jag säga? Jag är en pyssloman.

Ja tanken för idag var Gröna Linjen och en ny etapp. Men jag och Herr H siktar på tisdag då vi kör en heldag!
Någon fyller år på söndagDet kan ju bara sluta på ett sätt när man får ett tryckeriset.Jag har pimpat mina redan fina visitkort inför BBC 2012Och så var det detta med namnskylten.......
I stunder av stillhet

Finns ro

Finns Du

Jag vet inte hur man vilar

Det kommer smärtsamma insikter till mig ibland. Som att jag inte vet hur man vilar. Det kanske i handling ser ut som jag vilar (ligga i sängen eller på soffan) men i huvudet är det alltid full rulle. Vid något enstaka tillfälle har jag känt att nu, nu vilar jag. Då har jag blivit förvånad.

När jag kommer till yogan på onsdagskvällarna så är det med motstånd som jag lägger mig på mattan. Trots att jag älskar yogan är det till en början väldigt svårt för mig. Ligger där och skruvar på mig. Funderar på jobbidéer, tänker ut en hel massa saker.

För någon söndag sen, det var nog förra, så kom vi hem jag och käresten. Och jag kände att jag nu hade möjlighet att göra precis vad jag ville. Så vi la oss i sängen, jag med tidningen och käresten slumrade till. Och då, då kände jag att nu vilar jag på riktigt (att läsa tidningen var väldigt skönt)

Det blir ju lite konstigt på ett sätt. Jag som alltid pratar om minsta möjliga ansträngning, hur viktigt det är med vila och hela den biten. Men. Jag tror jag försöker indoktrinera mig själv, och hoppas någonstans att det fastnar. För jag tror på alla de där sakerna.

För över tio år sedan, åkte jag till Grekland, Kreta. Och då vilade jag på riktigt. Låg i solstolen, läste böcker, och det mest ansträngande var att smörja in ny solkräm var tredje timme.

Det sitter mycket i huvudet. Och vila, det vill jag lära mig.Det kan sitta i andningen

Ledighet förnöjer

Jag äter frukost i sängen och läser SvD. Idag fanns det med en artikel om mindful eating - något som jag tänkt på sedan länge - att äta medvetet. Dessvärre lever jag inte som jag lär - men man kan ju ha en ambition.

Ambitionen med min lediga vecka är att göra precis det jag vill. Och det slutade med 3 promenader mellan måndag och onsdag. Sammantaget har jag trampat på i 2,1 mil. Det viktigaste är ändå - vad skönt!

Dags att värma sig med en dusch - brrr det är mulet och grått idagVår eller inte - det är frågan


Lite mer närvaro


Jag lever lite mer för lite mindreDet här med mitt liv


Jag gör inte karriär

Längtar efter en själens karriär

Jag tjänar några kronor i månaden som precis täcker det nödvändigaste

Jag blir lätt trött, men älskar att springa

Jag vill inte ha en livsstil som jag sedan inte kan upprätthålla

Jag äger inget i mammons namn, men jag har gett bort mitt hjärta till käresten och vännerna

Jag lever ärligt (vad pretto det lät, men det är vad jag vill skriva)

Klart att det kan locka ibland, det där med ekonomisk frihet. Men jag känner mig rätt fri just nu.

Prylar stressar mig. Ibland vill jag bränna upp det lilla jag har. Ett litet prylbål.

En tom lägenhet lockar. Vita väggar. Okej, med ett skrivbord, stol och penna och papper.

Jag jobbar, men minsta möjliga ansträngning är något jag skulle vilja leva upp till

Jag är rädd ibland, men oftast trygg

Jag lever lite mer för lite mindreVarför skriver jag det här kanske du undrar? Jag blev inspirerad av UnderbaraClara!

Hälsosöndag på Eggeby Gård!

Helgen var fylld med både födelsedagskalas och hälsa. Närmare bestämt Hälsodag på Eggeby Gård - där jag föreläste om "Träning för själens skull!"


Eftersom min käreste hade med sig kameran finns allt dokumenterat


Jag bjuder på en hel drös bilder!


Foto: Christofer Lind
Peppad & gladFina Eggeby Gård ute på JärvafältetGlada vänners lagKramarJag hade min alldeles egna tekniker! Och fotograf!Föreläser om hur bra det är att träna - för sinnet!
Sen höll jag i yoga, här förberedelseAndas ut på nervägen, och in på uppvägenSedan kunde man testa zumba!Vi gick ut i solen och vilade liteSist ut var skrattyogan. Vi tittar påFantastiskt roligt! Utdelade visitkort och förfrågan att hålla yogaklasser! Kanske är jag en yogi trots allt?

Jag har nu från januari tills idag haft fullt ös - sålt en drös med artiklar och levererat - vecka efter vecka. Jag har känt efter och behöver lite ledigt. Denna vecka är priot att göra annat än att leverera. Till exempel vill jag ut och njuta av det fantastiska vädret. Se om våren verkligen kommit. Sen har jag lite småprojekt här hemma. På lördag och söndag har jag både blogger boot camp och födelsedagsfirande - det känns jättekul!


Även fast jag vet att jag behöver ledigt är jag en journalist som ständigt kommer på nya idéer - därför har jag blocket och pennan nära till hands. Men det kommer alltså inte i första hand.


Sommarens planer har börjat ta form och jag längtar efter att få andas till vågornas takt

Tillsammans med min kärlek

Ra ma da sa, sa se su hang

Kärlek är en vibration i hjärtat
Tid för träning ger...mer tid?

Jag sprang och powerwalkade om vartannat idag och det slutade med en rutt på 9,7 kilometer (Årstaviken runt plus lite till). Det fina vädret gjorde det hela lite lättare, men jag måste säga att jag var glad både för mössa och vantar idag! Dryga timmen var jag ute och handlade sedan på Hemköp Skanstull - det vankas lite lasagne senare ikväll. Insåg att det ändå skulle vara bra att få i sig något ätbart så den hemmagjorda muslin och fil blev mitt mellanmål.

Påskhelgen har varit fin. Besök i kyrkan torsdag, fredag och lördag och fick även tid att vara med finaste. Igår var Herr H på besök, och vi tog en 7 kilometers promenad in till stan från mig - helt underbart!

Veckans träning blev
Tisdag kondition och Kinesis styrka på Iform
Onsdag Kundaliniyoga 1,5 timmar
Lördag Powerwalk dryga 7 kilometer
Söndag Löpning & powerwalk 9,7 kilometer


Kommande vecka ska jag göra mitt bästa för att träningen ska bli av. Ska ta en funderare på hur, för det är mycket på schemat!

Schema för kommande vecka
Matinspiration två dagar i Haninge
Johanna kommer!
Hälsodagen på Eggeby Gård där jag föreläser och håller ett miniyogapass
Deadline måndagen den 16 april


Jag tror jag kan träna
Måndag förmiddag
Onsdag under dagen + yoga på kvällen!
Fredag förmiddag innan jobbet


Hepp, nu ska jag ta mitt jobbpass nummer tre - tänkte beta av lite innan den nya veckan kommer!

I sinnet finns en plats för lugn och ro. Använd den


Jag & mina 1000 bitarEn liten del av mig vill bara ligga i sängen och sova. En lite större del av mig vill göra massor. Ytterligare en bit vill ha balans. När dessa bitar läggs ihop är det lätt med förvirring. Ja och nej mest hela tiden. Fast jag kan prioritera. Och jag vet vad som är viktigt. Jag försöker att inte glömma bort mig själv, någon sorts helhet i det spruckna.

April kom utan förvarning - sju dagar har redan förflutit. Och jag har massa att se fram emot, här kommer några hållpunkter!14 april Johanna kommer och hälsar på
15 april Jag & Johanna ska föreläsa på Hälsodagen på Eggeby Gård - jag ska försöka länka till inbjudan här på bloggen under veckan!
17 april Utbildning Hälsoekonomi
21-22 april Blogger boot camp - äntligen!!
29 april Fira en kompisNu kurrar det i magen. Dags att laga lite lunch!

Siri guru deva nameh
I tiden. Med dig. I evighet. Nu


Dagarna går mot ljusetDet är helt fantastiskt vad ljuset gör med en. På något sätt känner jag mig mer levande och orkar mycket mer. Det är skönt, men samtidigt en utmaning att hålla ett lagom tempo. Det jag gillar mest just nu är små utflykter. Häromsistens var vi på Eggeby Gård och tittade lite på skådespelaren Kent Malte, som hade salong. Solen lyste den söndagen, och vi promenerade från Kista Galleria tillsammans med Herr H!
Emilia, Kent Malte och Herr H!Två blåa typerKika in i linsenFota mycket. Fota mera!


Här kommer jag att föreläsa om två veckor! Mer info om det inom kort!Kärlek i mitt hjärta till Dig!